banner

Kospet Hope okosóra teszt

A Kospet Hope egy okosóra, amit mobiltelefonként árulnak, nem véletlenül, mert ez nem csak egy aktivitásmérő néhány alap funkcióval, hanem valójában egy viselhető mobiltelefon, saját Android 7.1 operációs rendszerrel, sim kártyával, fényképezőgéppel és sok-sok memóriával. AMOLED kijelző, kerámia keret, nagyon elegáns megjelenés és számtalan lehetőség, ez a Kospet Hope okosóra.

banner

 

A Kospet kínai gyártó, aki 2014-es megalakulása óta kifejezetten a professzionális okosórák fejlesztésére és gyártására szakosodott. Több saját szabadalommal is rendelkezik, ezeket csak az általa készített órákban találhatjuk meg. Saját kutató-fejlesztő csapattal rendelkezik, akik folyamatosan a még innovatívabb megoldásokon dolgoznak. Ez az innováció látszik a Kospet Hope okosórában is, legalábbis én még nem láttam ilyen kütyűt ezelőtt. Az átlagos okosóra általában egy mobiltelefonhoz csatlakoztatva működik, folyamatosan gyűjti az adatokat, amit aztán szinkronizál a telefonon lévő alkalmazással. Nos, a Kospet Hope maga a mobiltelefon, nem szinkronizál semmivel, hanem saját maga ellátja minden funkcióját. Na, de ne rohanjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy mit is kapunk a pénzünkért.

Csomagolás, tartalom

Az okosóra egy egyszerű, kemény dobozban érkezett, csak a márkajelzés és az alján néhány vonalkód található rajta. A doboz tetejét levéve rögtön magát az órát látjuk meg először, a doboz bélését kiszedve kerülnek elő a tartozékok. Van 2db kijelzővédő fólia, amiből az egyiket már feltették nekünk az órára a gyárban, a másik pedig tartalék. Kapunk hozzá két kábelt, amiből az egyik egy speciális mágneses végű töltőkábel, a másik pedig egy adatkábel, amivel PC-vel tudjuk összekötni. Van angol nyelvű gyors útmutató is hozzá, bár erre nem nagyon lesz szükségünk. Sajnos töltőfejet nem csomagoltak mellé, de bármelyik mobil töltő jó lesz hozzá.

Külső kialakítás

Az óra kinézete nagyon elegáns, a mostanában divatos kissé nagy méretű, de nem hivalkodó. Az alapcsomagban egyszerű szilikon szíjjal kapjuk, de ez nagyon könnyedén cserélhető, akár bőrszíjra is. A szíjról még annyit megjegyeznék, hogy kellően rugalmas, kényelmesen viselhető akár egész nap is. Az óra felső gyűrűje acélból készült, a keret pedig kerámiából van. A kerámia szinte tökéletes védelmet biztosít a karcok ellen, persze, ha van kéznél egy darab gyémánt, akkor azzal megtudjuk karcolni… Az okosóra alsó része, ami a csuklónkkal érintkezik műanyagból van. Két kezelőgomb található a jobb oldalán, ezek között pedig egy kamera helyezkedik el, a gombokat lehet tekergetni is, de sajnos hiába tekergettem, nem reagáltak rá. A Kospet óra súlya a szíjjal együttesen mindössze 70g. IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy teljesen védett a por ellen, valamint vízbe merülés ellen korlátozott ideig (0,15–1 m között 30 percig) védett. Fürödhetünk benne, moshatunk kezet, de úszás előtt azért jobb, ha levesszük.

A Kospet Hope hardvere

Írtam már a bevezetőben, hogy a Kospet Hope valójában egy órába épített mobiltelefon, és akkor íme a nem mindennapi paraméterei. Az óra lelke egy Mediatek MT6739 típusú processzor, ami mind a 4 magjával 1,3GHz sebességre képes. Memóriával is rendesen ellátták az órát, a 3GB RAM mellett kapunk 32GB tárhelyet is, ez még egy alsó-közép kategóriás mobilnál is kiemelkedő, egy viselhető eszköznél pedig káprázatos. A kijelzője egy 1,39″ méretű, kör alakú AMOLED, igen, az az AMOLED, amit a felső kategóriás telefonokban láthatunk. Gyönyörű színek, órához képes nagy felbontás (400x400px), kifogástalan betekintési szög és még napsütésben is látható. Az AMOLED kijelző további nagy előnye az alacsonyabb fogyasztás, így még tovább fog tartani az akkumulátorunk.

Az óra, ami egyben telefon is

A Kospet Hope okosóra-telefon SIM kártya fogadására is alkalmas, nano méretű kártyát tudunk behelyezni. Természetesen alap, hogy telefonálni is tudunk vele (hasonlóan, mint amikor Michael Knight hívta KITT-et), ez mellett van SMS is (bár elég apró a billentyűzet), de a leglényegesebb tulajdonsága, hogy van 4G LTE-B20 internet támogatás benne, az óra netjét megoszthatjuk más eszközökkel, számítógéppel és tablettel is. Számomra még mindig hihetetlen, hogy ennyi mindent tudtak egy ilyen kis órába zsúfolni, és még nincs vége a felsorolásnak.

Kapunk benne WiFi és Bluetooth adaptereket is, a WiFi kétsávos, azaz ismeri már az 5GHz frekvencián lévő eszközöket is, a Bluetooth pedig a 4.0-ás verzió, fájlátvitelre is alkalmas. Továbbá van GPS és GLONASS helymeghatározás, hogy mindig pontosan ismerjük a helyzetünket. Szenzorokból csak gyorsulásérzékelő és szívritmus mérő van benne.

Kamerával is ellátták az okosóránkat, ez a jobb oldalon a két gomb között található, a gyári adatok szerint 8MP méretű képek készítésére alkalmas, de valójában csak egy 5MP-es kamera van benne, amit szoftveresen javítottak fel, hogy 8MP legyen. A beépített akkumulátor 620mAh kapacitású, szintén a gyári adatok szerint ez 5 nap készenlétre is elegendő lehet, de a tapasztalatok alapján azért naponta tölteni kell. Nem tudom, hogy hogy jött ki az 5 nap nekik, lehet, hogy ha leteszik az asztalra és nem nyúlnak hozzá, akkor bírja 5 napig. A töltési megoldása nagyon érdekes, kapunk hozzá egy mágneses töltőfejet, amit csak közel kell helyezni az óra alján található két pöttyhöz és amint hozzátapadt már kezdődik is a töltés. Fordítva nem lehet rátenni, mert a mágneses pólusok taszítják egymást. Ötletes megoldás, nekem jobban tetszik, mint a töltőbölcsős kialakítások.

Használat, funkciók

A Kospet Hope okosóra az Android 7.1.1 operációs rendszert futtatja, amit kifejezetten órán való használatra optimalizáltak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendszer egyszerűen kezelhető ilyen kis kijelzőn is, de néhány általunk telepített alkalmazás kilóghat azért belőle a lekerekítés miatt. A rendszer nagyon gördülékeny, smooth, akadozást egyáltalán nem tapasztaltam a teszt során. Bekapcsolás után az Android telepítője köszönt minket, az első beállítások között kiválaszthatjuk a nyelvet (magyarul is tud), megadhatjuk az adatainkat a fitness programhoz, valamint csatlakozhatunk a telefonunkkal a WiiWatch 2 nevű alkalmazáshoz. Ezt követően még érdemes bejelentkezni az órán is a Google fiókunkba, és csatlakozzunk WiFi hálózathoz, hogy ne a mobil adat menjen, ha tettünk bele SIM kártyát.

A WiiWatch 2 alkalmazás majdnem teljesen felesleges, alig van benne néhány funkció, de itt ugye nem is ezen van a hangsúly, mert mint már írtam itt maga az óra egyben a telefon is. Az alkalmazásban kiválaszthatjuk a sport, fitness programunkat, ha szeretnénk, valamint láthatjuk a lépésszámot és a pulzus adatokat, viszont statisztikát már nem kapunk róluk. Ezen kívül választhatunk az órához előlapot, rengeteg variáció között biztosan mindenki megtalálja a saját stílusához valót. Amire még hasznos lehet a WiWatch 2 applikáció, az az, hogy elküldi a telefonra érkezett értesítésinket az óránkra is.

Kezelés

A Kospet Hope óra kezelése nagyon egyszerű és gördülékeny. A teljes érintőkijelző is nagyon jól érzékeli, hogy éppen hol nyomtuk meg. Telepíthetünk bármilyen alkalmazást a Play Áruházból, de azt vegyük azért figyelembe, hogy pl. a YouTube videó ilyen méretben nem fog túl nagy élményt biztosítani. Mindent lehet az okosórával csinálni, amit egy mobiltelefonnál már megszokhattunk, netezhetünk is, de szerintem ez sem fog olyan élményt nyújtani, mint egy telefonon, a Messenger is működik, de ki irkálna a kicsi billentyűzeten. Ez az óra nagyon sok mindenre használható, de én azért leírnám, hogy nem való mindenre, ne várjunk olyan felhasználói élményt, mint egy telefonnál, hiszen nem feltétlenül arra találták ki. 

A fényképezőgépet is próbálgattam kicsit, de a 8MP (ami 5MP) csak arra elegendő, hogy, ha gyorsan fotózni akarunk valamit, akkor megtudjuk tenni (jöhetnek a villamoson készült orrtúrós képek…). Ráadásul fura a fotózás a csuklónkkal, szokni kell a pontos pozíciót, de nem lehetetlen vele jó képet készíteni. Én egy csöppet feleslegesnek érzem a beépített kamerát, nem hinném, hogy egy okosórának fotózni is kell tudnia.

Az AMOLED kijelző nagyon szép, a felbontása 400×400 pixel, köralakban, tehát valamennyi pixel a képből nem fog látszani. A betekintési szögek kifogástalanok, minden irányból jól látható rajta minden. Napsütésben is leolvasható a számlap, a képeket, grafikákat is nagyon szépen jeleníti meg. Tényleg prémium érzést és használatot biztosít a Kospet Hope karóra.

Összegzés, vélemény a Kospet Hope okosóráról

A Kospet Hope okosóra valóban egy prémium kivitelű mobileszköz. Kinézetre is megnyerő kialakítású, az AMOLED kijelző és a kerámiaház bizonyosan nem jelent csalódást senkinek. A működése eltér a megszokott aktivitás mérőkétől, mert itt nem feltétlenül kell összekapcsolni egy telefonnal, hiszen az óra maga egy telefon. Gyors processzor, és rengeteg memória garantálja a problémamentes működést. Tehetünk bele SIM kártyát, amivel lehet telefonálni és 4G internetezni is, gyakorlatilag mindent tud, amit egy alsó-közép kategóriás telefon tudhat, csak itt az egészet egy karórába tették bele.

Az áráról még nem esett szó, pedig ez az egyik legfontosabb paraméter. A teszt születésekor 139$-ba került, ami nagyjából 40 000- forintnak felel meg, megállapíthatom, hogy ennyiért, ilyen felszereltségű, és ilyen minőségű órát máshol nem fogunk találni! Kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezik, és valóban azt fogjuk kapni a pénzünkért cserébe, amik a gyártói képeken is szerepelnek.

Megrendelni a lenti zöld gombra kattintva tudjátok, a szállításnál érdemes a Priority Line lehetőségek közül választani, hogy ne kelljen vámkezeltetni, így további költség sem fog felmerülni.

 

Vásárlás

Kospet Hope okosóra

Csomagolás, tartalom
Megjelenés
Kezelhetőség
Hardveres felszereltség
Kijelző
Személyre szabhatóság
Akku idő
Ár-érték arány

Tetszett

Egy okosóra, amibe beépítettek a középkategóriás mobiltelefont. Lehet beletenni SIM kártyát, van 4G LTE mobilnet, WiFi. Mindez prémium kivitelben, AMOLED kijelzővel, kerámia házzal és elegáns köntösben. Ha egy igazán jó, de mégis elérhető árú okosórát szeretnél, akkor jó választás lehet a Kospet Hope!

VÁSÁRLÁS
Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .