banner

Magicsee N5 NOVA TV Box teszt – Légegeres ár-érték bajnok

A Magicsee N5 NOVA típusjelzésű médialejátszó TV Box egy új készülék a webáruházak kínálatában. Nagyon jól felszerelt dobozka, sok memóriával, viszont a pénztárca barátabb Rockchip processzorral látták el. Nagy meglepetés, hogy ebbe az alacsony árszegmensbe még a légegér is belefért. Olvass tovább és nézd meg, hogy nem is olyan rossz választás egy mindössze 12.000.- Ft-ba kerülő TV Box.

Korábban is teszteltünk már a Magicsee kínálatából TV Box-ot, akkor egy erős közepes vélemény született róla. Ettől eltérően a Magicsee N5 NOVA egy nagyon jó paraméterekkel rendelkező TV Box, 4GB RAM, 64GB ROM, négymagos processzor, légegér, előlapi kijelző, dual wifi, Android 9.0, ezeket nézve azonnal rávágnám, hogy ez egy nagyon jó (ha nem a legjobb) ár-érték arányú ajánlat jelenleg a piacon. A processzora árnyalja kicsit a dolgot, mert ezúttal egy Rockchip RK3318 típus került bele, ami kicsit gyengébb, mint a konkurencia termékei, de ezért is lehet ilyen jó áron hozzájutni ehhez a készülékhez.

Vásárlás

Csomagolás, tartozékok

A Magicsee N5 NOVA doboza szép színes, igényes kialakítású, rajta a készülék képével, egy nagy 4K UHD logóval, az alján pedig minden műszaki specifikációt megtalálunk. Kibontás után legfelül maga a készülék fogad minket, egy karton alatt pedig a tartozékokat találjuk meg. Kapunk mellé egy EU csatlakozós hálózati adaptert, egy távirányítót, sajnos ezúttal is elemek nélkül. Van a dobozban egy HDMI kábel is és végül egy angol nyelvű használati útmutató. A távirányítóhoz az USB adaptert az elemek helyén keressük, oda rejtették el. Minden szokásos alaptartozékot megkapunk hozzá, így azonnal be is üzemelhető a készülék.

A Magicsee N5 NOVA kinézete

A Magicsee N5 NOVA TV Box kinézete teljesen hagyományosnak mondható, egy nem túl nagy méretű fekete doboz, méreteit tekintve 13,4 cm széles minden oldalról és 2,5cm magas. A súlya nagyon könnyű, mindössze 17 dkg. Az előlap közepén egy kisméretű kijelző is található amelyen az óra mellett egyéb információk is megjeleníthetőek. Az aktuális állapotát egy piros és kék színen világító LED is jelzi, bár szerintem ez inkább zavaró, mint hasznos.

Csatlakozók, portok

Ezt a TV Box-ot is számtalan csatlakozóval szerelték fel, olyan extra is megtalálható rajta, mint pl. a digitális optikai audió kimenet. A TV készüléket HDMI csatlakozón keresztül tudjuk csatlakoztatni, de a régebbi típusokhoz elérhető az analóg AV kimenet is. Az optikai hangkimenet mellett az AV csatlakozón van sztereó hangunk is a régebbi erősítőkhöz való kapcsolódásra. Az internethez a fizikai 100MBit/s sebességű LAN porton kívül már dual band WiFi-n keresztül is kapcsolódhatunk. A Magicsee N5 Nova oldalán találunk még 2db USB csatlakozót, amiből az egyik már a nagy sebességű 3.0 változat. Ugyanezen az oldalon van még egy SD kártya nyílás is, ahol a készülékünk tárhelyét bővíthetjük.
Minden csatlakozási lehetőség megvan, amit egy jó TV Box-tól elvárunk, ezúttal az optikán sem spóroltak.

A légegeres távirányító

A Magicsee N5 NOVA egyik legjobb tulajdonsága a hozzá járó távirányító, ami egyben giroszkópos légegér is. Kinézetre és funkcióiban teljesen megegyezik a Beelink készülékek távirányítójával, a különbség csak a légegér megléte. A légegér segítségével a távirányító levegőben való mozgatásával irányíthatjuk a képernyőn megjelenő kurzort. A giroszkóp segítségével érzékeli, hogy épp milyen helyzetből hova került és ehhez képes mozgatja a kurzort is. Van benne gyorsulásmérő is, azaz, ha gyorsabban hadonászunk vele, akkor a kurzor is gyorsabban fog mozogni. Ezek mellett természetesen megtaláljuk rajta a hagyományos távirányító funkciókat is, valamint van beépített mikrofon is benne, így hangvezérlésre is képes a TV Box. Azt még nem említettem, hogy rádiós és infra kapcsolaton keresztül is képes vezérelni a készüléket, így szinte bárhonnan irányíthatjuk azt. Üröm az örömben, hogy ki-be kapcsolni sajnos csak az infrával tudjuk, azaz rá kell irányítani a készülékre mielőtt megnyomnánk a gombot. A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, ami sajnos nem a csomag része, így ezeket külön kell beszereznünk hozzá.

Műszaki paraméterek

A Magicsee N5 NOVA számítási képességeiért és a sebességéért egy Rockchip RK3318 a felelős, ami 4db Cortex A53 maggal rendelkezik. Memóriából 4GB-al, tárhelyből pedig 64GB-al gazdálkodhatunk. A tárhelyet bővíthetjük SD kártyával, ebből elméletileg maximum 64GB-os modult tud kezelni. Fontos megjegyezni, hogy az SD kártyát inkább fájlok tárolására használhatjuk, az alkalmazások nagyrésze ugyanis nem engedi magát arra telepíteni. A grafikus megjelenítésért ezúttal egy Mali MP450 GPU felel, ez nem a legújabb, de azért elég jól használható, több tesztnél volt már hozzá szerencsém. A maximális felbontás 2160p azaz 4K UHD, de ezt csak akkor tudjuk kiválasztani, ha a hozzá csatlakoztatott TV is alkalmas rá.
Integrált WiFi és Bluetooth adapter is a készülék része. A WiFi a 2,4GHz-es és az 5GHz-es sávban lévő hálózatokat is ismeri, valamint a nagyobb sebességet biztosító AC szabványú hálózatokat is támogatja. A Bluetooth 4.0 verziójú, a segítségével különböző vezeték nélküli kiegészítőket tudunk a készülékhez csatlakoztatni.

Műszaki adatok

Model No. N5 NOVA RK3318 Quad-core 64bit Android TV BOX
OS Android 9.0
CPU RK3318 Quad-core 64-bit ARM Cortex™- A53
GPU Penta-Core Mali-450
Language Hungarian, Chinese, English, Germany, Thai, French,Russian,Italian,Spanish….
RAM DDR 2GB/4GB
ROM eMMC flash 16GB/32GB/64GB
Wireless WiFi 2.4GHz/5GHz  IEEE 802.11a/b/g/n
BT BT 4.0
Ethernet 100M
Video 4K VP9 Video decoder,  H.264 video decoder
1080P other video decoders (VC-1, MPEG-1/2/4, VP6/8)
Software Extension Support Google Play & APK install
Image browser Support JPG、JPEG、BMP、GIF、PNG、JFIF…etc photo format
I/O USB port 1*USB2.0 + 1*USB3.0
SPDIF digital audio *1
HD HD 2.0 *1
A/V OUT *1
ETHERNET *1
Power Supply 5V2A DC
TF  card slot For Micro SD card (TF card) *1
LED Display Support

Első használatbavétel

A Magicsee N5 NOVA operációs rendszere a legújabb Android 9.0 Pie, így a frissítéssel egy jó ideig biztosan nem lesz gondunk. Android OS rendszerű a szoftver, de az egér kurzor mozgatásától ezúttal nem kell tartanunk hiszen megkaptuk hozzá a legjobb eszközt: a légegeret. Bekapcsolás után telepítőmenüvel nem találkoztam, azonnal a főmenübe csöppentem. A főmenü egyedi, TV-re szabott kialakítású, kényelmesen kezelhető a távirányítóról is, akár a légegér funkció használata nélkül is.

Bekapcsolás után érdemes a beállításokon végigmenni, átállítani a nyelvet magyarra és a nekünk kellő opciókat be-kikapcsolni. A TV felbontása maximum 4K UHD lehet, de ehhez szükséges az ezt támogató megjelenítő is (nekem sajnos még mindig nincs ilyen). Nálam még szükséges volt a kép méretét egy kicsit összehúzni, mert a szélek kilógtak, az újabb TV készülékek ezt már automatikusan képesek kezelni.

Használat, alkalmazások

Az Android OS rendszernek köszönhetően szinte a teljes Play áruház kínálatából választhatunk applikációkat. Amennyiben valamit mégsem találnánk, akkor bátran telepítsük fel az Aptoide TV alkalmazás áruházat, abban biztosan mindent megtalálunk. A 64GB tárhelyen nagyon sok program elfér, így bátran telepítgethetünk komolyabb programokat is, akár a teljes felületet is lecserélhetjük egy nekünk tetsző launcher-rel. Kicsit tartottam a Rockchip processzortól, de használat közben egyáltalán nem vettem észre, hogy akadozna, vagy lassulást okozna a szerényebb erőforrás. A készülék melegedése is is elhanyagolható, több órányi használat után is épphogy csak langyos volt a box teteje.

Multimédiás lehetőségek

Multimédiás felhasználás terén hozza a kötelezőt a Magicsee N5 Nova TV Box. Mint említettem közel teljes a Play áruház elérhetősége, így lehetőségünk van videó lejátszó, IPTV, zenelejátszó alkalmazások telepítésére is. A legnépszerűbb platform, a Kodi már gyárilag előtelepítve fogad minket, tökéletesen és gyorsan működik is. Elérhető a VLC applikáció mobilra szánt változata is, ez szintén nagy tudású médialejátszó, de egyszerűbb a használata, mint a Kodi-nak. A VLC-ből van TV-re optimalizált verzió is, ezt az Aptoide alkalmazásáruházban keressük. IPTV applikációból is rengeteget találunk.

A hazai szolgáltatók applikációi közül az alábbiakat próbáltam és mind jól működik:

 • HBO GO
 • UPC Horizon GO ?
 • Telenor MyTv
 • Digi online
 • Telekom TV GO
 • Tarr MobilTV ?
 • MindiGO TV

Frissítés: Egy olvasói észvételre reagálva fontos közzétennem, hogy a fenti alkalmazások működése nem garantált. A teszt során csak azt próbáltuk ki, hogy telepíthető-e az alkalmazás és el is indul-e, ez alapján lett a fenti app lista összeállítva. Előfizetések hiányában minden szolgáltató appját nincs lehetőségünk működés közben tesztelni. Utólag sajnos ki kellett húznunk a Telekom TV GO és a MindiGO TV alkalmazást, mert ugyan elindul, de a TV csatornák nem nézhetőek vele. A UPC Horizon GO és a Tarr MobilTV alkalmazást egyelőre sajnos nem tudjuk letesztelni működés közben, így ezek működése kérdőjeles.

Továbbá jól működik rajta a Netflix és a Youtube is, utóbbiból a TV-re optimalizált változatot használhatjuk alapból.

A Mali MP450 GPU nem egy mai gyerek, de azért néhány egyszerűbb játékkal megpróbálkozhatunk rajta, a komolyabb, jobb grafikával rendelkező applikációknál már lehetséges némi akadozás. A Magicsee N5 NOVA TV Box-ot már bátran tudom ajánlani internetezésre is, a légegeres távirányítóval egész jól és kényelmes használható a Chrome böngésző. Az irodai alkalmazások is megfelelően futnak rajta, de a gépeléshez nem árthat egy fizikai billentyűzet csatlakoztatása (vezetékes, vagy bluetooth).

Értékelés, vélemény

A Magicsee NOVA N5 nekem egy pozitív csalódás volt. Kicsit tartottam a Rockchip teljesítményétől, de a használata közben akadozással, vagy bizonytalan működéssel nem találkoztam. Teljesen jó középkategóriás TV Box, sok memóriával és dulaband WiFi-vel. Az egyetlen negatívum, hogy a hálózati LAN csatlakozó csak max. 100MBit/s sebességre képes. Nagyon feldobja a használati élményt a giroszkópos légegér távirányító, gyorsan és meglepően pontosan működik.

Az árát tekintve a középmezőnyben foglal helyet, a teszt születésekor 40$-os bevezető áron lehetett hozzájutni, ez kicsit kevesebb, mint 12.000.- Ft. Ezért az összegért kapunk egy 4GB RAM / 64GB ROM tárhellyel és légegeres távirányítóval rendelkező box-ot. A konkurencia felkötheti a gatyáját, még akkor is, ha ebben a készülékben Rockchip dolgozik! Véleményem szerint ez most a legjobb ár-érték arányú TV Box, ennél kapjuk a legtöbbet a pénzünkért.
Megvásárolni a lenti ZÖLD gombra kattintva tudod, kupon nem szükséges az akciós árhoz. A szállítási módoknál válaszd a Priority Line lehetőséget, ezzel vámkezelésre nem lesz szükséged.

 

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

23 hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Van egy ilyen eszközöm és egy ideje nem tudok rajta netezni. Sajnos nincs folytonos internet elérés szinte csak addig csatlakozik a wifin amíg a beállítások menüben vagyok. Általában betölt egy oldalt majd megszakad a kapcsolat, visszamegyek a beállításokhoz csatlakozik majd újra megszakad. Egy Tenda N300 routert használok ami a netes felületen, csatlakoztatott eszközként megjeleníti van a tv box-ot.
  Valaki tapasztalt már hasonlót és ha igen mi lehet a megoldás vagy mivel próbálkozzak?

 2. Sziasztok. Nemrég vettem egyet, és 2 nap után nem tölt be, gondolnám, hogy frissíteni kéne, de sajnos nem tudom, pedig végignéztem több lehetőséget is. (a neten elég egyszerűnek tűnik, de az img fájlt nem tudom betölteni) röviden az lenne a kérdésem, hogy, ha odavinném valakihez meg tudná-e oldani a frissítést, és hogy működjön a ketyere. De hova és kihez? köszönöm

 3. Csicsay Balázs

  Sziasztok. Nemrég vettem egyet, és 2 nap után nem tölt be, gondolnám, hogy frissíteni kéne, de sajnos nem tudom, pedig végignéztem több lehetőséget is. (a neten elég egyszerűnek tűnik, de az img fájlt nem tudom betölteni) röviden az lenne a kérdésem, hogy, ha odavinném valakihez meg tudná-e oldani a frissítést, és hogy működjön a ketyere. De hova és kihez? köszönöm

 4. Gyorvaritibor

  Vettem egyet, és két problémám van.
  – Egy 1TB Sony USB háttértárat kötöttem rá, vannak rajta képek, de a file kezelő és a Kodi se hozza fel a háttértárat. (Háttértáron világít a LED, tehát csatlakozik.)
  Hogyan vagy mivel lehet látni és megyitni a háttértárat.
  – Az AirScreen bekapcsolva csak várakozás van, a telefonom megtalálja, engedélyezve van, rákattintok, de ott is csak a „csatlakozás” van, amig meg nem únja a telefon.
  Hogyan lehet csatlakoztatni?
  Előre is köszi.
  Tibor

 5. Radácsy László

  A szóban forgó TV-boxra jogy lehet pl. letöltött filmeket tenni? Csatlakoztatható a számítógéphez? Pendrive-val? Vagy eleve oda kell letölteni?

  • Többféle képen.

   – Külső USB merevlemez
   – PenDrive
   – PC megosztott mappából
   – NAS meghajtóról
   – Egyéb hálózati helyekről (pl. Router USB merevlemezéről)
   …stb

  • Kurucz Krisztián

   Pár napja jött meg a doboz.
   Sajnos az extra vám költség kB 7000 Ft volt de mindég.
   A problémám az lenne, hogy a doboz nem látja csak a 2,4 és WiFi hálózatot az 5 gst nem, és sajnos a 2,4es re sem tudfelcsatlakozni valamint a mobil hőt sportra sem mi lehet ennek az oka?

 6. Gregus Viktor

  Olyan kérdésem lenne hogy 2TB merevlemezt tud e kezelni,felismeri e ?

 7. Nemes Ferenc

  Tudtok olyan boxot ajánlani, amin 100% fut az HBO go?

 8. Nermes Ferenc

  Ezen cikk miatt vettem meg, és az HBOGO miatt, addig kábelen húzkodtam a TV-hez a HDMI-t…. 2 hétig ment az HBOGO, tegnap óta nem. Az ügyfélszolgálat annyit írt, hogy ha nincs a támogatott eszközök listáján, akkor sajnálják. Letöröltem a APK-t, újra raktam, semmi.

  • Tedd fel az Aptoide TV alkalmazás áruházat: https://aptoide-tv.hu.aptoide.com/

   Töröld le az HBO GO app-ot és töltsd le a régebbi verziót az Aptoide áruházból, azzal menni fog az HBO Go.

  • kösz, ez megoldotta! Megy!
   ezek maguktól frissülnek?

   vagy hogyan tiltott le?

  • Nekem így sem működik. Azt írja, hogy nem dél-amerikai az IP-címem, hanem magyar.

  • Megtaláltam a magyar nyelvű appot, az elindul, de utána kiírja, hogy már ezt a verziót nem támogatja. Töltsem le a Google Playből. Mit tegyek, hogy működjön?

 9. Szia! Az ertesitesi savot hogyan lehet lehuzni?
  Az ekezetes karakterekhez masik billentyu app kell?

  Koszonom!

 10. Turáni Csaba

  A Mecool KM3 boxal is előlehet állítani a Windpws környezetet (Google Chrome, Facebook, Excel,…stb), mint ahogy azt a Magicsee NV5 NOVA esetében olvastam?

  • Szia!

   Nem, a Mecool KM3-on Android TV rendszer fut, arra nem tudsz mindent feltenni, kevesebb app érhető el rá, viszont TV-n jobban használható.
   Azt viszont nem tudom, hogy a rendszert le lehet-e cserélni rajta Android OS-re, ha igen, akkor megvalósítható rajta minden amit írtál.

 11. Hódosi János

  Egy olyan kérdésem lenne hogy ezek a tv boxok kezelik a magyar nyelvet diktálás alapján? Például egy Google keresés vagy youtube keresés érdekelne. A kis mikrofonra kattintva ugye a telefonon már létezik ez.

 12. Üdv, érdeklődnék, hogy a twitch 1080p 60fpssel fut? mert sehol nem látok tesztet róla 🙂 illetve, ez jobb választás MECOOL KM9 Pro Classic helyett? tisztában vagyok vele, hogy az utóbbi android TV, de én csak youtube, illetve twitchre használnám, a lényeg, hogy 1080p 60p-ben ne akadjon, és még valami, a magicsee-n a felső bar mindig látszódik? az óra illetve wifi jel stb, mert az nagyon zavarónak tűnik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .