banner
Haylou GST aktivitásmérő okosóra teszt

Haylou GST Okosóra Teszt – Jó tudás olcsó áron

Soron következő tesztalanyunk a Haylou GST aktivitásmérő okosóra, amit gyorsan górcső alá is tettünk. Ez az óra az olcsóbb készülékek közé tartozik, de szinte mindent tud, amit a nagyok, és ezzel párhuzamosan egy nagyon jó minőségű és igényes órát ismerhetünk meg benne.

Okosórából, vagyis inkább aktivitásmérő órából hatalmas kínálattal találkozhatunk a különböző internetes boltokban. Ehhez a teszthez próbáltam egy olyan órát választani, ami népszerű a vásárlók körében, de az ára még az elfogadható tartományban van, így esett a választásom jelen tesztünk főszereplőjére a Haylou GST órára. Elegáns, egyáltalán nem „gagyi” kinézetű, tudja amit a legtöbb használó egy ilyen órától elvárhat, és az még az ára is mindenki számára megfizethető. Persze a márka az kevésbé ismert, de az sokat elmond róla, hogy hivatalosan hazánkban is forgalmazzák, igaz kicsit drágábban, mintha a Banggood-tól rendeljük meg. Az ára jelenleg alig több 10.000.- Ft-nál, de nézzük meg, hogy mit is kapunk ezért az összegért.

Okosóra, vagy aktivitásmérő, ez itt a kérdés? A legfőbb különbség, hogy a valódi okosórák saját operációs rendszerrel rendelkeznek, bővíthetjük a tudásukat alkalmazásokkal és a telefonunk bizonyos funkcióit is kiválthatjuk velük. Gondolok itt pl. arra, hogy egy email-t is megírhatunk rajtuk, vagy telefonálhatunk is vele, típustól függően, akár a telefonunk közelsége nélkül is. Ezzel szemben az aktivitásmérő órák csupán saját szoftverrel rendelkeznek, amiben vannak ugyanúgy applikációk, de nem bővíthetők. Amit a gyárban beletettek azt fogja tudni, semmi többet. Viszont ezek is ugyanúgy képesek kapcsolódni a telefonunkhoz, figyelik az aktivitásunkat, mérik a pulzust, szóval sok mindenre alkalmasak, de csak arra ami már eleve benne van. A Hayluo GST ezen utóbbi kategória tagja, azaz aktivitásmérő óra.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 31,99$ ~ 9.900.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1526

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Haylou GST kicsomagolása

A Haylou GST óra egy nagyon igényes dobozban érkezett, amin szerepel minden főbb funkció és tulajdonság. A külső borítót lehúzva, egy szintén minőséget tükröző kartondoboz kerül elő, amit felnyitva azonnal elénk tárul maga az óra teljes valójában. A kijelző természetesen nincs bekapcsolva, csak egy dizájnmatrica van rajta.

A dobozon belül nem találunk sok tartozékot, az óra mellett csupán egy mágneses töltőkábel és egy többnyelvű használati útmutató lapul, amiben sajnos magyar nyelv nincs. A töltőkábel normál USB csatlakozású, szinte bármilyen töltőfejhez, vagy akár számítógéphez is csatlakoztathatjuk.

Íme a Haylou GST óra

A Haylou GST óra első tapintásra (és a másodikra is) nagyon jó minőséget tükröz. Fémből van, van rendes súlya is, ami 42g, szóval nem nehéz, de érezni, hogy van benne anyag. Maga az óra 45x36mm hosszú és széles, a magassága pedig mindössze 11,7mm. Teljesen szokásos méret, nem túl nagy, de nem is túl kicsi, az Apple Watch stílusát követi, de azért nem lehet vele összetéveszteni. Márkajelzés nincs az órán, teljesen diszkréten viselhető, senki nem fogja látni, hogy egy kevésbé ismert márka óráját hordjuk. Jár hozzá egy teljesen mezei szilikon szíj, ami szintén jó minőségű, kellően rugalmas, de mégis stabilan tartja az órát a csuklónkon. A szíj természetesen egyszerűen cserélhető, bármilyen 22mm-es modellel kompatibilis, így ízlésünk szerint tehetünk rá akár bőrszíjat is.

Kijelző

A kijelző egy hagyományos TFT LCD, ami 1,69″ méretű és 240 x 280px felbontással rendelkezik. Ami kicsit különlegesebbé teszi az órát, az a kijelző szélein látható 2,5D lekerekítés, sokkal nagyobb eleganciát tükröz, mint a sima kocka társai. A kijelző TFT mivoltához képest napos időben is egészen jól leolvasható, de sajnos fénymérő szenzor nincs benne, ezért csak a menüből, manuálisan tudjuk állítani.

A Haylou GST főbb funkciói

A Haylou GST aktivitásfigyelő okosóra minden hagyományos funkcióval rendelkezik. Saját egyedi szoftvere van, ami nem bővíthető tovább alkalmazásokkal. A kezelése négy irányú érintés-húzással történik, de van egy fizikai gomb is rajta. Alap funkciók ellátásra maradéktalanul alkalmas, méri a pulzust, véroxigén szintet, figyeli az alvást, megjeleníti az értesítéseket, és sportolás közben is jó társunk lehet. Az óra nyelve angol, de nyelvtudás nélkül is használható, mert majdnem mindenhol piktogramok is segítik a tájékozódást.

Értesítések kezelése

A telefonra érkező értesítések megjelenítésére is alkalmas a Haylou GST okosóra. A hozzá tartozó applikációban részletesen kiválasztható, hogy mely alkalmazások értesítéseit szeretnénk az órán is látni. Itt egy apró problémára lettem figyelmes, ugyanis amikor magyar ékezetekkel érkezik egy értesítés az órára, akkor minden ékezetes betű után hagy egy szóközt. Nam nagy hiányosság, csak megemlítendő, hogy erre nem fordított figyelmet a gyártó.

Sport módok

A Haylou GST aktivitásfigyelő óra sportolás közben is képes információkat gyűjteni a mozgásainkról, a gyakorlatok intenzitásáról és a sport közbeni élettani adatinkról. Összesen 12 sport mód között választhatunk, amik az alábbiak:

 • Futás
 • Séta
 • Kerékpározás
 • Hegymászás
 • Szobakerékpározás
 • Jóga
 • Futópad
 • Kombinált edzés
 • Gimnasztika
 • Kosárlabda
 • Foci
 • Evezés

Az sportmódok manuálisan indíthatók az óráról, vagy a telefonos applikációból is. Amikor végeztünk az edzéssel, akkor leállíthatjuk és azonnal meg is nézhetjük a begyűjtött adatokat a telefonunkon.

Egészség funkciók

Egészség információk terén az alap pulzus mérés mellett már a véroxigénszint mérésére is képes a Haylou GST okosóra. A pulzust elég nagy pontossággal adja meg, összehasonlítva egy Samsung okosórával közel ugyanazok az értékek jöttek ki (1-2 dobbanás eltérés volt csak). A pulzust képes folyamatosan is mérni, amikor viseljük az órát, így nagyon jó képet kaphatunk a napi átlagos szívritmusinkról. Ezzel ellentétesen a véroxigénszint mérését csak manuálisan tudjuk elindítani, és közben teljesen nyugodt állapotban kell maradnunk.

Alvásfigyelés

Mint a legtöbb aktivitásfigyelő óra, így a Haylou GST is képes az alvásunk monitorozására. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy amikor alszunk akkor is viseljük az órát. Automatikusan érzékeli, hogy mikor alszunk el és az ébredést is közel pontosan észleli. Az alvási mutatóink a mobilalkalmazásban elemezhetők, visszamenőlegesen is. Ha valamiért fáradtan ébredunk reggel, akkor érdemes megnézni az appban, hogy nem voltunk-e fent többször is éjszaka, csak nem emlékszünk rá.

IP68 vízvédelem

A Haylou GST okosóra IP68 víz- és porvédelemmel rendelkezik. Nyugodtan moshatunk benne kezet, de még úszáskor, strandoláskor sem kell levenni, biztosak lehetünk benne, hogy nem fog beázni.

Mobil alkalmazás is tartozik a Haylou GST órához

A Haylou GST okosóráshoz tartozik egy mobiltelefonos applikáció is, amit Haylou Fun néven kell keresnünk az App Store-ban, vagy a Play Áruházban. A telepítését követően szükséges egy rövid regisztráció a használatához, majd hozzá is adhatjuk az órát. Az alkalmazás az órához hasonlóan sajnos csak angolul „beszél”, magyar nyelv nincs benne. A főképernyőn követhetjük a napi adatainkat, szívritmust, véroxigén szintet, alvás elemzést. Itt szépen widget kártyákban van minden rendszerezve, a helyüket is megtudjuk változtatni, elérőbb tehetjük a fontosabb információkat.

Az óra minden beállításához hozzáférünk az alkalmazásból is, de itt még több mindent is találunk, mint magán az órán. Részletesen beállíthatjuk, hogy mi és hogyan működjön, sokkal több számlap közül választhatunk. Itt a Haylou Fun applikáción belül választhatjuk ki azokat a telefonos appokat, amik értesítéseit az órán is szeretnénk megkapni. Van benne ne-zavarj (DND) funkció is, amikoris az itt megadott időtartományban nem fog minket értesíteni az óra semmiről. Mozgásra való emlékeztetést is beállíthatunk, amikoris a megadott időintervallumok között 60 percenként figyelmeztet az óra, hogy jó lenne, ha egy kicsit felállnánk az íróasztal mögül. Azt még meg kell említeni, hogy, ha az értesítéseket szeretnénk mindig megkapni az órára is, akkor a Haylou Fun appnak folyamatosan futnia kell a háttérben, de erre kapunk figyelmeztetést is, mielőtt kilépnénk az alkalmazásból.

Akkumulátor, üzemidő

A Haylou GST órában található beépített akkumulátor kapacitás 220mAh. Ez az akkumulátor a gyártói adatok alapján készenléti módban akár 20 nap használatot is lehetővé tesz. Amikor a folyamatos pulzusmérés aktív, és értesítéseket is fogadunk vele, akkor nagyjából 9-10 napnyi folyamatos üzemidőre számíthatunk. Azaz elegendő nagyjából minden második héten 1x feltölteni, de a töltési idő is csupán 2,5 órát vesz igénybe. A töltését a hozzá kapott mágneses töltőkábellel tudjuk elvégezni, amit gyakorlatilag bármilyen normál USB-vel rendelkező töltőfejhez csatlakoztathatunk.

Értékelés, vélemény

A Haylou GST aktivitásmérő okosóra személyében én egy nagyon jó ár-érték arányú készüléket ismerhettem meg. Azt túlzás lenne állítani, hogy ez a legjobb okosóra, ami nálam járt, nyilván a komolyabb modellekkel nem veszi fel a versenyt, de ebben a 10000- Ft alatti ártartományban szerintem verhetetlen. Mind az óra, mind a szíj minősége mondhatni tökéltes, semmi panaszt nem tudok rá mondani. A szoftveren viszont lehetne még csiszolni, pl. a magyar ékezeteket rendbenni, de ezek csak paróságok, én pár nap alatt hozzászoktam, hogy az értesítések így jelennek meg. Az alap funkciók benne vannak, jól is működnek. Extraként tudom megemlíteni a véroxigénszint mérését, mert ezt nem minden modell támogatja, és pozitívum, hogy nem tettek bele kamu vérnyomásmérést, mint ahogyan azt sok más gyártó teszi. Az ára nemegész 10.000.- Ft, pontosabban 30,99$ (~9900- Ft), ennyiért teljesen jó vétel a Haylou GST okosórája, nyugodt szívvel merem ajánlani a megvételét.

A Haylou GST Megrendelése

A Haylou GST okosórát a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg EU raktárból is elérhető, így a megrendelést követően akár 1 héten belül már nálad is lehet. A kuponkódot a fizetési oldalon kell megadni. Kínai raktárból való rendelés esetén válaszd az EU Priority Line, vagy a Banggood Express szállítási módokat, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomagod.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 31,99$ ~ 9.900.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1526

Megrendelés

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .