banner

M18 Full HD projektor bemutató – Valódi Full HD élmény, gyönyörű képpel, megfizethető áron

Megérkezett az első, valódi natív Full HD felbontással és olcsó árral rendelkező otthoni házimozi projektor, itt az AUN M18 Projektor. A típusjelzése egyszerű, de ez ne tévesszen meg, mert az 1080p felbontás mellett nagy fényerővel és gyönyörű képpel rendelkezik.

 

Az M18 projektor bemutatása

Az M18 projektor, vagy hívhatjuk egyszerűen csak kivetítőnek is, LCD technológiát használ és natív 1920 x 1080 pixel felbontással rendelkezik, egyszóval ez a készülék már valódi Full HD képet képes kivetíteni. A projektorok másik legfontosabb tulajdonsága a felbontás mellett a fényerő, az M18 3000 lumen kibocsájtására képes, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megfelelő élmény eléréséhez nappal egy kis elsötétítésre lesz szükségünk. A LED fényforrás 150W teljesítményű és a gyártói adatok alapján 30000 üzemóráig működni is fog.

Az M18 kivetítő 50″ mérettől a hihetetlen nagy 300″ méretű képek vetítésére is alkalmas, a legoptimálisabb eredményt 100″ méretű vászonnál 3,2m-es távolsággal érhetjük el. A készüléket használhatjuk szabványos állványról is, vagy akár fejjel lefelé is rögzíthetjük a mennyezetre. A fókuszt manuálisan tudjuk állítani a lencsén található tekerővel, és van lehetőségünk +/- 30 fokos trapézkorrekcióra is, ha nem pont a vászonnal szemben helyezkedne el a kivetítő.

Csatlakozási lehetőségek

Az M18 projektort számtalan bemenettel is ellátták, így szinte bármilyen külső eszközt egyszerűen tudunk hozzá csatlakoztatni. Van hátul egy normál VGA bemenet, ahova laptopot, vagy asztali számítógépet tudunk csatlakoztatni, ez prezentációk alkalmával lehet hasznos. A teljes Full HD élmény eléréséhez 2db HDMI csatlakozó áll a rendelkezésünkre. Ezekbe bármilyen külső eszközt csatlakoztathatunk, lehet műholdas, kábeles beltéri egység a TV nézéshez, Android TV Box-ot is csatlakoztathatunk hozzá, de a játékkonzol sem fog neki problémát jelenteni. Ezek mellett van még 2 USB 2.0 csatlakozó is, ide merevlemezt, vagy pendrive-ot csatlakoztathatunk, amiről a projektor képes lejátszani a multimédiás fájljainkat. 

Az alábbi formátumok lejátszásával boldogul el az M18 szoftvere:

  • Képformátumok: jpg, png, bmp, gif
  • Videó formátumok: avi, mkv, mp4, mov, mpg, mpeg, ts, tp, m2ts, dat, vob
  • Audió fájlok: mp3, dts, mp1, mp2, mp3, wma

A legjobb multimédiás élményhez én mégis egy középkategóriás Android TV Box használatát javaslom, az sokkal többrétűbb felhasználást tesz lehető, mint a projektor beépített szoftvere.

A fenti csatlakozók mellett a készülék oldalán találunk még egy SD kártya fogadó nyílást, ahova a fényképezőgépből, vagy a telefonból egyszerűen áthelyezhetjük a kártyánkat és már indulhat is a családi képnézegetés óriási méretben. Szintén oldalt kapott helyet 2db 3,5″ méretű audió be- és kimenet, ide köthetünk házimozi rendszert, vagy a külső forrásunk bemenetét.

További funkciók

Apropó hangzás, az M18 projektort ellátták 2db 5W /4 ohm teljesítményű, Dolby Digital térhangzást is támogató hangszóróval, ami a gyártói leírás alapján HIFI minőségű hangkeltésre alkalmas. Én ezt a kijelentést némi fenntartással kezelném, de arra mindenképp megfelelő lesz, ha épp nincs más külső hangkeltő rendszerünk kéznél.

Fontos még kiemelni, hogy az M18 projektor aktív, ventilátoros hűtéssel rendelkezik, hogy biztosítsa a készüléknek a megfelelő klímát. A gyártó nagyon ügyelt rá, hogy ezt minél csendesebben tegye, teljes fordulaton is maximum 28dB zajt bocsájt ki magából (ez még bőven elviselhető, volt már a kezemben ettől jóval hangosabb készülék is, de engem annál sem zavart a zaj).

Összegzés:

Az M18 projektor kitűnő választás mind otthoni, mind irodai felhasználásra. Kitűnő és részletgazdag képpel rendelkezik, nagyon szépek a visszaadott színek. Megfelelően nagy fényerőt és kontrasztarányt kapunk, mindezt a lehető legkompaktabb méretben.  A nagy felbontású mozizás mellett alkalmas internetezésre, vagy egyéb szöveges megjelenítésre is.
Az ára mindössze 190$, ami nagyjából 54000- Ft-nak felel meg, jár mellé az INGYENES Priority Line szállítás is, így vámkezelésre nem lesz szükség, nincs további felmerülő költség, a vámmentes szállításról itt olvashatsz bővebben.

Vásárlás

Vásárlás

Ezt olvastad már?

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

A napokban felbukkan egy új TV okosító készülék, ami mindenképp érdemes néhány szóra. A HAKOmini …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .