2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / Képarányt váltanak ősszel a kereskedelmi tévék, jön a HD is.

Képarányt váltanak ősszel a kereskedelmi tévék, jön a HD is.

Képarányt váltanak a nyár végén a kereskedelmi tévécsatornák, így már csak néhány hónapig tart az új tévék tulajdonosait bosszantó “fekete csíkok és duci figurák” harca.

A hagyományos tetőantennával is fogható analóg televíziós csatornákat a régi katódsugárcsöves televíziók 4:3 arányú képernyőjéhez igazítva sugározzák. Azok, akiknek szélesvásznú 16:9 arányú tévéje van otthon, most még kompromisszumokra kényszerülnek. A helyes képarányhoz a képernyő bal és jobb szélén fekete csíkot kell elviselniük, vagy a képernyő széleihez igazított képeken az arányok torzulásával lapos, “duci” figurákkal kell számolniuk.

Folytatás az index-en IDE kattintva…

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

3 hozzászólás

  1. Már éppen ideje,nagyon unom már a torz figurákat.rnAz analógot is jobb lenne lekapcsolni már 2012 januárjától.rnMindig tv-nek nagy lehetőség lenne csatornabővítésre.rnHa megfelelő csatornakínálata lenne akkor érdemes lenne műholdasról váltani,mert kiváló a hang és képminősége a Mindig tv-nek,nem beszélve a HD adásokról.

  2. Lehet, hogy jövőre már nem csak álom lesz a 16:9 képarányú HD Forma1 ?

  3. Lehet, csak nem az RTL Klubon! 😉

Vélemény, hozzászólás?