banner
Jimmy HW9 vezeték nélküli száraz-nedves porszívó teszt

Jimmy HW9 vezeték nélküli száraz-nedves porszívó teszt

Érkezett hozzánk kipróbálásra egy új és nagyon pofás állóporszívó a Jimmy HW9. Különleges háztartási eszköz, mert tud szárazon porszívózni és nedvesen felmosni, mindezt vezetékek nélkül teszi. Eddig is imádtuk a Jimmy termékeket, nézzük meg, hogy ezt sikerül-e tovább überelni.

banner

Eddig is nagyon imádtuk a Jimmy termékeket, így most is nagy izgalommal bontottuk ki a csomagot, mert ilyen készülékkel eddig még nem volt dolgunk. Korábban járt már nálunk ablakporszívó, olcsóbb és drágább vezeték nélküli állporszívó, és most jött el az ideje, hogy kipróbáljunk egy kombinált száraz-nedves készüléket is. A Jimmy HW9 egy középkategóriás készülék a gyártó termékpalettáján, van tőle nagyobb modell is, nagyobb akkuval és több érzékelővel, de a funkciókat tekintve a HW9 is nagyon jól teljesít. A Jimmy termékek kifejezetten jó és igényes minőségben készülnek, magas elvárásoknak is megfelelnek, amit az is bizonyít, hogy már régóta a hazai üzletekben is találkozhatunk a márka készülékeivel.

A Jimmy HW9 vezeték nélküli állóporszívó egy kombinált készülék, a száraz porszívózás mellett nedves takarításra is alkalmas. Teszi mindezt a nagy hatékonyságú forgókeféivel, és az egyedi öntisztító mechanizmusával. Nagy kapacitású beépített akkumulátorral rendelkezik, ami ideális esetben akár 30 perc folyamatos működést is lehetővé tesz. Igazán vonzóvá teszi még az ergonomikus kialakítása, a kiemelkedő minősége és a nagyszerű ára. A készülék nem filléres dolog, de hasonló tudású porszívók a hazai boltokban bőven 100.000- Ft felett kaphatók, a Jimmy HW9 ezzel szemben már 77000- Ft-ért megrendelhető a lenti kuponkóddal a Geekbuying webáruházból.
További infó a lenti gombra kattintás után található, de azért olvasd végig a cikket is. 🙂

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 249,99€

 Kuponos ár: 199,99€ ~77.500.-Ft

EU Raktár (PL) + INGYEN posta

Kupon: NNNALV2T

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Jimmy HW9 porszívó kicsomagolása

A Jimmy HW9 porszívó egy méretes és súlyos dobozban érkezett, amin feltüntetésre kerültek a főbb jellemzői is. Kinyitva előkerülnek a szépen, egyenként becsomagolt alkatrészei, mert nagyobb darabokban érkezik és nekünk kell majd összeállítani. Az alsó hungarocell-t is vegyük majd ki, mert a legaljában is van még hozzá tartozék. Annyi mindent kapunk hozzá, hogy ezt így most külön nem részletezném, de a lenti felsorolásban olvashatjátok. Ezúttal csak egy forgófejet kapunk hozzá, nem lehet különböző toldalékokkal sem ellátni, de cserébe képes a nedves takarításra is.

A csomagban található tartozékok

  • Jimmy HW9 porszívó
  • Akkumulátor
  • Tisztító pálca
  • Tartozék rekesz
  • Hálózati adapter
  • Dokkoló és töltőállomás
  • Tisztító folyadék
  • Használati útmutató (angol, német…magyar nincs)

A Jimmy HW9 állóporszívó kinézete

A porszívó összeállítása nem igényel különösebb szaktudást, minden adja magát, csak össze kell pattintani a tartozékokat és már kész is vagyunk vele, azonnal használatba vehető lenne…. Ha nem lenne alacsony a töltöttségi szintje. Nekem először töltőre kellett tennem egy jó 2 órára, majd csak ezt követően tudtam próbálgatni. Kinézetét tekintve egyáltalán nem mondanám rondának, nagyon dizájnos, de kicsit robusztusabb a vizes felszerelések miatt, egy átlagos állóporszívónál. Középen van egy jól látható digitális kijelző is, ahol az aktuális töltöttségi szintet láthatjuk percben megadna, ami a hátralévő működési időt jelenti. A kezelő gombok a nyél tetején helyezkednek el, így kényelmesen, hajolgatás nélkül is lehet irányítani, váltani a funkciók között.

Extra tartozékok nélkül, egyetlen cél érdekében

A korábban kipróbált Jimmy állóporszívók mindegyikéhez sok-sok extra tartozék járt, ilyen-olyan szívófejek, toldalékok, de a HW9 ebből a szempontból kivétel, mert itt egyetlen plusz kiegészítőt sem kapunk, nem is lehet a porszívót más toldalékkal ellátni. Ez érthető is, hiszen itt egy nedves-száraz megoldásról van szó, amihez kell két víztartály és vízelvezető rendszer is. Így marad az egyetlen funkció, a száraz-nedves porszívózás, de mondjuk az autóba amúgy is kényelmetlen lenne használni, mert bizony súlya is van neki, Maga a készülék 4,3kg, plusz ha feltöltjük a víztartályt még egy kicsi hozzáadódik. Kifejezetten súlyos darab a hagyományos állóporszívókhoz (értsd: felmosás nélküli) hasonlítva.

Porszívóz, felmos, és takarít egyetlen lépésben

A Jimmy HW9 porszívó alkalmas kemény padlóra (fa, kő..) és szőnyegen történő használatra is. Attól függően, hogy milyen padlón vagyunk éppen, a kezelőgombbal tudunk változtatni a szívási erősségen. A nedves takarítás úgy történik, hogy amikor megnyomjuk a spricni gombot a nyélen, akkor vizet spriccel előre, majd tovább tolva a porszívót a forgókefe eldolgozza és felszippantja a portartályába. Hatékony megoldás, de leginkább padlóra ajánlott a nedves tisztítás, szőnyegen csak akkor érdemes használni, ha pl. padlófűtésünk van és jól ki tud száradni, mert a vizes szőnyeg hajlamos bebüdösödni. Viszont kifejezetten hasznos előszobában, ahol a téli időszakban sár is kerülhet a padlóra, ezt pedig a Jimmy HW9 pillanatok alatt eltünteti.

Dupla víztartály és látható mosórendszer

Természetesen a tiszta és a koszos víz nem keveredik, teljesen különálló tartályokban vannak, mindkét tartály űrmérete 400ml, ami bőven elegendő egy takarításra. A szívófejen lévő tartályt töltsük fel tiszta vízzel, adhatunk hozzá a csomagban található tisztító folyadékból is, vagy használhatunk egyéb padlótisztító folyadékot is. Ezt követően kezdjük el a takarítást, és menet közben ahol szükséges nyomkodjuk a spricni gombot. A nedves piszkot a porszívó a koszos tartályba gyűjti, ahonnan később egyetlen (vagy több) mozdulattal kiönthetjük. A gyártó úgy reklámozza, hogy látható mosórendszerrel rendelkezik a Jimmy HW9, ami szerintem inkább hátrány, mint előny. A tartály nagyon csúnya tud lenni, főleg, ha nedvesen is takarítottunk, ott úszkál benne a sok felszívott piszok, kosz, hajszálak.

Antibakteriális és érintés nélkül tisztítható

A tisztavíztartály ebéként ezüst bevonatot kapott, ami antebakteriális jellemzőkkel rendelkezik. Nagyon nagy hatékonysággal fertőtleníti a vizet és ezáltal a padlót is ahol használjuk. Az ezüst már több más területen is bizonyította antibakteriális hatását, gondoljunk pl. a hónalj stiftekre, amikben már régóta segít megelőzni a kellemetlen testszagokat. Nos, ugyanígy működik a padlón is, segít elpusztítani a kellemetlen szagot okozó baktériumokat.

A Jimmy HW9 porszívóhoz kapunk egy állványt is, ahol a tárolás, töltés mellett a gép saját magát is képes kitisztítani. Ehhez csak töltsük fel a tiszta víztartályt (a piszkosat ürítsük), majd helyezzük az állványra a porszívót, hogy töltés alatt legyen, és tartsuk 3mp-ig nyomva a módváltó gombot. A porszívó elkezdi a tisztítási folyamatot, aminek a hátralévő idejét a kijelzőn is követhetjük. Ezt követően azért a piszkostartályt ürítsük és öblítsük el, hogy legközelebb azonnal használatba vehessük a gépet.

A Jimmy HW9 akár 30 percig is működik

Elsőre akár pozitívan is hangozhat, hogy 30 perc a Jimmy HW9 porszívó üzemideje, ha nem próbáluk volna nem is olyan rég a Jimmy H10 gépet, ahol 80 perc volt az üzemidő. Ráadásul a 30 perc keménypadlóra érvényes, szőnyegen már csak 20 perc marad a takarításra. 20 perc alatt nem lehetetlen egy kis 50nm-es lakást kitakarítani, de egy többszintes háznál már kevés lehet az üzemidő. Sajnos további negatívum, hogy a töltése is elég lassú, lemerülés esetén akár 4-5 óra is szükséges ahhoz, hogy újra 100%-on legyen a porszívó. Persze érthető a kevesebb üzemidő, mert a HW9-nél nagyobb teljesítmény szükséges és még szivattyú is van a gépben.

Használat közbeni tapasztalatok

Porszívózásra, szívóteljesítmény szempontjából nagyon szuper a Jimmy HW9 készülék. a hajlítható fejének köszönhetően kényelmesen befért a kisebb helyekre is (pl. ágy alá). Minden szennyeződést eltávolít, a forgókefe ezúttal is nagy hatékonyságú, a hajszálakat pedig nem tekeri magára. A felmosás funkciója is szuper, mondjuk szőnyegen én nem próbáltam ki, de padlón és járólapon igen. Tényleg szépen mos fel, a komolyabb, letapadt szennyeződéseket is játszi könnyedséggel tünteti el. Hátrány, hogy a tisztítására is nagyobb figyelmet kell fordítani, mint egy hagyományos – száraz – porszívó esetében. Itt ha benne hagyjuk a nedves trutymót a koszos tartályban, akkor az nagyon hamar betud büdösödni, és a forgókefét is érdemes gyakran tisztítani. A forgókefe egyébként egy mozdulattal kivehető és akár a csap alatt is elmosható. Az üzemidőt már írtam, hogy egy picit rövid, ami az akku elhasználódásával tovább fog csökkenni, viszont az akkumulátor egyetlen mozdulattal cserélhető és belehet hozzá szerezni másikat, ha hosszabb üzemidőt szeretnénk. Igaz ez plusz pénzbe kerül, de pontosan megkétszerezi a porszívó működési idejét.

Összegzés, értékelés

A Jimmy HW9 egy nagyon jó akkumulátoros porszívó, ami felmosásra is képes, viszont ezért a plusz képességért kell egy kis áldozatot hozni. A száraz porszívózás éppúgy tökéletes, mint a nedves takarítás, szépen és gyorsan takarít, játszi könnyedséggel kezelhető, nagyon kényelmes a használata. A nedves felmosással együtt jár a gyakoribb tisztítási folyamat, ha nedvesen is használjuk, akkor utána karban is kell tartani, azaz el kell tisztítani. A nagy teljesítmény és a plusz szivattyú miatt a fogyasztása is nagyobb, egyetlen töltéssel csak 20, vagy 30 percig használhatjuk, cserébe a töltési is lassú, kb 4-5 óra kell, ha teljesen lemerült a porszívó. Mindent összegezve nagyon jó készülék a Jimmy HW9, felmosás funkcióval, ami tényleg alapos, de érdemes figyelemmel lenni a tisztítására és a töltésére is, hogy mindig készenlétben álljon, ha szükség lenne rá.

Jimmy HW9 ár, kupon és megrendelés

Jimmy HW9 vezeték nélküli porszívót a Geekbuying webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg lengyel EU raktárból küldik, ami azt jelenti, hogy kb. 1 héten belül megkapod, valamint további vámot, vagy adód már nem kell utánna fizetni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 249,99€

 Kuponos ár: 199,99€ ~77.500.-Ft

EU Raktár (PL) + INGYEN posta

Kupon: NNNALV2T

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .