2020 április 1.

Blitzwolf BW-VP2 Full HD Projektor teszt – olcsó és meglepően jó otthoni kivetítő

Megérkezett a Blitzwolf első valós Full HD felbontású projektora, itt a Blitzwolf BW-VP2. Az 1080p natív felbontás mellé meglehetősen nagy, 6500 lumen fényerő is párosul, mindez a már megszokott Blitzwolf minőségben.

Bevezető

A Blitzwolf márkát már nagyon jól ismerjük, korábban több termékük is járt már nálunk, és kivétel nélkül elégedettek voltunk velük. Egyértelműen igaz a gyártóra, hogy jó minőségű termékeket állít elő, és mindezt igyekszik a lehető legjobb áron adni. Mivel gyártóról van szó, ezért a hosszútávú támogatás sem lehet kérdéses, bármilyen problémánk lenne, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk. A projektor kistestvérét már teszteltük, és abban a kategóriában talán a legjobb vételnek számít.
A mostani tesztünk főszereplője a gyártó első Full HD 1080p felbontású kivetítője a Blitzwolf BW-VP2 típusnévre hallgató készülék. Valójában ezzel együtt megjelent egy másik nagyon hasonló projektor is a Blitzwolf BW-VP3, ami csak annyiban különbözik a 2-es verziótól, hogy integráltak bele egy alaptudású Android TV Box-ot is. Én továbbra sem ajánlom az ilyen TV Box-al integrált vetítőket, mert, mint jelen esetben is nagyon gyenge hardvert tettek bele, csak a bosszúságot fogja okozni, sokkal jobb, ha veszünk mellé egy jó TV okosítót és azt csatlakoztatjuk hozzá.

VÁSÁRLÁS

Csomagolás, tartozékok

A doboz a hagyományos Blitzwolf formavilágot követi, semmi extra, csak a szokásos zöld-fehér dizájn. Belül a projektort teljesen körbeveszi egy szivacs borítás, ez mellett pedig egy külön dobozban találjuk meg a tartozékokat. Kapunk hozzá egy hálózati tápkábelt, egy HDMI kábelt a külső lejátszók csatlakoztatásához, van VGA kábel is a laptopokhoz, számítógépek csatlakoztatásához, de még egy RCA aljzatos adaptert is mellékeltek hozzá. Nem maradhat el a távirányító sem, ami elég kisméretű és 2db AAA elemmel működik. A felhasználói kézikönyv angol nyelvű, de jó hír, hogy a készülék menüje magyarul is tud. Elég sok tartozékot kapunk hozzá, a kábelekkel szinte bármilyen eszközt azonnal csatlakoztathatunk.

A csomag tartalma

 • 1db Blitzwolf BW-VP2 Full HD projektor
 • 1db távirányító (elemek nélkül)
 • 1db táp csatlakozó kábel
 • 1db AV kábel
 • 1db VGA kábel
 • 1db HDMI kábel
 • 1db magasságállító csavar
 • Felhasználói útmutató (angol)

Főbb Tulajdonságok

 • Natív 1920 x 1080 Full HD felbontás
 • Bemeneti felbontás max. 4K UHD
 • 6500 lumen fényerő (kb. 380 ANSI lumen)
 • Széleskörű csatlakozási lehetőség
 • Beépített 2X5W teljesítményű sztereó hangszóró
 • Távirányító
 • 150W teljesítményű LED fényforrás
 • A LED lámpa élettartama 30000 óra (kb. 10év)
 • 1,9-8 m vetítési távolság
 • 100″-300″ (250 cm-750 cm) vetített képméret (átmérő)

 

Külső kialakítás

A Blitzwolf BW-VP2 projektor kinézete nagyon modern és mondhatni letisztult. A méretei nem túl nagyok, mindössze 31cm széles, 23,6cm mély és 11,5cm magas, a súlya pedig 2,5 kg. Az előlap bal szélén található a lencse (rajta védőkupakkal), középen pedig egy domború, aranyszínű Blitzwolf logó díszeleg. Ezen a készüléken is 2 infra vevő található a távirányító számára (egy elől, 1 pedig hátul), hogy bármilyen helyzetben vezérelhessük.

A kezelőgombok a fedlap hátsórészén helyezkednek el, a készülék minden funkcióját irányíthatjuk innen is. Az élességet és a trapézkorrekciót pedig az oldalán található mechanikus tekerőkkel állíthatjuk be.

Csatlakozási lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP2 Full HD projektor számos csatlakozási lehetősséggel rendelkezik. Találunk rajta 2db HDMI bemenetet, így akár 2 nagy felbontású eszközt is csatlakoztathatunk egyszerre hozzá, nem kell a kábeleket mindig ki-be dugdosni. A régebbi analóg lejátszók részére van egy 3,5mm A/V jack csatlakozó is, amihez még kábelt is találunk a csomagban. Irodai felhasználás esetén jöhet jól a VGA bemenet, ide régebbi laptopokat, számítógépeket tudunk csatlakoztatni. Van 2db USB 2.0 bemenet is rajta, ehhez külső tárolókat (pendrive, merevlemez) csatlakoztathatunk, és a projector képes lejátszani a rajta lévő médiaformátumokat. Sokat ne várjunk el a beépített médialejátszótól, de az alapformátumokkal megbirkózik. Végezetül van még hátul egy 3,5mm-es fejhallgató kimenet, ha másokat nem akarunk zavarni a mozizással.

Felszerelési lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP2 projektort szinte bármilyen helyzetben használhatjuk. Elsősorban az asztalra helyezett használat az adott, ehhez találunk a csomagban egy kis emelő-állító csavart, amivel megemelhetjük a vetítési magasságot. Állványra is felszerelhetjük a vetítőt, rendelkezik az ehhez használatos rögzítési pontokkal. Végül mennyezetre is rögzíthető szabványos tartó konzolokkal, itt akár fejjel lefelé is felszerelhetjük. Fontos tudni, hogy a rögzítési pontok a gumilábak alatt találhatóak meg, le kell őket szedni és máris csavarozhatunk. A vetítési távolság 1,9m-4m között lehet, a kivetített kép mérete pedig 100-300″ méretig terjedhet függően a vászontól (faltól) lévő távolságra.

Műszaki paraméterek

A Blitzwolf BW-VP2 projektor kétféle kialakításban kerül a boltokba, van egy alap verzió, és van egy Android TV Box-al egybeépített változat is a Blitzwolf BW-VP3. Én továbbra sem ajánlom az Android verziót, mert általában nagyon gyenge hardvert tesznek bele. Sokkal jobban járunk, ha az alap változatot választjuk a projektorból, és veszünk mellé egy tetszőleges Android TV Box-ot, árban szerintem még olcsóbb is, tudásra pedig sokkal jobbat kapunk a pénzünkért.

Fő paraméterek
Fényerő  6500 Lumen (kb. 380ANSI Lumen)
Natív Felbontás  1080p
Max. támogatott felbontás   4K .H265 bemenet
Kijelző technológia  LCD
Fényforrás  LED
Vetített kép mérete  100-300″
Vetítési távolság  1.9m – 4m
 3D  Igen
Tulajdonságok
 Képarány  16:9 / 4:3
 Trapézkorrekció  Igen (±20°)
 Kontraszt arány  2000:1
 Vetítési lehetőségek  Előre/Függesztve/Fordítva
 Nagyítás  Igen
 Hangszóró  Igen
 Kompatibilis Számítógép, iOS, Laptop, Mobiltelefon, PC, Tablet PC, Xbox, PS4
Csatlakozók
Bemenet  1 x AV, 2 x USB 2.0, 2 x HDMI 1.4, 1 x VGA, 1x Audio
Kimenet  3.5mm fejhallgató jack
Multimédia formátumok
Videó formátumok  MPG, TS, AV, MOV, MKV, DAT, MP4, VOB
Hang formátumok  WMA, LPCM, MP3, AAC, M4a
Kép formátumok  JPG, JPEG, PNG, BMP, MPO, GIF
Műszaki adatok
Csatlakozás  Szabványos EU csatlakozó
Hálózati bemenet  AC110-250V, 50-60Hz
Max. felvett teljesítmény  160 W
Hangszóró  5W * 2
LED fényforrás élettartama  30,000 óra
LED lámpa teljesítmény  150 W
Nyelv  EN,DE,ES,FR, PT,RU,KR,JP,AR, CN, magyar is

Bekapcsolás, használat

A Blitzwolf BW-VP2 projektor a bekapcsolást követően azonnal használatba vehető, csupán annyi a dolgunk, hogy állítsuk be az élességet, és, ha szükséges a trapéz korrekciót. A beállításoknál kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is, ezt követően a menü nagy része magyar lesz, de azért maradt benne néhány szó angolul is. A források kiválasztásánál kereshetjük meg a csatlakoztatott médialejátszó, vagy PC képét és máris élvezhetjük a mozizást hatalmas képméretben.

Képminőség, fényerő

A kép minősége teljesen elfogadható egy középkategóriás projektorhoz képest, ha rosszat akarnék írni róla, akkor talán a kicsit fakóbb színeket tudnám megemlíteni. Más, mint egy TV esetében, de maximálisan élvezhető a kép, ez a kis “hiba”szerintem sokaknak fel sem tűnne. A Blitzwolf BW-VP2 projektor natív felbontása 1920 x 1080 pixel, közismertebben 1080p Full HD. Ennek a nagy felbontásnak köszönhetően minden apró részlet tökéletesen látható, sokkal jobb képet láthatunk, mint a csak 720p felbontású vetítők esetében.

A fényerő tekintetében maximálisan teljesítette az elvárásaimat, még világos szobában is látható a kép, de természetesen az igazi mozi élményhez érdemes teljesen besötétíteni. A készülék meglehetősen nagy, 6500 lumen maximális fényerővel rendelkezik, ez 380 ANSI lumennek felel meg, a kategóriájában kiemelkedő, de a márkásabb (és jóval drágább) projektorokétól elmarad. A LED fényforrás 150W teljesítményű és összesen 30000 óra üzemidőre tervezték.

Hangminőség

A Blitzwolf BW-VP2 projektor sztereó hangszórókkal rendelkezik, amik kimenőteljesítménye 2X5W. A hangszórók a készülék bal oldalán találhatóak meg egymás mellett, így a sztereó hatás nem érvényesül. A hangerővel azonban nincs probléma, még nagy hangerőn is torzításmentes hangot hallunk. Ezek a hangszórók arra jók, hogy legyen hang, de, ha élvezetesebben szeretnénk mozizni, akkor érdemes egy házimozi rendszerrel összekapcsolni.

Hűtés, zajszint

Ami viszont kicsit zavaró lehet, az a készülék hűtése. A projektor hűtéséről egy aktív ventilátor gondoskodik hővezető bordákkal kombinálva. A pontos zajszintről nem adott ki a gyártó adatot, de, hogy őszinte legyek van hangja. Filmnézés közben nem zavaró, gyorsan megszokta a fülem, prezentációk esetében lehet, hogy kicsit zavaróbb.

 

Összegzés, vélemény

A Blitzwolf BW-VP2 projektor egy nagyon jó középkategóriás vetítő. A felbontása 1080p azaz Full HD, szép részletes a megjelenített kép. A fényerővel sem volt probléma, a 6500 lumen még szűrt nappali fényben is jól látható képet eredményez, de azért érdemes besötétíteni a szobában, ha élvezhetőbb képet szeretnénk elérni. A vetített kép széleinél észrevehető némi fakulás, ez főleg akkor jelentkezik, ha a trapézkorrekciót is használnunk kell. A csatlakozási lehetőségekre sem lehet panasz, számtalan be- és kimenet található a készüléken. A beépített hangszórók hangereje is megfelelő, de csatlakoztathatunk hozzá külső hangrendszert is. Egyedül talán a hűtőventilátor zajszintje lehet kicsit zavaró, de én azt tapasztaltam, hogy 2 perc után már fel sem tűnik. A készülék ára jelenleg 165$-ba kerül, ami körülbelül 50.000.- forintos árat jelent. Ez szerintem egyáltalán nem mondható drágának tekintve, hogy ismert gyártó, jó minőségű terméke, valamint ne felejtsük el, hogy egy valódi Full HD felbontású készülékről van szó. Bátran merem ajánlani a megvételét elsősorban otthoni mozizáshoz, a gyerekek egyszerűen imádni fogják (tapasztalat), nyáron, jó időben a kerti mozi hatalmas élményt fog jelenteni, és ehhez elég csak egy nagy fehér lepedőt kifeszíteni.

Megrendeléshez kattints a lenti ZÖLD gombra, ha kínai raktárban van, akkor szállítási módként az EU Priority Line-ot válaszd, EU raktárból (CZ vagy UK) a legolcsóbb módot válaszd, így nem kell majd vámkezeltetned a csomagot.

Blitzwolf® BW-VP2 LCD Projector 6500 Lumens Support 4K Resolution

Normál ár: 179,99 $

Akciós ár: 164,99 $ – EU raktárból, akár 1 hetes szállítással

Kupon: BGBWVP2CZ 

VÁSÁRLÁS

Ezt olvastad már?

Beelink T34 Mini PC teszt – kitűnő minőség, olcsó áron

Egy vadiúj mini PC érkezett az egyik legjobb gyártótól, ez pedig a Beelink T34. Apró …

Egy Hozzászólás

 1. Úgy látom ez a projektor csak a műanyagburkolatban különbözik Q9 fantiázianéven forgalmazottnál (Alfawise, Crenova, Elephas) – nekem a Crenova van, belseje, valamint a kezelőmenüje 100%-osan megegyezik az itt bemutatottal. Ráadásul mind a Q9-ben, mind a VP2-ben ugyanaz az LCD mátrix található, mint az F30-as projektorban, ez: https://www.aliexpress.com/i/4000579100720.html
  Ez alapján nagy különbségek nem lehetnek az emlitett projektorok között (mondjuk az F30 régebbi konsutrukció, el tudom képzelni hogy valamivel gyengébb a LED-je (a Q9 és a VP2 130W-os LED-el operálhat, legalábbis az előbbinek az általam mért fogyaszása 148W körül van).
  A magas zajszintről szerintem nem az a ventiálltor tehet, amelyet a képen mutatsz, és amelyik a hűtőbordát fújja – a hangszórók mögött van egy kisebb, 8cm -es ventillátor, ami az LCD panel előtti levegő mozgatásáért felelős. Na ez hangos, és sajnos kivenni nem lehet – megpróbáltam, nélküle elég hamar megjelennek a túlmelegedésre utaló sötét foltok a képen 🙂 Nálam a megoldás az lett egyelőre, hogy egy fesz szabályozót beiktatta a venti elé, a gyári 12.3V helyett most 10.5V-ot kap, így a hangereje hozzászelidült a másik ventihez (47-48db ról 42db-re).
  Ami még fura ennél a gépnél (és a VP2-nél is jelentkezik az értékelések alapján, ez is bizonyítja hogy ugyanaz a két gép), hogy 60hz-es frissítésnél erőteljes “screen tearing” jelentkezik, 50Hz-en jobb a helyzet, érdemes úgy használni.
  Egyébként összességében jó gépekről van szó, félelmetes, hogy 50 000Ft-ért már teljesen használható 1080p projektort lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..