banner
Magiscee C500 Pro TV Box bemutató

Magicsee C500 Pro TV Box teszt – DVB-S2X és DVB-T2 TV tuner beizzítva

Nemrégiben jelent meg a webáruházak kínálatában a Magicsee C500 Pro TV Box, ami számtalan különlegességet tartogat a felhasználóknak. A Magicsee C500 Pro két leglényegesebb tulajdonsága a beépített TV tunerek és a háttértár beépítési lehetőség, ezek mellett persze a Magicsee-től megszokott Android funkciókat is megkapjuk hozzá.

Korábban már több Magicsee TV okosítót is volt szerencsék kipróbálni és mindről jó eredmény született a tesztek során, sőt a Magicsee N5 Plus kivételesen sikeres volt a vásárlók körében, köszönhetően a nagyon jó bővítési lehetőségének. Jelen tesztünk főszereplője a Magicsee C500 Pro, ami sok tekintetben hasonlít az N5 Plus modellhez, ezúttal is megvan a 2,5″ méretű SSD/HDD beépíthetőség, a kezelőfelület is nagyon hasonló, de a C500 Pro-ba már került 2db TV tuner is, egy a műholdas adások vételére szolgáló DVB-S2X szabványú, és egy a digitális földfelszíni vételre használható DVB-T2. A készüléket ezúttal is a már jólbevált Amlogic S905X3 lapka hajtja, ami mellett 4GB memória és 32GB tárhely is található (elérhető belőle 2GB/16GB variációs is). Természetesen van 5G WiFi, Bluetooth, vezetékes LAN és az elmaradhatatlan 4K UHD felbontás sem hiányzik.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár: 120,50$

Vásárlás

A csomagolás és a tartozékok

A Magicsee C500 Pro csomagolása ezúttal is a gyártótól megszokott igényes, kemény kartondoboz. Kívül szerepel rajta minden lényeges műszaki adat, de ami a legfontosabb, hogy a hosszú szállítás alatt biztonságban tartja a készüléket. A fedelét leemelve azonnal előbukkan maga a készülék, a doboz aljában pedig a tartozékokat fedezhetjük fel. Nem sok mindent kapunk hozzá, csak a legszükségesebb kiegészítőket csomagolták mellé. Van benne egy távirányító, ami ezúttal normál méretű, találunk benne egy HDMI kábelt is, és a hálózati adapter sem hiányzik. A távirányítóhoz az elemeket nekünk kell majd beszerezni, mert az ezúttal sem voltak a dobozban. Végezetül találunk még benne egy rövid üzembehelyezési útmutatót is, de ennek ezúttal sem fogjuk sok hasznát venni.

Tartozékok

 • 1db Magicsee C500 Pro TV Box
 • 1db Távirányító
 • 1db HDMI kábel
 • 1db Hálózati adapter (12V 1,5A)
 • 1db használati útmutató

A Magicsee C500 Pro külseje

Külsőleg nagyon hasonlít az elődnek számító N5 Plus modellhez, gyakorlatilag majdnem teljesen megegyezik vele. A ház méretei nem túl nagyok, mindössze 13.00 x 10.90 cm széles és hosszú, a magassága egy kicsit nagyobb lett, 3,18cm hiszen kell a hely a beépíthető háttértárnak. Az előlapon ezúttal is található egy kisméretű kijelző, amin az óra mellett még néhány állapotjelző rendszerikon is megjelenik. A készülékház most is a megszokott jóminőségű műanyagból készült, a fedlap pedig egy mozdulattal levehető.

Csatlakozási lehetőségek

A csatlakozási lehetőségek terén a Magicsee C500 Pro sem marad el a társaitól, most is megtalálunk rajta minden szükséges ki- és bementet. Van rajta HDMI a TV részére, de szintén megtalálható a régebbi analóg televíziók számára az AV kimenet is. Kapunk USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozókat is, ezek a készülékház oldalán találhatóak meg az SD kártya nyílása mellett. Ezúttal még optikai hangkimenet is került rá, amivel egyszerűen tudjuk csatlakoztatni külső házi-mozi rendszerekhez. Van vezetékes LAN hálózati csatlakozó is, de a sebessége csupán 100MBit/s. A tunerek csatlakozóit a hátlap bal szélén láthatjuk, van egy műholdas DVB-S2X és egy a digitális földfelszíni adások vételére szolgáló DVB-T2. Itt megemlíteném, hogy a tuner csatlakozóira nem árt vigyázni, mert kicsit mozognak, óvatosan csatlakoztassuk hozzá az antennákat és nem lesz vele baj.

A távirányító

Ehhez a készülékhez normál méretű távirányítót csomagolt a gyártó, hiszen elsősorban TV nézéshez lesz használva. A számgombok mellett sok funkciógomb is megtalálható rajta amivel gyakorlatilag minden lényeges beállítás elérhetünk. Az Android rendszer kezeléséhez nélkülözhetetlen egérmutatót is mozgathatjuk vele, erre egy külön dedikált gombot helyeztek el rajta. A TV kényelmifunkciókat is egyszerűen elérhetjük vele, van pl. EPG, és nyelvválasztás gomb is. A Magicsee C500 Pro távirányító érzékenységével nem vagyok maradéktalanul elégedett, csak a készülék felé fordítva működik, falról visszaverődve csak néha-néha.

Műszaki tulajdonságok

A Magicsee C500 Pro lelke a jelenlegi legnépszerűbb középkategóriás Amlogic S905X3 processzor, ami 4db Cortex-A55 magot tartalmaz, mellette pedig a megszokott Mali G31-MP2 GPU teljesít szolgálatot. A készülék legnagyobb felbontása 4K UHD 2160p@60Hz, de képes lejátszani a 8K@24Hz formátumú videókat is. Memóriából megkapta az általánosan használt 4GB RAM-ot, tárhelyből azonban a legnagyobb kiépítésben is csak 32GB van (elérhető 2GB/16GB verzióban is). Mondhatnám, hogy kevés a tárhely, de nem teszem, hiszen ott a háttértár bővítési lehetőség, és ráadásképp még SD kártyát is tud fogadni, amivel akár a rendszertárhelyet is bővíthetjük.

WiFi és Bluetooth

Az RJ45 LAN adapter mellett természetesen WiFi-n keresztül is kapcsolódhatunk az internethez, ebből a már jólbevált 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat támogató dualband adaptert kapta meg a készülék, így a 2,4GHz hálózatok mellett, a gyorsabb 5GHz-en lévőkhöz is tudunk vele kapcsolódni. Bluetooth adapterből a 4.2 verziójút tették bele, ennek a segítségével képes kezelni a külső eszközeinket, ez többek között lehet légegeres távirányító, vagy akár vezeték nélküli hangfal is (soundbar).

Magicsee C500 Pro – DVB-S2X és DVB-T2 tunerekkel ellátva

Talán a legfontosabb újdonság, amit a Magicsee C500 Pro TV Box mutat nekünk, azok a beépített tunerek. Van benne egy DVB-S2X szabványú műholdas tuner, valamint egy DVB-T2 szabványú digitális földfelszíni adások vételére szolgáló tuner is. A két tuner külön van, egymástól teljesen függetlenül is használható. Fontos megemlítenem, hogy a DVB-T2 tuner sajnos nem hybrid verzió, azaz DVB-C kábeltévés vételre sajnos nem alkalmas. Az viszont nagyon jó hír, hogy a DVB-T2 tuner támogatja a hazánkban is használatos HEVC / H.265 tömörítést, így minden sugárzott csatorna tökéletesen fogható vele. A szoftvere támogat minden DVB szolgáltatás, van EPG műsorújság, választható hangcsatornák és feliratokat is kezel. PVR – műsorrögzítés funkciót is tartogat a részünkre, ebben pedig nagy segítség lesz a HDD bővítési lehetőség, így a felvett műsorokat helyben tudjuk tárolni és lejátszani, internet nem szükséges hozzá.

SSD / HDD bővíthetőség

Hasonlóan az elődjéhez a Magicsee C500 Pro-ban is van lehetőség belső háttértár beépítésére, ami lehet hagyományos 2,5″ méretű merevlemez, vagy SSD meghajtó is. HDD, vagy SSD-ből maximum 4TB kapacitásút tud fogadni, ez azért már tisztességes tárhely a filmek és a rögzített műsorok részére. A nagy háttértároló kapacitásának köszönhetően bátran választhatjuk ezt a készüléket otthoni médiaközpontnak is, így egy eszközzel megoldható a filmek, zenék, képek tárolása és lejátszása is.

Technikai paraméterek

Általános Gyártó: Magicsee
Modell: C500 PRO
GPU: Mali-G31
Operációs rendszer: Android 9.0
CPU: Amlogic S905X3
Magok száma: 4 x Cortex-A55
RAM: 4GB DDR4 RAM
ROM: 32GB ROM
SD bővíthetőség: IGEN, max. 64GB kártya
Szín: Fekete
Támogatott Média formátumok Dekóder formátumok: H.263, H.264, H.265, HD MPEG4
Audio formátumok: AAC, AAC, FLAC, AVE, MP3, OGG, RM, WMA, WMV
Videó formátumok: VP9 Profile-2 up to 4Kx2K @ 60fps H.265 HEVC MP-10@L5.1 up to 4Kx2K @ 60fps AVS2-P2 Profile up to 4Kx2K @ 60fps H.264 AVC HP@L5.1 up to 4Kx2K @ 30fps
Kép formátumok: JPG, JPEG, BMP, GIF, PNG, JFIF … etc photo format
5.1 hang támogatása: Igen
További tulajdonságon 5G WiFi: Igen
WIFI: 802.11 a/b/g/n/ac
Csatlakozók: AV, DC 5V, HDMI, Optical, RJ45, TF card, USB2.0, USB3.0
Antenna(WiFi): beépített
Nyelv: Többnyelvű, magyar is
HDMI Verzió: 2.1, HDCP
Egyéb funkciók: DLNA, Miracast
Teljesítmény felvétel: 5W
RJ45 Port Sebessége: 10/100Mbps
Tápellátás Típusa: Külső hálózati adapter
Bemeneti feszültség: 5V
Hálózati feszültség: 100-240V / 50-60Hz
Tápegység kimenete: 5V 2A
Elem Információk Távirányító elem: 2 x AAA alkáli elem ( a csomag nem tartalmazza )
Méretek és súly A készülék tömege: 0.3800 kg
Csomagolással együttes tömeg: 0.7800 kg
A készülék méretei: (Hossz x Szél. x Mag.): 13.00 x 10.90 x 3.18 cm
A csomagolás méretei: (Hossz x Szél. x Mag.): 23.30 x 15.20 x 8.00 cm
A doboz tartalma 1 x TV Box, 1 x távirányító, 1 x Adapter, 1 x HDMI Kábel, 1 x kézikönyv

Szoftveres tulajdonságok

A Magicsee C500 Pro TV okosítón az Android 9.0 operációs rendszer fut, abból is az Android OS verzió. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy sok-sok alkalmazást letölthetünk, futtathatunk, de lesznek olyanok is, amihez szükségünk lehet egy légegér használatára is (a linkelt típust bátran megrendelhetitek, kipróbált modell). Egyéb tulajdonságaiban még annyiban különbözik egy átlagos TV Box-tól, hogy megtaláljuk rajta a TV funkciók használatához szükséges alkalmazásokat is. A kezelőfelülete nagyon egyértelmű, jól használható, korábban már több tesztnél is találkoztam vele, probléma soha nem merült fel vele kapcsolatban.

A Magicsee C500 Pro üzembe helyezése

A készülék első bekapcsolását követően telepítőmenüvel nem találkoztam, azonnal a főmenübe lépett, majd automatikusan elindította a DTV alkalmazást. A DTV alkalmazást gyorsan bezártam és bementem az android beállításokhoz, ahol a nyelvet magyarra állítottam és csatlakoztam a WiFi hálózathoz. Szokás szerint érdemes még bejelentkezni a Google fiókunkba, hogy minden funkciót teljes körűen használhassunk, ezt követően a Play áruház is elérhető lett.

Az Android rendszer

Az Android kezelőfelülete gyakorlatilag teljesen megegyezik a korábban tesztelt Magicsee készülékekével, van egy főképernyő ahova a gyakrabban használt applikációkat kitehetjük és van a menü, ahol minden mást megtalálunk. Egyszerű, jól kezelhető felület, de kicsit fapados. A Play Áruházból ezúttal is telepíthetünk minden megszokott alkalmazást, elérhető a Kodi médialejátszó is és megvan minden népszerű streaming app is. A Netflix sajnos most is csak csökkentett felbontáson használható, az HBO GO pedig szokás szerint csak WiFi hálózaton keresztül hajlandó működni, a YouTube viszont mindenhogy tökéletesen működik, ebből ráadásul a TV-re optimalizált applikációt kapjuk meg.

TV nézés a Magicsee C500 Pro-val

És akkor következzen, ami a legjobban érdekelt a Magicsee C500 Pro TV Box-ban, mégpedig a TV része. Adott egy TV applikáció, ami egyszerűen a DTV névre hallgat (Digital Television), ezt elindítva egy teljes funkcionalitású TV vevő szoftver tárul elénk. Először konfigurálni kell a tunereket az antennánktól függően. A DVB-S2X része meglepetésemre szinte minden konfigurációt támogat, képes kezelni a DiseqC kapcsolókat, a forgató motort, de még unicable beállítás is van benne. Rendelkezik egy előre telepített műholdlistával, ahol minden műhold megtalálható, a transzponderlista is készen várja a felhasználókat, de használhatunk akár vakkeresést is. A keresés viszonylag gyors, és elsőre minden csatornát megtalált.

A DVB-T2 tuner beállítása is hasonlóan egyszerű a műholdaséhoz, itt van automatikus és kézi keresési lehetőség, nekem a teljesen automata módban elsőre megtalált minden csatornát. A DVB-T2 rendszerrel párhuzamosan támogatja a hazánkban is használatos HEVC, vagy másnéven H.265 tömörítési módot, így minden sugárzott csatorna nézhető is. Apró üröm az örömben, hogy előfizetői kártyaolvasó híján csak az ingyenesen, vagy az épp kódolatlan csatornák műsorát nézhetjük. Azért az megemlíteném, hogy a gyártó a kísérletező kedvűek részére lehetőséget nyújt többféle kártyaszerverhez való csatlakozáshoz, amivel több lehetőség „nyílik meg” a felhasználók számára. Ez egy rejtett menüben található, amit a DTV beállítások menübe belépve, majd 6db 9-est (999999) megnyomva hívhatunk elő.

A fentiek eddig nagyon jól hangzanak, veszi a TV csatornákat, minden beállítható, működik is, de valami mégis beárnyalja az összképet, ez pedig sajnos szintén maga a TV applikáció. A kezelőfelülete – hogy finoman fogalmazzak – fapados. Van menü, meg minden, de nagyon fura kezelni, a csatorna lista rendezhető, de pár gombnyomással nem lehet benne csoportosítani, ez pl. nekem nagyon hiányzik. Nem lehet szolgáltatóra, csomagra szűrni, de még abc sorrendbe sem tudtam berendezni a csatornákat, ezt csak a csatornalista szerkesztése menüben lehet megcsinálni. A másik kritikus dolog, hogy nincs benne magyar nyelv, a menüben az angollal még nem is lenne probléma, de a hangsáv, vagy felirat kiválasztásánál sem lehet a magyart megadni, így minden olyan csatornán ahol van más hang is külön, kézzel kell beállítani a hangsávot (azért elég sok ilyen van). Az EPG-t is ide sorolhatom, itt is angol az alapértelmezett nyelv, a legtöbb csatorna esetében a magyar ékezetes karakterek jól jelennek meg, de néhány esetben itt is láttam hibás betűket.

A TV csatornák műsorát lehet rögzíteni, időzítőket is állíthatunk be arra az esetre, ha nem vagyunk otthon, de nem szeretnénk lemaradni a kedvenc TV műsorunkról. Van lehetőség time shift azaz időcsúsztatásos tévézésre is, megállíthatjuk az élő műsort, és később folytathatjuk a nézését, akár a reklámokat is átugorhatjuk a segítségével. Az élő TV adást az otthoni internet hálózaton keresztül stream-elhetjük is, ehhez elegendő csak a beállításokban aktiválni a funkciót, majd egy külső eszközzel kapcsolódni az így létrejött szerverhez.

Használat közben (sebesség, játékok)

Az Amlogic S905X3 processzor megfelelő erőforrást biztosít az egyszerűbb Android játékok futtatásához is, ezeket letölthetjük a Play áruházból, vagy jó alternatív forrásként tudom ajánlani az Aptoide TV alkalmazás boltot is. Az Antutu Benchmark tesztben kb. 55000 pontot ért el, ez a TV Box-ok között egy kicsit alacsony eredmények számít, de használat közben nem lehet észrevenni akadozásokat, vagy lassulásokat. Az Amlogic S905X3 SoC-al szerelt készülékek általában 80000 pont körül szoktak teljesíteni. Egyszóval futtathatók a készüléken játékok is, de elsősorban most is inkább médiafogyasztásra ajánlom a használatát. A készülék kezelése a hozzákapott távirányítóval nagyon kényelmes, de a kurzor mozgatásához én inkább egy légegeret használtam, azzal sokkal kényelmesebb és nem utolsó sorban sokkal gyorsabb a használata. Ha nem nézem a TV tuner applikáció gyengeségeit, akkor tévézésre is jól használható, a csatornaváltás sebessége nem lassú, habár a kép egy kicsit akadozva indul el az első másodpercekben, de utána hibátlan. Azt még meg kell említenem, hogy nagyon melegszik a készülék használat közben, az alja a tunereknél szó szerint forró lesz, de a melegedés miatt semmi hibát nem tapasztaltam, a tesztek alatt végig jól működött a készülék, több órát is tévéztem rajta és nem volt semmi probléma vele, csak szimplán meleg.

Értékelés, vélemény

A Magicsee C500 Pro egyértelműen egy rendkívüli TV okosító és TV vevő készülék, egy dobozban szinte mindent magkapunk, ami a gondtalan médiafogyasztáshoz szükséges lehet. Az Android része hozza a kötelezőt, megfelelő sebességgel minden lényeges applikáció működik rajta. Ezzel párhuzamosan megkapjuk a TV műsorokat is egyenesen az antennákról, mind a műholdas és mind a földi része jól működik, jönnek a TV műsorok, lehet felvenni és megállítani is. A dolog árnyoldala a kissé fapados TV tuner alkalmazás, a magyar nyelv támogatás hiánya, és a kicsit átláthatatlan beállítások. Szóval használható, jól működik, de lehetne jobb is. Ez a kis negatívum talán azért van, mert korábban sok-sok vevőkészüléket láttam már, és titkon legalább olyan funkcionalitásra számítottam most is. Egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy használhatatlan, csak lehetett volna igényesebben is megcsinálni ezt a TV applikációt hozzá. Ellenben a beépíthető háttértár az nagy-nagy pozitívum, tárolhatjuk rajta a filmjeinket, különböző médiafájlokat, de még akár torrentezhetünk is rajta. A készülék árát tekintve nem sokkal kell többet kifizetni érte, mint a TV tuner nélküli készülékekért, a cikk születésekor postával együtt kb. 122$-t kértek érte, ez nagyjából 38.000.- Ft-os árat jelent. Ezért az összegért kapunk egy minden jóval ellátott TV Box-ot és egy digitális TV vevő készüléket is, ráadásul az egészből kialakíthatunk egy házi médiaközpontot.
Mindent összegezve, én kifejezetten ajánlom ezt a készüléket, ha a TV műsorok vétele is szempont, ár-érték arányban nagyon a toppon van.

Előnyök:

 • DVB-S2X és DVB-T2 tuner
 • HEVC / H.265 támogatás
 • CCCAM támogatás
 • Beépíthető SSD / HDD
 • Normál méretű távirányító
 • 5GHz- egy AC WiFi
 • Igényes kialakítás

Hátrányok:

 • A TV alkalmazás kicsit fapados
 • A TV alkalmazásban nincs magyar nyelv
 • Csak 100MBit/s sebességű LAN
 • Használat közben nagyon melegszik a készülék

Megrendelés, kupon

Megrendelni a Banggood webáruházból tudod a lenti linkre kattintva, a hivatkozás a nagyobb memóriával rendelkező változathoz visz. A szállítási módnál válaszd az EU Priority Line-t, amivel gyorsan és vámmentesen fog megérkezni a csomagod. A kuponkódot ezúttal is a fizetési oldalon tudod megadni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Akciós ár: 120,50$

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Egy Hozzászólás

 1. A műholdak beállításánál a parabola forgató motort nem érzékeli, nem működik .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .