2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Kétmillió háztartásba érkezhet meg a DigiSport

Kétmillió háztartásba érkezhet meg a DigiSport

A Digi szemet vetett a SportKlubra, amelynek fő értékét az jelenti, hogy több mint kétmillió magyarországi háztartásban elérhető. A DigiSport ezzel a húzással egyből bekerülhetne a UPC, a T-Home és a Fibernet kínálatába is.

A Marketing & Média információi szerint a Digi megvásárolná az IKO-tól a SportKlub magyar és román nyelvű változatát. A megállapodásban mindkét fél érdekelt lehet. A Digi által indított DigiSport egyelőre nem tudott igazi áttörést elérni a magyar piacon, a cég műholdas és kábeles hálózatán közel 600 ezer háztartásban elérhető ugyan, azonban a konkurens nagy szolgáltatók kínálatába egyelőre nem tudott bekerülni.

A sok nézőt érdeklő sportjogokért komoly küzdelmek folytak az elmúlt években, amelynek legnagyobb vesztese a SportKlub lett, amely több jogot is elvesztett, főleg a futball területén szenvedtek el érzékeny veszteségeket. Az IKO 2009-ben meg is szüntette a focira szakosodott SportKlub+ csatornát.rnA DigiSporttal ellentétben azonban a 2006-ban indult SportKlubnak erős pozíciói vannak a kábeles és műholdas szolgáltatóknál, több mint kétmillió hazai háztartásban elérhető, nézettsége viszont elmarad fő versenytársaitól a Sport1-Sport2 párostól. Amennyiben létrejönne az üzlet, a Digi minden bizonnyal összevonná a két televíziót, így a sportcsatornája egyből bejutna a legnagyobb szolgáltatókhoz, a UPC-hez, a T-Home-hoz és a FiberNethez is. A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Digi magyarországi képviselőjét, Kosik Kristófot, aki nem tudott a kérdéseinkre érdemben reagálni, mondván, hogy a DigiSport ügyeit a cég romániai központjában intézik.

Forrás: világgazdaság online

Beküldte: Joci.78

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

5 hozzászólás

 1. Szerintem nincs valóságalapja a hírnek, de ki tudja…rnMiért akarná a DIGI, hogy bekerüljön a csatornájuk így konkurens szolgáltatókhoz?rnMeg ha igaz is lenne, a konkurencia úgyis akkor megszabadulna a csatornától, mivel a DIGI a feltételeken nem változtatna…

 2. Szerintem van valóság alapja.rnMásik fórumon pár napja egy a szavahihetőségéről már bizonyságot adó fórumozó beharangozta ezt a hírt.rnEgyébként, ha igaz akkor ugye az FIFA nem tudná tovább cse……ni a Digit az előfizetői számok miatt.rnRáadásul Sportklub bevétele az övé lehetne.

 3. Hát… elég érdekes felvetés. Na de, ha Sportklub nevében megváltozik, már nem ugyanaz a csatorna, mi a garancia, hogy marad a konkurenciánál? Másrészt bizonyos jogok ott vannak a Sportklub-nál, azokkal mi lesz? Nem is a magyar kézilabda meccsektől tartok, inkább érdekes a Forma-1 közvetítés, mely az RTL kezében van.

  Annyiból nálam is sántít a dolog, hogy a csatorna van annyira lényeges és megkerülhetetlen a jogok miatt, mintsem hogy ilyen csel kellene ahhoz, hogy a UPC és T-Home előfizetők is hozzáférjenek. Több kábeltv szolgáltató is átvette már a csatornát (legnagyobb a PR-Telecom) tehát a jelek szerint nem a Digin múlik a dolog. Viszont azt ne gondoljuk, hogy a díja a Sportklubnak egy szinten van a Digisporttal… meglepne.

 4. Ezt nem is gondoltam, de lényeges az előfizetői száma Sportklubnak és minden szolgáltatónál bent van.Gondolom a jogok is átszállnak az utódra, már ha beszélhetünk ilyenről.

 5. Üdv!

  Ismét tököllel tudok példálozni!

  itt a helyi mikrohullámos parabolás tv adások között a Sport M helyén okt1től Digisport lett! nem emléxem pontosan,hogy Invitel, Antenna hungária vagy antennadigitál a szolgáltató neve!

Vélemény, hozzászólás?