banner
BlitzWolf BW-VP13 teszt, kis projektor, nagy felbontás

BlitzWolf BW-VP13 teszt – Kis projektor nagy felbontás

Már kapható a BlitzWolf BW-VP13 projektor, ami egy relatíve kis házba sűríti mindazt a tudást, amit egy otthoni vetítőtől elvárunk. A natív felbontása Full HD 1080p, nagy a fényereje, van benne WiFi és Bluetooth is, hogy bármit csatlakoztathassunk hozzá, és az ára is azt sugallja, hogy vegyünk egyet belőle.

Már több Blitzwolf projektor járt nálunk tesztelésen, volt ami kevésbé jó, de voltak nagyon szuper modellek is, azonban mindre egyöntetűen igaz, hogy a kategóriájukban igyekeznek a lehető legtöbbet nyújtani. A Blitzwolf a jobb gyártók közé tartozik, persze nekik sem minden termékük elsőosztályú, de általánosságban elmondható, hogy amit ígérnek a reklámokban azt meg is kapjuk. Az elmúlt időben a gyártó csak úgy szórja az újabbnál-újabb projektorokat, a VP1-el kezdődött minden, a mostani tesztalanyunk pedig már a Blitzwolf BW-VP13 típusjelzést kapta, de itt a VP-14, VP-15 is, valamint elindult egy új DLP sorozat, aminek az első képviselője a VT-1 és a VT-2 modell. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a típusok között. Egy dologban azonban biztosak lehetünk, a pénzünkért a lehető legtöbbet fogjuk kapni, ha Blitzwolf vetítőt választunk.

A Blitzwolf BW-VP13 modell már a megjelenése pillanatában elnyerte a tetszésem. Minden olyan funkciót megad, amit a nagyobb testvérei is tudnak, az ára viszont azoktól sokkal kedvezőbb. Először is van valós Full HD 1080p vetített kép, relatíve nagy 6000 lumen fényerő, 3500:1 kontrasztarány, 2,4Ghz és 5GHz WiFi, Bluetooth, és nem utolsósorban nagyon kedvező ár címke. Én előrendelési akcióban vettem 149,99$-ért kínai raktárból, most meg a lenti kuponnal már csak 139,99$-ba kerül EU raktárból, egy kicsit rosszul jártam, de hát ez az ára, ha azonnal kell valami 🙂

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 139,99 $

Kupon: BGNCH9718

Vásárlás

Mire is használható egy otthoni Projektor?

Az otthoni projektorok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ez pedig tovább fokozódik, ahogy egyre megfizethetőbb áron jelennek meg az újabb készülékek. Meg kell jegyezni, hogy a projektor nem TV, ne várjuk el azt a minőségű képet, mint egy LCD TV esetében, a kép kicsit fakóbb lesz, sokkal inkább moziélményre számítsunk. A legnagyobb előnye a TV-vel szemben a hatalmas méretű kép, ami pl. a VP13 esetében 180″ azaz 4,5m átmérőjű is lehet. Hatalmas élmény otthon ekkora méretben nézni a TV műsorokat, vagy filmezni, persze ehhez helyre is szükség van. Nagyon szuper vetítővásznakat lehet már kapni, de ennek hiányában elegendő lehet egy nagy fehér falfelület is a vetítéshez, már 100″-on (2,5m) is meg lesz a moziélmény. A projektort ráadásul nagyon egyszerűen mozgathatjuk, egy nyári estén kivihetjük a kertbe, ahol sütögetés után megnézhetünk egy filmet, akár egy kertmoziban. Nálunk a gyerekek imádták a szobában is, nagyban nézni a mesét hatalmas élmény volt számukra.

Mi van a BlitzWolf BW-VP13 dobozában?

A BlitzWolf BW-VP13 vetítő csomagolása most is a gyártó hagyományos kivitelezésben pompázik, sima zöld-fehér doboz, rajta a semmitmondó típusjelzéssel. Belül biztonságos habszivacs elemek között találjuk meg magát a vetítőt, mellette pedig a tartozékokat. Ezúttal csak egy HDMI kábelt és egy normál AV kábelt kapunk hozzá, és persze a tápzsinór sem maradt ki. Van normál infra távirányító is (elemek nélkül) és egy emelőcsavar, ha magasabbra szeretnénk a képet állítani. A használati útmutató többnyelvű, de magyar sajnos nincs benne.

A csomag tartalma

 • BlitzWolf BW-VP13 projektor
 • Távirányító
 • HDMI kábel
 • AV kábel
 • Tápkábel
 • Emelőcsavar
 • Használati útmutató

Külső kinézet, kezelőszervek

A BlitzWolf BW-VP13 projektor meglepően kis méretű, már amikor a postás hozta a csomagot feltűnt, hogy nem a szokásos nagy dobozt kapom, hanem jóval kisebbet. Mindössze 23x19cm széles és mély, a magassága pedig közel 10cm, Full HD vetítőből még nem járt nálam ennyire kompakt készülék. A dizájn olyan amilyen, semmi extra, normál vetítő kinézete van, elől egy nagy lencsével és diszkrét Blitzwolf logóval. Az élesség és a trapézkorrekció a VP13 esetében manuálisan állítható, most is igaz, hogy ha tehetjük, akkor a trapézkorrekciót középre próbáljuk meg beállítani és egyenesen előre vetítsünk az elmosódás elkerülése érdekben.

A készülék kezelőszervei a fedlap hátulsó részén helyezkednek el, ezekkel teljeskörűen tudjuk minden funkcióját állítani, nem feltétlenül szükséges hozzá a távirányítót használni. Apropó távirányító, itt csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a projektoron elől és hátul is van infra vevő a számára, hogy minden helyzetben képes legyen venni az infra jelet.

Mivel köthetjük össze BlitzWolf BW-VP13 vetítőt?

Csatlakozási lehetőségek szempontjából a BlitzWolf BW-VP13 mindent megad amire szükségünk lehet. A csatlakozók oldalt helyezkednek el, amik között van 2db HDMI bemenet a nagy felbontású készülékek számára, ami lehet kábel TV vevő, műholdvevő, TV Box, IPTV box, Xbox, Playstation konzol, notebook, asztali PC és szinte bármi, ami HDMI csatlakozón keresztül képes videó jelet kiadni. Ez mellett még analóg AV bemenettel is rendelkezik a projektor, hogy a régebbi készülékek is csatlakozhassanak hozzá. Van egy USB és egy SD kártya olvasó is rajta, az ide behelyezett adathordozókon lévő médiafájlokat a projektor beépített média lejátszója képes megjeleníteni. Túl sokat ne várjunk ettől a lejátszótól, szerény a formátumtámogatottsága, de végszükség esetére még jól jöhet.

Az USB csatlakozó még egy dologra használható, az iOS rendszerű telefonokat köthetjük össze a vetítővel, és így azok képét vezetékes kapcsolaton át tükrözhetjük a vászonra. Ennek a módszernek annyi előnye van a vezeték nélküli kapcsolathoz képes, hogy gyakorlatilag késleltetés nélkül, azonnal megjelenik minden, amit a készüléken csinálunk.

A hátsó felén van még egy hagyományos VGA bemenet is a régebbi laptopok számára, ezt csak akkor javasolt használni, ha tényleg nincs más mód a vetítővel való összeköttetésre. A végére maradt a tápcsatlakozója, amit egy normál 230V-os, földeltlen tápkábel.

Csatlakozási lehetőségek

 • 2db HDMI 1.4 bemenet
 • Analóg AV bemenet
 • VGA
 • USB 2.0 port
 • SD kártyaolvasó
 • 3,5mm audió kimenet (fejhallgató)

Vezeték nélkül is tud vetíteni

A Blitzwolf BW-VP13 projektor már vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is képes vetítésére, van benne WiFi és Bluetooth csatlakoztatási lehetőség is. A WiFi ezúttal nem arra szolgál, hogy internetezzünk rajta keresztül, hanem hogy a hálózaton át képet továbbítsunk a projektorra. Ehhez elegendő csak a mobilunkkal és a projektorral is ugyanarra a hálózatra bejelentkeznünk, majd máris küldhetjük a telefonunk képét a vetítőre. Még azt érdemes megemlíteni, hogy a 2,4GHz hálózatok mellett már kezeli az 5GHz-en lévő eszközöket is, azaz képes AC szabvány szerinti nagyobb sebességre.

A Bluetooth képátküldésére nem alkalmas, azonban ezzel csatlakoztathatunk külső hangszórókat, hangprojektort hozzá, amivel még teljesebb lesz az otthoni mozizás élménye. Azért van a projektorban beépített hangszóró is, bár sokra nem megyünk vele, mono, kicsi, halk és ráadásként még alulra is építették be.

Műszaki tulajdonságok

A BlitzWolf BW-VP13 projektor natív Full HD 1080p felbontású képet képes kivetíteni a vászonra, mindezt teszi egy 6000 lumen fényerősségű lámpával. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nagyon szép, részletes lesz a kép, de nappal, világos időben egy kicsit be kell majd sötétíteni a szobában. Ami különbség a nagyobb modellekkel szemben az a trapézkorrekció állíthatósága, jelen esetben csak vertikálisan lehet maximum ±15° -ot állítani, míg pl. a VP6 típusnál ±50° szögben is állíthatjuk ráadásul mind a 4 irányban. Ennek csak akkor van jelentősége, ha nem tudjuk megoldani, hogy pont a vászonnal szembe helyezzük el a vetítőt. A kontrasztarány 3500:1-hez értékű, de ezt ellenőrizni, mérni nem nagyon tudjuk, úgyhogy csak annyit tehetünk, hogy elhisszük a gyártónak. A BlitzWolf BW-VP13 esetében a vetítési távolság 1,5-5,5m között lehet, ennél közelebb, vagy távolabb használva már nem tudjuk jól beállítani a kép élességét. A távolságtól függ a vetített kép mérete is, ami 50-180″ (125cm-450cm) átmérő között állítható. Egy 4,5m-es vetített kép bizony-bizony már mozi kategória 🙂

Műszaki paraméterek

Készülék típusa BlitzWolf BW-VP13
Fényforrás LED
Vetítési technológia LCD
LCD kijelző mérete 4.41’’ TFT LCD
Fényforrás élettartama 40,000h
Megjelenített felbontás 1920x1080p
Max. Bemeneti felbontás 1920x1080p
Kontrasztarány 3500:1
Vetítési arány 1.5
Trapézkorrekció Manuális vízszintes ±15°
Fókusz állítás Kézi
Képarány 16:9, 4:3
Hangszóró teljesítmény 3W, 4Ω
Vezeték nélküli tükrözés Igen
Bluetooth Igen
Telepítési mód Előre, hátrafelé, függesztve
Támogatott videó formátumok avi/mp4/mov/mpg/mpeg/ts/tp/m2ts/dat
flv/swf/asf/vob/rm/rmvb/3gp/3gpp
Támogatott hang formátumok mp3/avi/wmv/mkv/dat/vob/mpg/,peg/ts
Támogatott kép formátumok jpg/jpeg/png/bmp
3D funkció Vörös és kék 3D
Vetítési távolság 1.5-5.5m
Vetített kép átmérő 50-180″ (125-450cm)
Távirányító Infravörös
Tápfeszültség AC 100~240V@50/60Hz
Felvett teljesítmény 90W
SD Kártya Max Méret SD2.0/SDHC 32GB
SDXC 1TB
USB Flash Drive/HDD Max Méret FAT32 192GB
NTFS 2TB
(Külső tápellátásra van szükség)
USB Flash Drive FAT16, FAT32, NTFS
Készülék méretek 234.5*187.6*96mm

Hűtés, zajszint

A hűtő ventilátor zajszintjéről pontos információval nem rendelkezünk, de azt kell mondanom, hogy ez az egyik legcsendesebb projektor amivel eddig találkoztam. Van természetesen némi szélhang, de bőven az elfogadható tartományon belül, kb. 2 perc elteltével már fel sem tűnik, hogy zúg valami benne. A hűtőrendszere a készülékházban teljesen körül vezeti a beáramló levegőt, így minden komponensét hűvösen tartja. A beáramló nyílásnál van egy levegőszűrő is, ami a nagyobb szennyeződéseket képes megállítani, ezt egy csavar eltávolításával egyszerűen kihúzhatjuk és megtakaríthatjuk, ha szükséges lesz a későbbiekben.

A BlitzWolf BW-VP13 projektor üzembehelyezése

A vetítő első bekapcsolását követően nem sok dolgunk akad, elegendő beállítani a fókuszt, valamint ha szükséges, akkor a trapézkorrekciót is pontosíthatjuk. A trapézkorrekció állítása viszonylag kis mozgásteret ad nekünk, ezért érdemes már az elején a vetítővászonnal pont szemben elhelyezni a projektort, hogy minél kevesebb korrekcióra legyen szükségünk. Nagyjából középállásba érdemes tekerni a gyűrűt és így telepíteni a vetítőt. Az indítást követően azonnal a bemenet választó ablakot fogjuk meglátni, ahol rögtön át is kapcsolhatunk a kívánt forrásra. A beállítások menüben átállíthatjuk néhány opcióját, teljesen személyre szabhatjuk a megjelenített képet, az előre beállított módok mellett sajátot is készíthetünk. A nyelv kiválasztásához is érdemes ellátogatni, hiszen van benne magyar nyelv is, a fordítás pedig egyre jobb lesz.

Használat közbeni tapasztalatok

Azt nem tudom megállapítani, hogy valóban megvan-e mind a 6000lumen, de az tény, hogy eléggé szép képet vetít a Blitzwolf BW-VP13 projektor a falra. A szobában félig leengedett redőnynél is szép kép fogadott, de ha teljesen besötétítettem, akkor még jobb volt az eredmény. Projektor vászon épp nem volt sajnos kéznél, de ha tehetitek, akkor mindenképp azt használjatok hozzá, mert az nem csak egy egyszerű vászondarab, hanem olyan réteggel van bevonva, ami elősegíti a kép jobb visszatükröződését, így még fényesebb vetített kép érhető el.

A menü gyorsaságáról nem érdemes sokat beszélni, mert nem nagyon kell használni, beállítunk benne mindent, aztán el is felejthetjük. A bemenetek között gyorsan lehet váltani, én egy TV box-al és egy notebookal próbáltam ki a tudását, minden ment rajta szépen ahogyan kell. Amint azt már említettem a trapézkorrekciót manuálisan lehet állítani és elég szűk keretek között, így a legjobb kép akkor érhető el, ha teljesen szembe vetítünk a vászonra és a trapéz állító csúszka nagyjából középen van. Ilyenkor nincs alul-felül torzítás, azonban ha már emelve kell egy kicsit vetíteni, akkor előfordulhat némi elmosódás az alján, ez mondjuk film közben észrevehetetlen, de táblázat nézése közben látványos lehet.

A képernyőtükrözés viszont nagyon jól működik és szinte azonnal látható is a kivetített képen a telefonunkon elvégzett művelet. A fenti képen látható felül a projektor által létrehozott WiFi hálózat neve, ehhez kell csatlakozni a jelszóval és máris indíthatjuk a telefon képernyőtükrözés funkcióját. Az ismertebb gyártók képernyőtükrözés elnevezéséhez is találunk segítséget az útmutatóban. Az iPhone telefonok esetében sajnos csak vezetékkel használható a képernyőtükrözés, de ezért a kis kellemetlenségért cserébe szinte késleltetés nélküli képet fogunk kivetítve látni.

Megéri a BlitzWolf BW-VP13 az árát?

A BlitzWolf BW-VP13 az egyik legolcsóbb Natív Full HD felbontású projektor, az olcsó ár viszont nem megy a használhatóság, vagy a minőség rovására. Egyetlen negatívumként talán a csekély keretek között állítható trapézkorrekciót tudnám megemlíteni, de legalább van benne. Extraként érdemes kihangsúlyozni a WiFi és a Bluetooth támogatást, ezek sok drágább modellből még hiányoznak. Én bátran ajánlom megvételre ezt a vetítőt, persze a tudása nem ér fel a több százezer forintos készülékekéhez, de nem is kerül annyiba, TV-t nézni, otthoni mozizáshoz jó választás. A cikk írásakor mindössze 140$-t, azaz nagyjából 42000- Ft-ot kértek érte a boltban, ennyiért, hasónló tudású készüléket nem nagyon fogunk itthoni boltban találni.

Blitzwolf BW-VP13 kupon és vásárlás

A Blitzwolf BW-VP13 projektort a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Kínai raktárból való rendeléskor válaszd az EU Priority Line szállítási módot, ezzel vámmentesen fog megérkezni, de ha elérhető, akkor érdemesebb EU raktárból rendelni, ahonnan gyorsabban és szintén adómentesen fog megérkezni. A vásárláshoz kattints a lenti gombra, a kuponkódot a fizetési oldalon tudod megadni. Amennyiben segítségre lenne szükséged, akkor olvasd el vonatkozó cikkünket, hogy hogyan rendelj a Banggood webáruházból.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 139,99 $

Kupon: BGNCH9718

Vásárlás

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .