banner

Itt a DIGI Fiberlink, a 10 Gbit/s sávszélességű internet

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

A Fiberlink 10G és a Fiberlink 2.5G 3 szakaszban lesz elérhető az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben történő tesztelési időszak után a szolgáltatás 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni. 2022 márciusában 5 vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon élvezhetik a DIGI előfizetői a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Az utolsó szakaszban 2022 végéig a vállalat elérhetővé teszi a szolgáltatást minden, FTTH lefedettséggel bíró, főbb vidéki megyeszékhelyen.

A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó 5000 Ft, a Fiberlink 2.5G havidíja bruttó 4000 Ft. A szolgáltatásra az érintett ügyfelek decembertől kezdve adhatnak le igénybejelentést.

„A magyar távközlési piacon való 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban biztosítsa a legjobb szolgáltatásokat előfizetőinek. Hisszük, hogy előfizetőnk életét nagyban meg tudjuk könnyíteni csúcstechnológiás szolgáltatásainkkal, ezért indítjuk el Magyarországon elsőként a 10 Gbit/s technológiás Fiberlink 10G-t, ezzel történelmet írva vezetékes szélessávú internet szegmensben. Szeretnék köszönetet mondani munkatársaimnak, akik odaadó és lelkiismeretes munkájukkal lehetővé tették ezt, csakúgy, mint előfizetőinknek, akik hűségükkel és bizalmukkal évek óta támogatják a DIGI-t.” – mondta el Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója.

A Fiberlink 10G-vel az előfizetők megtapasztalhatják a jövő internetének valós idejű előnyeit: megnövelt sebesség több, vezeték nélküli hálózathoz egyidejűleg csatlakoztatott eszközön, továbbfejlesztett home office és online tanulási élmény, kiváló kapcsolat és csökkentett késleltetés a játékrajongók számára és azonnali hozzáférés a kiemelkedő minőségű videó tartalmakhoz. Ezek az előnyök, valamint a 10G technológiával elérhetővé váló egyéb szolgáltatások egy lépéssel közelebb visznek minket a jövő megoldásaihoz.

Ezt olvastad már?

Csúcsfutball a DIGI kínálatában – Indul a Match4 és érkezik az Arena4 TV

Augusztus 5-től megjelenik a DIGI Magyarország kínálatában a népszerű ARENA4 és az újonnan induló MATCH4 …

4 hozzászólás

 1. Legyünk őszinték, ez parasztvakítás… Tegyük hozzá, hogy a digi gigás netje is max 300al hasít, lanon mérve, gigás portból gigás hálókártyával. Ezzel csak azt érik el, hogy 3-4 lakástulajdonos összefog és havi 1000ftért van remek net. A gigás switchek, routerek már nem drágák és egy normál háztartásban 200megánál nem nagyon kell több. Egy full hds yt videó eszik 10mb/s-t. Szerintem ez csak reklámfogás, de ha mégsem, a 10gb/s már kicsit túlzás. Fejallomások mennek ennyivel 😉

  • Azért nálam nagyrészt megvan a gigabit, majdnem mindig kb 940Mbit/s-el hasít.

   Ez a net nem a mának szól, hanem a jövőnek. Most van 4K, de itt a 8K 2-3 év múlva meg kitudja mi lesz. Egy házban nem ritka a 4 TV, 5-6 mobil, 1-2 tablet, NAS, konzol… Gondold csak el, ha a telefon képeit, videóit menti automatikusan a NAS-ra, akár több családét is. Jó az, ha nem a sávszélesség a szűk keresztmetszet.
   Persze biztosan lesz olyan, aki előfizet a 10G-s netre, aztán nincs is hozzá eszköze, ami kihasználja, de elmondhatja, hogy neki a leggyorsabb van.
   A fejlődés nem állhat meg, pár éve még örültünk a 10-20Mbit-es ADSL netnek is, de mára ez már kevés lett.

 2. Milyen routert ajánlanak a szolgáltatás maximális kihasználásához?

  • Arról pontos infó még nincs, hogy a Digi mit ad majd mellé, de Romániában a Zyxel AX7501-80 ONT adják hozzá, így nálunk is erre lehet számítani. Az más kérdés, hogy az otthoni kábelezést is át kell alakítani hozzá, ha mindenhol ki akarjuk majd max-on hajtani.

   Saját router-t nem nagyon lehet otthonra kapni, vállalati kiadásban van 10Gbit/s sebességű, de annak az ára horror, nem beszélve a kábelezés költségéről sem.
   2,5 Gbit/s WAN portost már lehet néhányat kapni, de az ára ott is a csillagos ég még, 80-100e- Ft körül vannak.

   Itt van pl. a Xiaomi AX9000 – https://www.banggood.com/custlink/33GEoodMq5 , de ezen is csak 1port tudja a 2,5Gbit-et.
   A TP Link Archer AX90-en is csak 1 2,5Gbit/s sebességű port van: https://www.tp-link.com/hu/home-networking/wifi-router/archer-ax90/v1/
   Hamarosan érkezik a TP-Link Archer AX206, ami már 2db 10Gbit/s porttal rendelkezik, és van 1db 2,5Gbit/s is rajta: https://www.tp-link.com/hu/home-networking/wifi-router/archer-ax206/v1/

   Egyelőre még drága mulatság a 2,5Gbit/s és a 10Gbit/s sebesség elérése is, de a jövőben majd egyre olcsóbb lesz, így volt ez a gigabit-el is, ma meg már mindenhol az van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .