banner
Kipróbáltuk a Jimmy H10 Flex vezeték nélküli állóporszívót

Kipróbáltuk a Jimmy H10 Flex vezeték nélküli álló porszívót

A Jimmy H10 Flex egy új modell a gyártó álló porszívó kínálatában, számos olyan tulajdonsággal felvértezve érkezik, amit eddig csak a nagyobb és drágább modelleknél láthattunk. Extra hosszú üzemidőt garantál a megújult akkumulátorával, de van behajlítható szívócső és a forgófejre még lámpát is kapunk, hogy a sötét helyeken is láthassunk.

banner

Korábbi tesztjeink során már volt szerencsénk Jimmy termékekkel találkozni, teszteltünk egy belépőszintű akkumulátoros álló porszívót is, de járt nálunk ablaktisztító gépezet is. Jelen bemutatónk főszereplője a magasabb ligában versenyzik, a Jimmy H10 Flex egy felsőkategóriás álló porszívó, számos olyan tulajdonsággal, ami a kisebb készülékekbe még nem fér bele. A minőségét és a tudását az ára is tükrözi, ami nem mondható éppen olcsónak, de összehasonlítva a hasonló tudású készülékekkel sokkal többet kapunk a pénzünkért. A Jimmy készülékek és mint márkanév is, az évek során kiemelkedett az ismeretlen nevek közül, immár hazánkban is forgalmazzák, és a neve garantálja a kiemelkedő minőséget és megbízhatóságot.

Mint oly sok alkalommal már bebizonyosodott, most is érdemesebb külföldi forrásból megvásárolni a H10 Flex porszívót is. Korábban megvehetjük, mint ahogyan a hazai forgalmazók kínálatában megjelenik és olcsóbb az ára is, ráadásul a Geekbuying egy nagyszerű akciót is indított a háztartási gép megjelenése apropóján. További infó a lenti gombra kattintás után található, de azért olvasd végig a cikket is. 🙂

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 299,99 € – EU Raktár (PL)

Vásárlás

Kicsomagolás és a tartozékok

A Jimmy H10 Flex álló porszívó egy nagyon dizájnos külsővel rendelkező dobozban érkezett, látszik, hogy a boltok polcaira szánták, szemet gyönyörködtető. Kinyitva az amúgy méretes dobozt, szépen, rendezetten helyezkednek el benne a tartozékok és maga a porszívó is. Annyi mindent kapunk hozzá, hogy inkább felsorolásba teszem ki, de külön érdemes megemlíteni a 2db forgókefével ellátott fejet és a középen egy mozdulattal behajlítható szívócsövet. A nagyobb forgófejes kefe a szőnyegekre és egyéb textíliákra használható, a kisebbel pedig az ágyat, matracot tisztíthatjuk.

A dobozban talált tartozékok

 • Jimmy H10 Flex porszívó
 • Flexibilis, hajlítható fém szívócső
 • Forgókefés szívófej szőnyegre
 • Forgókefés szívófej matracra
 • Kárpit tisztítófej (autóhoz is)
 • Hegyes végű fej a nehezen hozzáférhető helyekre
 • Puhasörtéjű kefe
 • Hajlítható csőösszekötő
 • Forgófej keményebb szőnyegekre
 • Hálózati töltőadapter
 • Levehető, cserélhető akkumulátor
 • Felfúrható falitartó csavarokkal

Tényleg rengeteg kiegészítőt csomagolt mellé a gyártó, bár úgy vélem, hogy a legtöbb háztartásban (mint ahogyan nálunk is) ezek nagy része bekerül majd egy szatyorba és egészen addig ott is marad, amíg a készülék használatban lesz (sőt, még lehet hogy utána is néhány évig).

Íme a Jimmy H10 Flex állóporszívó

A porszívót a legáltalánosabb tartozékokkal szereltem össze, mert nagyon valószínű, hogy ebben az összetételben lesz a legtöbbet használva. Így a súlya 4kg körül van, de ezt kézben tartva egyáltalán nem lehet észre venni. Könnyű és egyszerű vele a takarítás, viszont nem érdemes magasra emelni, inkább csak a kezünket lógatva használjuk, mert azt figyeltem meg, hogy így sokkal könnyebb előre-hátra mozgatni. Az egész készülék fémből és műanyag elemekből áll, de a műanyag részek is nagyon jóminőségűek, első ránézésre (és másodikra is) tartósnak tűnnek. A külső dizájnt is fontos megemlíteni, mert ezúttal egy valóban szépnek mondható porszívóval van dolgunk. A kialakítása is látványos, de ezt még megtoldották olyan különleges fényes elemekkel, amik valóban felsőkategóriás versenyzővé teszik az akkumulátoros porszívók között.

Sok tartozék, számos funkció és még hajlik is

Mint fentebb már említettem számos tartozékot csomagolt a gyártó a Jimmy H10 Flex porszívóhoz, hogy minden felületre legyen megfelelő alkalmatosságunk. Ezek közül a leghasznosabb talán a kisebb méretű forgókefés fej, amit matrac porszívózásra találtak ki. A matracokban sokszor észrevétlenül is atkák bújhatnak meg, ezzel a fejjel pedig könnyedén felszippanthatjuk őket. A porszívó a tartozékoknak köszönhetően rendkívül univerzális, a résszívófejet pl. autóban, vagy ülőgarnitúrák rejtett zugaiban nagy hatékonysággal használhatjuk.

Megnövelt szívóerő, erőteljes motor

A Jimmy H10 Flex állóporszívót egy valóban kiemelkedő teljesítményű motorral látták el, a névleges teljesítménye 650W a szívóereje pedig 245AW, mindezt egy szénkefementes erőforrással látja el. Az egész készülék horizontális kialakítású, amely a gyártó szabadalmaztatott „dual cyclon” rendszerének a része. Ebben az elrendezésben a motor jobb helyzetben van és a hatékonyabban képes a levegőt átvezetni a többlépcsős szűrőrendszerén, ezáltal jelentősen csökken a szívási veszteség. Természetesen kapunk bele nagy hatékonyságú HEPA szűrőt is, amivel a legapróbb porrészecskéket is magában tartja a porszívó, nem fújja őket vissza a lakás levegőjébe.

A Jimmy H10 Flex akár 80 percig is működik egy töltéssel

Az egész porszívó legnehezebb része természetesen ezúttal is az akkumulátor. 28,8V feszültségű és 8db egyenként 2500mAh kapacitású cellából áll. Ez a telep a legkisebb fokozaton használva (forgókefe nélkül) akár 80 perc üzemidőt is garantál. Természetesen, ha nagyobb fokozaton működtetjük, akkor az üzemidő lecsökken, de még így is egyetlen töltéssel kitudjuk takarítani az egész lakást. Egyébként forgókefével ECO módban 50 percet képes működni, turbó módban pedig 18 percig használhatjuk. Az akkumulátort egyetlen mozdulattal levehetjük a porszívóról és tölthetjük leválasztva is. Nagyon praktikus, hiszen nem kell az egész berendezést odavinnünk a konnektorhoz, elegendő csak az akkumulátort.

Karbantartás a lehető legegyszerűbben

Minden porszívó esetében kiemelt fontosságú mozzanat a karbantartás és a tisztántartása. A porszívó a legkoszosabb helyeken jár, az a feladata, hogy tisztább legyen a környezetünk, hogy magába zárja a port, koszt és mindent, amit nem szeretünk a szőnyegen, vagy a padlón látni. A Jimmy H10 Flex ebből a szempontból is majdhogynem tökéltes, ugyanis egészen apró darabokra szétlehet szedni, nem kell hozzá szerszám, csak néhány mozdulat a megfelelő irányokban. A műanyag részeket érdemes időnként folyóvíz alatt megtakarítani, a HEPA szűrőt viszont ne mossuk, mert a benne lévő finom por összeáll és eltömíti az apró pórusait. Nagy sajnálatomra a gyártó nem adott a készülék mellé tartalék HEPA szűrőt, így ezt nem árt majd beszerezni, hogy kéznél legyen, ha megérett a cserére.

Lehet egy porszívó okos is? Igen!

No, nem kell azonnal arra gondolni, hogy a telefonunkról vezérelhetjük a vezeték nélküli porszívót és majd kitakarít helyettünk, ezt a tudást hagyjuk meg a robotporszívóknak. A Jimmy H10 Flex esetében arról van szó, hogy automata módban képes érzékelni a kosz mennyiségét és ehhez mérten szabályozza a szívóerőt. A piszkosabb felületeken megnöveli, a kevésbő koszos helyeken lecsökkenti, így mindig az optimális szívóerővel és akkumulátor használattal takaríthatjuk a lakást. Ahogy használunk és takarítunk vele halljuk is, hogy csökken, vagy nő a készülék hangereje, de ezzel párhuzamosan még a kijelzőn is a van egy kék-piros LED indikátor, ami jelzi az aktuális állapotát. Ha piros, akkor nagyon koszos a felület, ha kék-piros átmenetet látunk rajta, akkor közepes fokozaton működik, a kék szín pedig azt jelzi, ha már tiszta részen járunk.

A Jimmy H10 Flex porszívón van egy digitális, többfunkciós LCD kijelző is. Ez nagyon hasznos, mert mindig láthatjuk rajta az aktuális üzemmódod, de mellette a hátralévő akkumulátor időt is kiírja. Attól függően nő, vagy csökken a percek száma, hogy melyik módban használjuk, ezáltal mindig pontosan tudjuk, hogy mennyi időre elegendő töltés van még az akkumulátorban. Ezen túl töltés közben (ha az akku a porszívón van) láthatjuk azt is, hogy hány százalékon áll a töltés, ezáltal előre tervezhetjük a napi takarítást, vagy kiszámolhatjuk, hogy van-e időnk még pl. elszaladni a boltba.

Használat közben és a hatékonyság

Ritkán fordul elő, hogy önszántamból, sőt örömmel vállalom a takarítást, de a Jimmy H10 Flex esetében alig vártam hogy kipróbálhassam valós körülmények között is. Az előző porszívónkkal is teljes mértékben elégedettek voltunk, bár közel 4 évnyi használat után az akkumulátora már behatárolja a használati időt. Nem így a H10 Flex, bitang nagy szívóerő, az akku pedig nem akar merülni. A munka vele nagyon könnyű, csak bekapcsoljuk és előre felé viszi magát, a visszahúzáshoz kell egy kis erő. Minden szennyeződéssel megbirkózott, sőt ahogy megfigyeltem a szőnyeg mélyebb részeiből is eltávolította a finomabb port is (a tartályban láttam). Kitűnően használható szőnyegen és járólapon is, itt megfigyelhető, hogy automatikus módban hogyan szabályozza a teljesítményt. Külön érdemes megemlíteni, hogy a hajszálakat nem tekeri a forgókefére, hanem beszippantja őket a róla, végre talán tovább csökken a mennyiségük 🙂 Egyelőre csak a lakásban teszteltem, de kifogom próbálni az autóban is, ha már mellérakták azt a sok tartozékot, akkor használjuk is.

Összegzés, vélemény

A Jimmy H10 Flex vezeték nélküli akkumulátoros állóporszívó az eddigi legjobb porszívó amivel találkoztam. Ez a kijelentés nem túlzás, minden előzetes várakozásomat felülmúlta. Már egy ideje terveztem, hogy lecserélem a régi porszívónkat és mindenképp jobbat szerettem volna tőle, és ekkor jött a H10 Flex. Nem kifejezetten olcsó, jelenleg kb. 115.000.- Ft-ba kerül, de minden egyes forintot megér. Megnövelt teljesítmény és szívóerő, megnövekedett üzemidő, hajlítható cső, extra dizájnos kivitel és grafikus kijelző, a sok tartozékot pedig már megsem említem. De ami a legfontosabb, hogy szuper jól használható és nagyon alaposan takarít. Hátrányként talán az tudnám megemlíteni, hogy kicsit hangos, főleg a turbo fokozaton, és hiába a sok tartozék, ha a tartalék HEPA szűrőt elfelejtették. Mindezek ellenére egy nagyon jó, valóban felsőkategóriás porszívóról van szó, bátran merem ajánlani megvételre, nekünk bevált, szerintem sok évig a háztartásunk része lesz.

Jimmy H10 Flex megrendelés, kupon, ár

A Jimmy H10 Flex vezeték nélküli porszívót a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg lengyel EU raktárból küldik, ami azt jelenti, hogy kb. 1 héten belül megkapod, valamint további vámot, vagy adód már nem kell után fizetni. A Geekbuying egy bevezető promóciót is indított rá, így aki most megvásárolja a kedvezményes áron az 2 év garanciát kap hozzá.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 299,99 € – EU Raktár (PL)

Vásárlás

Műszaki tulajdonságok

Modell Jimmy H10 Flex
Feszültség 28,8V
Névleges teljesítmény 650W
Szívóteljesítmény 245AW
Motor Szénkefementes digitális motor
Üzemidő forgófejjel 50/18/8 perc
Üzemidő forgófej nélkül 80/22/8 perc
Töltési idő 4-5 óra
Zajszint <82dBA
Portartály űrtartalom 0,6l

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .