2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / Hamarosan érkezik a Dreambox DM7020HD

Hamarosan érkezik a Dreambox DM7020HD

Biztató hírek érkeztek Németországból, hamarosan kapható lesz az üzletekben a Dream-Multimedia legújabb TV vevő készüléke a Dreambox 7020HD.
A DM7020HD-t először egy tavalyi televíziós kiállításon mutatták be, de akkor még csak egy üres dobozt láthattunk, az idei Anga Cable Show-n már volt benne elektronika, sőt működött is.
A Dreambox vevőkészülékei etalonnak számítanak a piacon, mindenki őket szeretné utánozni, mindenki hozzájuk hasonlítja a hasonló kategóriájú készülékeit. Nem véletlen az sem, hogy a kínaiak elsősorban a Dreambox-okat hamisítják, klónozzák.
Az új vevőkészüléket a cég zászlóshajója a DM8000HD, és az eddigi középkategóriát képviselő DM800se közé pozicionálja a gyártó, legalábbis tudásban és felszereltségben, árban is kettő között lesz, de az indulással együtt járó akciót is beleszámítva, szinte egy árban lesz kapható a DM800se készülékkel.
Legutolsó hivatalos információink szerint a boltok polcain augusztus hónapban várható a megjelenése, az árát illetően pedig jó hírek érkeztek, ugyanis az előzetes várakozásokkal szemben (ami 200.000-Ft körül volt) “csak” 165000-Ft-ba fog kerülni. A megjelenéssel egy időben akcióval is csábítgatja a vásárlókat a cég, minden új DM7020 HD készülékhez jár egy DVB-C/T beépített hybrid tuner a műholdas mellé, és egy USB Wi-Fi csatolót is kapunk ajándékba. Az ajándékok értékét levonva a készülék árából nagyon közel kerülünk a DM800se jelenlegi árához, így aki megengedheti magának annak nagyon jó választás lesz az új Dreambox.
A Dreambox 7020HD is – hasonlóan a cég korábbi termékeihez – Enigma2 Linux rendszert futtat, ennek köszönhetően szoftverben nem lesz nagy különbség a többi HD modellhez képest. A hardverről ugyanez már nem mondható el.
Kinézetre a hagyományos Dream formavilágot követi, letisztul formák, semmi felesleges csicsa, kicsit nagyobb a doboz, mint a DM800-é, de a DM8000-től kisebb. Az előlapon egy viszonylag nagyméretű színes OLED kijelző található, ezen megjeleníthető akár az éppen nézett csatorna színes logója is (picon). A szokásos lenyitható ajtó mögött találunk két kártyaolvasót és két CI modulfogadót, valamint ide is került egy USB aljzat (a hátlapon is van 2db). Kezelőszerveket sajnos ismét nem vitték túlzásba, mindössze egy stand-by kapcsoló és egy fel-le csatorna váltó gomb található rajta.

Processzora ugyanaz a Broadcom lesz, mint ami a 800HD se-ben is duruzsol, ott nem mellesleg nagyon jól teszi a dolgát. Gyárilag egy DVB-S2 műholdas tunert tartalmaz a készülék, de tovább bővíthető még egy tetszőleges rendszerű tunerrel. Mindkét tuner plug&play azaz egyszerűen cserélhető.

A hátlapon csak a szokásos dream csatlakozók található meg, extra újítás nem került rá. Van egy alapnak számító hálózati Ethernet port, végre itt is HDMI-t adnak (nem spóroltak a licenc díjjal), Két USB aljzat került hátulra is, és találunk még egy a 800se-ről már megismert mini USB szerviz portot is, ez itt sem teljes értékű, csak szerviz funkciókra használható. Elvileg még megtalálható hátul a 800HD-n is tartozék e-SATA port, bár erről megerősítő információt nem kaptam még. A TV készülékeket a HDMI mellett SCART és kompozit RCA kábellel is összeköthetjük. Van rajta még optikai és sztereó RCA audió kiment is. A tuner csatlakozókon kívül más már nem található a hátlapon, de bőven elég ez is mindenre.

A box belsejéről sajnos csak minimális információ található még meg, az biztos, hogy lehet bele belső merevlemezt szerelni, ami 2,5′ méretű lehet. A hűtés valószínűleg a DM800se és 500HD készülékekhez hasonlóan nagyon csendes ventilátorral fogják megoldani.

A készülék megjelenését követően részletes teszt készül a DigiPortálon, amiből minden jelenleg még nem ismert adat ki fog derülni.

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?