banner

Blitzwolf BW-VP3 Full HD okos projektor teszt – Beépített Androiddal, megfizethető áron

A Blitzwolf BW-VP3 egy natív 1080p Full HD felbontásra képes okos projektor, amit ötvöztek egy Android TV Box által nyújtott tudással. Hatalmas, akár 300″-os képméret, nagy fényerő, egyszerű használat és az Android által nyújtott szabadság is megtalálható benne. 

Vásárlás

A Blitzwolf BW-VP3 projektor

Korábban már járt nálunk a projektor kistestvére kipróbáláson, akkor az az értékelés született, hogy egy teljesen jól használható készülék, nagyon megéri az árát, az Android pedig felesleges bele, hiszen lehet hozzá kapcsolni bármilyen box-ot. Most, hogy volt lehetőségem kipróbálni a Blitzwolf VP3-as típust is, megváltozott a véleményem. Ebben a projektorban nem csak egyszerűen beleépítettek egy Android TV Box-ot, hanem, teljesen integrálták is, szerves része lett a készüléknek. Azt azért fontos leszögezni, hogy nem egy erőmű van benne, a memória is elég kevés, de működik, meglepően jól működik. Általános multimédiás felhasználásra maradéktalanul megfelel, a legnépszerűbb alkalmazások (Kodi, VLC, Youtube…) jól futnak rajta, igaz néha egy kicsit várni kell amíg betöltődnek, elindulnak. A normál változat és a VP3 Android verzió között körülbelül 20$ az árkülönbség, ennyit még meg is ér az a TV Box, amit beépítettek, azonban ha ettől nagyobb az árdifferencia, akkor inkább a sima VP2 modellt kell megvenni.

Csomagolás, tartalom

A doboz a hagyományos Blitzwolf formavilágot követi, semmi extra, csak a szokásos zöld-fehér dizájn. Belül a projektort teljesen körbeveszi egy szivacs borítás, ez mellett pedig egy külön dobozban találjuk meg a tartozékokat. Kapunk hozzá egy hálózati tápkábelt, egy HDMI kábelt a külső lejátszók csatlakoztatásához, van VGA kábel is a laptopokhoz, számítógépek csatlakoztatásához, de még egy RCA aljzatos adaptert is mellékeltek hozzá. Nem maradhat el a távirányító sem, ami elég kisméretű és 2db AAA elemmel működik. A felhasználói kézikönyv angol nyelvű, de jó hír, hogy a készülék menüje magyarul is tud. Elég sok tartozékot kapunk hozzá, a kábelekkel szinte bármilyen eszközt azonnal csatlakoztathatunk.

A csomag tartalma

 • 1db Blitzwolf BW-VP3 Full HD multimédiás projektor
 • 1db távirányító (elemek nélkül)
 • 1db táp csatlakozó kábel
 • 1db AV kábel
 • 1db VGA kábel
 • 1db HDMI kábel
 • 1db magasságállító csavar
 • Felhasználói útmutató (angol)

A készülék kialakítása

A Blitzwolf BW-VP3 projektor kinézetre teljesen megegyezik az Android nélküli VP2 modellel, ugyanaz a letisztult, modern forma jellemzi. Nem meglepő módon a méreteik is megegyezőek, 31cm széles, 23,6cm mély és 11,5cm magas, még a súlya sem lett nehezebb, maradt ugyanúgy 2,5kg. Az előlap bal szélén található az optika (rajta védőkupakkal), középen pedig egy domború, aranyszínű Blitzwolf logó díszeleg. Ezen a készüléken is 2 infra vevő található a távirányító számára (egy elől, 1 pedig hátul), hogy bármilyen helyzetben vezérelhessük.

A kezelőgombok a fedlap hátsórészén helyezkednek el, a készülék minden funkcióját irányíthatjuk innen is. Az élességet és a trapézkorrekciót pedig az oldalán található mechanikus tekerőkkel állíthatjuk be.

Csatlakozási lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP3 Full HD Android projektor számos csatlakozási lehetősséggel rendelkezik. Találunk rajta 1db HDMI bemenetet, ide bármilyen nagy felbontású eszközt csatlakoztathatunk. A régebbi analóg lejátszók részére van egy 3,5mm A/V jack csatlakozó is, amihez még kábelt is találunk a csomagban. Irodai felhasználás esetén jöhet jól a VGA bemenet, ide régebbi laptopokat, számítógépeket tudunk csatlakoztatni. A VP3-nál kapunk egy gigabites, akár 1000MBit/s sebességre képes hálózati LAN csatolót is, de természetesen van beépített WiFi is, ami ráadásul már kétsávos, azaz dual band. Van továbbá 2db USB 2.0 bemenet is rajta, ehhez külső háttértárat (pendrive, merevlemez) csatlakoztathatunk, és a projector képes lejátszani a rajta lévő médiaformátumokat. Korlátozás gyakorlatilag nincs a formátumokat illetően, hiszen az Android majdnem mindennel elboldogul. Végezetül van még hátul egy 3,5mm-es fejhallgató kimenet, ha másokat nem akarunk zavarni a mozizással.

Műszaki tulajdonságok

A Blitzwolf BW-VP3 rendelkezik minden hagyományos projektor funkcióval, de ezen túlmenően még megkapta egy Android TV okosító minden előnyét is. A beépített TV Box nem a legerősebb modell, és akkor még finoman is fogalmaztam. Egy négymagos processzor vezérli, ami 4db ARM Cortex A35 maggal rendelkezik, magonként maximum 1600MHz sebességgel. Memóriából csupán 1GB-ot kapott, ezen viszont nagyon spóroltak, legalább 2GB-ot tehettek volna bele, hogy zökkenőmentesebben működjön. Tárhelyből is csupán 16GB-al gazdálkodhatunk, SD kártyás bővítésre sajnos nincs lehetőség. A kevés memóriától féltem egy kicsit, de ennek ellenére egész jól használható a rendszer, nem is nagyon akadozik, a komolyabb multimédiás alkalmazások sem panaszkodnak rá, a Kodi is zökkenőmentesen fut rajta.

A VP3-on van fizikai LAN csatlakozó, ami ráadásul már gigabites, azaz 1000MBit/s sebességre képes, a hálózat biztosan nem lesz szűk keresztmetszet. Ezen kívül csatlakozhatunk WiFi hálózatra is, az integrált adapter a 2,4GHz-en lévő hálózatok mellett, már kezeli az 5GHz frekvencián lévőket is, a nagy sebesség tehát adott. Ráadásképp még Bluetooth csatolót is tettek bele, ebből a 4.0 verziót kapta meg, így csatlakoztathatunk hozzá külső kiegészítőket, billentyűzetet, egeret, hangfalat, légegeres távirányítót.

Beépített hangszóró

A Blitzwolf BW-VP3 multimédiás projektor sztereó hangszórókkal rendelkezik, amik kimenőteljesítménye 2x5W. A hangszórók a készülék bal oldalán találhatóak meg egymás mellett, így a sztereó hatás egyáltalán nem érvényesül. A hangerővel azonban nincs probléma, még nagy hangerőn is torzításmentes hangot hallunk. Ezek a hangszórók arra jók, hogy legyen hang, de, ha élvezetesebben szeretnénk mozizni, akkor érdemes egy házimozi rendszert hozzákötni, vagy Bluetooth hangfallal összekapcsolni.

Fő paraméterek
Fényerő  6500 Lumen (kb. 380ANSI Lumen)
Natív Felbontás  1080p
Max. támogatott felbontás   4K .H265 bemenet
Kijelző technológia  LCD
Fényforrás  LED
Vetített kép mérete  100-300″
Vetítési távolság  1.9m – 4m
 3D  Igen
Tulajdonságok
 Képarány  16:9 / 4:3
 Trapézkorrekció  Igen (±20°)
 Kontraszt arány  2000:1
 Vetítési lehetőségek  Előre/Függesztve/Fordítva
 Nagyítás  Igen
 Hangszóró  Igen
 Kompatibilis Számítógép, iOS, Laptop, Mobiltelefon, PC, Tablet PC, Xbox, PS4
Android verzió 8.0 Oreo
Memória 1GB
Tárhely 16GB
Processzor 4 magos Cortex A35, 1600MHz
WiFi 2,4GHz és 5,4GHz
LAN Gigabit 1000MBit/s
Bluetooth Igen, 4.0
Csatlakozók
Bemenet  1 x AV, 1X LAN, 2 x USB 2.0, 2 x HDMI 1.4, 1 x VGA, 1x Audio
Kimenet  3.5mm fejhallgató jack
Multimédia formátumok
Videó formátumok  MPG, TS, AV, MOV, MKV, DAT, MP4, VOB
Hang formátumok  WMA, LPCM, MP3, AAC, M4a
Kép formátumok  JPG, JPEG, PNG, BMP, MPO, GIF
Műszaki adatok
Csatlakozás  Szabványos EU csatlakozó
Hálózati bemenet  AC110-250V, 50-60Hz
Max. felvett teljesítmény  160 W
Hangszóró  5W * 2
LED fényforrás élettartama  30,000 óra
LED lámpa teljesítmény  150 W
Nyelv  EN,DE,ES,FR, PT,RU,KR,JP,AR, CN, magyar is

Első használatbavétel

Az első bekapcsolást követően egy egyszerű telepítő menü üdvözöl minket. Itt kiválaszthatjuk a készülék nyelvét, magyar is van benne, valamint csatlakozhatunk a WiFi hálózathoz. Ezen túllépve a készülék Android nyitóoldala üdvözöl minket. Saját androidos felület, néhány nagy ikonnal a főbb applikációkhoz, de ugyanitt elérhetjük a bemeneteket is, egyetlen gombbal azonnal válthatunk, ha szükséges. A Blitzwolf BW-VP3 operációs rendszere az Android 8.0 Oreo, valamilyen hibrid rendszer lehet, mert nagyon az Android TV-re hasonlít, de valahogy mégsem az. Például a Play áruház a TV-s verzió, csak a TV-re készült alkalmazások érhetőek el. Mindenesetre a távirányítón találunk az egérkurzor mozgatásához is dedikált gombot, így végül is bármilyen applikációt telepíthetünk rá.

A készülék menüje meglepően jól kezelhető, a korábbi hasonló tesztek alapján nagyon szkeptikusan vágtam bele a TV Box gyengeségei miatt, de pozitívan csalódtam. Ahhoz képes, hogy egy kitudja milyen 4 magos processzorral, és csupán 1GB memóriával rendelkezik, nagyon gördülékenyen és jól kezelhető a rendszer. Először cikket sem akartam írni róla, mondván, hogy ott a VP2 az a jobb vétel, de nagyot kellett csalódnom, és gyorsan belevágtam a cikk megírásába, hiszen ez egy egyáltalán nem rossz készülék. Annyi van, hogy egy pár másodperccel többet kell várni az applikációk indításkor, mint egy erősebb készüléknél, de ugyanolyan jól működik rajta minden. No, azért nem minden, komolyabb játékokat ne nagyon akarjunk rajta futtatni, ahhoz már akkor érdemes egy X-Box-ot rádugni a másik bemenetre és élvezni a hatalmas méretű képet.

Képminőség, fényerő

A kép minősége teljesen elfogadható egy középkategóriás projektorhoz képest, ha rosszat akarnék írni róla, akkor talán a kicsit fakóbb színeket tudnám megemlíteni. Más, mint egy TV esetében, de maximálisan élvezhető a kép, ez a kis “hiba”szerintem sokaknak fel sem tűnne. Továbbá a vetített kép széleinél észrevehető némi fakulás, ez főleg akkor jelentkezik, ha a trapézkorrekciót is használnunk kell. A Blitzwolf BW-VP3 Android projektor natív felbontása 1920 x 1080 pixel, közismertebben 1080p Full HD. Ennek a nagy felbontásnak köszönhetően minden apró részlet tökéletesen látható, sokkal jobb képet láthatunk, mint a csak 720p felbontású vetítők esetében. A hirdetésekben és még a gyártó weboldalán is szerepel a 4K támogatás, de ez csak a lejátszott tartalomra vonatkozik, azaz képes a 4K felbontású filmeket is lejátszani, de ugyanúgy „csak” Full HD lesz a vetített kép mérete.

A fényerő tekintetében maximálisan teljesítette az elvárásaimat, még világos szobában is látható a kép, de természetesen az igazi mozi élményhez érdemes teljesen besötétíteni. A készülék meglehetősen nagy, 6500 lumen maximális fényerővel rendelkezik, ez 380 ANSI lumennek felel meg, a kategóriájában kiemelkedő, de a márkásabb (és jóval drágább) projektorokétól elmarad. A LED fényforrás 150W teljesítményű és összesen 30000 óra üzemidőre tervezték.

Android tulajdonságok

Mint már fentebb említettem, Android 8.0 Oreo a rendszere, egyelőre frissítés nincs hozzá, valószínűnek tartom, hogy később sem lesz. Az Android felület jól, kényelmesen és gyorsan használható, nem akadozik, nem „gondolkozik”. A beállítások a szokásosak, de van egy külön beállítások menüje magának a projektornak is, ahol a képet, hangot és egyéb tulajdonságokat tudjuk személyre szabni (ez is magyar nyelvű). A Play áruház az Android TV változat, azaz csak olyan applikációkat tudunk letölteni belőle, amik a TV-n való használatra vannak tervezve. Persze már szinte említenem sem kell, hogy telepíthető rá az Aptoide TV alkalmazás áruház is, ahol mindenhez hozzáférhetünk, ami Androidra készült. Óvatosan bánjunk azért a komolyabb applikációkkal, a készülék korlátozott teljesítménye miatt nem érdemes több mindent párhuzamosan futtatni, mert akkor már azért érezhető lesz a lassulás.

Multimédiás lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP3 multimédiás területen nagyon jól teljesít, köszönhetően a beépített Android TV box-nak. A legnépszerűbb lejátszóalkalmazások jól futnak, a VLC-ből például a TV-re optimalizált verziót használhatjuk, még egerészni sem kell hozzá. Van ugyan egy gyári beépített lejátszó is, de annak eléggé korlátozottak a képességei, még egy normál full HD .mkv kiterjesztésű fájl is gondot jelentett neki. Én most sem javaslok mást, csak a Kodi-t, abban minden szükséges elem megtalálható, széleskörűen tovább okosítható a bővítmények letöltésével. A sebessége teljesen elfogadható, türelmesen kell hozzáállni és nem lesz vele problémánk.

Az HBO GO-ból letölthetjük a TV-re optimalizált változatot, el is indul, aktiválható, relatíve gyorsan lehet benne mozogni is, azonban amikor a filmet indítottam volna el, egy ideig csak tekert, majd hibát jelzett. Szóval ez nem működik. Azonban elkeseredni nem kell, mert a Kodi-hoz letölthető egy HBO GO Plugin, ami viszont tökéletesen használható. Netflix is van, de ezt sajnos előfizetés híján nem tudtam kipróbálni (még mindig nem szántam rá magam, angolul rosszul beszélek, magyar tartalom pedig alig van rajta). A YouTube természetesen jól működik, ebből is a TV-re optimalizált verziót kapjuk meg, már előre telepítve vár minket a készüléken.

Akár internetezhetünk is a Blitzwolf VP3 projektorral, a Chrome böngészőt már a gyárban feltették rá, jól is működik. Ehhez azonban nem árthat egy légegeres távirányítót beszerezni, azzal sokkal felhasználóbarátabb módon tudjuk kezelni. Én ezt a légegeret ajánlom, nem is kerül sokba, és megbízható, jó néhány TV Box-nál találkoztam már vele, ráadásul még asztali PC-vel is működik.

Összegzés, vélemény

Szóval a Blitzwolf BW-VP3 projektor egészen használható készülék lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akadozott néha, de szerintem még bőven az elfogadható tartományban van. Továbbra is fenntartom azt az állításom, hogy ezek a beépített TV Box-al rendelkező vetítők nem a legjobbak, azért most is látszottak a gyengeségek. Azonban, ha csak filmezésre, YouTube, Netflix, HBO GO, Kodi használatára szeretnénk használni, akkor jó választás lehet. Meglepően jól működött, én sokkal rosszabbra számítottam, még az élő TV adás streamelés sem akadozott, pedig ez megszokta fektetni a gyenge készülékeket. A projektor hátrányai továbbra is megvannak, a kép kicsit fakó, a széleknél elmosódik kicsit, úgy süvít a ventilátor, hogy vártam mikor száll fel, DE mégis azt kell mondanom, hogy ennyi pénzért ez jelenleg a legjobb vétel (vagy a VP2, de az másik teszt). A bemutató írásakor 220$-t kértek érte, ez körülbelül 72.000- Ft, a testvére (VP2) pedig 200$-ba került (65.000- Ft). Nekem az a meglátásom, hogy ha csak ennyi a különbség, akkor bőven megéri a VP3-ban lévő TV Box azt a +20$-t. Természetesen az éppen futó akciók miatt az ár változhat, amennyiben ~40$ feletti a különbség, akkor már inkább a VP2-t kell választani, és a maradék pénzből venni kell egy középkategóriás TV okosítót.

Megvásárolni a lenti zöld gombra kattintva tudod, a szállítási módnál feltétlenül az EU Priority Line módot válaszd, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomagod (nekem most speciel a GLS hozta ezzel a móddal), ha van kupon, akkor azt is add meg, hogy olcsóbb legyen.

Előnyök:

 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Viszonylag nagy fényerő (6500 lumen)
 • Full HD 1080p natív felbontás
 • Sokrétű multimédiás funkciók
 • Android 8.0 Oreo rendszer
 • Dual band WiFi (2,4 és 5GHz)
 • Gigabites LAN

Hátrányok:

 • Fakóbb színek
 • A széleknél elmosódik a kép (diáknál jobban észrevehető)
 • Hangos ventilátor
 • Kevés memória (csak 1GB)
 • SD bővítés hiánya

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .