banner
Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. Ez egy automatikus ablaktisztító, amely szinte magától elvégzi az egyik leghálátlanabb otthoni feladatot, az ablakmosást.

Jómagam is nagyon kíváncsian vágtam bele a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot kipróbálásába, mert ilyen szerkezettel korábban még nem volt dolgom. Próbáltam már robot porszívót, de ablakporszívó is járt korábban nálunk, amivel végülis egészen elégedettek voltunk, de ez most mégis valami más. Erről a márkanévről nem hallottam még ez idáig, olyan hibridnek tűnik nekem, mintha a Liebherr és az Electrolux ötvözete lenne, de mivel kínai termékről van szó, így ezen nem érdemes fennakadni, sokkal fontosabb a próba és a tapasztalat.

banner

Ez az ablaktisztító robot amolyan félautomatikus működésű, feltérképezni nem tudja a megtisztítandó területet, de azért rendelkezik néhány beépített érzékelővel. A készülék használata végtelenül egyszerű, csak bekapcsoljuk, felcuppantjuk az ablakra és a táviránytóval elindítjuk, a többit elvégzi teljesen automatikusan. Az általa létrehozott erős vákuum segítségével tapad meg az ablakon, és amíg az egyik korong rögzíti a készüléket, addig a másikkal tud mozogni. Van benne öntanuló funkció is, megjegyzi, hogy az éppen tisztított felület mely részén járt már, és oda többet nem megy vissza. Így elsőre egészen jónak tűnik, de nézzük, meg, hogy a valóságban mire képes a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 114,99$ ~ 39.900.- Ft – EU Raktár

Kupon: 727AJK7KI3

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Liectroux HCR-10 kicsomagolása

A Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot egy szép nagy csomagban érkezett. Kinyitva a dobozt maga a készülék és számos tartozék került elő. Kapunk mellé egy hálózati adapter, amin jó hosszú kábel (4m) található, hogy távolabbra is elérjen, mert csupán egy biztonsági akkumulátor van benne (később még lesz róla szó bővebben is). A távirányító is tartozék, hiszen ezzel tudjuk majd kiadni neki az utasításokat. Ezúttal elemet is mellékelt hozzá a gyártó. Van még a csomagban néhány tartalék alkatrész is, két rögzítő műanyag gyűrű és +4db tisztító mop. Magán az ablaktisztítón is van alapból 2db rögzítő gyűrű és 2 mop is, valamint egy biztonsági kötél is része a csomagnak. Végezetül találunk még a dobozban egy használati útmutatót és egy utántöltő flaskát is a tisztítószer adagolásához.

A csomagban talált tartozékok:

  • Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot
  • Hálózati adapter
  • Távirányító (elemekkel)
  • 4db rögzítőgyűrő (2db a gépben)
  • 6db cserélhető mop (2db a gépen)
  • Biztonsági rögzítő kötél, karabínerrel
  • Tisztítószer adagoló flaska
  • Használati útmutató

A készülék külseje

A Liectroux HCR-10 egy közepes méretű és súlyú készülék, rajta két nagy tisztító koronggal, amin puha szövetből készült mop található. A tápkábele rögzített, és a plusz biztonság érdekében az adapter csatlakozóját csavarral tudjuk megszorítani, hogy használat közben elkerüljük a véletlen kihúzódást. A működési elve viszonylag egyszerű, a két tisztítófejben középen vákuum jön létre, ami fixen odahúzza a sima üvegfelülethez. Amíg az egyik korong forog a másik rögzíti az ablaktisztító robotot, majd cserélnek és megfordul az irány, így tud mozogni minden irányban. Van még rajta egy biztonsági kötél is, amivel egy fix ponthoz tudjuk rögzíteni, hogy véletlen leeséskor se törjön össze a gép. A készülék súlya körülbelül 1kg, ezért ügyeljünk is rá, hogy a karabinerrel kössük ki, mert nem csak magában, de akár a berendezési tárgyakban is kárt tehet, ha valamilyen előre nem látható okból megszűnne a vákuum.

A Liectrounx HCR-10 irányítása

Az ablaktisztító irányítását elsősorban a hozzá mellékelt távirányítóval tudjuk megtenni, magán a készüléken csupán 1 BE-KI kapcsoló gomb található, valamint három állapotjelző LED is segíti az aktuális állapotról való tájékozódást. Itt fontos megemlíteni a sárga/zöld lámpát, ugyanis ez jelzi az akkumulátor töltöttségét. Használat előtt helyezzük áram alá, ilyenkor a sárga LED világít, majd várjuk meg amíg zöldre vált. Ilyenkor teljesen feltöltött állapotban van a belső akkumulátora. Erről az akkumulátorról folyamatosan működni nem tud, de egy áramkimaradás esetén akár 20percig is a felületen tartja a készüléket, így megelőzve a leesését.

Teljesen automatikus működés

Az ablaktisztító robot teljesen automatikus működésre is képes, de ha valahol az üvegen még foltot látunk, akkor manuálisan is oda küldhetjük a robotot. A távirányító megfelelő gombjának a megnyomásával indíthatjuk el a gépet attól függően, hogy lentről, vagy fentről indítjuk el a tisztítási folyamatot, de azt is megadhatjuk neki, hogy jobbról, vagy balról induljon el. A készülék nedves tisztításra is képes, tölthetünk bele ablaktisztító folyadékot, vagy akár csak egyszerűen vizet is. Ha nagyon poros az ablak, akkor a folyadékkel való munka megkezdése előtt érdemes portalanítani. Én Clean ablaktisztítót tettem bele hígítás nélkül, habár a kézikönyv azt írja, hogy hígítsuk fel vízzel. A távirányítón található egy külön gomb a nedves tisztítás bekapcsolására, és egy másik gombbal manuálisan is tudunk tisztító folyadékot spriccelni az üvegre.

Az első próba, avagy cuppantsuk fel az üvegre

Szóval feltöltöttem ablaktisztítóval, használat előtt kicsit töltöttem az akkut, majd bekapcsoltam és rétettem az ablak tetejére. Kicsit hangosan zúg, kb. mint egy porszívó, nem zavaró, de halknak nem mondanám. Olyan erősen odatapadt az ablakoz, hogy csak teljes erőbevetéssel tudtam levenni róla. Az ablaktisztító robot feltöltve, rajta az ablakon, akkor indítsuk is el. A távirányítón megnyomtam a jobbra mozgás gombot és azonnal meg is lódult a robot. Szépen elkezd lépkedni a korongjaival, semmiképp nem gyorsan, csak szépen komótosan.

Üzem közben – most kiderül, hogy milyen „okos” az ablaktisztító robot

Szépen megy jobbra, majd amikor az ablak széléhez ér, azt érzékeli, és egy kicsit lejjebb mászik, majd elindul a visszafelé irányban. Bekapcsoltam rajta az automatikus tisztítószer spriccelést is, kíváncsi voltam rá, hogy ezt hogyan teszi. Be is igazolódott a sejtésem ,ugyanis csak akkor spriccel, amikor a fúvókája irányában mozog, így azonnal fel is szívja a mop és hatékonyan tudja tisztítani az ablakot. Vándorol szépen lefelé az ablakon közben forgatja a korongjait és néha spriccel is. Amikor elért az ablak aljához, akkor azt is érzékeli, legalul kétszer ment végig, a második alkalommal sípolt egyet, jelezve, hogy hamarosan elkészül, majd ismét elindult balra. Amikor teljesen a bal sarkához ért, egy kicsit feljebb és középre ment, ahol biztonságosan megtud tapadni és két hangos sípolással jelezte, hogy elkészült. A motor nem kapcsolt ki, fixen rögzíti addig a készüléket, amíg manuálisan ki nem kapcsoljuk. Kipróbáltam a biztonsági akkumulátort is, menet közben kihúztam a hálózati adaptert, ezt azonnal érzékelte az ablaktisztító és megállt a mozgása. Ezután egy picit lejjebb vette szívóerőt is, de csak annyira, hogy még fixen rögzíthesse a készüléket és vadul sípolni kezdett, jelezve, hogy baj van.

Hatékonyság – Lássunk tisztán!

No, akkor térjünk rá a lényegre, mert az, hogy jól működik, még nem jelent garanciát a tisztítás minőségére. A teszt ablakot én előtte nem töröltem át szárazon. A kézikönyv egyértelműen írja, hogy ezt tegyük meg, mert a port elmaszatolhatja a készülék. És hát sajnos látszik is rajta egy kicsi maszat, a korongok nyomai. Távolról szép, tiszta lett, nem lehet felfedezni rajta semmi hibát, a nyomok csak közelről látszanak rajta. Átengedtem újra a teljes ablakon, de sajnos a korongok nyomai ekkor is megmaradtak, igaz csak halványan, de látszanak. Szóval mielőtt rátennénk az ablakra a robotot, érdemes előtte áttörölni, portalanítani egy száraz ronggyal, hallgassunk a használati útmutatóra és nem lesz gondunk a foltokkal.

Végszó, értékelés és a vélemény

Mégis kinek érdemes megvásárolni a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robotot? Például azoknak, akik nem csak évente 2x tisztítanak ablakot (húsvét és karácsony előtt). A robot bármikor elindítható, felügyelet nélkül is otthagyható, minimális beavatkozással használható (indítás, áthelyezés, leállítás). Nyugodtan lehet közben mással foglalkozni, a robot elvégzi helyettünk a munka nagyját. Szépen tisztít, még akkor is, ha előtte nem portalanítjuk a felületeket, ha foltos maradna, akkor legfeljebb küldjük át megegyszer az ablakon. Egy dolgot viszont nem tud, az ablakkeretet és a kilincset nekünk kell letörölnünk. A korongok nyomait teljesen nem tudja magától eltüntetni, de én csak akkor láttam, ha oldalról és fénnyel szemben néztem, egyáltalán nem zavaró, csak akkor látszik, ha szándékosan keressük.
Nekem nagyon tetszett az ablaktisztító robot, a hatékonysága is megfelelő, kb. olyan, mint egy robotporszívóé, nem teljesen tökéltes, de a munka nagy részét leveszi a vállunkról. Akár hetente is tisztíthatjuk az ablakokat, nem kerül többlet munkába, és mindig kilehet majd látni az ablakokon.

Megrendelés, kupon

A Liectroux HCR-10 ablaktisztító robotot a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg EU raktárból szállítják, ami azt jelenti, hogy várhatóan 1 héten belül megkapod a csomagot és további fizetni való (vám+áfa) már nem lesz.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 114,99$ ~ 39.900.- Ft – EU Raktár

Kupon: 727AJK7KI3

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .