2019 március 21.
Főoldal / MinDig TV / Jelentősen bővülnek a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételi lehetőségei Győr-Moson-Sopron megyében
Az Antenna Hungária tovább javítja a digitális fölfelszíni televíziós szolgáltatások - MinDig TV és MinDig TV Extra - vételi lehetőségeit Győr-Moson-Sopron megyében. A fejlesztés eredményeképpen 2012. október 19-étől az AH már az új antennarendszerről sugározza a digitális adásokat a Győr-szabadhegyi toronyról. A kedvezően változó sugárzási paraméterek következtében jelentősen javulnak a MinDig TV és MinDig TV Extra vételi lehetőségei Győrött és a megye nagy részén. A fejlesztés leglátványosabb szakaszára 2012. augusztus 30-án került sor az adótorony tetején lévő antennarendszer leszerelésével és az új antenna sikeres helikopteres beemelésével. A helikopteres antennacserét a svájci Heliswiss cég végezte el, speciális, orosz gyártmányú Kamov KA32 A12 típusú helikopterével, az „európai súlyrekorder” helikopter különlegessége, hogy két turbina hajtja a különálló rotorokat és maximum 5 tonnát képes a magasba emelni és egy helyben állva, mozdulatlanul az antenna végleges rögzítéséig megtartani.

Jelentősen bővülnek a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételi lehetőségei Győr-Moson-Sopron megyében

A fejlesztés eredményeképpen 2012. október 19-étől az Antenna Hungária már az új antennarendszerről sugározza a digitális adásokat a Győr-szabadhegyi toronyról. A kedvezően változó sugárzási paraméterek – az antenna magassága, karakterisztikája és nyeresége, valamint az emelt teljesítmény – következtében jelentősen javulnak a MinDig TV és MinDig TV Extra vételi lehetőségei Győrött, az esetek többségében akár szobaantennás vételt biztosítva. Ezen túlmenően tovább javul a vétel a megye nagy részén, különösen a mosoni részeken, a MinDig TV Extra Családi csomagja pedig Mosonmagyaróváron és környékén is elérhetővé válik.

A győri fejlesztésen túl november közepén Pécsett és Baranya megyében is folytatódik a hálózat bővítése, elindul a Családi csomag (B Multiplex) sugárzása a Pécs-Misina-tetőn és Pécs-Diána téren található telephelyekről. Ennek eredményeképpen az ötödik legnagyobb magyar városban és Baranya megye Pécstől nyugatra és délre eső részén rendelkezésre fog állni a teljes, 31 tévécsatornás választék. A bővítések következtében az ingyenes MinDig TV és a MinDig TV Extra Alapcsomag lakossági lefedettsége év végére meghaladja a 98 százalékot, míg a MinDig TV Extra Családi csomag (B Multiplex) lefedettsége megközelíti a 90 százalékot.

[lightview=https://www.digiportal.hu/images/mindigtv_gyor_2012_10_1.jpg|MinDigTV vételi javulás Győr körzetében::Ilyen volt, ilyen lett|mindigtv_gyor|]https://www.digiportal.hu/images/mindigtv_gyor_2012_10_1_th.jpg[/lightview]

Ezt olvastad már?

Sorozatok és tudományosfilmek kódolatlanul a MinDig TV kínálatában!

Március közepén a sorozatoké és a tudományos életé a főszerep a MinDig TV több, mint …

Egy Hozzászólás

  1. Újra elindultak a hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?