banner

Kipróbáltuk a Digi Mobil szolgáltatását – Megérkezett Magyarország 4. mobilszolgáltatója

Megérkezett Magyarország 4. mobilszolgáltatója, 2019.05.27-én elstartolt a Digi Mobil! Jegyezzük fel a 06-50-es körzetszámot, a jövőben már erről is hívhatnak minket az ismerőseink.

banner

 

A Digi közel 2 éve építgeti a mobilhálózatát, eddig azonban nem sok mindent árultak el arról, hogy hol tartanak. Volt már több kitűzött indulási dátum is, de azt eddig sorra elhalasztották, míg tegnap egyszer csak a semmiből berobban, hogy elindult!

Árak, szolgáltatások

Egyelőre még csak teszt időszak van, ami információink szerint a 2019-es év végéig fog tartani. Előfizetést csak meghatározott feltételek megléte mellett lehet kötni, viszont majdnem teljesen ingyen használhatunk minden szolgáltatást.

Az alábbi szolgáltatások érhetőek el:

 • belföldi mobilbeszélgetés
 • belföldi SMS küldés
 • belföldi mobilinternet szolgáltatás
 • nemzetközi mobilbeszélgetés
 • nemzetközi SMS

A mobil internet szolgáltatás maximális le- és feltöltési sebessége: 22.1/7.5 Mbit/s, garantált sebessége: 0/0Mbit/s. Havi 50 GB adatforgalom felett a maximális adat le- és feltöltési sebesség 256/256 kbit/s.
A telefonhívás számlázása perc alapon történik.

A tesztidőszak alatt majdnem minden szolgáltatást ingyenesen lehet igénybe venni. Jelenleg az alábbi árak érvényesek:

 • 0 Ft/hó havidíj
 • korlátlan belföldi mobilinternet
 • 0 Ft/ perc DIGI vezetékes és mobil irányokba
 • 5 Ft/perc minden egyéb belföldi és EU mobil és vezetékes hívásirányokba
 • 0 Ft/SMS DIGI mobil irányba
 • 21 Ft /SMS minden egyéb mobil irányba

A fenti árak hűségidőszak vállalása nélkül értendőek!

Hogyan lehetek előfizető?

Előfizetői SIM kártyához az alábbi feltételek megléte esetén lehet hozzájutni:

 • Rendelkezned kell bármilyen Digi, vagy Invitel előfizetéssel (kábeles, vagy műholdas)
 • Ha nem rendelkezel előfizetéssel, akkor köthetsz is egyet
 • Csak magánszemélyek részére érhető el
 • A jelenlegi lefedettségi területen belül van a lakhelyed (előfizetésed)

Az előfizetést megkötni csak személyesen lehet bármely Digi ügyfélszolgálati ponton.

A gyakorlatban ez úgy történt, hogy elmentem a hozzám legközelebbi Digi Pontba, ahol előttem éppen csak egy másik ügyfél volt, így várakozni alig kellett. Az előfizetés megkötése körülbelül 5 percet vett igénybe, és a papírok aláírása után meg is kaptam a Digi Mobil SIM kártyámat. Szerencsés helyzetben voltam, mert az ügyfélszolgálatos elmondása szerint reggel már nyitás előtt sor volt az üzlet előtt, és a következő napokban is nagyobb érdeklődésre számítanak. Fontos, hogy tényleg csak akkor indulj el, ha rendelkezel Digi, vagy Invitel előfizetéssel, ezek hiányában nem fogsz SIM kártyát kapni.

 

Technológia

A Digi Mobil alapvetően 4G és 2G hálózatot épített ki, a 3G náluk – érthető okokból – kimaradt. A 2G hálózatra azért van szükség, hogy a hangalapú szolgáltatások a régebbi készülékeken is működjenek. A mobilinternet igénybevételéhez mindenképp 4G képes telefonra lesz szükségünk.

Nem hiányzik a 4G alapú VoLTE hívások lehetősége sem. Ezt módot használva a 4G hálózaton keresztül bonyolódik a hanghívás is, mely jóval gyorsabban felépül, tisztább, szebb hangot eredményez és hívás közben akár internetezhetünk is.

Ezen túlmenően a Digi Mobil olyat is hozott, amit hazánkban még nem láthattunk, elérhető a WiFi alapú VoWIFI telefonhívás lehetősége is. Ebben az esetben a telefonhívás az éppen használt WiFi hálózaton keresztül történik, így olyan helyen is lesz szolgáltatás, ahol a 2G/4G/VoLTE hálózat nem elérhető.

A VoLTE és a VoWIFI szolgáltatások csak az arra alkalmas mobilkészülékeken érhetőek el.

Lefedettség

Az indulásakor a Digi Mobil még nem rendelkezik teljes országos lefedettséggel. A digi.hu/lefedettseg internet oldalon található egy aktuális lefedettségi térkép, melyben látszik, hogy eddig az ország keleti részére koncentráltak, valamint az autópályák szinte teljes lefedettséggel rendelkeznek. Folyamatosan állítják üzembe az újabb adótornyokat és kapcsolják be a szolgáltatást, erről a fenti linken található térképen fognak a jövőben tájékoztatást nyújtani.

Milyen telefon szükséges hozzá?

Miután megszereztük a SIM kártyát természetesen szükségünk lesz még egy mobiltelefonra is hozzá. A Digi az oldalán készített egy listát azon készüléktípusokról, amivel biztosan tökéletesen működik minden szolgáltatás, azonban nem csak ezek a készülékek alkalmasak rá.

Aminek mindenképp feleljen meg a telefonunk az a 4G LTE hálózat támogatása, ezen kívül jó, ha van VoLTE és esetleg VoWIFI is benne. Természetesen csak hálózatfüggetlen telefonban fog működni a SIM kártya. Lehet használni két SIM fogadására alkalmas telefonnal is. Én a próba alkalmával a Xiaomi legújabb, Mi 9 típusú készülékébe tettem bele a kártyát. A Xiaomi Mi 9 a 4G LTE mellett támogatja a VoLTE és a VoWIFI technológiákat is, így teljes körűen használható vele a Digi Mobil szolgáltatás. Annyit még itt megjegyeznék, hogy valamiért a telefongyártó ebben a típusban gyárilag nem aktiválta a VoLTE és a VoWIFI lehetőségeket, az alábbi kódokat kell a bekapcsolásukhoz beütni a tárcsázón keresztül: VoLTE bekapcsolás: *#*#86583#*#* , VoWIFI bekapcsolás: *#*#869434#*#* . A kódok megadását követően azonnal aktiválódnak a szolgáltatások és a beállítási lehetőségeik is megjelennek a menüben.

Mit nyújt valójában a Digi Mobil hálózata?

A próba során rögtön az elején akadályba ütköztem, mivel az internethez szükséges APN-t nem tudtam beállítani, sehol nem találtam meg a hozzá szükséges adatokat. Jobb ötlet híján felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol készséggel segítettek is, az alábbi adatokat állítsuk be az új APN felvételekor:

 • Név: Digi Internet
 • APN: internet
 • MCC: 216
 • MNC: 3
 • Azonosítás típusa: PAP
 • APN típusa: default

A helyes APN adatok megadását követően azonnal megindult az internetes adatforgalom.

A hálózat sebessége jelenleg még nem a leggyorsabb, a letöltés mindössze maximum 22,1 MBit/s a feltöltés pedig 7,5 MBit/s lehet. A gyakorlati tapasztalat azonban az mutatja, hogy a maximum értékeket nem közelíti meg a valós sebesség, több mérés után is csak maximum 10,9 MBit/s volt a leggyorsabb letöltési sebesség, a feltöltés pedig körülbelül 4 MBit/s körül alakult. Térerő viszont általában mindig volt amerre a mai napon jártam Budapesten. A VoLTE hívást is kipróbáltam, tökéletesen működik, valóban gyorsabban épül fel a kapcsolat, mint 2G esetében. Azonban, ha a telefonunk nem VoLTE képes, akkor automatikusan átvált 2G-re, és egészen addig ott is marad amíg telefonálunk.

Konklúzió, vélemény

Egyelőre én is csak ismerkedek a szolgáltatással, próbálgatom, tesztelem, hosszútávú véleményt még korai lenne róla mondani. Amennyiben te is Digi előfizető vagy, kérj egy kártyát és nézd meg, hogy mit tud a legújabb mobilszolgáltató hálózata. Van még hová fejlődnie, a lefedettség közel sem országos, a net sebessége sem a leggyorsabb, de szerintem a jövő még tartogat meglepetéseket a Digi Mobillal kapcsolatban. Nagyon tetszik, hogy új és modern hálózatot építettek ki, támogatja a legújabb technológiákat, a VoWIFI-t például náluk lehet először kipróbálni.

Amennyiben jó és megfizethető csúcsmobilt szeretnél a Digi Mobil szolgáltatáshoz, akkor bátran merem ajánlani a Xiaomi POCO X3 típust! Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tesztben szereplő Mi 9, de már jóval újabb kiadás. A linken olcsóbban tudod megrendelni, és vámmentes EU Priority Line szállítást is választhatsz mellé.

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

14 hozzászólás

 1. Egy fél éve én is próblom, de pont a munkahelyemen nem működik. Fizetni biztos nem fogok érte.

 2. Csuzi János

  Megismétlem az előző kérdésemet: számíthatok-e elégséges beltéri térerőre, ha igen mikor?

  • Kérem, hogy a szolgáltatónak tegye fel közvetlenül ezt a kérdést, ez az oldal semmilyen kapcsolatban nem áll a Digi-vel. A címet kitöröltem, személyes adatokat ne osszunk meg.

 3. Csuzi János

  Én csak telefonálásra használom…a házon kívül…sajnos a beltéri térerő nagyon gyenge, vagy nincs. Most a tesztelés idején, amíg 5Ft a percdíj így is jó.

 4. Németh Mihály

  Sziasztok!
  Redmi 6-ost használok.
  A kód ezen is müködik

  Köszönöm.

 5. Szia! A VoWifit tesztelted is Mi 9-en? nekem is ilyen telefonom van és digis vagyok, de a gyári romon nem megy a vowifi. Neked milyen rommal működik?

  • Szia!
   Próbálni nem próbáltam, mert volt mindig 4G jel.
   Az utolsó képen látszik a menüpont: „Híváskezdeményezés Wi-Fi használatával”
   Gyári ROM-ot használok.

 6. Hajdu György

  Arról nem találok információt, hogy számhordozásos megoldással is működik-e?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .