2019 március 21.
Főoldal / Egyéb / Elindult a legújabb magyarországi mobilfrekvencia pályázat.

Elindult a legújabb magyarországi mobilfrekvencia pályázat.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) meghirdette a 900MHz-es mobilfrekvenciát, amin lehetővé válik a legmodernebb szélessávú internet továbbítása.

A frekvenciablokk értékesítése lehetőséget teremt arra, hogy az árverésen nyertes szolgáltatók olyan területeken is megjelenjenek a legkorszerűbb mobilszolgáltatásokkal, ahol eddig nem volt megfelelő szélessávú lefedettség. A meghirdetett frekvenciasáv technológia-semlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére.rnAmennyiben a 900 MHz-es frekvencián új piaci szereplő nyer frekvenciahasználati jogosultságot, úgy opciót szerez további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban.

A korábbi pályázatokon a Digi TV szolgáltatója is indult, sőt meg is nyerte azt, de végül érvénytelenítették a kiírást, így nem került értékesítésre a 900MHz-es tartomány. Nagy valószínűséggel sejteni lehet, hogy a mostani árverésen is indulni fog. Ismerve a szolgáltató mentalitását, nem kizárt, hogy megnyerje a pályázatot és olcsó mobilinternettel árassza el az országot.

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

16 hozzászólás

 1. Most Romániában hány megás az ilyen net? és korlátlan vagy ilyen párgigás szar?

 2. http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/mobil/prin-modem-usbrnhttp://www.rcs-rds.ro/asistenta/acoperire-servicii-digi?t=netmobil

  Ugyan nem értek románul, de azért ki lehet következtetni a fenti linkekből, hogy az romániai Digi mobilnete semmivel sem jobb, mint a magyarországi versenytársaké. Limitált csomagok vannak, a szokásos 7,2 mega max. sebességgel.

  Most ha jól értem, akkor nem ez a HSDPA technológia kialakításáról lenne szó, hanem már a modernebb 4G-s hálózatról.

 3. hát én meg gondolnám hogy a digi itt is jelen legyen . túl elmaradott a szolgáltatása

 4. Most komolyan, nem unod még???rnVÁLTS MÁR SZOLGÁLTATÓT KÖNYÖRGÖM!

 5. Tényleg elmaradott :)rnNálunk a lépcsőházban a kábelre kivan írva, hogy vigyázz lézerveszély…rnMondj még egy szolgáltatót, aki majdnem az ajtóig behúzza az optikát.

 6. Nálam itt Zalaszentgróton bíztos nem húz be az optikát ugyan is itt fíbernet van itt nem lesz digikábel Amugy ha unod a hozászolásomat ne olvasd el . Amugy adigi szolgáltatására minden 2. ember azt mondja amit én

 7. Azért, mert visszasírná a Digit.

 8. Akkor miért nem fizetsz elő fibernetre és fiber tv-re, aztán írhatsz a fiber-portálon is… a digi úgyis elmaradott.

 9. barátom nem vitatkozom senkivel. de tényleg sok a hiba a diginél én csak azért korholom őketrn

 10. Mondsz egy szolgáltatót ahol nincs hiba?rnOlcsó, ott van az összes csatorna, ami kell mindenkinek, jóa szervize stb.rnÉn nem tudok ilyent.

 11. Egyszerű azt mondani,hogy menj át másik szolgáltatóhoz,dernvan aki nem teheti meg.Pl.hűségnyilatkozat.Egyszerűbb megoldásnak tűnne,ha a szolgáltató legalább szinten tartaná a szolgáltatását.Két éve vagyok Digis,akkor még HBOrnHD-adás is volt,Az óta csak lefelé szedegetnek csatikat,rnnagyon kevés az új.Kicsi a sávszélesség,ezért akadozik a képrnlehet ugyan venni,de az pénzbe kerül,tehát egyszerűbbrnlekapcsolni néhány csatornát.Megérthető,de legalább közölnék az előfizetőkkel,ugyanis egyenlőre még a szolgáltató van az előfizetőkért,és nem fordítva.Bár a Diginél így látszik.

 12. 5 discoveri volt az idevél együtt de már néhány hetek óta nem találom. Lehet minden jó csatorna van de volna igény új csatornákra is. Adigi csak kivesz és elvesz adni meg elfelejt helyette adni. Lassan nem éri meg a 3000 ft ot. ha kivesz mindent csökkentse az élőfizetést is..Érdemes lesz gondolkodásba esni a szolgáltatásuk megtartásán. Mi lesz itt ha Hd adásokat is fog adni .

 13. HBO HD sosem volt a Diginél.rnHűségnyilatkozat sincs a Diginél.rnA sávszélességnek semmi köze a kép akadásához, viszont a rossz antennának annál inkább.rnAz utóbbi 2 évben került be egy pár csatorna.rnDe egyébként ez a hír nem a tv-ról szól, hanem az új mobil frekvenciáról.

 14. Mind az 5 Diskovery csatorna működik. 😀

Vélemény, hozzászólás?