2019 március 20.
Főoldal / Egyéb / Duna World lesz a Duna 2

Duna World lesz a Duna 2

Megbukott Ókovács Szilveszter elképzelése, hogy a Duna 2-n művészeti csatorna legyen. A január 1-jén induló Duna World csatorna nemcsak Európába sugároz, hanem Amerikába és Ausztráliába is.

A Balatonalmádiban megrendezett Korrektúra konferenciánjelentették be, hogy a Duna 2 január 1-jével új nevet és célcsoportot kap. A Duna World az Európán kívül élő magyarokat akarja megszólaltatni.

A 2011. október 3-án indult Duna 2 gyors átalakuláson megy át: az Ókovács Szilveszter által kitalált modell szerint művészeti csatorna lett volna DunaArt néven, de ez nem jött össze. A Duna TV korábbi elnöke, Cselényi László alapította még a Duna II Autonómia nevű csatornát, ami 2006- április 16-án kezdett sugározni.

Szalai Annamária, az MHH elnöke szerint régi igényt elégítenek ezzel ki, és ehhez kapcsolódóan jön létre a Duna Világ rádió is.

A cikk az Index-en folytatódik…

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

2 hozzászólás

  1. Az is nagy marhaság ,hogy a Duna2 lett HD.Ismétlések mennek mindkét adón,valami egészen mást kellene kitalálni.rn

  2. Ez ismét a magyar adófizetők által befizetett pénz elherdálása hisz joggal várhatnánk el minden műsoruk elsősorban a hazai közönségnek szóljon. Felháborító hogy olyan rádiót csinálnak csinálnak a hazai adófizetők pénzéből amit nemhogy itthon de még Európában sem lehet hallgatni. Kíváncsi lennék hogy miért nem Joe bácsi rádiója lett a neve ha úgy is neki készül. Nem tudom megérteni hogy ez hogy lehet közszolgálati névvel illetni?

Vélemény, hozzászólás?