2021 január 24.

Hogyan spórolj a GearBest webáruházban?

A következő rövid cikkben néhány spórolási trükkre, praktikára szeretném felhívni a figyelmed, amiket a GearBest webáruházban tudsz használni. Teljesen legális módszerekről van szó, de mind olyan amivel a rendelésed végösszegét tudod csökkenteni, néhány esetben jelentős összeget megtakarítva.

Rendelj a legkedvezőbb raktárból

Mielőtt megrendelnéd a kiszemelt terméket nézd meg, hogy milyen raktárakban érhető el és ott mennyibe kerül. Jellemzően a kínai, vagy a hongkongi raktár szokott lenni a legolcsóbb, de nagyobb értékű termékeknél már lehet, hogy az EU raktár a jobb választás. Ezek a raktárak az Európai Unió területén vannak és onnan rendelve már nem kell vámot illetve ÁFA-t fizetnünk. Amennyiben Kínából rendeljük meg a terméket és az értéke 22€ felett van, akkor még rá kell számolnunk a 27%-os magyar ÁFA-t is. Erről bővebben itt olvashatsz…
További szempont lehet még, hogy milyen gyorsan szeretnénk megkapni a rendelni kívánt terméket, az EU raktárakból akár 1 hét alatt is megérkezhet a csomag, míg Kínából jellemzően 2-4 hét, de van, hogy akár 2 hónapig is utazik az áru.
A különböző raktárakban eltérő szállítási díjakat találunk, érdemes ezt is hozzáadni a termék árához, hogy a legjobb áron vásárolhassuk meg.

Jelenleg az alábbi raktárakból lehet rendelni:

Raktár kódja Raktár neve Ország
1433363 CN-099 China
1349303 HK HK
1817324 HK-2 HK
1654075 CN-001 UK
1004598 Fast-27 UK
1101231 Fast-08 Poland
1640583 Fast-23 Czech
1090517 Fast-30 France
1451237 CN-006 Spain
1241548 Fast-29 Spain
1675809 CN-022 UK
1018102 CN-003 Italy
1826073 Fast-07 Spain

 

Figyeld a termék promóciókat, akciókat

Figyeljünk mindig az aktuális akciókat, promóciókat melyeket a termék oldalán is megtalálunk. Gyakori akció szokott lenni, hogy, ha a megadott értékhatár felett vásárolunk, akkor választhatunk egy nagyon kedvező árú terméket. Szintén sűrűn találkozni %-os kedvezménnyel is bizonyos értékhatár elérése felett, ezzel néhány esetben szinte féláron vásárolhatjuk meg a kiszemelt terméket.

Ajándék a rendelésed mellé

Szintén gyakori akció, promóció a GearBest webáruházban, hogy a rendelni kívánt termék mellé kapunk egy másik terméket is ingyen. Néha csak egy nejlon szatyorral lehetünk gazdagabbak, de mint a lenti képen is látszik kilehet fogni drágább ajándékokat is. A lényeg, hogy figyeljük a promóciókat is.

Vásárolj mobil applikációban

Ügyelj a részletekre, figyeld a QR kódot. Sokszor extra kedvezményt kaphatunk, ha a GearBest mobil applikációjából adjuk le a megrendelésünket. Először is telepítsük fel az alkalmazást a telefonunkra, majd az alkalmazáson belül a beépített vonalkódolvasóval olvassuk le a számítógép monitorjáról a megjelenő QR kódot. A rendelést az alkalmazásban véglegesítsük, fizetni tudsz később is a számítógépedről, ha az alkalmazásban nem akarod megadni a PayPal adataid.

Használd fel a pontjaid

A GearBest webáruházban minden rendelésed után pontot kapsz, amit feltudsz használni a későbbi vásárlásaid során. A felhasználni kívánt pontokat a rendelési oldalon tudod megadni, itt láthatod, hogy mennyivel fog csökkenni a fizetendő összeg. A pontokat nem lehet minden terméknél használni, csak ahol a rendszer engedi, valamint csak annyit lehet egy vásárlás alkalmával felhasználni amennyit engedélyez a webáruház.

Spórolj a szállításon

Válaszd mindig a legkedvezőbb szállítási lehetőséget. Ha csak valami pár dolláros olcsó kütyüt rendelsz, akkor válaszd az ingyenes postát, ezzel sokáig fog utazni, követni sem tudod, de ingyenes.  Kicsivel drágább, ha Registered azaz ajánlott küldeményként kérjük a csomagot, de így már követhetjük a posta.hu oldalon a csomag helyzetét, viszont, ha nagyobb értékű dolgot rendelünk, akkor számoljunk az áfa illetve a vám fizetésével is. Amikor valami értékesebb terméket – pl. mobiltelefont – rendelsz, akkora a Priority Line lehetőségek közül válaszd ki az EU Express szállítást. Ezzel kicsit drágább lesz a posta, de cserébe nem kell vámot és áfa-t sem fizetni. Elvileg a Priority Line –> Europe Registered mód is védelmet biztosít a vám és áfa fizetése alól, de saját tapasztalattal nem rendelkezem, csak a GearBest webáruháztól kapott információra hagyatkozhatom.
Az Expedited Shipping a legdrágább, és egyben a leggyorsabb is. A DHL szállítja a csomagot háztól-házig, ha 22€ felett van az értéke, akkor mindenképp fizetni kell az ÁFA-t, 150€ felett már vám is van. Ez általában a cégeknek éri meg, amikor újra értékesítik a terméket belföldön, és gyorsan, legálisan szeretnék behozni az országba.

Használd a kuponokat

A legvégére hagytam a legnagyobb kedvezményt biztosító lehetőséget, a kuponokat. Időről-időre kapunk kuponokat a GearBest webáruháztól. A kuponokkal további árengedményt kaphatunk akár az akciós árakból is. Néha csak 1-2$ a kedvezmény, de időnként akár 50-100$-al is olcsóbban vehetjük meg a kiszemelt terméket. Azért a kuponok sem csodaszerek, érdemes körülnézni az interneten, hogy máshol mennyibe kerül az adott készülék, termék. A VÁSÁRLÁS szekcióban és a kínai TESZTEK-nél találsz kuponokat, tervben van egy kupon lista kialakítása is az oldalon, de ez még várat magára.

Kattints az alábbi gombra és válogass a rengeteg termék között:

GearBest WEBÁRUHÁZ