banner

Elindult a Netflix Magyarországon

Sok nyugati országban már a mindennapi élet része, ami január 6-óta hazánkban is elérhető lett: Netflix, a televíziózás egy más formája.

A Netflix egy fix összegű havidíj ellenében kínál korlátlan film és sorozatnézést. A használatához csupán egy internetre csatlakoztatott eszköz szükséges, ami lehet telefon, tablet, számítógép, játékkonzol, vagy okos TV is. Ez a szolgáltatási forma ismerős lehet, mert már nálunk is próbálkoztak hasonlóval a szolgáltatók, a lényegi különbség az, hogy míg a hazai szolgáltatóknál jellemzően néhány 100 filmből lehet választani, addig a Netflix 10 000 feletti filmet, és teljes évados sorozatokat kínál. A szolgáltatást több csomagban értékesítik, a legolcsóbb már havi 7.99 eurótól elérhető, ebben csak egy készüléken nézhetünk filmeket, de a legdrágább csomag is mindössze 11.99 eurós összegbe kerül, ezért már 4 készüléken is használhatjuk egyszerre, valamint hozzáférést kapunk az UHD tartalmakhoz is. Az első hónap egy ingyenes próba hónap, amivel kipróbálhatjuk a szolgáltatást mielőtt előfizetnénk rá.

A Netflix nagy előnye, hogy akkor nézhetjük meg a kiválasztott filmet, amikor akarjuk, ráadásul a legizgalmasabb részeknél reklámokkal sem fogják megszakítani, nem úgy, mint a TV esetében.

Vannak azért még hátulütői is:

  • Egyelőre nincs rajta magyar szinkronos, vagy magyar feliratos film. Jó angol nyelvtudás nélkül nem érdemes belevágni.
  • Szerzői jogok miatt a Magyarországi kínálat jelentősen eltér például az amerikaitól.
  • A weboldal, és a letölthető alkalmazások sincsenek még lokalizálva, az árak is csak euróban vannak feltüntetve.

A fentiek figyelembe vételével kérdéses, hogy milyen jövője lesz ennek a szolgáltatásnak hazánkban, ahol a legtöbb film szinkronizálva kerül a mozik és a TV-k műsorára, ha egy film csak feliratosan jelenik meg, akkor azt már jóval kevesebben nézik meg. Kérdéses még, hogy a hazai internet szolgáltatók lépnek-e valamit a Netflix miatt, aki teljesen kiszoríthatja az éppen csak vegetáló hasonló szolgáltatásukat.

Ezt olvastad már?

Boldog Karácsonyt Kívánunk

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk a DigiPortál minden olvasójának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .