banner

Honor Band 5 okoskarkötő teszt – magyarul is beszél, kupon a cikkben

Megérkezett a Huawei Honor Band 5 okoskarkötő, amely ugyan nem sok mindenben változott az elődmodellhez képes, mégis tartogat egy hatalmas nagy újítást, immár gyári magyar menüvel is rendelkezik. Mindenféle trükközés, szoftverezés nélkül beállítja a magyar nyelvet, még az üzenetekben lévő ékezeteket is jól jeleníti meg.

banner

A korábbi Honor Band 4 modell nagy kedvenc volt a felhasználók körében, méltó ellenfélnek bizonyult a Xiaomi karkötőknek, írtunk róla mi is tesztet, és használtam is egy jó ideig. Maradéktalanul elégedett vagyok vele a mai napig, szerintem sokkal jobb dizájnt kapott, mint a Xiaomi karkötője. A Honor Band 5 okoskarkötő a Huawei márkacsoporthoz tartozik, a nagy márkának, a kisebb és olcsóbb kategóriája, de semmiképp nem gyengébb, vagy rosszabb mint az anyacég egyéb termékei.

A Honor Band 5 karpánt ezúttal is a Gearbest internetes áruházból érkezett. Az előző modellhez hasonlóan most is három karpánt színben érhető el: fekete, sötétkék és pink, az óra mag maradt fekete. Az árát tekintve nagyon jó vételnek számít, jelenleg 29,99$-os áron rendelhető meg, ami a magasabb árfolyam miatt most nagyjából 9.100.-Ft-ot jelent. A szállítási mód az én esetemben a vámmentes EU Priority Line volt, de elméletben a normál postával is vámmentesen kell megérkezni a kis értéke miatt. Megrendelni a lenti ZÖLD gombon tudod, valamint ha van hozzá kupon, akkor azt a cikk alján fogod megtalálni.

Vásárlás

FRISSÍTÉS 2019.10.05.
Érkezett egy új frissítés a Honor Band 5 aktivitásmérő karkötőre és többek között bekerült a magyar szoftverbe is az eddig hiányzó véroxigénszint mérési lehetőség is. SpO2 néven kell keresni az óra menüjében. Ezenkívül kapott zenevezérlőt is az okoskarkötő, így immár arról is tudjuk irányítani a telefonunk zenelejátszását. Harmadik újításként pedig már a túl alacsony pulzushoz is állíthatunk be figyelmeztetést (eddig csak a nagyon magasról értesített). Az új szoftververzió száma: 1.1.0.96 , a frissítés tovább tart a megszokottnál, kb. 20 percet vesz igénybe, előtte pedig töltsük fel a karkötőt teljesen.

Honor Band 5 vs. Honor Band 4

Mint ahogy a bevezetőben említettem nem sok mindenben változott a Honor Band 5 az elődjéhez képest. Maradt ugyanaz a dizájn, a méretük is pontosan megegyezik, valamint a hardverben sem történt lényeges frissítés.  Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy akkor mi változott? Frissült a Bluetooth verzió 5.0-ra, azonban ettől nem lett gyorsabb az adatátvitel. Több számlap közül választhatunk, nőtt a sportolási módok száma, ezáltal valószínűbb, hogy pontosabban is méri azokat. A leglényegesebb változás azonban a magyar nyelv megjelenése, a Honor Band 5 immár tökéletesen „beszél” magyarul is.

Csomagolás

A doboz mérete és a kialakítása sem változott sokat, más a dizájn, de ugyanazokat a tartozékokat kapjuk, mint az előd esetében. A Honor Band 5 karpánt mellett van egy töltőbölcső, egy nagyon rövid USB kábelt is kapunk hozzá. Nem hiányzik a többnyelvű használati útmutató és a jótállási feltételeket tartalmazó füzet sem.

Külső kialakítás

A Honor Band 5 kialakítása teljesen megegyezik az elődjével, semmi újítás, csak a már bizonyított kialakítás. Az óra kinézetre nagyon hasonló a többi konkurens társához, de már fogásra is jobb minőségű, a szíj normál csatos kialakítású, a bújtatójában is van egy kis ék, ami megakadályozza, hogy sportolás közben kioldódjon. A szíj cserélhető rajta, van két kis pöcök, amit ki kell húzni és máris lecsatolható róla. Pár dollárért cserében számos színben beszerezhetünk hozzá másik pántot. Az óra kinézetre sokkal inkább elegánsabb, mint a nagy konkurens Mi Band 4, szép fényes a felülete, ívelt az óramag kialakítása, a karcállóságáról pedig az edzett 2,5D üvegborítás gondoskodik.

A Honor Band 5 ugyanazzal a nagy méretű (0,95″), színes AMOLED kijelzővel érkezik, mint az elődje. A felülete kissé ívelt, igazán szép színek jellemzik, és nagy fényerővel rendelkezik, így napsütésben is tökéletesen olvasható. A kijelző természetesen érintésérzékeny, az ujjunkat rajta fel-le húzva lapozhatunk a menüpontok között, valamint van egy körrel jelzett többfunkciós gomb is. Nagyon smooth, gördülékeny a lapozás, az óra azonnal reagál minden mozdulatunkra. Beállítható, hogy ha felemeljük a kezünket, akkor bekapcsoljon a kijelző, valamint ha forgató mozgást végzünk a csuklónkkal akkor váltson a menüpontok között.

Beüzemelés

Az első bekapcsoláshoz csatlakoztatni kell a töltőhöz. Érdemes feltölteni rendesen, mert, ha nem a legfrissebb szoftverrel érkezik (márpedig nem azzal jön), akkor telepíteni fog néhány frissítést. Amennyiben nem a legújabb firmware van rajta, lehet, hogy magyar nyelv sem lesz még benne, és a esetleg a menüpontok nevei sem látszódnak.

A Huawei Honor Band 5 okoskarkötő mit sem ér a telefonos applikációja nélkül, a neve Huawei Health, elérhető iOS és Android rendszerű telefonokra is, telepítés után a menüben Egészség néven fogjuk megtalálni. Telepíthetjük közvetlenül az App Store-ból, vagy a Play Áruházból is, valamint az óra kijelzőjén lévő, vagy a használati útmutatóban szereplő QR kódot beolvasva is. Az Egészség alkalmazás már rögtön az elején letölti a magyar nyelvet, így teljesen magyarul fogjuk tudni használni. A működéséhez szükséges még a Huawei Mobile Services alkalmazás telepítése is, így tegyük ezt meg. A használatához regisztrálni kell az email címünkkel és egy csomó engedélyt meg kell adnunk neki, én megadtam mindent, megbízok a Huawei-ben (nem úgy, mint az amerikaiak 🙂 ). Ezt követően a fenti + jelre kattintva tudjuk a karkötőt hozzáadni, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal, így ezt is engedélyezzük. Egy egyszerű párosítás után azonnal megjelenik a telefon kijelzőjén, hogy új frissítést talált, telepítsük is izibe. A telepítés valamiért végtelenül lassú, legyünk türelmesek. A szoftverek kb. 3-5MB körüli méretűek, a feltöltésük akár 10 percig is eltarthat. Többször kell frissíteni, egészen addig amíg az Egészség alkalmazásban azt nem írja, hogy a legfrissebb verziót használjuk.

Használat közben

Miután minden frissítés települt, az óra varázsütésre magyar nyelvű lesz, pontosabban olyan nyelvű lesz amilyen a telefonunkon is be van állítva. Funkcióit tekintve majdnem megegyezik a korábbi modellel, de például több sport módot és több óraszámlapot fogunk benne találni.  Van természetesen pulzusmérés, ami meglepően pontos, tapasztalataim alapján akkor a legpontosabb, ha mérés közben nem mozgunk. A pulzusmérést belehet állítani folyamatosra is, így egész nap képes adatokat szolgáltatni róla, a mérés valóban folyamatos, ami velejárója, hogy jobban fog merülni az akkumulátor.
Apropó, akkumulátor, egy 100mAh-s akku van benne, ami egyetlen töltéssel akár 2 hétig is képes működtetni az órát. Amennyiben a folyamatos pulzusmérés aktív, akkor az üzemidő lecsökken nagyjából egy hétre. Lépésszámláló is került bele, ami egész nap figyeli és többé-kevésbé a reális lépésszámot mutatja.

Sportoláshoz kifizetetten ajánlott a Honor Band 5, többféle sport mód közül választhatunk és végig képes figyelni az értékeket, valamint beállíthatjuk az elérni kívánt célokat. Meglepetésemre van benne úszás is, ami egyben azt is jelenti, hogy az óra vízálló. A gyártói adatok alapján 50m mélységig biztonsággal használhatjuk (ehhez már búvárfelszerelés kell ám…). A kültéri futáshoz, vagy egyéb sportoláshoz viszont nálunk kell tartani a telefonunkat is, mert csak arról tud GPS adatokat rögzíteni.

Sportmódok a Honor Band 5 okosórában

 • Szabadtéri futás
 • Beltéri futás
 • Szabadtéri séta
 • Beltéri gyaloglás
 • Beltéri kerékpározás
 • Ellipszis tréner
 • Evező gép
 • Medence
 • Egyéb (szabad mozgás)

Alvás monitorozás funkció

Alvás figyelés is került bele, jóval fejlettebb, mint a konkurens Mi Band 4 típusnál, TruSleep néven kell keresni. Képes figyelni az alvásunkat a nap minden szakában, könnyű alvás, mély alvás, REM alvás (ekkor álmodunk) és az alvás közbeni ébrenléteket is naplózza. Egy kis délutáni szieszta sem jelent problémát a Honor okoskarkötőnek, nem tudom, hogy hogyan, de egész pontosan érzékeli, ha lepihenünk napközben is egy kicsit. A telefonos applikációban nagyon szép statisztikákat lehet róla nézegetni, valamint javaslatokat is kapunk, hogy mi hiányzik ahhoz, hogy teljesen kipihenten ébredjünk. Alvás közben egyáltalán nem zavaró a karkötő viselése, alig észrevehető, hogy rajtunk van.

Számtalan kényelmi funkcióval is rendelkezik a Honor Band 5. A telefonunkra érkező üzenetekről, és telefonhívásokról is tud minket tájékoztatni, ha hozzáférést adunk neki a telefonkönyvünkhöz, akkor a hívófél nevét is kiírja. Telefonálni ugyan nem lehet vele, de a hívást elutasíthatjuk az óráról is. Az üzenetértesítések azonnal megérkeznek az órára is, azonban az csak rezeg egyet, a kijelző nem kapcsol be, az elolvasásához fel kell emelni a kezünket. Az értesítések megjelenítése nagyon részletesen beállítható az Egészség alkalmazásban, kiválaszthatjuk, hogy melyik appoktól szeretnénk értesítéséket kapni az órára is.

További extrák

További lehetőségeket is kapunk, hogy személyre szabjuk az okos karpántunkat, cserélgethetjük az óra főképének a megjelenését, lehet időzítőt beállítani, van stopper is, a telefonunkat is megcsipogtathatjuk róla, állíthatjuk a kijelző fényerejét, és a Honor Band 5-ben van újraindítás és kikapcsolás menüpont is. Van továbbá időjárás jelentés is, habár ez egy kicsit csalódás volt nekem, ugyanis az időjárás mindössze annyi, hogy a főképernyő felső részén kiírja, hogy épp hány fok van kint. A tevékenység emlékeztető pedig arra használható, hogy több, mint 1 óra ülés után figyelmeztessen, hogy ideje felállni és mozogni egy kicsit.

Az előd modellnél többen panaszkodtak arra, hogy, ha megszakad a Bluetooth kapcsolat az óra és a telefon között, akkor nem értesít róla a karpánt és csak nehezen akar visszakapcsolódni. A Honor Band 5-ben beépítettek egy Bluetooth leválás figyelmeztetőt, ha kimegyünk a telefonunk hatósugarából és megszakad a kapcsolat, akkor a karpánt rezeg néhányat és egy villogó kék Bluetooth ikon jelenik meg a kijelzőjén, jelezve, hogy nincs kapcsolat.

Összegzés, vélemény

A Huawei Honor Band 5 továbbra is egy nagyon jó okoskarkötő, azonban túl sok változást, újítást nem hozott az előző 4-es kiadáshoz képest. Megérzésem szerint csak azért lett 5-ös, hogy eggyel nagyobb legyen mint a konkurens hasonló terméke, és ha már 5-ös, akkor a 4-es nem kapja meg az ebben lévő újdonságokat, mint pl. a magyar nyelv megléte.
Én úgy látom a teszt és a használat után, hogy a Honor okoskarkötője jobb választás, mint a Xiaomi Mi Band 4. Mindkettőhöz volt szerencsém, de a Honor valahogy jobban működik, dizájnosabb a kialakítása, és ugye már a magyar nyelv is gyárilag benne van. A telefonos alkalmazása is sokrétűbb, rengeteg dolgot állíthatunk benne, ha akarjuk, akkor nagyon részletesen személyre szabhatjuk a karkötő működését.
Egy dolgot viszont hiába kerestem benne, nem találtam meg a véroxigén szint mérést. Több webshop is úgy reklámozza, hogy a Honor Band 5 már tud véroxigén szintet is mérni, de én ennek a nyomát sem láttam benne, az órában sincs és az applikációban sem találkoztam vele. Lehetséges, hogy ez a funkció kimaradt a nemzetközi változatból és csak a kínai piacra szánt verzióban van benne, ez utóbbi viszont nem biztos, hogy tud magyarul.

Frissítés: Időközben megérkezett a véroxigénszint mérés is az újabb szoftverben, plusz lett még mellé zenelejátszó vezérlés és alacsony pulzusra való figyelmeztetési lehetőség is. Nem kétséges, hogy így már nagyon ajánlott lett a Honor Band 5 aktivitásmérő, a kategóriájában nincs párja!

Az ára a cikk születésekor 33$, ez nagyjából 9900- Ft-nak felel meg, ennyiért tényleg nagyon jó vétel, tekintve, hogy egy nagyon jól használható okoskarpántot kapunk érte. Megrendelni a lenti ZÖLD GOMBRA kattintva tudod, a szállításnál bármelyik módot választhatod, a kis értéke miatt nem lesz szükség vámkezelésre.

Előnyök:

 • Teljesen magyar nyelvű menü
 • Jól látható színes AMOLED kijelző
 • Fejlett TrueSleep alvásfigyelés
 • SpO2 véroxigénszint mérés
 • Zenelejátszó vezérlés
 • Jól használható telefonos applikáció
 • Elegáns kialakítás

Hátrányok:

 • Kis kapacitású akkumulátor, hetente tölteni kell
 • Néha nehézkes lapozás a menüpontok között (főleg, ha vizes a kijelző)
Huawei Honor Band 5 Global Version AMOLED Touch Screen Fitness Tracker

Normál ár: 44,99 $

Akciós ár: 28,99 $

Vásárlás

Huawei Honor Band 5 aktivitásmérő karkötő

Csomagolás, tartalom
Kialakítás, ergonómia
Kezelhetőség
Hardveres felszereltség
Szoftveres funkciók
Magyar nyelvi támogatás
Akkumulátor
Ár-érték arány

Különösen AJÁNLOTT

Nagyon jó minőségű és nagy tudású okoskarkötő. Gyárilag magyarul is tud, és sok olyan funkció van benne, ami a konkurenciánál hiányzik. Fejlett TrueSleep alvásfigyelés, pulzus mérés, véroxigénszint mérés.

Felhasználói értékelés: 3.68 ( 13 szavazat)

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

12 hozzászólás

 1. Az akkumulátor lassan töltödik fel, 3 hónapos az okos karkötő, Mi lehet a gond ?

 2. Hogyan működik az alvás figyelő,? Hiába nyomom az alvás figyelőt nem csinál semmit.

 3. Csók Ildikó

  Az időzitőt próbáltam, és nem nullázodik le. Mit lehet tenni? köszönöm.

 4. Üdv. A karkötőn nem történt meg automatikusan az óravisszaállítás. Újraindítottam, nem történt meg. Mit tegyek?

 5. Keczeli Erzdébet.

  Üdv. Most vettem az órát. Tökéletesen működik, csak a bejövő hívásoknál nem mutatja, hogy ki hív. Nem azonosítja a hívófelet. Hogyan tudnám beállítani, hogy ezt is jelezze. Segítséget előre is köszönöm.

 6. Mervenszki Lászlóné

  Üdv. Samsung j3 telefonnal párosítottam. Valami szinkronizáziós hiba van,mert az óra nem jelzi a telefonhívásokat.megköszönném a segítséget.

 7. Pötös Dániel

  Üdv.Páromnak vettem de sajnos nem magyar nyelvű.
  Még kapta a frissítést nincs magyar nyelv benne.

 8. hogyan lehet az idot beallitani?????

  • Sehogy, automatikusan kapja a telefontól a pontos időt.

  • Kedves Lala,

   koszonom a valaszt!

   A baj az, hogy az oram es a karkotom kozott 12 perc elteres van.
   Hogy tudom akkor szinkronizalni?
   Koszonettel
   Attila

  • Automatikusan kellene szinkronizálódnia. Esetleg töröld a párosítást és párosítsd újra, lehet, hogy valami beakadt.

 9. Érdeklődni szeretnék, hogy használhatja más is a karkötőt, be lehet valahol állítani az adatait, hogy külön kezelje a méréseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .