2020 március 28.

DVB-T rendszer kiépitése

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 40
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1268
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  SziasztoknnVan egy olyan proglémám hogy van egy Trilax Digi 343 -as antenna arról 4 készülék megy 2 elosztoval azért 2 vel mert az egyik 3 as elosztó TR85515A és egy 2-es osztó !nnA 3 osztó kimenetén ki megy 2 tv re azon 79 % a jelminöség és az 1 kimeneten pedig csatlakozik a 2 osztóba a kábel viszont itt romlott a minőség közepes vagy jó ! A 2 osztóból csatlakozó tv-k fél vagy egy oránként változóan egy picit eltorzul de inkább csak a Telefunken TTR 280 C -s készüléknél tapasztalható !nnA 3 -as osztoból a 2 Tv lenn Columbia 2500 készülékek jók !nnAlkalmazzak -e erösitőt vagy sem !nnJelet csillapitsak-e ?nnAlap csomag :Kiskőrösi adótorony távolság: 22.49 kmnnCsaládi csomag : Úzdi adótorony távolság: 37.61 kmnnSegitségeteket kérem ?

  #20294
  Syska
  Felhasználó

  Igen ajánlott az erősítő. Minden osztónak van kb3db.csillapítása így a 2 osztó után már 6db csillapítással kell számolnod ami 10-12db bejövő jelből mér jelentős veszteség. Ha a két osztó között nincs nagy távolság ajánlanám hogy azt is cseréld ki 1 négyesre az említett okok végett. jó vételt.

  #20295
  Csákány Alexander
  Felhasználó
  #20296
  Syska
  Felhasználó

  Azért mondtam a 4-es osztót mert nyernél vissza 3db jelet. Annak 1be és 4kimenetevan neked is 4 készülék megy róla de az erősítő akkor sem ártana.

  #20297
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  de nekem van egy erösitőm az antenna kimenetére rá raktam de a jel lezuhant !nnBe linkelem nézd meg egyeltalán jó-e de adj linket kb mient kéne vennem ?nnhttp://www.betacom.hu/erosito/triax-micro-uhf-szelessavu-antenna-erosito.html

  #20298
  Syska
  Felhasználó

  Ez az erősítő megfelelne neked de az csak akkor működik ha kap valahonnan tápfeszültséget ha a két columbia be van kapcsolva és azon az antennatáplálás bekapcsolt állapotban van akkor valószínűleg minden oké de ha azt kikapcsolod megszűnik a táp ellátás mert a tv nem tud kiadni antenna tápot. Ezért külső tápot kéne alkalmaznod ha lehet 12v-ot mert így nagyobb az erősítése.

  #20299
  darvinya
  Felhasználó

  Szerintem ez lenne a legjobb http://www.betacom.hu/csatlakozo-adapter-aljzat/6-os-oszto-tr85525a.html és ez elé kerüljön a táp.

  #20300
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  Külső tápot hol tudnék szerezni ?nnEsetleg hogy keressek rá a neten ?nnAkkor rá teszem majd az antenna kimenetére és a tápfeszültséget hogy kell alkalmazzam , mert a Columbia 2500 -as nincs mindig bekapcsolva és szerintem akkor nem ad neki feszültséget vagy lehet nem eleget !

  #20301
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  Pl ez megfelel aktiv antenna áram adonak .nnhttp://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1513nnMinden helyre külön külön kéne vegyek vagy csak elég 1 helyre rakni ?nnVagy nem jó ez ?

  #20302
  Syska
  Felhasználó

  Igen ez jó és csak 1 helyre kell tenned, de de a colunbiákon kapcsold ki előtte a az antenna táplálást.

  #20303
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  SziannMa voltam benn és az lett hogy azt mondták a F csatlakozós kivitelü 4 es elosztó -nál a jel nem fog tovább menni mivel le zárja az aktiv áramkört tehát az antennához nem fog kimenni az áram és nem tudja táplálni a beltéri egységet ! csak sirektbe megszakitás nélkül , igy hát a Telefunken TTR 280 C -s készülék kimenete , kábel közé be tettem és a jel drasztikusan megnőtt az Aktiv antenna Bekapcsolása után Jó -ból Nagyon jó lett és müködik de ha kikapcsolom akkor meg semmi , de most a Hiunday tv kimenetén a jel Közepes és Jó között van , nem láttam volna hogy kockásodik vagyis remélem nem lessz jel ingadozás !nnA Columbia készülékeknél pedig a jel Alapcsomagnál 85 % Családi csomagnál pedig 75-76 % ami nem kockásodik asszem csak 2 % -al lett kevesebb !nnMost az a gondom hogy a Hiunday HLH tv-men nincs Aktiv antenna és nem tudom bekapcsolni az áramellátást kifele természetesen ha be is tudnám kapcsolni akkor sem lenne jó mert a F csatlakozó nem engedi át az áramellátást mivel nem azon kimenetre raktam hanem a Telefunken TTR 280 C-re !nnMost az lenne a kérdésem hogy ha a Hiunday HLH Tv készülékemhez is vennék egy Triax Micro UHF szélessávú antenna erősítő és tépfeladót ( fenti hozzá sz. megtalálható ) akkor megoldodna minden próblémám ????

  #20304
  Syska
  Felhasználó

  Az is megoldás lenne de a legtöbb osztó simán átengedi a tápot érdemes megpróbálnod és lehet hogy elég 1erősítő. Most mértem át 4fajta osztót és abbol csak 1 nem engedte át.

  #20305
  Csákány Alexander
  Felhasználó

  Nem tudnád belinkelni az Osztót ami átengedte ? 4 -es kim . rendelkezzen !

  #20306
  Syska
  Felhasználó

  Sajnos nem olvasható a típusa egynek sem ezek bontásból maradtak de mind kínai gyártmány ami viszont nem enged át az MARATHON típus. ha volna egy műszered azzal ki tudnád mérni de ha nincs akkor is érdemes megpróbálnod

  #20307
  darvinya
  Felhasználó

  Pont ezek a hiba miatt javasoltam a megoldást, de ha bonyolítani szeretnénk akkor ám legyen. :))

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 40
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.