banner
BlitzWolf BW-VP14 Full HD projektor teszt

BlitzWolf BW-VP14 Full HD Projektor Teszt

Ezúttal egy projektor érkezett hozzánk tesztelésre, ami nem más, mint a BlitzWolf BW-VP14-es modell. Sokadik Full HD felbontású készülék a gyártó kínálatában, amelyet az alap funkciókon túl, vezeték nélküli képernyőmegosztással is felszereltek. Igazán vonzóvá azonban a nagyon kedvező ára teszi.

banner

Akik rendszeresen követik az oldalunkat azoknak a BlitzWolf márkát már nem kell bemutatni. Nem túl meglepően egy kínai gyártóról van szó, aki meglehetősen jó minőségű termékeket forgalmaz, alacsony áron nyújtja a lehető legjobb minőséget. Amúgy sok-sok évnyi tesztelés után azt mondom, hogy ez a legtöbbször sikerül is neki, persze vannak kivételek. Mint az a VP14 nevéből is látszik, ez már a 14. projektor a sorozatban. Egészen a BlitzWolf BW-VP1-től követtük a készülékek útját, legutóbb pl. a BW-VP13 típus volt nálunk kipróbáláson, de sajnos néhány közbenső modellnek a forgalmazását már leállították (legnagyobb sajnálatomra a VP6-ét is, amely egy kiváló készülék volt). Egy projektor vásárlásnál sok szempontot kell figyelembe venni, ezek közé tartozik a fényerő és a felbontás is. A BlitzWolf BW-VP14 egy Full HD felbontású készülék, ami 6000 lumenes fényerősség értékkel rendelkezik, sajnos ANSI mértékegységben nem adták meg a pontos fényerő adatot, így nem nagyon tudom összehasonlítani ismertebb márkák készülékeivel. Ez egy otthoni felhasználásra tervezett, középkategóriás vetítő, manuális fókusz és trapézkorrekció állítással, valamint saját operációs rendszerrel nem rendelkezik.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,99$

 Kuponos ár: 132,99$

Kupon: BGEXBN986

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A BlitzWolf-hoz méltón ezúttal is nagyon baráti árcímkét kapott, ugyanis mindössze 133$-ba kerül, ami ugyan kicsit magasabb a megemelkedett dollár árfolyam miatt, de még így is nagyon jó vételnek számít. Hogy legyen mihez viszonyítani kiszámoltam az árfolyam változás miatti árkülönbséget. Ez a projektor 2022. február elején 41500- Ft-ba került, ma pedig 46500-Ft az ára, az emelkedés mértéke kb. 5000-Ft. Látható, hogy egyáltalán nem drasztikus emelkedésről van szó, ilyen áron, itthoni boltban továbbra sem fogunk hasonló készüléket találni.

Mire is jó egy otthoni Projektor?

Az otthoni projektorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ez pedig tovább fokozódik, ahogy egyre megfizethetőbb áron jelennek meg az újabb készülékek. Meg kell jegyezni, hogy a projektor nem TV, ne várjuk el azt a minőségű képet, mint egy LCD TV esetében, a kép kicsit fakóbb lesz, sokkal inkább moziélményre számítsunk. A legnagyobb előnye a TV-vel szemben a hatalmas méretű kép, ami pl. a VP14 esetében 200″ azaz 5m átmérőjű is lehet. Hatalmas élmény otthon ekkora méretben nézni a TV műsorokat, vagy filmezni, persze ehhez helyre is szükség van. Nagyon szuper vetítővásznakat lehet már kapni, de ennek hiányában elegendő lehet egy nagy fehér falfelület is a vetítéshez, már 100″-on (2,5m) is meg lesz a moziélmény. A projektort ráadásul nagyon egyszerűen mozgathatjuk, egy nyári estén kivihetjük a kertbe, ahol sütögetés után megnézhetünk egy filmet, akár egy kertmoziban. Nálunk a gyerekek imádták a szobában is nagyban nézni a mesét hatalmas élmény volt számukra.

Mi van a csomagban?

A csomagolás ezúttal is a már az unalomig ismételt zöld-fehér színű egyen BlitzWolf  doboz, semmi extra, semmi marketing, csak a lényeg a modellszám jó nagy betűvel rajta. A kibontást követően azonnal elénktárul maga a projektor és egy kis csomagban a mellé kapott tartozékok. Vezetékekből hármat is kapunk hozzá, amik közül az egyik a tápkábel, egy másik a HDMI és egy harmadik is van ami pedig egy hagyományos AV kábel. Van a csomagban egy távirányító is, amit korábbi tesztjeinkből már ismerhetünk. Az angol nyelvű leírás mellé némi extra gyanánt kapunk egy lencsetörlőt is. A távirányítóhoz elemet sajnos nem csomagoltak, így ezt nekünk kell biztosítani hozzá, de ettől eltekintve minden megtalálunk a dobozban az azonnali használatbavételhez.

A doboz tartalma

 • BlitzWolf BW-VP14 projector
 • Távirányító
 • Hálózati tápkábel
 • HDMI kábel
 • AV kábel
 • Lencsetörlő
 • Használati útmutató (angol)

A BlitzWolf BW-VP14 külseje

A BlitzWolf BW-VP14 projektor kinézete leginkább egy jó nagy téglára hasonlít, nem a megszokott hosszúkás kialakítású a készülék, ezúttal inkább a magasságát növelték. No, nem mintha sokat számítani a kicsit ormótlan külsője, csak nekem újdonság volt. A projektor előlapját a lencse uralja, mindössze egy apró infra vevő van még itt a távirányító jelei vételére. A kezelőszervek a készülék tetején találhatók meg, ezekkel minden funkciót elérhetünk, de nyilván jóval kényelmesebb a távirányítót használni hozzá, pláne, ha felszereljük jó magasra. A „fura” kialakításnak köszönhetően a készülék méreti meglehetősen kompaktra sikerültek, mindössze 20cm széles, 13cm magas és 18cm mély. Az alján találunk egy emelő csavart, amivel magasabbra állíthatjuk, de van rajta felfogató csavarnak is hely, amivel egyszerűen állványra is tehetjük.

A projektor csatlakozói

A BlitzWolf BW-VP14 csatlakozóit hátul és a készülékház jobb oldalán fogjuk megtalálni. A hátsó felén láthatjuk a hálózati tápkábel bemenetét, hagyományos botorva kábellel használhatjuk és ebből következik, hogy a tápegysége is a készülékben helyezkedik el. A felső részén találunk 2db USB aljzatot, ahova külső merevlemezt, vagy pendrive-ot csatlakoztathatunk, és a projektor képes az ezeken lévő média tartalmakat lejátszani. Ez a beépített médialejátszó nagyon korlátozott funkciókkal rendelkezik, alig támogat formátumokat, nem felhasználóbarát a kezelése, így én inkább azt javaslom, hogy ezt a funkciót hagyjuk is figyelmen kívül. Koncentráljunk inkább a HDMI bemenetre, ahova gyakorlatilag bármilyen külső eszközt csatlakoztathatunk, lehet kábel TV vevő, műholdvevő, TV Box, IPTV box, Xbox, Playstation konzol, notebook, asztali PC és szinte bármi, ami HDMI csatlakozón keresztül képes videó jelet kiadni. Használjuk a projektort vetítőként és a tartalmakat adjuk neki külső forrásból, hiszen ez a fő funkciója.

A BlitzWolf BW-VP14 házának a jobb oldalán is találunk még két csatlakozót, az egyik egy hagyományos AV 3,5mm-es jack bemenet, ide a régebbi analóg készülékeinket tudjuk csatlakoztatni, valamint mellette van még egy fejhallgató kimenet is, arra az esetre, ha a család zavarása nélkül szeretnénk mozizni.

Az alábbi ki-be meneteket találjuk meg a BlitzWolf BW-VP14 projektoron

 • 2db USB 2.0 a beépített médialejátszó számára
 • HDMI bemenet
 • Analóg AV bemenet
 • Fejhallgató 3,5mm kimenet
 • Tápcsatlakozó

Műszaki tulajdonságok

A BlitzWolf BW-VP14 projektor natív Full HD 1080p felbontású képet képes kivetíteni a vászonra, mindezt teszi egy 6000 lumen fényerősségű lámpával. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nagyon szép, részletes lesz a kép, de nappal, világos időben egy kicsit be kell majd sötétíteni a szobában, a legjobb kép teljes sötétben érhető el. Ami különbség a nagyobb modellekkel szemben az a trapézkorrekció állíthatósága, jelen esetben csak vertikálisan lehet maximum ±15° -ot állítani, míg pl. a VP6 típusnál ±50° szögben is állíthatjuk ráadásul mind a 4 irányban. Ennek csak akkor van jelentősége, ha nem tudjuk megoldani, hogy pont a vászonnal szembe helyezzük el a vetítőt. A kontrasztarány 2000:1-hez értékű, de ezt ellenőrizni, mérni nem nagyon tudjuk, úgyhogy csak annyit tehetünk, hogy elhisszük a gyártónak. A BlitzWolf BW-VP14 esetében a vetítési távolság 1,35-5m között lehet, ennél közelebb, vagy távolabb használva már nem tudjuk jól beállítani a kép élességét. A távolságtól függ a vetített kép mérete is, ami 45-200″ (112cm-500cm) átmérő között állítható.

Bekapcsolás és a BlitzWolf BW-VP14 funkciói

A projektor bekapcsolását követően nem sok teendőnk lesz, csak állítsuk be a fókuszt és szükség esetén a trapéz korrekciót. Mivel ez utóbbinál elég kis mozgásterünk van, érdemes a vetítőt már az elején úgy elhelyezni, hogy a vászonnal nagyjából szemben legyen. Az indítási logót követően azonnal a bemenet választó képernyő köszönt minket. A távirányítón érdemes megnyomni a MENU gombot és végignézni, hogy milyen lehetőségeink vannak benne. Kezdhetjük egyből a nyelv kiválasztásával is, mert magyar is van benne, igaz a fordítás itt-ott még mindig hiányos egy kicsit. Beállíthatjuk a fényerősséget, a színhőmérsékletet, választhatunk képarányt is, de még digitális zajcsökkentő is van a BlitzWolf BW-VP14 készülékben. A menü további kezeléséről, gyorsaságáról nincs mit beszélni, hiszen jó esetben nem is lesz vele többet dolgunk. Csak csatlakoztassunk valamit a HDMI bemenethez és innentől kezdve a projektor mint megjelenítő fog funkcionálni.

Vezeték nélküli képernyőmegosztás

A BlitzWolf BW-VP14 projektorban van WiFi csatlakozási lehetőség is, igaz csak a 2,4GHz hálózatot támogatja, de arra, hogy a telefonunk képét kivetíthessük vele nem is kell több. A WiFi csak erre használható, más funkciója nincs, internetes tartalmakat nem tud letölteni a projektor, mivel nem rendelkezik saját operációs rendszerrel. A telefon képernyőtükrözés elindításához csak válasszuk ki a források közül a CAST SCREEN lehetőséget és megjelenik egy útmutató (angolul). Annyi a dolgunk, hogy a jelzett WiFi hálózathoz csatlakozzunk a telefonunkkal a fent magadott jelszó használatával. Ezt követően telefon típusonként eltérő megnevezés alatt találjuk a képernyőmegosztás funkciót, de ehhez is segítséget nyújt az üdvözlőképernyő. Pl. a Samsung telefonon csak aktiváljuk a Smart View funkciót, kiválasztjuk a projektort a listából és már indulhat is a képernyőtükrözés. Kipróbáltam, tökéltesen és gyorsan működik, szinte késés nélkül továbbítja a telefonunk képét a vetítőre.

Képminőség, fényerő

Mint ahogyan azt fent már említettem a BlitzWolf BW-VP14 projektor valós Full HD 1080p felbontású kép vetítésére képes. A kép minősége nagyban függ a felületről, amire vetítünk. Én csak egy sima fehér falra vetítve tudtam kipróbálni, de ha tehetitek, akkor mindenképp vetítővásznat használjatok hozzá. A vetítővászon ugyanis nem csak egy egyszerű vászondarab, hanem olyan réteggel van bevonva, ami elősegíti a kép jobb visszatükröződését, így még fényesebb vetített kép érhető el. A fényerővel nincs különösebb probléma, de sajnos nem tudom, hogy a megadott 6000 lumen mennyi lehet ANSI módban számolva, szerintem kb. 200-300 közé eshet. A legjobb kép eléréséhez érdemes teljesen besötétíteni a szobában, de nálam félig leengedett redőnynél is élvezhető volt még a kép.

A BlitzWolf BW-VP14 hűtése és zajszintje

Igen, van zajszintje is a BlitzWolf BW-VP14 projektornak, mivel egy aktív ventilátor látja el a készülék hűtését. Sajnos ennek mértékéről pontos adatot nem közölt a gyártó, a telefonokon használható zajszint mérő meg elég pontatlan, de nagyjából 40-50dBi zaj erősséggel kell számolni (1m-es távolságból mérve). Mit is jelent ez a gyakorlatban? Lehet hallani, hogy megy a ventilátor, ez kétségtelen, de pl. filmnézés közben kb. 1 perc elteltével már nem is vettem észre a háttérzajt, sőt, ha valamilyen külső hangrendszerhez is hozzákötjük, akkor meg már el is tűnik. Nem ez a leghangosabb ventilátorral rendelkező projektor, amivel volt már dolgom, szerintem teljesen vállalható a zajszintje. A készülék bal oldalán helyezkedik el a szellőzés beszívó része, ahol egy kis ajtó mögött egy nagyon finom porszűrő is található. Ezt a szűrőt érdemes lehet néha megtakarítani azért, hogy elkerüljük az eltömődését.

Használat közbeni tapasztalatok

Amit én láttam a BlitzWolf BW-VP14 vetítő használata közben az igen meggyőző volt. Nagy felbontású és szép vetített kép, szép színek, habár a kontrasztarány lehetne kicsivel magasabb is. Kipróbáltam többféle forrással is, az egyik egy notebook volt, a másik pedig a közkedvelt Xiaomi Mi Box S TV okosító. A számítógépnél nem volt probléma és többnyire a TV box is jól szuperált. Egy valamire azonban oda kell figyelni, mert amikor a TV Box a Plex-ről 24p-ben indította el a filmet a projektor elsötétült, nem volt képes ebben a képfrissítésben vetíteni a képet, többnyire csak 60Hz-en működött. Ez azonban a legtöbb hasonló projektornál így van, csak a jóval drágább típusok tudnak 24p frissítési frekvenciával dolgozni. Ez a projektor leginkább otthoni felhasználásra ideális választás, mozizáshoz mondhatni nem kell ettől több, világos irodában már nem biztos, hogy megállná a helyét. Amit még érdemes megemlíteni az a beépített hangszórója, mely a gyártói adatok szerint csak 5W-os, de meglepetésemre elég nagy hangarőt tud generálni. A nagy hang mellett ráadásként még jól is szól, mélyhangok is vannak benne. Nem mondom, hogy ez a legjobb beépített hangszóró amivel találkoztam, de teljesen vállalható minőségű hangot produkált. Bátran végig lehet vele nézni egy filmet is, mert egyáltalán nem rossz a minősége.

Összegzés, értékelés

A BlitzWolf BW-VP14 az olcsóbb Full HD felbontású vetítők közé tartozik, ebben a kategóriában viszont nagyon jól megállja a helyét. A használata közben semmilyen problémával nem találkoztam (a 24p zavar kivételével), minden úgy működött, ahogyan az kell. A fényerejét tekintve vannak tőle jobb készülékek, de bizony nem ebben az árkategóriában, a világosban való mozizásnak megkérik az árát. De gondoljunk bele, a rendes mozin sincsenek ám ablakok… Jószívvel merem ajánlani ezt a projektort otthoni vetítéshez, a TV kis képernyője után hatalmas élmény lesz a kedvenc sorozatunkat nagyban nézni. Egy jó vászon azért nem árt még mellé, vagy legalább egy fehér és tiszta falfelület, aztán kezdődhet is a vetítés.

BlitzWolf BW-VP14 projektor megrendelés és kupon

A BlitzWolf BW-VP14 projektort ezúttal is a Banggood Webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg csak kínai raktárból elérhető, így mindenképp az EU Priority Line, vagy a Banggood Express postát kell hozzá választani, hogy gyorsan és vámmentesen érkezzen meg.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,99$

 Kuponos ár: 132,99$

Kupon: BGEXBN986

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .