2020 július 5.

Egy tányér, több fej.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 114
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1094
  Lala
  Adminisztrátor

  Szóval kérdezték, ezért leírom, hogy hogyan is működik az én saját rendszerem.nnItt egy kép róla:nnnn4 fej van rajta, ebből a bal szélső(tükör mögött állva) twin fej. A twin fej van az Intelsat 10-02 műholdra állítva(digi műhold), mellette jön a Sirius –> Hotbird –>és az Astra műhold. Így fogok 4 műholdat egy tükörrel.nnKét beltérim van, egy Humax II és egy Humax III digi beltéri. A Humax II-re csak a twin fej egyik kimenete van kötve. A Humax III-ba megy egy 4-es DiseqC kapcsolón keresztül a Twin másik kimenete és a többi fej(azok egyes fejek). A Humax II-őn így csak a Digi megy, a Humax III-on pedig az összes többi műhold bevan állítva. Csak FTA (Free to Air – szabadon fogható) csatornák vételére van lehetőség a többi műholdról, sajna másik kártyát nem kezel a digi beltéri.nnMagyar nyelvű csatorna nem sok van a többi holdon, viszont rengeteg német és angol csati jön.nnEzt a TRIAX tükröt nem árulják itthon, külföldről hozta nekem is a magyarországi forgalmazó, típusa TDS-88. Itthon lehet kapni 68, 78 és 110cm-es méretben, a fejtartó is gyári hozzá. Kicsit drága, ha mindent összeadok az árából már kijön egy jobb tulajdonságokkal rendelkező elliptikus tükör is.nnnnKérdezzetek bátran, válaszolok 🙂

  #7606
  Intruder
  Felhasználó

  De neked van akkor antenna forgatód is gondolom,v h fogsz több műholdat egy antennával?

  #7607
  Lala
  Adminisztrátor

  Nincs forgatóm.nnA több fejjel fogom a műholdakat. Amint látod a képeken nem fókuszban vannak a fejek, hanem eltolva. Minden fej másik műholdat fog.nnKiszámoltam, hogy melyik műholdakat akarom fogni:nnAstra: 19,2 EnnHotbird: 13EnnSirius: 5EnnIntelsat: 10-02 1WnnMegnéztem ,hogy ezeknek az értékeknek melyik hold van a közepén. Körülbelül az Eurobird 9. Na erre a holda az egyes fejtartóval pontosan belőttem a tükröt. Utánna meghúztam rendesen, feltettem a 4-es fejtartót és már csak a fejeket kellett jobbra-balra húzogatni, hogy megtaláljam a holdakat.nnEgy DiseqC kapcsolóval van közösítve, amit a beltéri kezel, így automatikus a váltás a holdak közt.nnNem mozog az antennám. Volt korábban motor is rajta, de nagyon belengett a szélben(4. emeleten van), így már akkor nem volt tökéletes a vétel. Lehet, hogy ezzel a Triax tükörrel már nem mozogna annyira, de inkább nem kísérletezem, talán majd egyszer. Motornál viszont csak 1 fej kell.

  #7608
  boxos127
  Felhasználó

  Lala !nnLenne egy kérdésem . Nekem 2 parabola tükröm van,egyik Digis a másik Astrás. Ez a kettö egy dysec-el van bevezetve egy Humax III-ba. A kérdésem a köv. Amikor letöltöm az Astrás csatikat akkor a beltéri megtalálja,el is menti,DE csak addig amig át nem kapcsolok egy akármilyen digis csatira.utána törlődik minden kivéve a 12460-as TP.Azonban azon a TP-n többnyire csak szemét van. MI lehet a bibi ?Elötte egy Humax II-em volt és az is ezt csinálta.nnÜdv.

  #7609
  Intruder
  Felhasználó

  Aham,most már vágom,nem tudtam,hogy így a fejekkel manipulálva is be lehet lőni több holdat is.nnDigi antennát próbálgattam más holdakra állítani,nnde hotbird,astra ezeknél kb 4fokot emelni is kell rajta,szal nem egy álom ilyen módszerrel beállítgatni gondolom:)

  #7610
  Lala
  Adminisztrátor

  nnLala !nnLenne egy kérdésem . Nekem 2 parabola tükröm van,egyik Digis a másik Astrás. Ez a kettö egy dysec-el van bevezetve egy Humax III-ba. A kérdésem a köv. Amikor letöltöm az Astrás csatikat akkor a beltéri megtalálja,el is menti,DE csak addig amig át nem kapcsolok egy akármilyen digis csatira.utána törlődik minden kivéve a 12460-as TP.Azonban azon a TP-n többnyire csak szemét van. MI lehet a bibi ?Elötte egy Humax II-em volt és az is ezt csinálta.nnÜdv.nn

  nnKapcsold ki a beltérin a dinamikus csatornafrissítést.nnBeállítások –>Vegyes Beállítások –>Dinamikus csatornafrissítés = Tiltás

  #7611
  Lala
  Adminisztrátor

  nnAham,most már vágom,nem tudtam,hogy így a fejekkel manipulálva is be lehet lőni több holdat is.nnDigi antennát próbálgattam más holdakra állítani,nnde hotbird,astra ezeknél kb 4fokot emelni is kell rajta,szal nem egy álom ilyen módszerrel beállítgatni gondolom:)nn

  nnHa elérhető helyen van tegyél rá egy kézi forgatót (2100-Ft), vagy ha kicsit többet is szánsz rá lehet motort is (12000-Ft).

  #7612
  Márkó
  Felhasználó

  Lala ! Hány %-osak a jelszintek ennél a fajta tükörnél amit használsz a 4 fejjel ?

  #7613
  boxos127
  Felhasználó

  Lala !nnKöszi a tanácsot, mindent ugy csináltam ahogy mondtad és megmaradtak a német csatik.Remélem végleg mert már külön beltérin gondolkodtam, de a monoblock fejről azért még nem mondtam le mert kell nekem a Hot Bird is.

  #7614
  Lala
  Adminisztrátor

  nnLala ! Hány %-osak a jelszintek ennél a fajta tükörnél amit használsz a 4 fejjel ?nn

  nnAz függ műholdtól, TP-től. Olyan 60-70-es átlagok vannak az Intelsaton, a többi erősebb, 80% feletti.nnDélután tettem mégegy fejet a tükörre, ami most az Amos-t fogja. Az kicsit gyenge, de jön minden.

  #7615
  Márkó
  Felhasználó

  Oké,köszi az infót

  #7616
  Lala
  Adminisztrátor

  Ha ilyen többfejes tükröt szeretnél, akkor mindenképp a fenti multifókuszost ajánlom. Ne Triax-ot vegyél, a multis jobb.

  #7617
  Márkó
  Felhasználó

  És ennek kb mennyi az ára ?

  #7618
  Lala
  Adminisztrátor

  17000-Ftnnplusz még a fejek, diseqC kapcsoló, kábel, csatlakozó.nnÖssze-vissza mindennel együtt kb. 25-30 000-Ft.

  #7619
  Márkó
  Felhasználó

  Csak tányér kellene majd,így nem lenne 3 tányérom.Szóval egyszerübb volna mindenképp valóban.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 114
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.