2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Kisebb lesz a korhatári besorolásokat jelző karika a televízióban

Kisebb lesz a korhatári besorolásokat jelző karika a televízióban

Egy kisfiú ábrája jelezheti a jövőben a hat éven aluliak számára ajánlott tartalmakat egy internetes szavazás eredményeként. A médiatanács döntött arról, hogy kisebbek lesznek a korhatári besorolást jelző piktogramok.

Kisebbek lesznek a korhatári besorolást jelző televíziós piktogramok, és a jövőben minden műsorhoz tartozik majd egy jelzés, a hatévesnél fiatalabbak számára készült programokat egy kisfiú ábrája jelzi a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott klasszifikációs ajánlása szerint.rnKollarik Tamás, a médiatanács egyik tagja azt mondta, a kedden elfogadott ajánlás mind a nézőknek, mind a televíziós csatornáknak segítséget jelenthet. Emlékeztetett arra, hogy a korhatári besorolásokat a január elseje óta hatályos médiatörvény szabályozza, a testület azonban szakértők, a tudományos élet, civil szervezetek és a szakma képviselőinek bevonásával, féléves egyeztetést követően árnyalta a rendelkezéseket.rnA véleményeket figyelembe véve mintegy harmadával csökkentették a hat, a tizenkettő, a tizenhat és a tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott műsorok jelzésére szolgáló karikák méretét. A piktogramok a jövőben a képernyő bármelyik alsó sarkában megjeleníthetők, s elhelyezésük új technikája miatt nem égnek bele a képernyőbe.

A hír az [origo]-n folytatódik tovább…

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Egy Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?