banner

Közös visegrádi televízió létrehozását javasolta a lengyel közszolgálati tévé igazgatója

Közös angol nyelvű, TV4 elnevezésű visegrádi televízió létrehozását javasolta kedden a krynicai nemzetközi gazdasági fórumon a visegrádi kormányfőknek a lengyel közszolgálati televízió igazgatója, Jacek Kurski.

Beata Szydlo lengyel kormányfő a javaslatra reagálva úgy értékelte: a csatorna az Európai Unión belüli kommunikáció „új szintjéhez” járulna hozzá, és reményét fejezte ki, hogy a tévé „két év múlva, vagy talán korábban is” működni fog.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ehhez megjegyezte: „az ördög a részletekben rejlik”, mindazonáltal örülne – mondta -, ha a javaslat megvalósulna.

Bohuslav Sobotka cseh kormányfő szerint Csehország „kész a részletek megvitatására”. Sobotka fontosnak találná, ha a kezdeményezés „mind a négy ország számára hasznos és effektív lenne”.

Orbán Viktor üdvözölte a kezdeményezést, mint mondta, 10-15 évvel ezelőtt kellett volna hasonló, és akkor a „posztkommunista médiavilágból hamarabb kikeveredhettünk volna”.

(MTI)

Ezt olvastad már?

Boldog Karácsonyt Kívánunk

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk a DigiPortál minden olvasójának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .