2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Gyorsítja a kábelnetet a UPC

Gyorsítja a kábelnetet a UPC

A szolgáltatónál a belépő szintű csomag letöltési sebessége 10 megabitre nő. A változás a két leggyorsabb ajánlatot nem érinti.

A hónap közepén frissíti kábelhálózatán elérhető internetes csomagjait a UPC Magyarország. Június 15-től a legkisebb rendelhető csomag 10 Mbps maximális letöltési sebességet kínál, e mellett még 25, 50 és 120 megabites csomagok lesznek elérhetőek. A kisebb sávszélességű csomagokkal rendelkező meglévő ügyfeleit a szolgáltató automatikusan átsorolja az újabb konstrukciókba.

A változás részeként a jelenlegi legkisebb, internet start elnevezésű csomagot kivezetik a piacról, míg az ezzel rendelkező előfizetőknél a 2 megabites sávszélességet automatikusan az új minimális szintre, 10 megabitre növelik. A jelenlegi FiberPower 15 csomag sebessége 25 Mbps-ra emelkedik, és a Fiber Power 30 konstrukció előfizetőinek is lehetőségük lesz díjváltozás nélkül áttérni az új 50 megabites csomagra, de ehhez modemcserére is szükség lesz. A meglévő előfizetők az új sebesség-beállításokat július elejétől kezdődően kapják meg. Az automatikus átállítást nem kell külön kérni, elég lesz a modemet újraindítani.

Szűcs László, a UPC vállalati kommunikációs igazgatója az IT Café kérdésére elmondta: a Fiber Power 60 csomag június közepétől már nem lesz rendelhető. Természetesen a meglévő előfizetőknél aktív marad ez a beállítás, de – mint fogalmazott – „minimális ráfordítással” ők is válthatnak a leggyorsabb, 120 megabites sávszélességet biztosító csomagra, ha úgy akarják. A gyorsabb internetcsomagok a cég által idén tavasszal felvásárolt Fibernet-területeken is elérhetőek lesznek – tette hozzá.

Az új előfizetők a belépő szintű Fiber Power 10 csomagot 2200 forintos havi díjtól rendelhetik majd meg. Ez a konstrukció 5 GB adatforgalmat tartalmaz – a szolgáltató statisztikái szerint ennyi forgalom a kezdő internetezők számára ma elegendő. A limit elérését követően a UPC az adott számlázási ciklus végéig korlátozza a sávszélességet ebben a csomagban.

Miután a meglévő előfizetőket magasabb sebességekre állítják át, a UPC 400 ezer kábelnetes ügyfelének több mint 90 százaléka már legalább 25 megabites kapcsolattal használhatja a világhálót – közölte a cég.

Forrás: IT café

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

Vélemény, hozzászólás?