banner
Imilab EC3 kültéri IP kamera teszt

Kipróbáltuk az Imilab EC3 kültéri IP kamerát

Az IMILAB EC3 egy nagy felbontású kültéri, forgatható IP megfigyelő kamera, amely a Xiaomi ökoszisztémához tartozik. Egyszerű a használata, könnyen telepíthető és részletgazdag Full HD videókat képes rögzíteni akár teljes sötétségben is.

banner

Eddig személyesen még nem találkoztam Imilab kamerával, de már sokat hallottam felőlük, sőt bemutató is készült a népszerű modellekről. Jelen tesztünk főszereplője az IMILAB EC3 típus, amely a gyártó kültéri kamera kínálatából a legkisebb modell. Az IMILAB termékekre is jellemző a Xiaomi anyamárkánál már megismert kifogástalan minőség, nagyszerű kivitel és az egyszerű használhatóság. A Xiaomi ökoszisztémába tartozik ez az Imilab kamera, ami annyit jelent, hogy teljesen integrálható a már meglévő Xiaomi okosotthon rendszerekhez, valamint a gyártó egyéb termékeivel is teljesen kompatibilis.

Az Imilab EC3 egy kültéri használatra tervezett IP kamera, amelyet az otthonunktól távol is vezérelhetünk, bármikor ránézhetünk a képre, de alapvető biztonsági funkciók ellátásra is alkalmas. A kamera 3MP felbontású, Full HD felvételek készítését teszi lehetővé. Nappal is éppúgy, mint ahogy éjszaka is, jóminőségű kép készítésére képes, ráadásul az éjszakai kép is lehet színes, ami ebben az árkategóriában még extrának számít. Az EC3 kamera a tengelye körül 180°-ban elforgatható, a dőlésszöge viszont rögzített. A kamera képe az interneten keresztül bárhol a világon követhető, van benne vezetékes LAN interfész, de WiFi-n keresztüli csatlakozásra is képes. Az IMILAB EC3 IP kamera ára már egy kicsit magasabb, mint az olcsóbb noname kínai termékeké, de a vele együtt kapott magas minőség miatt mindenképp megéri a nagyjából 21000- Ft-os árát.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 59,99$ ~ 21.000.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1974

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Az Imilab EC3 IP kamera kicsomagolása

Az Imilab EC3 IP kamera a Xiaomi-tól már megszokott igényes, szép és teljesen fóliázott csomagolásban érkezett. Ők még nem spórolnak a csomagoló anyaggal, már én is nagyon megszoktam, hogy ha egy termék ilyen igényes köntösben érkezik, akkor a dobozon belül is hasonló vár rám. A fólia eltávolítását követően egy papír borítót kell még lehúzni róla és már nyithatjuk is ki a dobozt.

A csomagban minden kiegészítőt, kelléket megtalálunk az IMILAB EC3 kamera telepítéséhez, felszereléséhez és az azonnali használtba vételhez. Még olyan próságokra is figyelt a gyártó, mint a kis csavarhúzó az apró rögzítőcsavar betekeréséhez, vagy az SD kártya védőburkolatának a levételéhez. A falitiplik és a csavarok mellett említésre érdemes még a vízzáró öntapadós szalag, amivel a lengő csatlakozókat tekerhetjük be a felszerelést követően, de a lyukak pontos kifúrásához is kapunk egy matricás sablont, amivel már tényleg gyerekjáték lesz a telepítés.

A doboz tartalma

 • IMILAB EC3 IP kamera
 • Hálózati adapter
 • Falitartó konzol + fém rész
 • 4db csavar + 4db tipli
 • Csavarhúzó
 • Öntapadós védőszalag
 • Öntapadós sablon a lyukak kifúrásához
 • LAN kábel védőburkolat

Ilyen egy valóban igényes kamera

A szép külső mögött igényes belső rejtőzik, valahogy így tudnám jellemezni az Imilab EC3 IP kamerát. A már megszokott Xiaomi stílusjegyeket és igényességet viseli magán, és a külső műanyag borítások ezúttal is a legjobb anyagokból készültek. Sehol egy apró rés, minden úgy illeszkedik, ahogy kell. A két WiFi antenna szabadon állítható fel-le irányban és csupán egy kék-sárga állapotjelző LED található rajta, ami akár teljesen ki is kapcsolható az alkalmazásból.

Vízálló, porálló, időjárás álló

Az IMILAB EC3 egy kültéri IP kamera, teljes mértékben ellenáll a pornak és a nagyobb esőt is lazán kibírja. A tanúsítványa szerint IP66 védettséget élvez, azaz rövid időre még akár a víz alá is meríthetnénk, de ezt azért ne tegyük meg. Természetesen az, hogy elsősorban kültérre tervezett kamera nem azt jelenti, hogy a házon belülre nem lehetne felszerelni, nyugodtan telepíthetjük belsőtérbe is.

Felszerelés, csatlakoztatás

Mint ahogyan azt már más típusú kamerák esetében láthattuk, az Imilab EC3 esetében is lengőkábelen találjuk meg a csatlakozókat. Van egy tápcsatlakozó, ahova a mellékelt adapter csatlakoztathatjuk és van egy RJ45 LAN aljzat, ahova az internet kábelt köthetjük be. Az adapternél ezúttal egy extra hosszú vezetéket fogunk találni, pontosan 3,5m hosszút, így a távolabbi konnektorokhoz is el fog érni.

Felvétel SD kártyára, vagy távoli NAS-ra

Az IP kamera alsó részén találunk egy kis, csavarral levehető ajtót. Ez mögött van a micro SD kártya foglalat és a reset gomb. SD kártyából maximum 256GB méretűt képes fogadni, ebből jobb, ha a gyorsabb modellt választjuk. A reset gombra pedig akkor lehet szükségünk, ha a kamerát vissza szeretnénk állítani a gyári beállításokra, hogy újra társíthassuk a mobilalkalmazáshoz. Mint ahogyan a fenti képen is látható a kis ajtó is gumiszigetelést kapott, amivel teljesen vízzáró lesz.

Az IMILAB EC3 IP kamera felszerelése, telepítése

A gyártó volt olyan kedves és a fúrógépen kívül gyakorlatilag mindent a kamera mellé csomagolt, ami a felszereléséhez szükséges. Találunk a csomagban egy matricát, ami mérete pontosan megegyezik a kamera konzoljával, rajta pedig a 4 lyuk helye, amit ki kell fúrnunk. Egyszerűen ragasszuk fel a falra, majd fúrjuk ki a 4 lyukat. A rögzítéshez a tipliket és a csavarokat szintén megtaláljuk a csomagban, de a kis csavarhúzó is ott lesz, amikor a tartókonzolt a kamerához kell csavarozni. Arra érdemes ügyelni, hogy a kábelt lazán hagyjuk, azért, hogy a kamera forgatás közben ne húzza meg. Ehhez is kapunk ám segítséget két fekete jelölés formájában, ezt a két fekete jelölést igyekezzük a konzol közepébe helyezni, és akkor a kamera akadály nélkül el tud majd fordulni.

Az IMILAB EC3 kültéri IP kamera tulajdonságai

Az Imilab EC3 egy valóban nagy tudású IP kamera, első ránézésre nem is gondolnám, hogy menyi lehetőséget tartogat a hozzá tartozó Xiaomi Home applikációban (régebbi nevén Mi Home). A benne lévő szenzor 3MP Full HD videók készítésére alkalmas, amit szükség szerint kisebbre is állíthatunk. A mentett videók H265 HEVC tömörítéssel kerülnek rögzítésre, ezáltal jelentős tárterületet megspórolva. A felvételek tárolása az SD kártya mellett történhet saját NAS meghajtóra, vagy akár felhőbe is küldhetjük, de ez utóbbi egy fizetős szolgáltatás.

Éjjel is színes a kép

Az Imilab EC3 IP kamera egy éjjel is „látó” készülék. Sötétedéskor teljesen automatikusan vált át éjjeli üzemmódra, amiből kettő is van. Az első mód akkor aktiválódik, amikor még van némi háttérfény, ilyenkor az éjszakai kép továbbra is színes marad. Teljes sötétben szintén automatikusan bekapcsok a 10db beépített infra LED, ekkor a kép már csak fekete-fehér, illetve inkább szürke árnyalatos lesz.

AI humanoid felismerés és követés

Az IMILAB EC3 IP kamera arra is képes, hogy megkülönböztesse az embereket más élőlények mozgásától. Ezen túlmenően úgy is konfigurálható, hogy, ha ember kerül a látóterébe, akkor a mozgását automatikus kövesse a kamera forgatásával. Ezáltal az illetéktelen személy teljes ténykedése rögzíthető a kamera által belátható területen belül. Természetesen ezzel egy időben a kamera képes riasztást küldeni a telefonunkra, valamint ha úgy akarjuk, akkor megszólalhat a beépített szirénája is. Az Imilab EC3 IP kamera képes hangot is rögzíteni a beépített mikrofonja segítségével, és van benne hangszóró is, ami segítségével mi is beszélhetünk a kamera látóterébe került illetővel.

Az IMILAB EC3 kültéri IP kamera főbb funkciói

 • 3MP Felbontás
 • AI Human Felismerés
 • AI Human Követés
 • Fejlett Színes Éjszaki mód
 • Kétirányú hangátvitel
 • 270° forgathatóság
 • Beépített WiFi HUB
 • IP66 Víz- és Porálló
 • Többféle tárolási lehetőség

Részletes műszaki adatok

Modell CMSXJ25A
Méretek 224 x 112 x 114mm
Tömeg 777g
Videó kodek H.265
Tápfeszültség 12V-1A
WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz
LAN 10/100M RJ45
Felbontás 3MP ( 2304*1296 )
Rekesznyílás F1.6
Látómező 270° vízszintesen 47.5° függőlegesen
Lencseszög 110°
IP védelem IP66
Éjszaki látás 10* 940 nm infravörös LED
Működési hőmérséklet -20° – +60°
Belső tárhely Micro SD, max. 256GB

100% kompatibilis a Xiaomi Home alkalmazással

Az IMILAB EC3 IP kamerát a mobiltelefonunkon keresztül tudjuk vezérelni, a beállításait módosítani. Az ehhez szükséges alkalmazás a Xiaomi Home (korábban Mi Home) amely megtalálható mind az App Store-ban, mind a Play Áruházban. Amennyiben már rendelkezünk okosotthonnal, vagy más Xiaomi eszközzel, akkor akár azzal együtt is használható, 100% kompatibilis más kiegészítőkkel.

A telepítése végtelenül egyszerű, csak töltsük le az alkalmazást, regisztráljunk egy fiókat (ha még nem lenne) és társítsuk hozzá a kamerát. Ehhez segítségünkre lesz a kamera kábelén található QR kód, csak olvassuk be az alkalmazásba beépített QR olvasóval és máris megkezdhetjük a telepítést. Kövessük a kamera által mondott utasításokat (angolul mondja), meg kell majd adnunk a WiFi hálózati jelszavunkat, persze amennyiben vezeték nélküli módban végezzük a telepítést (én ezt ajánlom, a LAN kábelt igény esetén később is csatlakoztathatjuk). Nem árt az alap angol tudás hozzá, mivel lesz 4 ellenőrző szám, amit angolul fog mondani a kamera és a mobilon kell majd megadni, érthetően mondja, de nem lassan.

Amint kész vagyunk a párosítással azonnal használatba is vehetjük a kamerát. Én dobtam bele egy 32GB-os SD kártyát, mert amíg nem volt benne a NAS-ra való rögzítést sem engedte beállítani. Amint meglátta az SD kártyát aktív lett a menüpont is, és könnyedén tudtam csatlakoztatni a NAS tárhelyhez is. Kipróbáltam azt is, hogy a jelenlegi Synology NAS-om tudja-e natívan kezelni a kamerát, de sajnos nincs benne a támogatott kamerák között, így maximum a felvételeket tudjuk rajta tárolni. QNAP NAS-al sajnos nem tudtam kipróbálni, mert sajnos visszakellett küldenem a nálam korábban teszten lévő példányokat, de a weboldalon lévő támogatott kamerák között nem találtam meg ezt a típust.

Számtalan lehetőség az otthonunk biztonsága érdekében

A Xiaomi Home alkalmazáson belül számtalan lehetőséget találunk, elsősorban követhetjük a kamera élő képét, forgathatjuk a vezérlőnyilakkal és két irányú hívást is kezdeményezhetünk, amikor is beszélgethetünk a kamera látóterében lévő személlyel. Másodsorban módosíthatjuk az Imilab EC3 kamera beállításait, személyre szabhatjuk a működését. Ez a kamera teljesen integrálható a már meglévő okosotthon rendszerbe is, szabályokat hozhatunk létre, akár más kiegészítőkkel is tökéltesen együttműködik. Ilyen alkalmazás lehet pl. az, hogy ha a bejárati ajtót becsukjuk, és a mozgásérzékelő 2 percig nem érzékel mozgást, akkor a kamera felvétele induljon el. Persze egy másik szabállyal ugyanígy le is állíthatjuk a rögzítést, amikor otthon tartózkodunk. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan, csak a használt okoseszközök és az elképzelésünk szabhat neki határokat.

Értékelés, vélemény

Az IMILAB EC30 kültéri IP kamera egy nagyon jól használható és kitűnő minőségű készülék. Egyértelműen az ajánlott modellek közé sorolandó, nagyon jól és stabilan működik, a teszt alatt semmi probléma nem volt vele. A kamera képe nagyon szép és részletgazdag még csekély megvilágítás esetén is, teljes sötétben pedig bekapcsol a 10 infra LED. Először hátránynak gondoltam, hogy nem lehet minden irányba forgatni és dönteni a kamerát, de így tartósabb használat után azt kell mondanom, hogy maximálisan elegendő, hogy csak forgatható. Jószívvel ajánlom ezt a kamerát megvételre, valóban egy nagyszerű készülékről van szó.

IMILAB EC3 IP Kamera megrendelés, kupon

Az IMILAB EC3 IP kamerát a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg elérhető kínai és EU raktárból is. Kínai raktárból való rendeléskor választ az EU Priority Line, vagy a Banggood Express szállítási módok valamelyikét a vámmentesség érdekében. EU raktárból bármelyik szállítási mód megfelelő. Kínából kb 3-4 hét szállítási idővel érdemes számolni, EU raktárból akár 3-4 nap alatt itt lehet a csomag.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 59,99$ ~ 21.000.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1974

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

 

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .