2019 március 22.
Főoldal / Egyéb / Duna II Autonómia Televízió a Digi TV-n!

Duna II Autonómia Televízió a Digi TV-n!

Február 16-án a Digi TV műholdas szolgáltatása is felvette kínálatába a Duna II Autonómia TV-t.

A Duna TV második, a tervek szerint művészeti/kultúrális csatornává alakuló adója az Intelsat 10-02 12,607(V) GHz-es frekvenciájára került, ahonnan eddig magyar nyelvű csatornát nem sugároztak.

A Digi TV előfizetői eddig is láthatták a Duna II adását, amennyiben a Thor 5 12,341(V) GHz-ére hangoltak, ahol jelenleg a Duna TV, a Duna HD valamint a Duna II országos és európai elosztása zajlik a Duna TV szervezésében. Érdemes megjegyezni, hogy amíg a Digi TV a Duna TV mindkét csatornáját saját feladásban jutatja el a nézőkhöz, addig a UPC Direct a Duna TV saját feladású csatornáit mappeli be az előfizetőknek, így nem használ saját kapacitást.

Forrás: sat-tv-radio

Ezt olvastad már?

Megszűnik az Echo TV

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása …

10 hozzászólás

 1. Na még egy felesleges csatorna. Szerintem ez se kellett volna.

 2. Miért is? Azért mert téged nem érdekel lehet hogy mást még igen. (Én sem nézem.)

 3. A hír első sorába annyit belekötnék, hogy még csak 17-e van, remélem az illetékes elolvassa… 😉

 4. Szia!rnKöszi, sajnos az eredeti cikk volt híbás, azonnal javítom! :-h

 5. Ennek mi értelme volt? Ha abból a pozícióból vehető volt eddig is akkor miért kell feleslegesen pazarolni a sávszélességet ezzel?

 6. persze hogy függőlegesre teszi.a duálos nehogy tudja nézni….

 7. Én szerintem maradok a Thor-os Duna csatornáknál, nincs kedvem lekerestetni a Duna 2-t, meg úgy tudom az eredeti helyéről nagyobb jelerősséggel jön. Így aki biztosra akar menni, főleg ha fel szokott venni a Duna csatornákról, annak jobb nem a Digi-s Duna-ra állítani a beltérijét.

  Egyébként a napokban tehették fel a T-Home-ra is, legalábbis a itt a helyi kábeltévén a VHF (S-es) sávban a többi közszolgálati mellé felkerült a Duna Autonómia is.

 8. Függőleges frekvenciákon van csak szabad kapacitása a Diginek.

 9. Ahogy én tudom, ez nem a végleges helye a Duna csatornáknak. Egyelőre valóban ebből a pozícióból vehetőek szabadon is.

Vélemény, hozzászólás?