banner

HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő teszt – Fitness Amoled kivitelben

A Huawei Honor Band 4 aktivitásmérő a tavalyi év végén jelent meg és a vásárlók körében azonnal nagy sikert is aratott. Most megérkezett hozzánk is egy példány belőle, így lehetőségünk nyílt alaposabban is szemügyre venni.

banner

A Honor Band 4-ből kétféle verzió kapható, van egy olcsósított Running Edition is, amit kifejezetten futáshoz optimalizáltak, kisebb és monokróm a kijelzője, viszont akár a cipőn is viselhetjük, valamint van a normál Honor Band 4, ami jelen tesztünk főszereplője. Én már jó ideje a legnagyobb konkurensnek számító Xiaomi Mi Band 3-at használom, úgyhogy ez lesz az összehasonlítás alapja. Nagyon hasonló a két aktivitásmérő funkciójában és kialakításában is, de nézzük meg, hogy mit tud a Huawei égisze alatt született Honor Band 4, felveszi-e a versenyt a Mi Band 3-al, vagy netán le is győzi?

A Honor fitneszkarpánt a Gearbest online áruházból érkezett, Kínából. Jelenleg 3 színben rendelhető, fekete, kék és rózsaszínű karpánttal is megvásárolható, maga az óra mag színe minden esetben fekete. Vásárlás előtt érdemes megnézni a kupon táblázatot, mert gyakran van hozzá jó árasító kupon, vámkezelési költségekkel sem kell számolni, mert még átcsúszik a vámhatár alatt, így igazán jó áron, kb. 10 000- Ft körül beszerezhető.

Megérkezett a Honor Band 5 okoskarkötő: http://bit.ly/2O93t02 
magyar nyelvvel, változatlan külalakban

Kicsomagolás

A csomagolása egy türkizkék doboz, amin maga a karpánt szerepel és az én verziómon sok-sok kínai írásjel. Van belőle nemzetközi verzió is, de gyakorlatilag ugyanazt kapjuk, teljesen mindegy, hogy melyiket választjuk. A dobozban sok mindent nem fogunk találni, benne van maga a karpánt, egy töltő bölcső és egy nagyon rövid USB kábel. Van használati útmutató is, de mivel nekem a kínai változat jutott így ez is értelmezhetetlen számomra. Töltőfejet nem kapunk hozzá, de bármilyen USB telefontöltővel, vagy PC USB porttal feltölthetjük.

Külsőségek

Az óra kinézetre nagyon hasonló a többi társához, de már fogásra is jobb minőségű, a szíj normál csatos kialakítású, a bújtatójában is van egy kis pöcök, ami megakadályozza, hogy sportolás közben kioldódjon. A szíj cserélhető rajta, van két kis pöcök, amit ki kell húzni és máris lecsatolható róla. Számos színben beszerezhetünk hozzá másik pántot mindössze pár dollárért cserébe. Az óra kinézetre sokkal inkább elegánsabb, mint a Mi Band 3, szép a fényes felülete, a karcállóságáról eddig még nincs tapasztalatom.

A Honor Band 4 legnagyobb dobása a nagy méretű (0,95″), színes AMOLED kijelző. A felülete kissé ívelt, igazán szép színek jellemzik, és nagy fényerővel rendelkezik, így napsütésben is tökéletesen olvasható (itt a Mi Band 3 már elvérzik, napsütésben olvashatatlan). A kijelző természetesen érintésérzékeny, az ujjunkat rajta fel-le húzva lapozhatunk a menüpontok között, valamint van egy körrel jelzett többfunkciós gomb is. Nagyon smooth, gördülékeny a lapozás, az óra azonnal reagál minden mozdulatunkra. Beállítható, hogy ha felemeljük a kezünket, akkor bekapcsoljon a kijelző (ezt tudja a Mi Band 3 is), valamint ha forgató mozgást végzünk a csuklónkkal akkor váltsa a menüpontokat (még egy plusz a Mi Band 3-al szemben).

Üzembe helyezés

Az első bekapcsoláshoz csatlakoztatni kell a töltőhöz. Érdemes feltölteni rendesen, mert nekem 3 frissítést is telepített egymás után, nem lenne jó, ha a frissítés telepítése közben merülne le. A bekapcsolás után szomorúan konstatáltam, hogy kínai írásjelekkel próbál velem kommunikálni, de aggodalomra semmi ok, a 3. firmware frissítés után már angol lett minden menüpont. Itt a Mi Band 3 egy kis előnyt élvez, köszönhetően a magyar közösségnek, akik teljesen magyaríthatóvá tették.

A Huawei Honor Band 4 okoskarkötő mit sem ér a telefonos applikációja nélkül, a neve Huawei Health, elérhető iOS és Android rendszerű telefonokra is, telepítés után a menüben Egészség néven fogjuk megtalálni. Telepíthetjük közvetlenül az App Store-ból, vagy a Play Áruházból is, valamint az óra kijelzőjén lévő, vagy a használati útmutatóban szereplő QR kódot beolvasva is. Az Egészség alkalmazás már rögtön az elején letölti a magyar nyelvet, így teljesen magyarul fogjuk tudni használni. A működéséhez szükséges még a Huawei Mobile Services alkalmazás telepítése is, így tegyük ezt meg. A használatához regisztrálni kell az email címünkkel és egy csomó engedélyt meg kell adnunk neki, én megadtam mindent, megbízok a Huawei-ben (nem úgy, mint az amerikaiak 🙂 ). Ezt követően a fenti + jelre kattintva tudjuk a karkötőt hozzáadni, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal, így ezt is engedélyezzük. Egy egyszerű párosítás után azonnal megjelenik a telefon kijelzőjén, hogy új frissítést talált, telepítsük is izibe. A telepítés valamiért végtelenül lassú, a Mi Band 3 sokkal gyorsabban frissül. A szoftverek kb. 3MB körüli méretűek, a feltöltésük 10 percig is eltarthat.

Használat

Miután minden frissítés települt, az óra varázsütésre angol nyelvű lesz, nyelvtudás azonban így sem szükséges hozzá, az ikonokat nézve is el lehet igazodni benne. Funkcióit tekintve majdnem megegyezik a Mi Band 3-al. Van természetesen pulzusmérés, ami meglepően pontos, tovább is tart, mint a Xiaomi esetében, tapasztalataim alapján akkor a legpontosabb, ha mérés közben nem mozgunk. A pulzusmérést belehet állítani folyamatosra is, így egész nap képes adatokat szolgáltatni róla, a mérés valóban folyamatos, ami velejárója, hogy jobban fog merülni az akkumulátor. Apropó, akkumulátor, egy 100mAh-s akku van benne, ami egyetlen töltéssel akár 2 hétig is képes működtetni az órát. Amennyiben a folyamatos pulzusmérés aktív, akkor az üzemidő lecsökken nagyjából egy hétre. Lépésszámláló is került bele, ami egész nap figyeli és többé-kevésbé a reális lépésszámot mutatja, nagyjából ugyanazt, amit a Mi Band 3 is mér. 

Sportoláshoz kifizetetten ajánlott a Honor Band 4, többféle sport módot elindíthatunk és végig képes figyelni az értékeket, valamint beállíthatjuk az elérni kívánt célokat. Meglepetésemre van benne úszás is, ami egyben azt is jelenti, hogy az óra vízálló. A gyártói adatok alapján 50m mélységig biztonsággal használhatjuk (ehhez már búvárfelszerelés kell ám…). A kültéri futáshoz, vagy egyéb sportoláshoz viszont nálunk kell tartani a telefonunkat is, mert csak arról tud GPS adatokat rögzíteni.

Alvás monitorozás funkció

Alvás figyelés is került bele, jóval fejlettebb, mint a konkurens márkáknál, TruSleep néven kell keresni. Képes figyelni az alvásunkat a nap minden szakában, könnyű alvás, mély alvás, REM alvás (ekkor álmodunk) és az alvás közbeni ébrenléteket is naplózza. A telefonos applikációban nagyon szép statisztikákat lehet róla nézegetni, valamint javaslatokat is kapunk, hogy mi hiányzik ahhoz, hogy teljesen kipihenten ébredjünk. Alvás közben egyáltalán nem zavaró a karkötő viselése, a Mi Band 3 merev karpántja engem jobban zavart (már múltidőben).

Számtalan kényelmi funkcióval is rendelkezik a Honor Band 4. Van benne Alipay fizetés, ezt nem próbáltam ki, nem is tudom, hogy működne-e hazánkban, elvileg NFC chipet is tartalmaz az óra. A telefonunkra érkező üzenetekről, és telefonhívásokról is tud minket tájékoztatni, ha hozzáférést adunk neki a telefonkönyvünkhöz, akkor a hívófél nevét is kiírja. Telefonálni ugyan nem lehet vele, de a hívást elutasíthatjuk az óráról is. Az üzenet értesítések azonnal megérkeznek az órára is, azonban az csak rezeg egyet, a kijelző nem kapcsol be, nem olvasható azonnal az üzenet. Ez egy kicsit zavar engem, mert számtalanszor előfordul, hogy vezetés közben jön egy üzenet, a Mi Band 3-nál pedig már megszoktam, hogy elég csak rápillantanom az órára és azonnal olvashatom, hogy ki küldte. Az értesítések megjelenítése nagyon részletesen beállítható az Egészség alkalmazásban, kiválaszthatjuk, hogy melyik appoktól szeretnénk értesítéséket kapni az órára is.

További extrák

További lehetőségeket is kapunk, hogy személyre szabjuk az okos karpántunkat, cserélgethetjük az óra főképének a megjelenését, lehet időzítőt beállítani, van stopper is, a telefonunkat is megcsipogtathatjuk róla, állíthatjuk a kijelző fényerejét, és a Honor Band 4-ben van újraindítás és kikapcsolás menüpont is, ezeket nagyon hiányoltam a Xiaomi karpántból.

Van időjárás jelentés is, habár ez egy kicsit csalódás volt nekem, ugyanis az időjárás mindössze annyi, hogy a főképernyő felső részén kiírja, hogy épp hány fok van kint. A Mi Band 3 ettől jóval több információval lát el minket, bár bevallom, nem nagyon használtam. Van még egy olyan funkció, ami nekem nem nagyon működött, ez pedig a tevékenység emlékeztető. Arra lenne hivatott, hogy több, mint 1 óra ülés után figyelmeztessen, hogy ideje felállni egy kicsit. Én alapvetően ülőmunkát végzek, de egyszer sem jelzett az óra, persze nem mozdulatlanul ülök, de a helyem nem változtatom.

Összegzés, értékelés

A Huawei Honor Band 4 okos karpánt nekem elnyerte a tetszésem. Szép, dizájnos külső, élénk, napfényben is jól látható színes AMOLED kijelző. A funkcióit tekintve hozza a kötelezőt, a Trusleep alváselemzéssel pedig ki is emelkedik a társai közül. Nekem jobban tetszik, mint a Xiaomi Mi Band 3, elegánsabb és talán jobban is használható, az óra szíja mindenesetre sokkal egyszerűbben becsatolható. Azt hiszem hosszabb barátságot kötöttem vele és a Mi Band 3-at száműzöm a fiókba. Bátran merem ajánlani a Honor Band 4-et, biztos lehet benne, hogy egy nagyon jó okoskarpántot fog választani.

A cikk születésekor 40$ körüli áron lehet beszerezni, ami nagyjából 11 000- Ft, kicsivel drágább, mint a konkurens Xiaomi Mi Band 3, de szerintem annyival többet is kapunk a pénzünkért. A lenti kuponnal csökkenthető az ára egészen 33,99$-ra, így már kifejezetten ajánlott vétel. Ha egy jól használható okoskarpántot szeretnél, akkor bátran rendeld meg a Honor Band 4-et, nem fogsz benne csalódni.

Megérkezett a Honor Band 5 okoskarkötő: http://bit.ly/2O93t02 
magyar nyelvvel, változatlan külalakban

Honor Band 4 okoskarkötő

Csomagolás, tartalom
Megjelenés
Kezelhetőség
Kijelző
Minőség
Funkciók

Ajánlott vétel

Elegáns kialakítás, jól látható és színes AMOLED kijelző, lépésszámláló, fitness programok, pulzus mérés és fejlett alváselemzés. Ez csak egy kis ízelítő az óra tudásából.

Felhasználói értékelés: Legyél Te az első!

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

8 hozzászólás

 1. Bandiné Blaschek Heléna

  Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne,hogy egy hete a napi a lépésszánláló ,a napi pulzus nem működik. Az éjszaksi alvás az jó,ill.kerékpáredzes is oke.
  Köszönöm elòre is !

 2. Joseph balázs

  tiszteletem épp a mai nap rendeltem be egy ilyent
  annyi a kérdésem illetve észrevételem hogy ez teljesen magyar nyelvű lesz mikor bekapcsolom a bluethottal??
  Illetve valaki küldhetne be egy képet hogy magyar e neki a készülék vagy nem!

 3. Balogh Ádám

  Üdv,

  Van arra opció, hogy az alvás és a pulzus adatokat kinyerjem róla? A megosztás gombbal max képként lehet kimenteni, de a nyers adatokat nem. Vagy igen?

 4. Üdv.
  Nem lehet, hogy túl laza az óra szíja? Ha nem fekszik fel rendesen a csuklóra, akkor nem tudja mérni a pulzust, viszont az sem jó, ha túl szoros.
  Én is használom az árát, szintén aktiváltam a folyamatos pulzusmérést, rendeben működik (kivéve, ha nincs a kezemen), a TruSleep is aktív és közben méri a pulzust is, folyamatos karakterisztikát látok, nincs megszakítás közben.

  Előtte Xiaomi MiBand 3-at használtam, de mióta ez megvan azt már el is ajándékoztam, minden szempontból sokkal jobb a Honor Band 4.

  Üdv.: Lala

 5. Üdvözlöm!
  Pár napja vettem egy ilyen karpántot. Nagyon tetszik, mindent rendben találok, ahogy Ön is leírta.
  Van egy problémám. Nem vesz át a folyamatos pulzust. Aktiváltam a Folyamatos pulzusszámfigyelést. Erre pár óráig követte, majd elengedte. Másnap egészen 13:00 óráig követte, majd elengedte, aztán 16:00-kor megint felvette, egészen 18:45-ig…. Éjszaka, ha jól láttam valamelyik másik tesztben, ha a TruSleep aktiválva van, nem figyeli a pulzust, ez lehet? Van valami összefüggés a nyugalmi állapot-TruSleep és a pulzusfigyelés között? Különben mérni méri bármikor a pulzusszámot, csak nem adja át az appnak, így nincs statisztikám.

  Várom visszajelzését!

  Paula

  • Szabó laszlo

   bluetooth jelvesztes utan nem kapcsolodik ujra automatikusan hanem nekem kell a telefonon aktivalni ujra. Ez hatalmas hiba!!A xiaomi tud kapcsolodni ezert jobb!!! Cserelje le mindenki arra. Erről mlért nem írt a tesztben? A healt applikációban is szinte mindenki erre panaszkodik ez sem számít?

  • Már hogyne csatlakozna újra a Bluetooth, nekem biztosan újra csatlakozik. Egész nap hordom és eddig nem tudok rá rosszat mondani, talán az akkuja bírhatná tovább kicsit, hetente tölteni kell.

   Én a Xiaomi Mi Band 3-at cseréltem le erre, teljes mértékben elégedett vagyok vele. A Mi Band 3-nál pl az alvás monitorozás nem tökéletes, már rég ébren voltam és még azt jelezte, hogy alszom.

   Semmiben nem jobb a Xiaomi Mi Band 3, de most rendeltem egy Mi Band 4-et, majd jól letesztelem azt is, és írok róla.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .