banner
Amazon Fire TV Stick 4K 2021 Teszt

Fire TV Stick 4K 2021 Teszt – TV Okosítás Amazon módra

Sikerült hozzájutnunk egy Amazon Fire TV Stick 4K 2021 típusú TV okosítóhoz és gyorsan meg is néztük, hogy mit tud egy ilyen – külföldön nagyon népszerű – eszköz.

banner

A Fire Stick 4K 2021 az Amazon saját márkás TV okosítója, ami a Fire TV sorozat szereplői között pont középen helyezkedik el. Relatíve olcsó készülékről van szó, ami elsősorban az Amazon Prime Video szolgáltatáshoz lett optimalizálva, de más népszerű alkalmazások futtatására is alkalmas. Az operációs rendszere Android alapú, azonban teljesen egyedi kezelőfelülettel rendelkezik. A hardver tekintetében ezúttal sem egy erőműről van szó, viszont a benne rejtőző processzor kellő sebességet biztosít neki, hogy gördülékeny legyen a használata. A maximum felbontás jelen esetben 2160p@60Hz 4K UHD, de létezik a Fire TV sorozatból még Full HD felbontású változat is. Az évek alatt több ráncfelvarráson is átesett ez a készülék, de jelen tesztünkben a legfrissebb 2021-es verziót próbáljuk ki.

Az Amazon Fire TV a külföldi felhasználók körében nagy népszerűségnek örvend, számos bemutató, teszt és segédlet érhető el hozzá. Ez a nagy népszerűség elsősorban a kedvező árának köszönhető, de nagy része van benne az egyszerű használatának is. Mondhatnánk rá, hogy ez is csak egy egyszerű Android TV okosító, de a Fire TV mégis más egy kicsit, mint a többiek. Egyedi kezelőfelülete van, ami elsősorban a Prime Video szolgáltatás használatához van optimalizálva, de ezen kívül más streaming szolgáltatás is igénybevehető vele. A Prime Video Magyarországról is előfizethető, a havidíja mindössze 899-Ft, ezzel pedig a legolcsóbb streaming szolgáltatás díját meg is nyerte. A hiba nem is itt keresendő, hanem ott, hogy hazánkban a Fire TV készülékek kicsivel drágábban vásárolhatók meg, egyelőre csak kerülőutakkal lehet közvetlenül az Amazontól megrendelni. Vannak olyan kósza híreket, hogy az Amazon Magyarországra készül, ezt én személy szerint kétkedve fogadom, viszont megjegyzem, hogy semmi sem lehetetlen. Ha betör hazánkba is a világ legnagyobb online áruháza, akkor szinte biztosra vehető, hogy a Fire TV-hez is sokkal egyszerűbb és olcsóbb lesz hozzájutni. A másik ok, hogy hátrányból indul a Fire TV az az, hogy magyar nyelv nincs benne. Van angol és német is, de magyarul nem tud, míg pl. egy Android TV készülék szinte teljes magyar nyelvű felülettel használható. A bevezető után nézzük meg, hogy mit is tud nyújtani nekünk az Amazon saját TV okosítója, valóban kiérdemelte-e az őt övező nagy népszerűséget.

A csomagolás és a tartozékok

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 csomagolása nagyon ismerős nekem valahonnan. Nem is olyan régen volt egy másik teszt, ahol nagyon-nagyon hasonló volt a doboz. Narancssárga színű, az elején a készülék fotójával, valamint a főbb tulajdonságai is megtalálhatók rajta. A dobozt kinyitva egy belső karton kerül elő, amiben a TV stick és a kiegészítői lapulnak meg. Találunk benne egy USB kábelt és egy hálózati adaptert is. Van hozzá természetesen egy távirányító, amihez ezúttal elemeket is kapunk, nem is akármilyent, Amazon márkájút. Ezeken kívül fellelhetünk még benne egy HDMI toldót, amivel a falra szerelt tévékhez is könnyedén tudjuk majd csatlakoztatni. A használati útmutató többnyelvű, de magyar sajnos nincs benne.

A csomagban található tartozékok

 • Amazon Fire TV Stick 4K 2021
 • Távirányító
 • Hálózati töltőfej (5,25V/1A)
 • Micro USB töltőkábel
 • 2db AAA elem
 • HDMI toldó kábel
 • Használati útmutató (német)

Bemutatkozik a Fire TV Stick 4K TV okosító

Az Amazon Fire TV Stick 4K egy rúd kialakítású TV okosító, amit a TV hátuljába az egyik HDMI bemenethez csatlakoztathatunk. Innentől kezdve pedig a kinézete máris másodlagos lett, hiszen semmit nem fogunk belőle látni. A mérete kicsivel nagyobb mint egy pendrive, 11cm hosszú, 3cm széles és 1,4cm vastag, a súlya pedig 53,6g. A TV-hez csatlakoztathatjuk közvetlenül a HDMI porton keresztül, vagy ha a környezet nem engedi, akkor használhatjuk hozzá a tartozék HDMI toldót (pl. Falra szerelt tévé esetében).

Csatlakoztatás a TV-hez

A többi stick formátumú TV okosítókhoz hasonlóan a Fire TV Stick 4K sem rendelkezik bőséges port kínálattal. Mindössze egy HDMI lóg ki belőle, valamint egy micro USB a tápellátáshoz. Az USB tud OTG elosztókábelt is kezelni, így lehetőségünk nyílik egyéb USB eszközök használatára is (pendrive, merevlemez, egér, billentyűzet…). Az áramot adhatjuk neki a mellékelt adapterrel is, de ha a TV rendelkezik 5V/1A USB porttal, akkor akár oda is bedughatjuk. Ez utóbbi esetben a Fire TV fog küldeni egy üzenetet, hogy a TV-hez csatlakoztattuk, jobban működne, ha a saját adapterét használnánk, de ettől eltekintve nálam kifogástalanul tette a dolgát. Egy dologra viszont csak a saját tápjával képes, ez pedig a szoftver frissítés, erre biztonsági okokból van szükség.

A Fire TV Stick 4K távirányítója

A Fire TV Stick 4K mellé egy kisméretű távirányító jár tartozékként. A távirányító alapból rádiós, de van benne infra rész is. A Fire TV-t a rádiós része képes vezérelni, ezért az első telepítéskor párosítani is szükséges hozzá. Az infra azért van benne, mert a legtöbb TV alapfunkcióit ezen keresztül lehet vele irányítani. A telepítés során meg is kérdezni, hogy szeretnénk-e ezt a részt használni. Én bekapcsoltam és a Samsung TV-n lehetett vele állítani a hangerőt és a ki-be kapcsolás is működött. A távirányítóban beépített mikrofon is található az Alexa hanggal történő vezérlésére. Ezeken kívül még találunk rajta 4db dedikált gombot is a legnépszerűbb streaming alkalmazások közvetlen indításához. A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, amit a csomag tartalmazott.

Rendszer és teljesítmény

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 készülék fő processzora egy MediaTek MT8695 lapka. Négy ARM Cortex-A53 maggal rendelkezik, magonként 1,7GHz órajelre képes. A videómegjelenítésről egy a processzorba integrált IMG PowerVR GE8300 GPU gondoskodik, ami 650MHz órajelen jár. A maximum kimeneti felbontása 2160p@60Hz UHD 4K lehet. Memóriából ez a modell 1,5GB-ot kapott, a belső tárhelye pedig 8GB, de ebből a rendszer már egy jó rész lecsippent magának. Sajnos ezeknél a gyári TV okosítóknál még mindig ilyen kevés a tárhely, ez azért van így, mert leginkább streaming médiatartalom fogyasztására tervezik őket, erre pedig ennyi is bőven elegendő.

WiFi és Bluetooth kapcsolat

Vezetékes LAN csatlakozásra nincs lehetőség a Fire TV Stick 4K modellben, így marad a WiFi. Vezeték nélküli adapterből egy AC szabványú (WiFi5) található benne, amely dupla antennával (MIMO) rendelkezik, így nagyobb letöltési sebesség érhető el vele. Nyitott a lehetőségünk arra is, hogy Bluetooth kiegészítőket csatlakoztassunk hozzá, ebből a Bluetooth 5.0 + LE szabványú adaptert kapta meg. Csatlakoztathatunk hozzá külső hangszórót, soundbart-t, fejhallgatót, videójáték kontrollert és minden mást, ami Bluetooth.

Műszaki paraméterek

Modell Fire TV Stick 4K 2021
CPU MediaTek MT8695, quad-core ARM Cortex-A53 1,7GHz
GPU IMG PowerVR GE8300 650MHz
RAM 1,5GB
ROM 8GB
HDMI HDMI 2.0 HDCP
Felbontás Max. 2160p@60Hz 4K UHD
Hálózat Dualband 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth Bluetooth 5.0 + LE
Csatlakozók HDMI, micro USB (táp + OTG)
Operációs rendszer Fire TV OS 6 (Android 9)
Támogatott videó formátumok Dolby Vision, HDR 10, HDR10+, HLG, H.265, H.264, VP9
Támogatott audió formátumok AAC-LC, AC3, eAC3 (Dolby Digital Plus), FLAC, MP3, PCM/Wave, Vorbis, Dolby Atmos (EC3_JOC)
Támogatott kép formátumok JPEG, PNG, GIF, BMP

A Fire TV Stick 4K 2021 szoftvere

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 készülék saját, teljesen egyedi felületű operációs rendszerrel rendelkezik, ami a Fire TV OS elnevezést kapta. Valójában ez egy Android alapú rendszer, amit az Amazon a saját igényei szerint módosított. Az Android elég régi alatta, még a 7.1.2 (Nougat) verziót használják, de ez sehol nem látszódik és hátrányt sem jelent az újabb rendszerekhez képes, ugyanolyan jól működik, mint bármelyik másik készülék esetében. További alkalmazások telepítésére is van lehetőségünk, az áruházat App Store néven találjuk meg. A Fire TV gyakorlatilag minden Android alkalmazás futtatására alkalmas, de az áruház kínálata mégis eléggé szűkös a hagyományos Play Áruházéhoz képest.

A TV okosító telepítése végtelenül egyszerű, de mint említettem a cikk elején magyar nyelv sajnos nincs benne, én angolra állítottam be. A telepítőmenüje is egyedi, de nagyon egyszerű és átlátható, villámgyorsan beállítható vele a készülék. Miután kiválasztottuk a nyelvet, választhatunk, hogy telefonos applikáción keresztül, vagy a távirányítóval állítjuk be, én a távirányítót használtam hozzá. A következő lépés az, hogy csatlakozzunk egy WiFi hálózathoz, majd regisztráljuk be a Fire TV-t az Amazon fiókunk alá. Igen, kell hozzá egy Amazon regisztráció, amit akár a telepítés során is megejthetünk. Ha volt már korábban Fire TV készülékünk, akkor azt is felajánlja, hogy visszaállítja nekünk a korábbi készülék beállításait. Végezetül még a távirányító összehangolása maradt hátra, ezzel a TV-hez tudjuk illeszteni, hogy később ki-be kapcsolhassuk, valamint a hangerőt tudjuk rajta állítani. Ha végzett a telepítő, akkor azonnal el is kezdhetjük használni a készüléket, jöhetnek az alkalmazás telepítések.

Médialejátszási képességek

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 hagyományos médialejátszóként is jól megállja a helyét, gondolok itt arra, amikor a letöltött filmjeinket szeretnénk vele megnézni. Az App Store alkalmazásáruházból közvetlenül letölthetjük hozzá a VLC lejátszót, ami az egyszerű kezelésének köszönhetően továbbra is nagyon népszerű a felhasználók körében. Bár azt is fontos hozzátenni, hogy mostanában olyan hírek keringenek a VLC-ről, hogy kémkedésre használják, így én egyelőre tartózkodom a használatától. Viszont van az alkalmazás áruházban megbízható PLEX kliens is, ami szintén szuperül működik. Ehhez szükséges egy PLEX szerver is, amit futtathatunk otthoni PC-n, vagy akár NAS-on is. A végére hagytam a másik legnépszerűbb videólejátszó klienst, ami igazából egy komplett multimédiás központ is. Természetesen a Kodi-ról van szó. A Kodi is futtatható a Fire TV készüléken, de az App Store-ban nem fogjuk megtalálni, alternatív forrás kell hozzá. Ez a forrás a korábbi tesztjeinkből már megismert Aptoide TV áruház lesz, a telepítéséről lejjebb írok még részletesen.

Ami viszont sokakat érdekel, az a kadenciahelyes lejátszás képessége, amikor a TV okosító képes váltani a megjelenítési képkockasebességet az éppen nézett filmnek megfelelőre. Nos, a Fire TV Stick 4K még ezt is tudja, a rendszerbeállításoknál be kell kapcsolni a funkciót, és utána a PLEX, valamint a Kodi használata közben is automatikusan váltja a képkockasebességet. A VLC alatt nem működött, de mint említettem mostanában inkább hanyagoljuk a használatát.

Streaming szolgáltatások a Fire TV Stick 4K-n

Akkor el is érkeztünk a Fire TV Stick 4K legfőbb funkciójához, a streaming szolgáltatásokhoz, mert ugye elsősorban erre való egy TV okosító. Az Amazonnak van saját szolgáltatása a Prime Video, lényegében ehhez készült a Fire TV sorozat minden szereplője, de más szolgáltatók műsorait is nézhetjük vele. A Prime Video kínálata nekem annyira nem jött be, de van hozzá egy 7 napos próbalehetőség, érdemes kihasználni és belenézni. Az viszont kétségtelen, hogy a havidíja nagyon kedvező, mindössze 899-Ft-ot kérnek érte. Mint a legnépszerűbb szolgáltató a Netflix is megtalálható a készüléken, a TV-re optimalizált klienssel használható. Minden licenc megvan ahhoz, hogy akár a legnagyobb 4K HDR felbontásban nézzük rajta a filmeket. Ez is teljesen jól működik, a legjobb felhasználói élményt megadja a nézőnek. Rövidesen hazánkból is előfizethetővé válik a Disney+ szolgáltatás is, ezt értelemszerűen még nem tudtam kipróbálni vele, de a távirányítón lévő dedikált gombból kiindulva úgy sejtem, hogy nem ütközik majd problémába a működése. Érdemes még megemlíteni az Apple TV+ is, mert ehhez is van kliens a Fire TV Stick 4K készüléken, jól is működik, ebben is teljes 4K felbontásban nézhetjük a tartalmakat.

Még újdonságnak számít Magyarországon az HBO MAX, ami a korábbi HBO GO-t leváltására érkezett. Itt azonban egy kis problémába ütköztem, már az feltűnt, hogy a csomagoláson nem szerepel az HBO logó, aztán az App Store kínálatában sem találtam meg. A neten rákeresve több YouTube videóban is láttam, hogy bizony ott kellene lennie a kliensnek a letöltések között, de még sincs benne. Lehet, hogy szólni kellene az Amazonnak, hogy már Magyarországon is elindult az HBO Max szolgáltatás, jó lenne, ha betennék az alkalmazások közé. Na, mindegy, nem hagytam annyiban és találtam is hozzá megoldást. Mint korábban már oly sokszor ezúttal is az Aptoide TV alkalmazás áruház jött a segítségemre. A telepítése kicsit macerás volt, ezért készítettem egy videót is hozzá, valamint néhány lépésben leírom, hogy hogyan kell rátenni az HBO Max klienst.

Az HBO Max telepítése a Fire TV Stick 4K TV okosítóra

 1. Lépjünk be az App Store-ba és töltsük le a Downloader alkalmazást.
 2. Navigáljunk el a Beállítások –> My Fire TV –> Developer Options menü pontba és tegyük ON állásba az „Apps from Unknown Source” lehetőséget.
 3. Ezután indítsuk el az imént letöltött Downloader appot
 4. Az Enter URL mezőbe adjuk meg a következő címet: tv.aptoide.com , majd Go.
 5. A megjelenő oldalon tekerjünk kicsit lejjebb és kattintsunk a nagy „Download Aptoide TV” gombra.
 6. Ezután katt az „Install” gombra, majd a felugró ablakban jobbra nyíl és megint Install.
 7. Ha kész a telepítés, akkor jobbra nyíl és Open. Meg is van az Aptoide TV telepítése.
 8. Az Aptoide TV áruházban keressünk rá az HBO Max-ra, de ne a legelső találatot válasszuk, hanem az egyel alatta lévőt.
 9. Telepítsük fel, és készen is vagyunk, máris ott lesz az alkalmazásaink között és indíthatjuk is.


A videót a YouTube eltávolította, mert azt gondolta, hogy az illegális HBO Max nézést mutatja be… no comment

Kicsit összetett az HBO Max telepítése, de csak egyszer kell végig csinálni, utána ugyanolyan egyszerű lesz a használata, mint bármelyik másik szolgáltatásé. Bejelentkezést követően a felület nyelve teljesen magyar lesz, de ez ugyanúgy igaz majdnem mindegyik streaming szolgáltatónál (Netflix, Apple TV, Prime Video…).

Használat közbeni tapasztalatok

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 készülék használata ennél egyszerűbb már nem is lehetne, minden részén látszik, hogy itt a fejlesztők azt akarták, hogy bárki tudja kezelni a készüléket. Gyors, gördülékeny rajta minden, akadozással, vagy bizonytalan működéssel nem találkoztam. Hiába gyengébb a processzor, mint más készülékeknél, hiába kevesebb a memória, de még az Android is régebbi, ellenben mégis teljesen jól működik rajta minden, hihetetlenül jól optimalizált az egész rendszer. Mindenhol érezni lehet a jó minőséget, ebbe beletartozik a távirányító és a kezelőfelület is. Persze vannak neki apróbb hiányosságai, ilyen például a magyar nyelv hiánya, ez némileg érthető is hiszen hivatalosan nem is kapható még Magyarországon. Nem nagyon tudok olyan streaming szolgáltatót mondani, ami ne lenne rajta használható, jó-jó az HBO Max telepítése kicsit körülményes, de utána már jól működött rajta.

Apropó, van még egy lényeges funkció, ami nem említettem, ez pedig a telefon képernyőtükrözése. Hivatalos Google Chromecast nincs rajta, ellenben van saját Display Mirroring. Egy Samsung telefonnal próbáltam és maximálisan jól működött a beépített Smart View klienssel. Ezen kívül van lehetőségünk távoli lejátszásra is, pl. a YouTube-al, vagy a Netflix-el. Ilyenkor nem a képernyőt tükrözi, hanem a Fire TV saját kliensén keresztül játssza le a kiválasztott filmet, vagy klippet, azonban a telefonról tudjuk irányítani.

A hivatalos App Store-ban is sok alkalmazás megtalálható, de némileg szerényebb a kínálata, mint a Play Áruháznak. Ezért rossz pontot nem tudok adni, mert mint mindig, ezúttal is itt van nekünk a jó, öreg Aptoide TV alkalmazás áruház. Ebben már tényleg mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, de vigyázni kell, mert sok olyan app is van benne, amihez szükséges lehet az egérkurzor mozgatása, ehhez pedig kell majd egy egér, vagy légegér. Az ilyen appokra mindig felhívja a figyelmünket az Aptoide, nézzük, meg, hogy kell-e egér hozzá és aszerint telepítsük.

Összegzés, vélemény

Az Amazon Fire TV Stick 4K 2021 TV okosító semmivel sem rosszabb, mint bármelyik másik hasonló társa. A jó hardvert egy nagyon jól optimalizált szoftverrel ötvözték, és így kaptunk egy olyan készüléket, amit jószívvel tudok ajánlani. Minden gördülékenyen és jól működik rajta, ez az a készülék, amit csak kiveszel a dobozból és már használhatod is. Lejátszhatjuk vele a letöltött filmjeinket Kodi, vagy PLEX segítségével, streaming szolgáltóból pedig minden hazánkban is elérhető rajta van (Netflix, HBO Max, Apple Tv, Prime Video). Ami még sokaknak szempont lehet a TV okosító választásakor az a kadenciahelyes lejátszás támogatása, a Fire TV Stick 4K ezt is tudja. Minden egyben van, hogy egy jó és szolgáltatásokkal jól ellátott készülék lehessen a Fire TV, de (és itt van a DE) mégsem lehet mindenkinek ideális választás. Attól most tekintsünk el, hogy az HBO Max csak körülményesen tehető rá, erre van egyszerű megoldás. A nyelvi hiányosságok már nem ilyen egyszerűen küszöbölhetőek ki, de angolul azért sokan értenek, na meg nyelvvizsga még nem kell hozzá.

Itt a hazai ára az, ami kicsit árnyalja az összeképet. A német Amazonról meglehet ugyan rendelni, de drágább, mintha Németországba kérnénk a postázását, 60€ az ára + szállítás, ami a jelenlegi magas árfolyamon nagyjából 25000- Ft + szállítást jelent. Szokott akciós is lenni, de sajnos csak akkor tudjuk megrendelni, ha németországi címre kérjük a szállítást. Hazai boltokban is lehet kapni, szintén 25000- Ft körüli áron. Összegezve, nagyon jó készülék a Fire TV Stick 4K (a Max még jobb), de sajnos a hazai ára is ott mozog, ahol bármelyik másik hasonló TV okosítóé. Jó alternatíva lehet ebben az ár-sávban pl. az általunk is tesztelt Realme 4K TV Stick, ott nem kellett trükközni semmivel és a magyar nyelv is adott, viszont nincs kadenciahelyes lejátszás.

Előnyök:

 • Gyors, stabil működés
 • Nagyon jól optimalizált rendszer
 • Kadenciahelyes lejátszás megléte
 • Netflix 4K HDR
 • Dolby Vision és Dolby Atmos
 • Bluetooth távirányító

Hátrányok:

 • Kevés memória (1,5GB)
 • Kevés tárhely (8GB)
 • Itthon drága

A jelenlegi Amazon Fire TV modellek összehasonlítása

Amazon Fire TV Stick 4K 2021

Csomagolás, tartalom
Megjelenés
Kezelhetőség, használat
Hardveres felszereltség
Képminőség
Sebesség
Bővíthetőség
Ár-érték arány

Ajánlott készülék

Egyszerű és jól használható TV okosító. Nagyon gördülékeny, kitűnően optimalizált rendszerrel rendelkezik. Minden applikáció elérhető hozzá, és korlátozások nélkül használhatók.

Vásárlás
Felhasználói értékelés: 2.32 ( 3 szavazat)

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

5 hozzászólás

 1. Csabai Róbert

  Kedves Szerző!
  Olyan problémába ütköztem hogy a fire stickre az applikációk közül nem tudom letölteni az hbomax-ot. A letöltés helyén az bukkan fel hogy unavailable.
  Ha a downloaderen keresztul szedem le akkor pedig frissítést kér és ugyanoda jutok vissza.
  Köszönettel
  Robi

  • Szia!

   Csak neked, csak most.
   Downloaderen keresztül tudod telepíteni erről a címről: https://www.digiportal.hu/hbo.apk

   Előtte engedélyezni kell a külső forrásból való telepítést a debugnál, ez Fire TV 4K-nál így működik:

   1) Lépj a Settings -> My FireTV -> About menü pontra
   2) Nyomd meg 7X egymásután az OK gombot
   3) Kiírja, hogy „No need more, you are a developer”
   4) Ezt követően már megjelenik a developor menü ahol engedélyezni tudod a külső forrásokat.

   Üdv.: Lala

 2. Banyó István

  Kedves Lala!

  Még mindig nem értem, hogy az y kábelre csatlakoztatott usb adatforrások miért nem láthatoak, ha közvetlenül rádugom őket?

  Tisztelettel várom válaszát.

  Ha nem akarok lan-t, csak a wifit használni.

 3. Banyó István

  Tisztelt tesztelők, tulajdonosok!

  Ehhez a termékhez vettem otg kábelt (Gembird USB A – USB micro B F / M adatkábel 0.15m OTG fekete A-OTG-AFBM-04), mindent letöltöttem hozzá, beállítottam amit kell, az adatátvitel nem jön létre. Sem pendrive-ról, sem külső tápos winchesterről. nem lát dsemmit a KODI. Lehet, hogy ez a kábel nem jó hozzá, esetleg mással hogy próbálkozzak?

  Tisztelettel várom válaszukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .