banner

Kipróbáltuk: Tronsmart Halo 200 Karaoke Bluetooth Hangfal

A Tronsmart Halo 200 a gyártó egyik legújabb és legnagyobb teljesítményű Bluetooth hangszórója, ami kifejezetten bulik alkalmával tehet nagyon jó szolgálatot. A 120W teljesítményét két mikrofonnal is megtoldották, így akár duettet is énekelhetünk a közönség örömére, vagy bánatára. 

A Tronsmart-ot már nagyon jól ismerhetjük a Bluetooth hangszóróiról, korábban nálunk is járt számtalan modell, amik közül szinte mind kitűnő eredményt ért el a tesztek során. Ezúttal egy valódi nagyágyú érkezett a tesztpadunkra a Halo 200 személyében, amely nem csak a 120W teljesítményével, de kialakításával és funkcióval is kiemelkedik a pici hordozható hangszórók közül. Valódi bulihangfal, színes LED fényekkel, mikrofonokkal és nem utolsó sorban nagyon szép hangzással.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,00€

 Kuponos ár: 127,00€ ~50.000.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: 8RNHGWSJ41

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Tronsmart Halo 200 kicsomagolása

A Tronsmart Halo 200 hangfal egy hatalmas méretű dobozban érkezett és a súlya sem elhanyagolható. A csomagolás ezúttal is a gyártótól már megszokott igényességben tündököl, minden főbb adatot feltüntettek rajta. Kinyitva rögtön a legtetején lévő hungarocellbe mélyesztették bele a tartozékokat. Kapunk hozzá minden földi jót, csak az elemeket felejtették ki a mikrofonokhoz. A dobozban a hangfal mellett találtam 2db vezeték nélküli mikrofont és hozzájuk egy klipszet, ami használatával nem fog legurulni az asztaltól. Volt a csomagban egy tápkábel a töltéshez és egy 3,5mm-es jack kábel is a külső eszközök csatlakoztatásához. Ezeken kívül már csak némi használati útmutatót és néhány promó kártyát rejtett a doboz. A használatbavételhez nem is kell más, de amennyiben szeretnénk megmutatni énektudásunkat is, akkor nem árt beszerezni 2x2db AA méretű ceruzaelemet is.

A dobozban található tartozékok

  • Tronsmart Halo 200 Bluetooth party hangfal
  • 2db vezetéknélküli mikrofon (elemek nélkül)
  • 2db elgurulást gátló klipsz a mikrofonhoz
  • Hálózati tápkábel (230V/50Hz)
  • 3,5mm jack kábel
  • Használati útmutató (angol)

Ezúttal a méret a lényeg

Egy olyan partihangfalnál mint a Tronsmart Halo 200 nagyon fontos szempont a méret, és hát be kell vallani, hogy ezt bőven teljesíti is, a magassága 38cm, a szélessége 28cm, ezúttal nem egy zsebre rakható apróságról van szó. A súlya egészen pontosan 6,1kg, de a hordozhatóságot elősegítendő kapott egy nagyon masszív fület, amivel kényelmesen cipelhetjük bárhová. Bekapcsolást követően azonnal láthatóvá válnak a hangszórók körül elhelyezkedő RGB LED-ek, és bizony nagyon szép kinézetet kölcsönöznek neki. A hangfal erős, de rugalmas borítással rendelkezik, így megmerem kockáztatni, hogy nagyon jól fogja bírni a mostohább körülményeket is. A kinézetéhez nem fűznék hozzá sokat, szépek, lekerekítettek a formák, de semmi felesleges csicsa, egyszerűen csak szép.

A Bluetooth hangfal műszaki felépítése

Összesen 4db hangkeltővel rendelkezik a Tronsmart Halo 200 hangfal, egy nagy mélynyomóval, két közép sugárzóval és egy magas csipogót is szereltek bele, így lesz ez a hangfal egy 3 utas készülék. A hangszórók maximum 120W zenei teljesítmény leadására képesek, de ahogy én észrevettem a legnagyobb teljesítményt csak kábellel összekötve képes leadni, lehet, hogy a Bluetooth teljesítménye limitálva van. Ezúttal is elérhető a TWS sztereó vezeték nélküli funkció, amikor két ugyanilyen hangfalat kapcsolhatunk össze egy sztereó rendszerré. Viszont, ha a teljesítmény az elsődleges szempont, akkor a Tronsmart saját TuneConn kapcsolódását is használhatjuk, amivel akár 100db hangfalat is összekapcsolhatunk oly módon, hogy teljesen szinkronban lesz a zene

Kezelés, gombok, funkciók

A kezelőgombok a hangfel tetején helyezkednek el, minden funkciót tudunk velük szabályozni. Ami a képen nem látszik, az az, hogy néhány gomb háttérvilágítással is rendelkezik, ami megkönnyíti a sötétben való használatot. Középen látható a hangerőszabályozó tekerője, ami szintén kapott egy kék megvilágítást, könnyen megtalálható minden helyzetben és egészen jól is néz ki. Ezúttal nem mennék végig a gombok funkcióin, hiszen a nagy részük teljesen egyértelmű, viszont érdemes kiemelni a SoundPulse EQ gombját, amit megnyomva a hang sokkal dinamikusabb és tisztább lesz. Nem is értem minek ehhez gomb, alapból be kellene kapcsolni és kész. A jobb oldalon alul található a LED fények gombja, ezt nyomogatva összesen 5 mód közül tudunk választani, de akár teljesen ki is kapcsolhatjuk a LED világítást.

Csatlakozók, csatlakozási lehetőségek

A csatlakozók ezúttal is hátul kaptak helyet egy nagyon masszív gumiborítás alatt. Az USB segítségével lejátszhatjuk a kedvenc mp3 zenéinket pendrive-ról. Van egy külső AUX bemenet, ahova bármilyen készüléket köthetünk, ami rendelkezik ilyen kimenettel. Mivel ezúttal egy party hangszóról van szó, található rajta mikrofon bemenet is, sőt ebből rögtön kettőt kapunk. Az első porthoz lehet gitárt, vagy mikrofont csatlakoztatni, a második csak a mikrofont támogatja. A mikrofon bemenetek hangszintjét az itt található potméterekkel lehet szabályozni. Ezúttal nem adaptert, hanem csak egy hálózati kábelt kell csatlakoztatni a töltéshez, a készülék mérete miatt volt hely a tápegység számára a dobozon belül is. Ami nem kívülről látszik az a beépített Bluetooth adapter, ami már az 5.3 szabványt is támogatja, ezzel szinte bármilyen készülékhez (telefon, tablet, TV, házimozi…) tudunk kapcsolódni.

Kültéri használat, hordozhatóság

A Tronsmart Halo 200 party hangfal ellenálló, kemény műanyag borítást kapott, ami lehetővé teszi, hogy mostohább körülmények között a szabadban is biztonságosan használhassuk. Ezen túlmenően IPX4 védelmibesorolással rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy kis fröccsenő víz biztosan nem fog benne kart tenni. Minden oldalról ellenáll a vízpermetnek, valamint egy kis eső sem fogja tönkre tenni a készüléket. A hangfal alján 4db vastag gumiláb segíti a biztonságos helyben tartást még nagyobb basszus esetében is. Kipróbáltam kemény „dium-disu” zenével max hangerőn és a hangfal meg sem moccant az asztalon.

Beépített akkumulátorral is ellátták

A Tronsmart Halo 200 Bluetooth hangfalban van beépített akkumulátor is, méghozzá egy 15000mAh telepet kapott. Ez a kapacitás körülbelül 18 órányi zenehallgatást tesz lehető fél hangerőn és kikapcsolt LED fényekkel. Viszont amennyiben van konnektor csatlakozási lehetőség, akkor nincs limitálva a használati idő. Egy teljesen lemerült hangfalat nagyjából 3,5 óra töltéssel lehet újra 100%-ra tölteni. Ráadásként Powerbank-ként is használhatjuk, amikor az USB porthoz egy telefont csatlakoztatunk, akkor automatikusan érzékeli azt és elkezdi a töltését. Gyorstöltést sajnos nem támogat, de végszükség esetére jól jöhet.

Mobiltelefonos applikációt is kapunk hozzá

A Tronsmart Halo 200 party hangszóró kompatibilis a gyártó telefonos applikációjával, miután párosítottuk a mobilunkhoz, már ki is választhatjuk a típust az alkalmazásban és hozzáférhetünk a beállításaihoz. Ebben a kis programban számos olyan dologra is van lehetőség, amit magán a hangszórón nem tudunk állítani, vagy elindítani. Szükség esetén pl. frissíthetjük a firmware-t is, vagy automatikus kikapcsolást is beállíthatunk neki. Ezek mellett innen is állíthatjuk a bemeneteket és változtathatunk a LED fény beállításokon is, de a főoldalon láthatjuk a pontos %-os töltöttségi adatot is, és még a hangszóró rendszerhangjait is kikapcsolhatjuk, ha zavarna minket. Az equalizer beállításait is itt találjuk meg, már csak ezért az egyért is érdemes használni a telefonos alkalmazást, itt tudunk saját hangbeállításokat is alkalmazni rá.

Hangpróba, 1-2-3…

Már a legelső próbák alkalmával nyilvánvalóvá vált előttem, hogy nagyon szépen szól a Tronsmart Halo 200 hangfal, és ez csak tovább fokozódott ahogy hallgattam. Megmerem kockáztatni, hogy ez eddig a legjobb Tronsmart hangfal, amivel dolgom akadt. A 120W teljesítmény az egy dolog, de ezúttal nagyon szép és dinamikus hangzásvilággal is párosul. Nagyon szépen szólnak mind a mély és mind a magasabb hangok. A telefonos applikáción keresztül érdemes az equalizer-t használni, ott több előre beállított zenei séma közül választhatunk, de saját igényünknek megfelelőt is beállíthatunk. Fentebb említettem már a SoundPulse EQ funkciót, nos én ezt bekapcsolva hagytam azonnal, mert vele sokkal, de tényleg sokkal szebben szólnak a hangok legyen szó bármilyen zenei stílusról. A hangerőre ezúttal sem lehet panasz, teljes hangerőn nagyon hangos a hangfal, de továbbra is torzítások nélkül szól. Viszont azt vettem észre, hogy az aux bemeneten keresztül talán még nagyobb hangerő érhető el, mint Bluetooth kapcsolaton. Megmérni sajnos nem tudtam, így csak a fülemre hagyatkozhattam, de egyértelműen hangosabb volt ami hallottam.

Amiről még nem esett szó az a csomagban található 2db mikrofon. Két szintén Tronsmart márkájú mikrofont is csomagolt mellé a gyártó, amik vezeték nélkül csatlakoznak a hangfalhoz. A mikrofonok elemmel működnek, 2db AA méretű normál ceruzaelem kell a használatukhoz, amit sajnos a csomagban nem találtam meg, így külön kell beszerezni hozzá. Kapunk hozzájuk egy-egy szilikon elgurulás gátlót is, ami jól jöhet, ha féktelenné válna a buli. A mikrofonon van egy sárga LCD kijelző is, amin látható az elemek szintje és a csatlakozáshoz használt frekvencia. A frekvenciát lehet állítani, hogy több mikrofon használatakor még véletlenül se akadjanak össze. A mikrofonok hangminőségét egész jónak mondanám, persze nem egy stúdió darabról van szó, de szépen és tisztán szól. A mikrofon mellett még gitárt is lehet a Tronsmart Halo 200 hangfalhoz csatlakoztatni, ezt hangszer híján sajnos nem volt alkalmam tesztelni.

Összegzés, vélemény

A Tronsmart Halo 200 Bluetooth Party hangfal nálunk kitűnőre vizsgázott, bátran kijelenthetem, hogy ez az eddigi legjobb vezeték nélküli hangfal amit tesztelhettem. Nagyon szépen szól, minden stílusú zenéhez ajánlott, a benne található elektronikus equalizerrel még tovább is finomíthatóak a beállítások. A hangereje fenomenális, teljes hangerőn nem is tudtam sokáig próbálgatni, nehogy a szomszéd kifogást emeljen ellene 🙂 . A két mikrofon csak hab a tortán, de bulik alkalmával nagyon jól jöhet, ráadásul mindkettő vezeték nélküli. A hangfal minőségére sem tudok panaszkodni, kitűnő anyagokból készült, már a fogásán is érezni, hogy jól fogja bírni a gyűrődést. A 18 órányi akkumulátoros használat pedig még a hosszabb bulikra is elég kell, hogy legyen.

Az árát tekintve szintén BestBuy vételnek számít, elsőre talán soknak tűnhet az 50.000.- Ft-os árcédula, de ha megnézzük a konkurens hasonló termékét, akkor azonnal látható a különbség. Méretben talán a JBL PartyBox Encore-hoz tudom hasonlítani, de ott a teljesítmény csak 100W, csak 1db mikrofon jár hozzá, és az akkumulátor kapacitása is csak a fele a Tronsmart Halo 200-nak. Árban jelenleg a legolcsóbb helyen a JBL hangfala 130.000.- Ft, szemben a Halo 200-al, ami 50.000.- Ft és sokkal többet nyújt, mind tudásban, de hangzásban is felveszi a kesztyűt a nagyokkal. Egyértelműen ajánlom megvételre a Tronsmart Halo 200 hangfalat, garantálom, hogy csalódásmentes készülék lesz.

Megrendelés, kupon

A Tronsmart Halo 200 Bluetooth party hangfalat a legjobb áron ezúttal is a Geekbuying webáruházból tudjátok megrendelni. Jelenleg cseh EU raktárból indítják, ami azt jelenti, hogy várhatóan 1 héten belül meg is érkezik. A 8RNHGWSJ41 kuponkódot a pénztár oldalon kell megadni, ami által alacsonyabb lesz a végső ára. A szállítás ezúttal is ingyenes és egyéb fizetendő költségektől mentes (nekem az MPL futár hozta házhoz).

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,00€

 Kuponos ár: 127,00€ ~50.000.-Ft

EU Raktár (CZ) + INGYEN posta

Kupon: 8RNHGWSJ41

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Műszaki tulajdonságok

Modell Tronsmart Halo 200
Szín Fekete
Bluetooth Verzió 5.3
Audió kodek SBC
Bluetooth kompatibilitás A2DP/AVRCP/HSP
Átviteli távolság kb. 10m
Frekvencia tartomány 50Hz-20KHz
Mobil app támogatás Igen
Üzemidő LED ki: 18 óra (50% hangerőn)
Karaoke mód: 10 óra (60% hangerőn)
Akkumulátor 15000mAh(10.8V/5000mAh)
Tápfeszültség AC 100V-240V~50/60Hz
Töltési idő 3,5 óra
Zenei teljesítmény 120W
IP védelmi szint IPX4
Frekvenciasáv 2402-2480MHz
Maximális átviteli teljesítmény 4dBm
A készülék súlya 6,1kg
Méretek 266 x 282 x 386mm

 

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .