2019 március 20.
Főoldal / Egyéb / Lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél

Lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél

A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt versenyhatósági vizsgálatot indított a Digi Kft. ellen, mert a digitálisnak reklámozott műholdas tévészolgáltatást csak analóg csatlakozós set-top boxszal lehetett igénybe venni. Szeptembertől lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél.

A Gazdasági Versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a DIGI műholdas televíziószolgáltatását digitálisnak kommunikálta, noha a szolgáltatási csomagok csak analóg csatlakozású set-top boxszal voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltató által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top boxig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top box kimenetén analóg jel megy a fogyasztók televíziókészülékére.

A GVH által folytatott vizsgálat nyomán a Digi Kft. vállalta, hogy a HDMI-csatlakozós set-top boxszal nem rendelkező előfizetők számára 2011. szeptember 1-től külön díj ellenében olyan set-top box megvásárlását teszi lehetővé, amely rendelkezik HDMI-kimenettel. Emellett a szolgáltató vállalata, hogy a fenti lehetőséget az általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) 2011. szeptember 1-i hatályba lépési időponttal közzéteszi, és a módosításról az előfizetőit a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a számlalevélben feltüntetve tájékoztatja.

A teljes cikk a hwsw oldalán olvasható!

Forrás: hwsw

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

9 hozzászólás

 1. Hülye ez a GVH, a digitális tévé nem a HDMI csatlakozós LCD tévéket jelenti, hanem a jelátviteli folyamatot, tehát a sugárzott jel nem analóg módon, hanem digitálisan kerül kisugárzásra és ezt a jelátalakító set-tob-box a TV számára feldolgozható jellé alakítja.rnMég jó, hogy nem büntettek, szerintem tudták, hogy nincs igazuk.

 2. Nincs hát! Csak így akarták kikényszeríteni a HD box-ot, és hogy így HD csatornákat indítson!

 3. De ki akarja kikényszeríteni? A UPC, vagy a T-home? Egyiküknek sem jó, ha a digi elkezdi műholdon is nyomatni az ingyenes(alapcsomagos) HD tartalmakat. Ez csak a Digi-nek és az előfizetőinek jelenthet hasznot. Mondjuk a Digi-nek, ha lenne esze, már rég nyitott volna a HD felé, lemaradt a konkurenciától rendesen(mint a Hello HD, nála is elkelne már bővítés).

 4. Hol van még szeptember? Bár ennyi idő alatt adott a lehetőség, hogy felkészüljön kellő mennyiségű eszközzel az igények kielégítésére… és ennyi idő alatt HD csatornák bevezetése is megoldható.

 5. Freestar Tavaly szeptember ota várok humax HD beltérire Győrbe,azt az infót kaptam hogy nincs szállítás,tehát azóta 1db .Humax hd beltéri nem jött Győrbr.Hát ennyit az eszköz beszerzésről

 6. Végre legalább itt is nézhetők lesznek a hd adások. Legalább most majd végre valóban digitális lesz a műholdas platform isrn

 7. rnLám valakinek megint elgurult a gyógyszere a GVH nevű szemétdombon….rnTök jó, hogy már megint olyanról döntenek amiről fogalmuk sincs.rnPolitika…

 8. Hohhhoo szo sem volt HD adásról !!!

  Csak HDMI kimenetről !!!

 9. Az, hogy lesz HDMI-s box még nem jelenti azt, hogy lesz HD is.

  Ennyi erövel lehetett volna vizsgálni anno a UPC-t is.rnNagyon sok éven keresztül nem volt náluk sem HDMI-vel rendelkező box.rnOtt van a T -Home is, ahol nem kell HDMi-vel rendelkező boxot adni annak az előfizetőnek, aki nem kér HD csomagot.rnAkkor most mi van?

Vélemény, hozzászólás?