banner

Jimmy VW302 Ablakporszívó teszt – Ablaktisztítás 21. századi módon

Kaptunk egy valóban innovatív terméket tesztelésre, ami nem más, mint a Xiaomi Jimmy VW302-1 típusjelzésű ablakporszívó. Szégyenlem magam, de én idáig nem is tudtam, hogy gyártanak ablakporszívót, pedig nagyon hasznos ketyere. Beépített akkumulátoros, így a vezetékeket el is felejthetjük, és arra használható, amit a neve is mond, ablaktisztításra. Beépített víztartálya van, és a koszt valósággal leszippantja az ablakról. 

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 59,99$

 Kuponos ár: 54,99$ – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGmarDEALS5

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Mire is lehet jó egy ablakporszívó?

Legelőször ezt a kérdést tettem fel magamban, aztán gyorsan meg is válaszoltam. Az ablaktisztítás az egyik legidőigényesebb házimunka, ami még precizitást is igényel, mert rögtön szembetűnik, ha nem jó a végeredmény. Vannak különböző praktikák a tökéletes csillogásra, pl. az újságpapír, de még ezekkel is nagyon nehéz elérni a tökéletes végeredményt. Nehéz foltmentesen megtörölni az üvegeket, az ablakkeret még csak-csak letörölhető, de a nagyobb üvegfelület már komplikáltabb (mire a végére érünk már rászáradt a tisztító folyadék). No mármost az ablakporszívó úgy működik, mint egy normál gumis lehúzó, csak nem hagy nedvességet sem az üvegfelületen, sem az ablak alsó részén. Azt eredmény kitűnő, foltmentes csillogás és mindezt gyorsan, fáradság nélkül. 

Csomagolás, tartalom

Ezúttal is Kínából érkezett a Xiaomi Jimmy VW302-1 ablakporszívó, a postázást követően körülbelül 3 hét alatt kaptam meg, és az EU Express szállítási módnak köszönhetően a vámkezeléssel sem kellett bajlódnom. A csomagolása egyszerű, normál barna kartondoboz, melyen a márka és típusjelzés mellett néhány információ is szerepel, azonban kínaiul, így nem sok mindent érteni belőle.
Belül hungarocellek ölelésében találjuk meg a készüléket és a tartozékokat. Benne van maga az ablakporszívó és a hozzátartozó ablak lehúzó. Kapunk hozzá egy spricnit szövettel, ezzel lehet felvinni az ablaktisztító folyadékot a megtisztítani kívánt felületre. Ezeken kívül van még a csomagban egy USB kábel a töltéshez és egy szintén kínai nyelvű használati útmutató. Sajnos töltőfejet nem kapunk hozzá, de bármilyen USB szabványú adapterrel tölthetjük.

Külső megjelenés, funkciók

Az elektromos ablaktisztító kinézetre nagyon modern, letisztult és mondhatni rá, hogy szép. A felső részére csatlakoztatható az ablaklehúzó gumis végű toldalék, ez húzza le a vizet (habot) az üvegről, és ezen keresztül szívja be is a vizet a porszívó. Gomb csupán csak egy van rajta, ez pedig nem más, mint a be-ki kapcsoló, megnyomni a hüvelykujjunkkal tudjuk. A felszívott ablakmosót egy tartályba gyűjti, ami beépített, tehát nem vehető ki, viszont van rajta egy gumitömítéssel lezárt ürítő nyílás. A készülék jobb oldalán szintén találunk egy gumival letárt rést, ide pedig a micro USB töltőkábelt tudjuk csatlakoztatni. A készülék súlya mindössze 0,66 kg, így használat közben kevésbé fog elfáradni a kezünk. Az ablakporszívó alján észrevettem még egy rejtélyes nyílást, utána néztem és kiderült, hogy ide egy opciós hosszabbító nyelet lehet csatlakoztatni, hogy a magasabb ablakoknál is tudjuk használni a készüléket. Beépített akkumulátorral is rendelkezik, ezáltal zavaró kábelek nélkül tudjuk használni. A porszívóban egy 2000mAh kapacitású Li-ion akkumulátor található, ami körülbelül 20 perc folyamatos használatot tesz lehetővé.
Kialakításra nagyon igényes és ergonomikus a készülék, de nézzük meg, hogy használat közben hogyan teljesít.

Használat, hatékonyság

Szóval a spricnit feltöltöttem ablakmosó folyadékkal, a gépre rátettem a lehúzós végét és megindultam az egyik ablak felé. Aztán szomorúan konstatáltam a helyzetet, hogy 1 héttel ezelőtt volt nálunk ablaktisztítás, így túl sok piszkot nem találtam rajtuk, azért kipróbáltam a majdnem tiszta ablakon. Az ablaktisztítót (vagy lehet ecetes vizet is, kinek mi vált be) ráfújva elég jól ellehet maszatolni a szövetes végével, ez már ilyenkor magába szívja az ablakmosó folyadék egy részét. Ne spóroljunk a folyadékkal, nyugodtan tocsoghat az ablak, a porszívó megbirkózik vele. Ezután a Jimmy VW302-1 gépet bekapcsolva, szép egyenletesen lefelé húzva az ablakon a maradék ablakmosót is beszippantja, és valóban csillogó-villogó, foltmentes tisztaságot hagy maga után. Az üveg széleinél, és a sarkoknál előfordulhat, hogy marad némi csík, de ezeket utólag egy ronggyal egyszerű letörölni. Arra a megállapításra jutottam, hogy ez az elektromos ablakporszívó valóban jól működik, nem olyan hülyeség, mint első ránézésre tűnt. Szinte bármilyen egyenes felületen lehet használni, alkalmas a zuhanykabinok üvegfalának a tisztítására, a csempe tisztításra azért lehet jó választás, mert a fugák közül is képes kiszívni a nedvességet. Asztalról, padlóról is pikk-pakk felszippantja a kiömlött folyadékot. Készítettem egy videót a hatékonyságáról, nézd meg milyen gyorsan és alaposan képes felszippantani a kiömlött vizet egy padlóról.

Használat után, mielőtt eltennénk érdemes megtakarítani. Az első részén lévő piros gumidugót kihúzva tudjuk kiönteni belőle a felszívott folyadékot. A tartályt is érdemes elöblíteni, ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a lehúzófejet levesszük róla, majd a szívónyílásba vizet öntünk, kicsit megrázzuk a gépet, és ismét kiöntjük a vizet a leeresztő nyíláson. A lehúzófejet és a spricnin lévő rongyot csap alatt nyugodtan elmoshatjuk.

Összegzés, értékelés

A Xiaomi Jimmy VW302-1 ablakporszívó nekem nagyon tetszett. Valóban jól működik és nagyon megkönnyíti az ablaktisztítást, a végeredmény pedig maradéktalanul tiszta, foltmentes csillogás. Nem mondom, hogy lehetetlen nélküle élni, de kétségkívül hasznos eszköz. Az ára jelenleg 55$ azaz körülbelül 15 500- Ft, egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy leveszi a vállunkról az ablaktisztítás minden nyűgét, baját.

Műszaki adatok

 • Anyaga: műanyag
 • Akkumulátor kapacitása: 2000mAh
 • Akkumulátor töltési idő: 2 – 3 hours
 • Akkumulátor üzemideje: több mint 20 perc
 • Akkumulátor feszültsége: 3.6V
 • Teljesítmény: 18W
 • Víztartály kapacitása: 100ml
 • Zajszint: kevesebb mint 70dB

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 59,99$

 Kuponos ár: 54,99$ – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGmarDEALS5

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

3 hozzászólás

 1. Ne viccelj, hányszor írtad le a cikkben ezt a szót, hogy „porszívó”?
  Milyen por?
  Milyen porszívó?
  A „Cordless Window Glass Vacuum Cleaner” elnevezésben hol szerepel a por?
  Mondd inkább, hogy akkus ablaktisztító vagy valami, de ez a „porszívó” legalább olyan hülyén hangzik, mint az ásványvizes „üveg” (PET-palack).

  • Komolyan ez volt neked a cikk mondanivalója, ennyi jött le belőle? Persze, hogy porszívó, ami angolul Vacuum Cleaner, ahogy te is írtad. Hogy fordítod másképp? Vákuumos tisztító? 😀
   Fényt csempésztél a szürke vasárnap délutánomba 😀 😀 😀

   De ha nekem nem hiszel, higgy másnak:

   Sztaki: http://bit.ly/3dF6kut
   Google: https://bit.ly/2ZyHWCk

   És szinte mindenki annak fordítja: http://bit.ly/37zNxwE

  • Ez nagyon buta és gyerekes érvelés volt, amit most előadtál.
   „Szinte mindenki”, azaz már eleve nem is mindenki állt be a butaság sorába, amint látható. Mert más is van, aki érezte, hogy ez így nevetséges. Csak másnak volt annyi intelligenciája, hogy talált rá normálisabb magyar elnevezést.
   Amellett van rengeteg laikus butaság is a neten, hiszen mindig is volt, de az nem jelenti, hogy az úgy rendben is van.
   A butaság nem lehet hivatkozási alap.
   De gondolom, az a típus vagy, akinek a LED-lámpa is izzólámpa és még te röhögnéd ki a szakembert, aki elmagyarázná neked a különbséget.
   Röhögj akkor, ha ennyire be vagy oltva a tudás ellen, felesleges is neked magyarázni. Pedig ez még nem is annyira szakmai dolog, csak józan belátás kérdése.
   Ha te elmesélnéd egy angolnak, hogy szerinted ez egy „dust sucker”, szénné röhögné magát, szerintem.
   Az a gyanúm, te nem is érted a „cleaner” és a „vacuum” szavak jelentését külön-külön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .