banner
ESCAM QF288 kültéri IP kamera teszt

ESCAM QF288 Full HD kültéri IP kamera teszt

Az otthonunk biztonsága kiemelten fontos tényező, ebben nyújt hathatós segítséget az ESCAM QF288  kültéri IP kamera. Ez egy okos kamera, ami képét a világ bármely pontjáról követhetjük mobil alkalmazáson keresztül, ráadásul a Full HD nagy felbontású kép mellett számos extra funkciót is kapunk.

banner

Az ESCAM QF288 nem egy új típus a kültéri IP kamerák között, viszont nemrégiben fejlesztésen esett át és immár 3MP-es szenzorral szállítják, ráadásul változatlan áron. A Full HD 1080p felbontás mellett olyan nagyszerű tulajdonságok teszik vonzóvá, mint a 355°-ban való elforgathatóság és 90°-os dönthetőség. Van benne éjjellátó funkciót is, ami akár 20m-ig jóminőségű képet biztosít teljes sötétben is. További extra az ESCAM QF288 IP kameránál, hogy rendelkezik 8X-os optikai zoom-al is, így minőségromlás nélküli közeli képet is kapunk a megfigyelt területről. Olyan apróságok teszik teljessé a képet, mint a élőlényfelismerés, a kamera képes megkülönböztetni az embereket más élőlényektől, vagy említhetném a két irányú hangátvitelt is.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 45,99$ ~ 14.400.- Ft

Kupon: BGHU1514

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Az ESCAM QF288 kicsomagolása

Az ESCAM QF288 IP kamera egy szép, zöld dobozban érkezett, belül jól kibélelve habszivaccsal. A kamera mellé nem sok tartozékot csomagoltak, de a használatbavételhez elegendő. Van hozzá egy hálózati adapter, néhány csavar + tipli és egy vízhatlan védősapka a LAN kábel végére. Az adaptere elég érdekes megoldás, nem a szokásos konnektoros kivitel, hanem egy felrögzíthető dobozba helyezték el, a kábele pedig meglehetősen rövid. Felülről vízhatlan, de alul van rajta néhány nyílás. Nem tudom, hogy ez miért jobb, mint a hagyományos konnektorba dugható kivitel, hiszen a rajtalévő villásdugót ígyis-úgyis be kell dugni egy konnektorba. A jó hír, hogy ez egy szabványos 12V / 2A DC adapter, így akár le is cserélhetjük egy jobb modellre.

A doboz tartalma

 • ESCAM QF288 kültéri IP kamera
 • Hálózati adapter 12V/2A
 • Használati útmutató (angol)
 • Csavarok + tiplik a felszereléshez
 • Vízhatlan dugó a LAN kábelre

A kültéri kamera kinézete is fontos

Egy kültéri kamerát elsősorban mások által is látható helyre fogunk felszerelni, így azért az sem mindegy, hogy milyen látványt nyújt pl. a házunk homlokzatán. Az ESCAM QF288 IP kamera hagyományos kinézettel rendelkezik, és ami lényeges a külsője egyáltalán nem hivalkodó. A rögzítése 4 csavarral lehetséges, amiket a csomagban megtalálunk. Maga a kamera viszonylag nagyméretű, így elrejteni nem nagyon lehet, de nincs is értelme. Az akadály nélküli forgathatóság és döntés miatt egy kicsit kiáll a tartó lemezétől, szóval még jobban szem előtt lesz. Annyit esetleg tudunk tenni, hogy lefestjük a házunk homlokzatával megegyező színre (persze, ha nem fehér házban lakunk).

Vízálló, porálló, időjárás álló

Az ESCAM QF288 egy kültéri IP kamra, ami annyit jelent, hogy külső használatra van tervezve, ellenáll a víznek, pornak és jól tűri a szélsőségesebb hőmérsékletet is. A védelmi szintje a gyártói adatok szerint IP66, ami garantálja, hogy por egyáltalán nem kerülhet bele, valamint az erősebb vízsugárnak (eső, felhőszakadás) is ellenáll, viszont víz alá már ne merítsük.

Csatlakozók, bekötés

Az ESCAM QF288 IP kamera érdekes és egyben hasznos csatlakozó kialakítással rendelkezik. Ugyanis nem magán a kamerán vannak a csatlakozók, hanem külön kábeleken lógnak. Ez a víz- és porvédelem miatt előnyös, valamint felszerelés után sokkal egyszerűbben hozzáférhetünk. Az SD kártya foglalat és a reset gomb egy kis csavarral levehető ajtó mögött található. Jó esetben ezekre csak a telepítéskor lesz szükségünk, esetleg még akkor, ha elfelejtjük a kamera általunk megadott jelszavát és vissza kell állítani a gyári értékeket.

Műszaki tulajdonságok

Modell ESCAM QF288
Kamera
Szenzor 1/2.7” 3MP CMOS
Minimális megvilágítás Színes 0.2Lux@F1.2; Éjjeli mód 0.05Lux@F1.2
Gyújtótávolság 2.8-12 mm optikai zoom
Látószög 65°-120°
PT forgathatóság P 330°   T 90°
Funkciók
Nappali/éjszakai kapcsoló 4db IR Led és 4db fehér Led , Éjellátó távolság: 20m
Fehér egyensúly Automatikus
Digitális zajszűrés 3D zajszűrés
Mozgásérzékelés MI intelligens élőlény felismerés
Videó
Tömörítés H.265X
Felbontás Mainstream: 1080P (1920*1080)
Substream: (704×480)
Videó sebesség 25fps(50HZ), 25fps(60HZ)
Video beállítás Fényerő, színtelítettség, színárnyalat
Audió
Bemenet Beépített mikrofon
Kimenet Beépített hangszóró
Tömörítés G.726/G.711
Hálózat
Ethernet RJ-45 (10/100Base-T)
Wireless WiFi 802.11b/g/n,Csak a 2.4GHz támogatott; AP Mode
Hálózati protokoll HTTP, TCP/IP, UPNP, RTSP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, DDNS,FTP
Hozzáférési protokoll ONVIF támogatott
Max. felhasználó 5
Kliensek iPhones, iPads, AndroidWindows PC 
Tárolás
Micro SD kártya Max. 128GB Micro SD kártya
Felhőtárolás Támogatott (30-napos ingyenes felhőtárhely)
Technikai paraméterek
Tápegység DC12V / 2A
Teljesítmény felvétel 2.5W (IR Led Ki )/7.2W(IR Led Be)
Üzemi hőmérséklet és páratartalom -20°C ~ +50°C, 10% ~ 80%
Vízállósági szabvány IP66
Méretek 180*170*110mm
Súly 0.53kg

Az ESCAM QF288 kültéri IP kamera tulajdonságai

Az ESCAM QF288 kültéri IP biztonsági kamera kipróbálását követően azt kell mondanom, hogy ez valóban egy nagyon sokoldalú készülék, szinte mindent tud, amit egy modern kamerától elvárhatunk. Elsődleges szempont ugye a képminőség, mert nem sok értelme van az olyan kameráknak, amin nem látszik, hogy ki, vagy mi van a látóterében. Nos, az ESCAM QF288 túlteljesítette az elvárásaimat, a Full HD kép mellett a 3MP-es érzékelője is maximálisan elegendő otthoni felhasználásra, sokkal jobb képet nyújt, mint amiket néha a rendőrségi felvételeken láthatunk. A 8x optikai zoom teszi fel az i-re a pontot, ezzel minőségromlás nélkül tudunk ráközelíteni az adott tárgyra, vagy személyre. Az éjszakai képek is egészen jó minőségűek, de azért ezeken a távoli tárgyak már nem olyan jól kivehetők, szerencsésebb, ha nem teljes vaksötétben van a kamera, hanem kap egy kis külső fényt is.

Mozgásérzékelés és humanoid felismerés

Az ESCAM QF288 kültéri IP kamera számos intelligens funkcióval rendelkezik, ezek közül mégis talán az élőlények felismerési képessége a leghasznosabb. A kamera ugyanis alkalmas arra, hogy megkülönböztesse az embereket más élőlényektől. Felismeri ha a látóterébe egy ember, vagy egy állat került és a beállításoknak megfelelően küldi a riasztást, vagy indítja a rögzítést. Nagyon hasznos funkció, ha van pl. egy kutya az udvaron, mert biztosan nem szeretnénk mindig riasztást kapni ha elszalad a kamera előtt. Viszont ha váratlan vendég, esetleg betörő érkezik, akkor azonnal küldi a kamera az értesítést a telefonunkra. Éjjeli infravörös üzemmódban, ha embert lát a kamera, akkor azonnal bekapcsolja a 4db nagyfényerű fehér normál LED-jét, ekkor pedig az illetéktelen behatoló ösztönösen belefog nézni, és hopp máris van egy nagyon jó képünk róla. Persze ezek a riasztási funkciók akár teljesen ki is kapcsolhatók, így normál megfigyelőkameraként is tud működni.

Kétirányú hangátvitel, amikor vissza is beszélhetünk

A kétirányú hangátvitel azt jelenti, hogy az ESCAM QF288 IP kamera a hangok rögzítése mellett hang kibocsátásra is képes, azaz amit beszélünk neki távolról azt a hangszóróján keresztül továbbítja. Ez több dologra is használható. Szólhatunk az ugató kutyánkhoz, ezáltal megnyugtatja, vagy az éppen érkező vendégeknek is kiszólhatunk a WC-ről, hogy 2 perc és nyitjuk az ajtót. Nem utolsó sorban pedig megnézném az ólálkodó betörő arcát, amikor rákiabálunk a kamerán keresztül. 🙂

Az ESCAM QF288 kültéri IP kamera főbb funkciói

 • Full HD 1080p@25 felbontás (kisebbre is állítható)
 • H.265 HEVC videótömörítés, hogy kevesebb tárhelyet foglaljanak el a rögzített felvételek
 • WiFi és LAN kábeles összeköttetés is választható
 • Éjjellátó 4db IR LED-el akár 20m távolságig
 • 2.8-12mm zoom lencse, 8X optikai zoom-al
 • Kétirányú hangátvitel, külső zajszűréssel
 • Forgatható 355°-ban és dönthető 90°-ig
 • Automata rögzítés SD kártyára, távoli adattárolóra, vagy felhőbe
 • Vezérelhető mobil alkalmazásból, webböngészőből, vagy NVR-hez is kapcsolható (Onvif)

Az ESCAM QF288 egy többplatformos Onvif IP kamera

Az ESCAM QF288 kültéri IP kamera esetében a többplatformos jelző azt jelenti, hogy többféle módon is rendszerbe állíthatjuk, követhetjük a képét, vagy rögzíthetjük a videókat. Elsősorban van hozzá egy mobil alkalmazás, ezen keresztül a kamera teljes körűen vezérelhető, kezelhető. Aztán csatlakoztathatjuk NVR hálózati rögzítő készülékhez, ez lehet céleszköz, de akár egy kompatibilis NAS is megfelelő lehet erre a célra. A felvételeket képes rögzíteni belső SD kártyára, NVR-re, vagy akár felhőbe. A mobilalkalmazás felhőszolgáltatása sajnos nem ingyenes, de ezt kiválthatjuk sajáttal is, ami futhat akár egy távoli NAS-on is.

Mobil applikációval való használat

Én elsődlegesen a mobiltelefonon keresztül való használatot próbáltam ki, mivel NVR-el nem rendelkezem. A hozzá tartozó applikáció az ICSee névre hallgat és megtaláljuk a Play Áruházban, valamint az App Store-ban is. Ez egy univerzális alkalmazás, nem kifejezetten csak az ESCAM QF288 IP kamerához készült, egyéb modellekkel is használható. A mobilapp feltelepítését követően szükséges egy rövid regisztráció, majd azonnal társíthatjuk hozzá a kameránkat. A párosítás elsődlegesen WiFi hálózaton keresztül történik, úgy, hogy a telefonon megadjuk a WiFi adatokat, majd egy QR kódot kell megmutatni a kamerának. Ezt követően a kamera elvégzi a beállításokat és azonnal használatba is vehetjük. Fontos infó, hogy csak 2,4GHz-en hálózaton működik, a telepítés idejére a telefonunkat is arra tegyük.

Az ICSee applikációt már régebb óta ismerem, más típusú kameráknál már volt hozzá szerencsém, azt elmondhatom róla, hogy az évek alatt sok fejlődésen ment át, tele van számos hasznos funkcióval. Könnyen kezelhető alkalmazás, de sajnos még mindig csak angol nyelven használható, na nem kell hozzá nyelvvizsga, a szokásos internetes angol elegendő hozzá. Az ICSee-ben részletesen beállíthatjuk a kamera minden tulajdonságát, átmehetünk másik WiFi hálózatra, de akár választhatjuk a LAN kábeles üzemmódot is. Készíthetünk videó felvételeket, képeket, beállíthatjuk, hogy hova mentse a rögzített felvételeket. Ezen túl beállíthatjuk a riasztási paramétereket, hogy pl. mit csináljon a kamra, ha ember kerül a látóterébe.

A videó rögzítés alapértelmezettem a H265 szabvány szerinti tömörítéssel történik, de szükség szerint átválthatunk H264-re is. Erre akkor lehet szükség, ha a felvételeket olyan – jellemzően régebbi – eszközön szeretnénk visszanézni, ami csak a H264 szabványt ismeri még. H264 tömörítéssel kicsit nagyobb lesz a fájlok mérete, de a képminőség közel azonos a H265-éhez.

Vélemény, ár és megrendelés

Az ESCAM QF288 kültéri IP kamera nekem nagyon tetszett, elfogadható a kivitelezés minősége, és a látott kép is nagyon szép. Ez a modell immár valóban 3MP-es 1080p Full HD felbontású képet tud szolgáltatni, amin minden szereplő jól felismerhető. Van 8x optikai zoom, amivel minőségromlás nélkül közelíthetünk rá egy adott pontra. Valóban optikai a zoom, leteszteltem, közelítés közben hallani a motor hangját. Az éjjellátó funkció is tökéletesen működik, kevés fénynél automatikusan átkapcsol rá, ha pedig mozgást észlel bekapcsolódik a 4db nagy fényerejű fehér LED és a kép azonnal színes lesz. A felszerelése egyértelmű, a kezelése pedig kellően egyszerű a hozzátartozó mobilalkalmazással. A kamera megvételét bátran merem ajánlani, nem egy csúcstechnika, de olyan funkciókat kapunk, amiket más márkáknál csak a jóval drágább modellekbe építenek be. Az ára a cikk készítésekor 47$, azaz nagyjából 15000- Ft volt, ezt a nem túl nagy összeget mindenképp megéri, bátran rendelhetsz belőle több darabot is, bizonyosan nem kell majd visszaküldeni.

Megrendeléshez kattints a lenti VÁSÁRLÁS gombra, ami a Banggood webáruházba visz el. Jelenleg kapható Cseh EU raktárból is, a szállítási idő nagyjából 1hét (ha szerencséd van, mint nekem, akkor 3 nap). Természetesen EU raktárból vám- és áfamentesen fog megérkezni, de ha kínai raktárból rendelnéd, akkor válaszd hozzá a Banggood Express, vagy az EU Priority Line szállítást, ezekkel garantáltan nem lesz semmi pluszköltséged. Érdemes USD-ben fizetni és a bankunkra bízni a dollár átváltást, jobban járunk, mintha közvetlenül forintban fizetünk a Banggood-nak.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 45,99$ ~ 14.400.- Ft

Kupon: BGHU1514

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .