2019 március 20.
Főoldal / MinDig TV / Digitális földfelszíni televízió már Nógrád megye túlnyomó részén is

Digitális földfelszíni televízió már Nógrád megye túlnyomó részén is

Az Antenna Hungária Zrt. a mai napon elindította a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) sugárzást a Karancs csúcsáról, mely Nógrád megye túlnyomó részén biztosítja az ingyenes MinDig TV és a további fizetős csatornákat tartalmazó MinDig TV Extra szolgáltatások vételét, ezzel a hálózat lakossági lefedettsége meghaladta a 95 százalékot.

Az Antenna Hungária Zrt. a mai napon sikerrel elindította a digitális földfelszíni televíziós sugárzást a nógrádi megyeszékhely mellett található Karancs csúcsáról. A harmincadik telephely üzembe helyezésével a DVB-T hálózat lakossági lefedettsége meghaladta a 95 százalékot. A bővítés Nógrád megye túlnyomó részén biztosítja az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatások vételét, a digitális televíziós szolgáltatások az 55-ös és 62-es csatornákon érhetők el.rnA kibocsátott rádióengedély alapján a maximális ERP (Effective Radiated Power – effektív kisugárzott teljesítmény) az „A” multiplex esetében 15,1 kW, a „C” multiplex vonatkozásában pedig 17,4 kW. Az új adó egyfrekvenciás SFN (Single Frequency Network) módban sugároz a három budapesti és a salgótarjáni adókkal, vagyis a frekvenciakészlet gazdaságos hasznosítása érdekében egy-egy műsorcsomag azonos frekvencián érhető el (746 MHz és 802 MHz).

A digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vétele iránt érdeklődők további tájékozódását szolgálja a http://www.mindigtv.hu oldalon található lefedettségi adatbázis és nagyítható lefedettségi térkép.

Ezt olvastad már?

Sorozatok és tudományosfilmek kódolatlanul a MinDig TV kínálatában!

Március közepén a sorozatoké és a tudományos életé a főszerep a MinDig TV több, mint …

Vélemény, hozzászólás?