banner

Blitzwolf BW-VP2 Full HD Projektor teszt – olcsó és meglepően jó otthoni kivetítő

Megérkezett a Blitzwolf első valós Full HD felbontású projektora, itt a Blitzwolf BW-VP2. Az 1080p natív felbontás mellé meglehetősen nagy, 6500 lumen fényerő is párosul, mindez a már megszokott Blitzwolf minőségben.

Bevezető

A Blitzwolf márkát már nagyon jól ismerjük, korábban több termékük is járt már nálunk, és kivétel nélkül elégedettek voltunk velük. Egyértelműen igaz a gyártóra, hogy jó minőségű termékeket állít elő, és mindezt igyekszik a lehető legjobb áron adni. Mivel gyártóról van szó, ezért a hosszútávú támogatás sem lehet kérdéses, bármilyen problémánk lenne, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk. A projektor kistestvérét már teszteltük, és abban a kategóriában talán a legjobb vételnek számít.
A mostani tesztünk főszereplője a gyártó első Full HD 1080p felbontású kivetítője a Blitzwolf BW-VP2 típusnévre hallgató készülék. Valójában ezzel együtt megjelent egy másik nagyon hasonló projektor is a Blitzwolf BW-VP3, ami csak annyiban különbözik a 2-es verziótól, hogy integráltak bele egy alaptudású Android TV Box-ot is. Én továbbra sem ajánlom az ilyen TV Box-al integrált vetítőket, mert, mint jelen esetben is nagyon gyenge hardvert tettek bele, csak a bosszúságot fogja okozni, sokkal jobb, ha veszünk mellé egy jó TV okosítót és azt csatlakoztatjuk hozzá.

Vásárlás

Csomagolás, tartozékok

A doboz a hagyományos Blitzwolf formavilágot követi, semmi extra, csak a szokásos zöld-fehér dizájn. Belül a projektort teljesen körbeveszi egy szivacs borítás, ez mellett pedig egy külön dobozban találjuk meg a tartozékokat. Kapunk hozzá egy hálózati tápkábelt, egy HDMI kábelt a külső lejátszók csatlakoztatásához, van VGA kábel is a laptopokhoz, számítógépek csatlakoztatásához, de még egy RCA aljzatos adaptert is mellékeltek hozzá. Nem maradhat el a távirányító sem, ami elég kisméretű és 2db AAA elemmel működik. A felhasználói kézikönyv angol nyelvű, de jó hír, hogy a készülék menüje magyarul is tud. Elég sok tartozékot kapunk hozzá, a kábelekkel szinte bármilyen eszközt azonnal csatlakoztathatunk.

A csomag tartalma

 • 1db Blitzwolf BW-VP2 Full HD projektor
 • 1db távirányító (elemek nélkül)
 • 1db táp csatlakozó kábel
 • 1db AV kábel
 • 1db VGA kábel
 • 1db HDMI kábel
 • 1db magasságállító csavar
 • Felhasználói útmutató (angol)

Főbb Tulajdonságok

 • Natív 1920 x 1080 Full HD felbontás
 • Bemeneti felbontás max. 4K UHD
 • 6500 lumen fényerő (kb. 380 ANSI lumen)
 • Széleskörű csatlakozási lehetőség
 • Beépített 2X5W teljesítményű sztereó hangszóró
 • Távirányító
 • 150W teljesítményű LED fényforrás
 • A LED lámpa élettartama 30000 óra (kb. 10év)
 • 1,9-8 m vetítési távolság
 • 100″-300″ (250 cm-750 cm) vetített képméret (átmérő)

 

Külső kialakítás

A Blitzwolf BW-VP2 projektor kinézete nagyon modern és mondhatni letisztult. A méretei nem túl nagyok, mindössze 31cm széles, 23,6cm mély és 11,5cm magas, a súlya pedig 2,5 kg. Az előlap bal szélén található a lencse (rajta védőkupakkal), középen pedig egy domború, aranyszínű Blitzwolf logó díszeleg. Ezen a készüléken is 2 infra vevő található a távirányító számára (egy elől, 1 pedig hátul), hogy bármilyen helyzetben vezérelhessük.

A kezelőgombok a fedlap hátsórészén helyezkednek el, a készülék minden funkcióját irányíthatjuk innen is. Az élességet és a trapézkorrekciót pedig az oldalán található mechanikus tekerőkkel állíthatjuk be.

Csatlakozási lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP2 Full HD projektor számos csatlakozási lehetősséggel rendelkezik. Találunk rajta 2db HDMI bemenetet, így akár 2 nagy felbontású eszközt is csatlakoztathatunk egyszerre hozzá, nem kell a kábeleket mindig ki-be dugdosni. A régebbi analóg lejátszók részére van egy 3,5mm A/V jack csatlakozó is, amihez még kábelt is találunk a csomagban. Irodai felhasználás esetén jöhet jól a VGA bemenet, ide régebbi laptopokat, számítógépeket tudunk csatlakoztatni. Van 2db USB 2.0 bemenet is rajta, ehhez külső tárolókat (pendrive, merevlemez) csatlakoztathatunk, és a projector képes lejátszani a rajta lévő médiaformátumokat. Sokat ne várjunk el a beépített médialejátszótól, de az alapformátumokkal megbirkózik. Végezetül van még hátul egy 3,5mm-es fejhallgató kimenet, ha másokat nem akarunk zavarni a mozizással.

Felszerelési lehetőségek

A Blitzwolf BW-VP2 projektort szinte bármilyen helyzetben használhatjuk. Elsősorban az asztalra helyezett használat az adott, ehhez találunk a csomagban egy kis emelő-állító csavart, amivel megemelhetjük a vetítési magasságot. Állványra is felszerelhetjük a vetítőt, rendelkezik az ehhez használatos rögzítési pontokkal. Végül mennyezetre is rögzíthető szabványos tartó konzolokkal, itt akár fejjel lefelé is felszerelhetjük. Fontos tudni, hogy a rögzítési pontok a gumilábak alatt találhatóak meg, le kell őket szedni és máris csavarozhatunk. A vetítési távolság 1,9m-4m között lehet, a kivetített kép mérete pedig 100-300″ méretig terjedhet függően a vászontól (faltól) lévő távolságra.

Műszaki paraméterek

A Blitzwolf BW-VP2 projektor kétféle kialakításban kerül a boltokba, van egy alap verzió, és van egy Android TV Box-al egybeépített változat is a Blitzwolf BW-VP3. Én továbbra sem ajánlom az Android verziót, mert általában nagyon gyenge hardvert tesznek bele. Sokkal jobban járunk, ha az alap változatot választjuk a projektorból, és veszünk mellé egy tetszőleges Android TV Box-ot, árban szerintem még olcsóbb is, tudásra pedig sokkal jobbat kapunk a pénzünkért.

Fő paraméterek
Fényerő  6500 Lumen (kb. 380ANSI Lumen)
Natív Felbontás  1080p
Max. támogatott felbontás   4K .H265 bemenet
Kijelző technológia  LCD
Fényforrás  LED
Vetített kép mérete  100-300″
Vetítési távolság  1.9m – 4m
 3D  Igen
Tulajdonságok
 Képarány  16:9 / 4:3
 Trapézkorrekció  Igen (±20°)
 Kontraszt arány  2000:1
 Vetítési lehetőségek  Előre/Függesztve/Fordítva
 Nagyítás  Igen
 Hangszóró  Igen
 Kompatibilis Számítógép, iOS, Laptop, Mobiltelefon, PC, Tablet PC, Xbox, PS4
Csatlakozók
Bemenet  1 x AV, 2 x USB 2.0, 2 x HDMI 1.4, 1 x VGA, 1x Audio
Kimenet  3.5mm fejhallgató jack
Multimédia formátumok
Videó formátumok  MPG, TS, AV, MOV, MKV, DAT, MP4, VOB
Hang formátumok  WMA, LPCM, MP3, AAC, M4a
Kép formátumok  JPG, JPEG, PNG, BMP, MPO, GIF
Műszaki adatok
Csatlakozás  Szabványos EU csatlakozó
Hálózati bemenet  AC110-250V, 50-60Hz
Max. felvett teljesítmény  160 W
Hangszóró  5W * 2
LED fényforrás élettartama  30,000 óra
LED lámpa teljesítmény  150 W
Nyelv  EN,DE,ES,FR, PT,RU,KR,JP,AR, CN, magyar is

Bekapcsolás, használat

A Blitzwolf BW-VP2 projektor a bekapcsolást követően azonnal használatba vehető, csupán annyi a dolgunk, hogy állítsuk be az élességet, és, ha szükséges a trapéz korrekciót. A beállításoknál kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is, ezt követően a menü nagy része magyar lesz, de azért maradt benne néhány szó angolul is. A források kiválasztásánál kereshetjük meg a csatlakoztatott médialejátszó, vagy PC képét és máris élvezhetjük a mozizást hatalmas képméretben.

Képminőség, fényerő

A kép minősége teljesen elfogadható egy középkategóriás projektorhoz képest, ha rosszat akarnék írni róla, akkor talán a kicsit fakóbb színeket tudnám megemlíteni. Más, mint egy TV esetében, de maximálisan élvezhető a kép, ez a kis „hiba”szerintem sokaknak fel sem tűnne. A Blitzwolf BW-VP2 projektor natív felbontása 1920 x 1080 pixel, közismertebben 1080p Full HD. Ennek a nagy felbontásnak köszönhetően minden apró részlet tökéletesen látható, sokkal jobb képet láthatunk, mint a csak 720p felbontású vetítők esetében.

A fényerő tekintetében maximálisan teljesítette az elvárásaimat, még világos szobában is látható a kép, de természetesen az igazi mozi élményhez érdemes teljesen besötétíteni. A készülék meglehetősen nagy, 6500 lumen maximális fényerővel rendelkezik, ez 380 ANSI lumennek felel meg, a kategóriájában kiemelkedő, de a márkásabb (és jóval drágább) projektorokétól elmarad. A LED fényforrás 150W teljesítményű és összesen 30000 óra üzemidőre tervezték.

Hangminőség

A Blitzwolf BW-VP2 projektor sztereó hangszórókkal rendelkezik, amik kimenőteljesítménye 2X5W. A hangszórók a készülék bal oldalán találhatóak meg egymás mellett, így a sztereó hatás nem érvényesül. A hangerővel azonban nincs probléma, még nagy hangerőn is torzításmentes hangot hallunk. Ezek a hangszórók arra jók, hogy legyen hang, de, ha élvezetesebben szeretnénk mozizni, akkor érdemes egy házimozi rendszerrel összekapcsolni.

Hűtés, zajszint

Ami viszont kicsit zavaró lehet, az a készülék hűtése. A projektor hűtéséről egy aktív ventilátor gondoskodik hővezető bordákkal kombinálva. A pontos zajszintről nem adott ki a gyártó adatot, de, hogy őszinte legyek van hangja. Filmnézés közben nem zavaró, gyorsan megszokta a fülem, prezentációk esetében lehet, hogy kicsit zavaróbb.

 

Összegzés, vélemény

A Blitzwolf BW-VP2 projektor egy nagyon jó középkategóriás vetítő. A felbontása 1080p azaz Full HD, szép részletes a megjelenített kép. A fényerővel sem volt probléma, a 6500 lumen még szűrt nappali fényben is jól látható képet eredményez, de azért érdemes besötétíteni a szobában, ha élvezhetőbb képet szeretnénk elérni. A vetített kép széleinél észrevehető némi fakulás, ez főleg akkor jelentkezik, ha a trapézkorrekciót is használnunk kell. A csatlakozási lehetőségekre sem lehet panasz, számtalan be- és kimenet található a készüléken. A beépített hangszórók hangereje is megfelelő, de csatlakoztathatunk hozzá külső hangrendszert is. Egyedül talán a hűtőventilátor zajszintje lehet kicsit zavaró, de én azt tapasztaltam, hogy 2 perc után már fel sem tűnik. A készülék ára jelenleg 175$-ba kerül, ami körülbelül 57.000.- forintos árat jelent. Ez szerintem egyáltalán nem mondható drágának tekintve, hogy ismert gyártó, jó minőségű terméke, valamint ne felejtsük el, hogy egy valódi Full HD felbontású készülékről van szó. Bátran merem ajánlani a megvételét elsősorban otthoni mozizáshoz, a gyerekek egyszerűen imádni fogják (tapasztalat), nyáron, jó időben a kerti mozi hatalmas élményt fog jelenteni, és ehhez elég csak egy nagy fehér lepedőt kifeszíteni.

Megrendeléshez kattints a lenti ZÖLD gombra, ha kínai raktárban van, akkor szállítási módként az EU Priority Line-ot válaszd, EU raktárból (CZ vagy UK) a legolcsóbb módot válaszd, így nem kell majd vámkezeltetned a csomagot.

Blitzwolf® BW-VP2 LCD Projector 6500 Lumens Support 4K Resolution
Normál ár: 189,99 $

Akciós ár: 189,99 $ – EU Raktár

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

9 hozzászólás

 1. Helló! Vettem egy ilyet, de még a helyet csinálom neki…
  A többi komponens amiket használnék: dvb-c box, hogy a kábel tv-t is ki tudjam vetíteni, még van egy x88pro X3 box, ez előbb volt és van rajta Android. Hangnak valami soundbar, vagy aktív 5.1 még nem tudom, de Bluetooth legyen rajta.
  Kérdés: hogyan kössék ezeket össze, hogy legyen kép, még hang is. A dvb-c boxon nincs Bt, innen kábeles hang kell. A projektoros még a HDMI csak befelé megy ugye?

 2. Azért azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy alig 60 ezer forint egy ilyen projektor, csodát nem kell várni tőle. A vetítési technológia (1 LCD) a lehető legprimitívebb, nyilván nem lesz olyan jó a képe, mint egy 2 – 300 ezres projektornak.

  Ezzel együtt én nem érzékelem, hogy elcseszné a fullhd képet (mondjuk PC-t kötök rá, nem ilyen androidos kütyüket) – a színek olyanok amilyenek, de azért finomhangolással sokat lehet javítani rajta (ezért is jobb PC-t rákötni, szabadabban lehet a képet beállítani). A ventillátorok pedig bizonyos határok között feszültségszabályozással azért halkíthatók. Ahogy írtam, különösen a hangszóró mögötti kisebbikből érdemes visszavenni, az a hangosabb.

  Én egyáltalán nem bántam meg.

 3. Sajnos meg sem közelíti a régebbi dlp-s LG projektoromat a képe.
  Bár valóban fullhd, viszont úgy tűnik, hogy mindig csinál valamilyen képátalakítást, amitől még a natívhoz legközelebb eső beállításokkal is romlik a kép minősége.
  A színek gyengék és sávosak, valószínűleg színenként csak 6 bites és nem használ ditheringet sem, hogy ezen javítson. Ezért az ember bőrszíne fura.

  FireTv gen2 stickkel valamiért rettenetes a videók képminősége. Olyan mintha egy gyengén sikerült transzkódolást nézne az ember, valószínűleg megkattan vele a belső képfeldolgozás. A 4k stickkel és miboxszal már sokkal jobb, ha a neki tetsző paraméterekre állítjuk a videó kimenetet. Ha nem 1080@50Hz, akkor törik és döcögős a kép. Egyébként a reklámozott 4k kép fogadásnak nyoma sincsen, pécén sem.

  Csak kifejezetten szemből, a lencse billentése nélkül érdemes használni, mert billentést használva szellemképes. Valószínűleg nem ilyen célra való lencsét használnak, ezért a rossz fénytörés és szellemkép.

  Érdekesség képpen a magasító csavar menete m6-os, míg a talpak alatt rejtett rögzítő menetek m4-esek. Az itthoni állványok, tripodok nem feltétlen kompatibilisek vele. De legalább van neki, szerintem a talpak alattiról sokan nem is tudnak. A hangnál vicces, hogy stereo lenne. Inkább dual mono az, közvetlenül szemből hallgatva sincsen semmiféle stereo szeparáció, de muvel úgyis egy oldalon vannak, így eleve értelmetlen lenne a stereo. A hangereje és mono minősége viszont meglepően vállalható.

  A ventilátor durvább, mint némelyik mai porszívó és ezzel nem túlzok. Nagyon kell bömbölnie a filmnek, hogy ne legyen mellette feltűnő.

  A ventilátor hangját leszámítva szerintem egy jobb szoftverrel sokkal használhatóbb tudna lenni. Nem értem miért kamuznak össze mindenfélét a gyártó oldalán és hogy miért nyúl bele szoftveresen a képbe és cseszi szét. Gondolom szoftveres update-re semmi esély, nem szoktak ezekehez kiadni soha olyat. Szóval ez tanulópénz. Mozizáshoz rossz a képe, prezentációhoz meg rettentően zajos. S ha nem pont szemből fetítesz még szellemképes is.

  • eh elírtam. Szóval ennek a blitzwolfnak a képe nem közelíti meg a több éves LG hd projektorom képét. Csalódás volt.

  • Szia!

   Semmiképp nem szabad egy DLP projektorhoz hasonlítani, ráadásul egy LG-hez nem, nem ugyanaz a kategória, nem ugyanaz az ár. Ez most a magasabb árfolyamon is megvehető 60.000.- forintért, a legolcsóbb Full HD LG projektor most az árukeresőn 167.000.-nél kezdődik.
   Szellemképet én nem tapasztaltam, inkább homályosodott, fakult a kép széle egy kicsit, ahogy a trapézt is állítani kellett, ha szemből vetítettem, akkor semmi gond.
   Én továbbra is úgy gondolom, hogy teljesen vállalható készülék, a ventilátorra kell valami megoldás, mert tényleg hangos kicsit, mondjuk nekem 2 perc után megszokta a fülem.

  • A probléma, hogy 60 ezerért drága, ha nem képes ellátni a feladatát. Tele van az internet mindenféle reklámmal róla, mindegyik csak eladni akarja, de egyik sem csinál valódi tesztet róla, amin a hibái is látszanak, amelyek elég durvák.

  • Na jó, ma szétkaptam, átnéztem kicsit. Mondjuk úgy, hogy nem teljesen használhatatlan, de rettentően hangos. A nagy venti a leggázabb, mert azt próbaképp lefogva más sokat javul a hangerő, viszont sok meleg levgőt is szállít, szóval óvatosan a lassítással.
   Ahogy láttam az lcd panelt aliexpressről be lehet szerezni. A chipset is elég elterjedtnek tűnik, bár egy régebbi fajta boardból van rengeteg alienxpressen.
   Ha adnának ki hozzá szoftver updatet, akkor a zajon kívül kb a legtöbb problémára lehetne megoldás, csak kb esélytelen, hogy valaha jönne ki frissítés ilyesmihez.

   A képminőség kapcsán az 1080@50hz mellett még fontos lehet, hogy point to point módot válasszunk a képmódok közül. Talán az okoz a legkevesebb laggot és kockásodást a képen. Szerintem az is belenyúl, mert úgy is olyan, mintha alacsony bitrátával újratömörítették volna az éppen játszott videókat, de kevésbé akad.

 4. Úgy látom ez a projektor csak a műanyagburkolatban különbözik Q9 fantiázianéven forgalmazottnál (Alfawise, Crenova, Elephas) – nekem a Crenova van, belseje, valamint a kezelőmenüje 100%-osan megegyezik az itt bemutatottal. Ráadásul mind a Q9-ben, mind a VP2-ben ugyanaz az LCD mátrix található, mint az F30-as projektorban, ez: https://www.aliexpress.com/i/4000579100720.html
  Ez alapján nagy különbségek nem lehetnek az emlitett projektorok között (mondjuk az F30 régebbi konsutrukció, el tudom képzelni hogy valamivel gyengébb a LED-je (a Q9 és a VP2 130W-os LED-el operálhat, legalábbis az előbbinek az általam mért fogyaszása 148W körül van).
  A magas zajszintről szerintem nem az a ventiálltor tehet, amelyet a képen mutatsz, és amelyik a hűtőbordát fújja – a hangszórók mögött van egy kisebb, 8cm -es ventillátor, ami az LCD panel előtti levegő mozgatásáért felelős. Na ez hangos, és sajnos kivenni nem lehet – megpróbáltam, nélküle elég hamar megjelennek a túlmelegedésre utaló sötét foltok a képen 🙂 Nálam a megoldás az lett egyelőre, hogy egy fesz szabályozót beiktatta a venti elé, a gyári 12.3V helyett most 10.5V-ot kap, így a hangereje hozzászelidült a másik ventihez (47-48db ról 42db-re).
  Ami még fura ennél a gépnél (és a VP2-nél is jelentkezik az értékelések alapján, ez is bizonyítja hogy ugyanaz a két gép), hogy 60hz-es frissítésnél erőteljes „screen tearing” jelentkezik, 50Hz-en jobb a helyzet, érdemes úgy használni.
  Egyébként összességében jó gépekről van szó, félelmetes, hogy 50 000Ft-ért már teljesen használható 1080p projektort lehet kapni.

  • Szia!

   Sajnos a többi készülékkel nem tudtom összehasonlítani, de lehet, hogy ugyanaz a belsejük, Kínából ez elég gyakori szokott lenni. Ez az első Full HD vetítő ami nálam járt, korábban csak 720p készülékekkel találkoztam.
   Nem kapcsoltam be szétszedve, ezért kerülte el a figyelmem a második ventilátor, őszintén megmondom kicsit fura is volt, hogy egy 8cm-es hogyan lehet ilyen hangos.
   Egyetértek veled, teljesen vállalható projektor, most az elszaladt dollár miatt 60.000.- forint körül jön ki a vége, de ennyiért is megéri. Ha minden igaz, jön majd egy VP3 is beépített Android TV Box-al, na attól már előre félek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .