banner

Elindult a világ első globális Ultra HD csatornája

A Fashion One 4K csatorna Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Európában is elérhető. A csatorna műsorait a SES juttatja el a nézők otthonába, emellett a vállalat kiegészítő szolgáltatásokat nyújt a Fashion One számára. A SES S.A. (New York-i, Párizsi és Luxemburgi Értéktőzsde: SESG) és a vezető divat, szórakoztató és életmód műsorokat kínáló televíziós hálózat, a new york-i Fashion One Television LCC elindította a világ első globális Ultra HD csatornáját, a Fashion One 4K-t. A SES műholdjainak köszönhetően, a csatorna ingyenesen elérhető Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Európában.
A szeptember elsején elinduló Fashion One 4K mintegy 100 millió háztartásba jut el Észak-Amerikában a nyugati 103 fok pozícióban elhelyezkedő SES-3 műhold SES Ultra HD platformján keresztül. Dél-Amerikában a nyugati 47,5 fok pozícióban elhelyezkedő NSS-806 műhold révén 23 millió háztartást ér el. Az Európában Fashion 4K néven sugározott csatorna több mint 116 millió háztartást ér kontinens-szerte a SES elsődleges orbitális pozíciójáról, a keleti 19,2 fokról. A SES egyik leányvállalata, a SES Platform Szolgáltatások teljes körű 4K szolgáltatást kínál, az Ultra HD csatorna földi szegmenseit és a terjesztési szolgáltatásokat is beleértve. A csatorna Fashion One 4K név alatt elérhető világszerte, míg Európában Fashion 4K néven fut.
A Fashion One 2014 óta dolgozik HD formátumú műsorainak Ultra HD fejlesztésén, így számottevő saját Ultra HD tartalommal rendelkezik. A Fashion One 4K csatorna a legújabb divat és szórakoztató tematikájú tartalmakat kínálja, olyan műsorokkal, mint az aktív életmódra buzdító Model Yoga sorozat, a globális főzési kalandokra invitáló Fashion On A Plate, és a fenntartható divatra koncentráló dokumentumsorozat, az Eco Fashion. A csatorna műsorai közt szerepel továbbá az Ultimate Style Guide és a Fashion Around the Globe, így mindenki rátalálhat a neki tetsző műsorra.
A HD minőségnél négyszer tisztább Ultra HD felbontás a legjobb módja annak, hogy megismerkedjünk a divat világával, és a különleges képminőséggel. A nézők a technológiának köszönhetően a legélesebb részleteket, a legfinomabb vonalakat és a televíziós műsorszórás történetének leggazdagabb és legragyogóbb színpalettáját élvezhetik.
„Rendkívül izgatottak vagyunk a Fashion One 4K elindulása miatt, amely a világ első globális Ultra HD csatornája, a divat és a szórakoztató műsorok kedvelői számára. Az elmúlt két évben jelentős erőfeszítéseket tettünk az Ultra HD tartalmak előállításába, és örömömre szolgál, hogy végre az ügyfeleinkkel is megoszthatjuk a csatornát. Hosszú távú együttműködő partnerünkkel, a SES műhold-szolgáltató vállalattal, elkötelezettek vagyunk az iparág vezetése és a legjobb minőségű tartalmak sugárzása mellett ügyfeleink számára”- mondta Gleb Livshits, a Fashion One Television ügyvezető igazgatója.
„A SES 2013 óta jár az élvonalban az Ultra HD műsorszórás fejlesztésében, és elsőként közvetített futballmérkőzést és élő koncertet az új HEVC szabvány segítségével. A SES műholdjain keresztül elinduló világelső globális csatornával, az Ultra HD mostanra már valósággá vált, amelyet több millió néző élvezhet világszerte. A műholdas sugárzás az Ultra HD műsorszórás legjobb módja, és örömünkre szolgál, hogy a Fashion One mind a lejátszás, kódolás és a feltöltés területén a mi szakértelmünkre támaszkodik az Ultra HD csatornájuk esetében” – mondta Ferdinand Kayser, a SES kereskedelmi igazgatója.
A Fashion One 4K egyidejűleg a MEASAT-3a keleti 91,5 pozícióból is elindult, több mint 130 millió háztartást elérve Ázsiában, a Közel-Keleten, Ausztráliában és Kelet-Afrikában. Itt az idő, hogy 4K felbontásban élvezhessük a divatot. Fashion One 4K – a divat itt kezdődik.

Ezt olvastad már?

Boldog Karácsonyt Kívánunk

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk a DigiPortál minden olvasójának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .