2019 április 25.

Hyundai DV2H 366 HD DVBT

Ennek a témakörnek tartalma 42 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Pawasahy 4 éve telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 43
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1287

  Pawasahy
  Felhasználó

  DVD lejátszó Hyundai DV2H 366 HD DVBT n nnnnLeírás n nSzépen felszerelt DVD lejátszó kaphat MPEG-4 (HD) és felvétel a csatlakoztatott USB flash drive (PVR). Dolby Digital, HDMI, SCART, koaxiális digitális kimenet. Ugyancsak tartalmazza a távirányítót. Abban az esetben, ha van egy TV, amely képes fogadni a jelet a HD minőségű, ez a készülék lehetővé teszi, hogy feljegyzi műsor eltérő néz a tévében. ”¢ Decoder DVB-T: MPEG-2, MPEG-4 (HD) ”¢ Lejátszási formátumok: * Video: MP4, MPEG, AVI, MOV, DivX 4, DivX 5, DivX 6, XviD, H.264, X.264, MKV * Képek: JPEG, BMP * Audio: MP3, WMA, WAV, TS nMűszaki adatok nDVB-T (MPEG2/MPEG4) – beépített digitális tuner EPG támogatás nPVR Ready – lehetőség, hogy rögzítse a digitális adások a HDD vagy Flash Disk nVideó fájlok lejátszásához a felbontás akár 1080i nUSB bemenet nCD-R/RW, VCD, DVD, DVD-R/-RW, DVD + R / + RW nTámogatott formátumok – USB – JPG, BMP, PNG, WMA, WAV, MP3, AVI, MPG, MP4, MKV, TS, M2TS, TP, MOV, VOB, DivX, XviD nTámogatott formátumok – DVD – JPG, WMA, MP3, AVI, MPG, VOB, DivX, XviD nFeliratok Manager – választható feliratok nDolby Digital nProgressive Scan nJellemzők zoom-in, zoom-out nCsatlakozók: HDMI kimenet, SCART, koaxiális audió kimenet nn

  #22330

  Pawasahy
  Felhasználó

  Sziasztok nyitottam egy fórumot,azoknak akiket érdekel ez a típus.Mivel a HYUNDAI DV2H 266HD DVBT szinte ugyanilyen,ezért ezzel a készülékkel kapcsolatosan is várom a hozzászólásokat.A bevezető szövegben a hibákért elnézést kérek de ez külföldi oldalról lett lefordítva.

  #22331

  Pawasahy
  Felhasználó

  Hát úgy látom az érdeklődés egyenlőre nem nagy.Mások nem írnak be semmit ezekről a Hyundai készülékekről.Egy nagy előny más készülékekkel szemben,hogy képes az USB eszközre felvett filmeket akár kikapcsolás utáni újra bekapcsoláskor is onnét lejátszani ahol meg voltak állítva.Még egy igen jó tulajdonság az is hogy a fényképezőgépem videofelvételeit hanggal együtt képes lejátszani.Van egy wayteq készülékem is de az sajnos nem képes erre.Persze vannak hiányosságai is a készüléknek.Erről később.És még mindig kapható némelyik boltban.

  #22332

  domjka
  Felhasználó

  Sziasztok!nnNekem is van egy ilyen készülékem. Nem rossz, csak néha olyat csinál, hogy ha hangerőt állítok akkor utána még magátol állítgatja amíg nem nyomok egy másik gombot a távirányítón. A dvd része néha akadozva olvassa a lemezeket. Amúgy jó kis készülék.

  #22333

  Pawasahy
  Felhasználó

  Szia domjka.A hangerő állítós probléma nálam egyszer sem jelentkezett idáig.A dvd részét újkorában próbáltam ki.Úgy emlékszem karcos lemezeknél előfordult az akadozva olvasás.Most próbáltam ismét,enyhén karcos újraírós lemezt nagyon szereti,nincs probléma.Mivel van rajta USB csatlakozó inkább aszt használom.A készüléket 2012 augusztusában újonnan vettem az Auchanban ami a Cora által vett termékeket futtatta ki elég olcsón.Újkorában egyszer a csatorna kijelzéssel volt probléma.Egy felvétel közben a csatorna számokat nem pontosan jelezte ki.Más gyártó készülékénél már olvastam erről.De az volt az érdekes hogy akkor nem csak a mux-on belül lehetett felvétel közben csatornát váltani hanem az összes szabadon fogható csatornát lehetett kapcsolni.A készülékedhez hány GB-os USB eszközt használsz?A felirat kezeléshez mit szólsz?A sokféle színű felirathoz és a felirat háttér színhez?Nem mindegyik gyártó gondol ilyesmire.Ha valaki nem érti miért itt van ez a hozzászólási lehetőség,és nem a Digitális földfelszíni MinDig TV vevők között azért van mert máshol nem akart működni a dolog 1-2 napos regisztráció után itt tudtam indítani.Pár nappal később már ment volna máshova is.De akit érdekel ezekkel a készülékekkel kapcsolatosan bármi,itt megtalálja.

  #22334

  domjka
  Felhasználó

  Hello!nnA felirat kezelése tényleg jó csak ha túl nagyra állítom a betüméretet akkor a szövegből lemaradnak részletek. Meg egy kicsit kár,hogy a dvd résznél mások a felirat funkciók. Én csak egy pendrivval próbáltam felvenni, az működött is csak a műsormegállítós dolgot nem lehet vele működtetni. Tervezek egy külső hdd beszerzését csak még nem tudom mekkorát vegyek. Műholdas upc-t használok de nemsokára lemondom, ezzel is elég jól el lehet tévézni. Én is tavaly vettem csak én a 266-osat. Pont ma néztem a Tescoban most is lehet kapni. A 266-os kb. 13000.- a 366-os kb. 15000.- forint. Nekem ennyiért simán megérte. A lemezeknél azt vettem észre, hogy ami lassan volt megírva az jó, de ami max sebességgel volt az akadozik.

  #22335

  Pawasahy
  Felhasználó

  Szia domjka.Egyenlőre szintén csak pendrive-val használom.Konkrétan egy Kingston DataTraveler 109 urdrive 16GB.De eszt nem ajánlom senkinek mert műanyagból van és egyszerűen szétreped egy pár csatlakoztatás után.Szerintem a tervezőmérnökök nem álltak a helyzet magaslatán amikor eszt kigondolták.A tesztelés is igen gyenge lehetett.Nagyon vékony műanyagból van,ebből okulva csak fém csatlakozóst szabad venni.Ez nem egyedi eset mert egy ismerősömnek is ilyen van és őneki is szétrepedt.A műsormegállítós dolgot nem pontosan írtam le.A saját készülékkel felvett filmeket nem jegyzi meg,csak a számítógéppel és a wayteq hd 95cx készülékkel felvetteket.A wayteq-nél csak az ingyeneseket fogom tehát nem próbáltam kódolt csatornák felvételének a lejátszására.A külső hdd-re nincs tapasztalatom,de külföldi oldalakon írták kicsit régebbi hyundai készülékekhez az 500GB körüli hdd-t.Nálam a DVD-R 8szoros,DVD-RW 2-4-6szoros sebességgel van írva +ost ritkábban írok,de ugyan ezzel a sebességgel.

  #22336

  Pawasahy
  Felhasználó

  Ahogy ígértem néhány negatívum a Hyundai 266 és a Hyundai 366 készülékekről.A készülék előlapján a kikapcsológomb,a DVD részhez a tálca nyitó gomb és a lejátszás indító gomb kapott helyet.Ha a távirányító tönkremegy akkor használhatatlan lesz a készülék.A készülék nem rendelkezik Timeshift funkcióval,de USB-n 32-szeres sebességre képes.Szerintem a készüléknek leggyorsabban a DVD mechanikája fog tönkremenni.A kijelzőn nem jelenik meg az óra.A használati útmutató szerint van időzített kikapcsolás,de nem tudtam elérni eszt a menüben.A szoftver frissítésről is lemondhat akinek ilyen van.A szoftvere egyébként 2011.04.26.nem lehet valami újnak mondani.Az USB csak a fat32 fájlrendszert támogatja,és előnyösebb lett volna a készülék hátulján elhelyezni.A csatornákat egyszer próbáltam átrendezni,de másnapra a készülék visszatért a saját beállításához.A garancia is csak 1 év.Persze ezek a kis mértékű hiányosságok elhanyagolhatók akkor ha az Auchan a 266-ost 6000ft-ért árulta,és alig akart elfogyni.Egy-két héttel később a 366-ost is 6000ft-ért kifuttatta a termékei közül.

  #22337

  Pawasahy
  Felhasználó

  Sziasztok.Ismét megosztom a tapasztalataimat a Hyundai 366 készülékkel kapcsolatban.Május 1-én ahogy bekapcsoltam a készüléket aszt tapasztaltam,hogy az M1,M2,Duna HD,Duna World csatornák egyszerűen nem voltak a csatornalistában.Kikapcsoltam utána újra bekapcsoltam hátha visszajönnek a csatornák,de nem így történt.Így az automatikus csatornakereséssel újra kerestettem a csatornákat.Azóta semmi probléma nincs a készülékkel.Nem hittem volna hogy eszt a készüléket is másolják,de találtam egy pontosan ugyanilyen készüléket:Sencor SDV 8806T.Csak azzal az aprónak nem nevezhető eltéréssel,hogy nem MPEG4-es hanem MPEG2-esként árulják most is.Aszt gondoltam,hogy csak MPEG4-es Set Top Box-ot árulnak a boltokban.A Hyundai 266-ost vagy a 366-ost továbbra is csak ajánlani tudom azoknak akiknek elég az ingyenesen fogható csatornák.Persze nem 17000ft-ért,amennyiért 2 héttel ezelőtt láttam a 366-ost a Tescóba.A 266-os ára ki sem volt téve.Gondolom a Tescó dolgozói is tudták hogy aszt már be sem kell árazni nincs értelme,hasonló összegért aszt sem fogják megvenni. Ha valaki piszok olcsón hozzájut egy garanciás Hyundai készülékhez nem fogja megbánni,ennek 1-2 év múlva sem fog sokat esni az értéke nem úgy mint némelyik agyon ajnározott készüléké.És talán működni is fog.Persze,kinek mire kell a box.

  #22338

  Peter30
  Felhasználó

  Kedves Attila!nnFelfigyeltem a topic-ra, mert pont egy asztali DVD lejátszó vásárlása előtt állok, de nagyon szűkek a lehetőségeim a régi TV scart csatlakozója miatt.nnAz ilyen 10-15.000 Ft-os árkategóriában nem találtam olyan készüléket, még a “nagy” márkák között sem, ami Scart csatlakozós, és pl. kezelni tudná az mkv-t (az egyéb tudásáról nem is beszélve), ezért nekem még ilyen 16-17.000-s árban is megérné, ha tényleg tudja az elmondottakat.nnMivel az ajánlásod alapján hajlok rá, hogy vegyek egy ilyen készüléket, szeretném előtte kikérni a végső véleményedet, hogy ha lényegében kizárólag DVD-lejátszóként használnám, ahol fontos, hogy a lehető legtöbb videó- és audió formátumot ismerje, a magyar feliratokat jól kezelje, ill. USB-ről ne szaggasson a filmnézés 1500kbps bitráta felett sem (mint pl. Orion 3000/3600), akkor ajánlható-e a készülék? Megvan-e a tudása és megbízhatósága ahhoz, hogy pár évig alap asztali DVD-lejátszóként működjön?nnÜdv,nnPéter

  #22339

  Pawasahy
  Felhasználó

  Szia Peter30 gondolom elolvastad a hátrányait is a készüléknek.Domjkának is volt egy-két jó információja a készülékről.Ahogy régebben írtam nem nagyon használom DVD lejátszóként,filmeket csak USB-ről nézek.Volt nekem is Orion DVD lejátszóm 4200hc típus.Amíg egy nagyon karcos lemezzel nem nyaggattam addig jól működött,kb 1.5-2éves koráig.A tipikus Orion hiba:a lemezt nem olvasta be,mivel nem tudta felpörgetni a lemezt.Sokan nem tudják hogy ez orvosolható csak,a lemezforgató motort ki kell cserélni a tálca motorral.A bitrátáról nincs információm tudja-e az 1500kbps felettit is.Vagy egyáltalán milyen sebességet tud lejátszani.Szlovák,Cseh,és talán Lengyel oldalakon is van még róla információ.Egy pár éve nagyon megharagudtam a “nagy” márkák egyikére,P-vel indul a neve.Asztali DVD felvevőről van szó,4 hónapig “barkácsolták”a szakszervívben mire kész lett,és egy napig volt jó utána.Ezért nem vagyok már híve a “nagy”márkáknak.

  #22340

  Peter30
  Felhasználó

  Hello!nnKöszi a gyors választ, bár ezzel a bizonytalanságom nem nagyon múlt el, mert nekem pont DVD-lejátszásra kellene főleg.nnMás típusokról viszonylag még lehet infót találni angolul és németül, amit akár egy fordítóval is könnyen meg lehet érteni, de az általad említett cseh, lengyel, szlovák nyelvű oldalakon még navigálni sem tudok rendesen, nemhogy értelmes infókhoz jutni…nnUSB-ről akkor nem szaggatnak a filmek?nnAz utolsó mondatod pedig azért volt érdekes, mert igazából 2 típusra szűkítettem le a választásom: vagy ezt a Hyundait veszem, (bár a software updgrade hiánya és a viszonylagos kevéssé ismertség óvatosságra int), a másik lehetőség viszont pont egy “p” betűs cucc, a Philips DVP 3950. Erről elég jókat írnak összességében külföldi user-ek is.nnSimán meg tudom oldani, hogy USB-ről nézzem a filmjeimet (főleg avi-k), de a 10-15K-s lejátszóknál sokszor panaszkodnak szaggatásra, belassulásra stb. Neked milyen tapasztalataid voltak ilyen téren ezzel a Hyundai-jal? Illetve a feliratkezeléssel meg vagy elégedve? (Domjka panaszolt egy dolgot)nnEzek döntő infok lehetnek számomra a vásárláshoz.nnBár kicsit drágább lenne az említett Philips-nél, a TV-vételi lehetőség bőven megérné a plusz költséget. Azzal a részével összességében minden oké? (az említett apró dolgokat, pl. csatornasorrend beállításának önkényes visszaváltoztatását) leszámítva?nnPéter

  #22341

  Pawasahy
  Felhasználó

  Peter30 nem írok lemezeket,de megpróbálok utánajárni ismerősnél,hogy milyen bitráta sebességet tudhat a készülék.Ez beletelhet 1-2 napba is,ha még akkor aktuális lesz.A DVD résznél a feliratot nem olyan jól kezeli mint USB-ről.Konkrétan ahogy régebben írtam USB-n tudja a felirat színt és a háttér színt változtatni,DVD résznél nem tudja.A DVD-nél kikapcsolásnál a filmeket nem jegyzi meg a memóriájában.Mkv filmet nem is tudom hogy játszottam-e rajta. Egyszer biztos próbáltam de az a pendrive NTFS-re volt formázva mivel nem támogatja nem lett lejátszva a film.De eszt is letesztelem mindenféleképpen.A menüről teszek fel egy pár képet.

  #22342

  Peter30
  Felhasználó

  Nagyon köszönöm a segítséget és az infókat.nnMondom, USB-ről lejátszani nekem is kényelmesebb, szóval én csak örülök, ha az a része fejlettebb.nnSzaggatást akkor nem szoktál észlelni USB-s lejátszásnál?nnIlletve ami még kérdésem volt, hogy a TV vételi része a cuccnak megfelelő? Kezdek erősen hajlani ezen típus felé, mert az a pár ezer Ft többlet nem tűnik jelentősnek a sok extra mellett (pl. HDMI is van rajta, a nevezett Philips modellel ellentétben. Így jövőtállóbb darab lehet, bár ehhez igazából a software frissítés sem ártana.)

  #22343

  Pawasahy
  Felhasználó

  nnHello!nnKöszi a gyors választ, bár ezzel a bizonytalanságom nem nagyon múlt el, mert nekem pont DVD-lejátszásra kellene főleg.nnMás típusokról viszonylag még lehet infót találni angolul és németül, amit akár egy fordítóval is könnyen meg lehet érteni, de az általad említett cseh, lengyel, szlovák nyelvű oldalakon még navigálni sem tudok rendesen, nemhogy értelmes infókhoz jutni…nnUSB-ről akkor nem szaggatnak a filmek?nnAz utolsó mondatod pedig azért volt érdekes, mert igazából 2 típusra szűkítettem le a választásom: vagy ezt a Hyundait veszem, (bár a software updgrade hiánya és a viszonylagos kevéssé ismertség óvatosságra int), a másik lehetőség viszont pont egy “p” betűs cucc, a Philips DVP 3950. Erről elég jókat írnak összességében külföldi user-ek is.nnSimán meg tudom oldani, hogy USB-ről nézzem a filmjeimet (főleg avi-k), de a 10-15K-s lejátszóknál sokszor panaszkodnak szaggatásra, belassulásra stb. Neked milyen tapasztalataid voltak ilyen téren ezzel a Hyundai-jal? Illetve a feliratkezeléssel meg vagy elégedve? (Domjka panaszolt egy dolgot)nnEzek döntő infok lehetnek számomra a vásárláshoz.nnBár kicsit drágább lenne az említett Philips-nél, a TV-vételi lehetőség bőven megérné a plusz költséget. Azzal a részével összességében minden oké? (az említett apró dolgokat, pl. csatornasorrend beállításának önkényes visszaváltoztatását) leszámítva?nnPéternn

  nnSzia Peter30 ha olyan böngésződ van ami a pontos típus rákeresésnél,a külföldiekre értve/végül is ezen a topikon kívül csak az van/a lehetőségeknél kiírja hogy oldal lefordítása,rányomsz és akkor máris van egy valamilyen fordítás.USB-ről nem szaggat a film.Szoftver frissítés lehetőség biztos nincs,kerestem sokat de nem találtam,és a menü sem támogatja.A “nagy” márka Panasonic DMR-EH55 konkrétan,és a Youtuben megtekinthető az 5 kattogásos hiba amely más típusaira is igaz.A Domjkás dolgot vázoltam.A box résznél a csatornasorrendnél elnéztem a dolgot.A sorrendváltoztatást LNC,ONID,Szolgáltatás név alapján,és Szolgáltatás ID alapján lehet.Az ONID alapján változtattam a sorrenden utána az LNC-t be-re állítottam utána kikapcsoltam,na eszt nem kellett volna.Tehát ez is jól működik.A felvétel vagy a bekapcsolás időzítésnél,egyszeri,naponta,vagy hetire lehet állítani.Az EPG-nél csak egy csatorna adata jön be,és az is 5 részben.Ami ebben nagyon zavaró lehet hogy egy gombnyomásra csak egy műsort halad lefelé a listában.Az biztos hogy jól meg kell gondolni a választást,de legfőként rám ne morogjon senki se ha ilyet vesz és kifog egy rosszat.Kérdezz nyugodtan ha még van valami.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 43

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Ez a weboldal a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás