banner
Blitzwolf BW-VP11 projektor teszt

BlitzWolf BW-VP11 projektor teszt – Olcsó ár és hatalmas fényerő

Megérkezett a Blitzwolf BW-VP11 projektor, amely a belépő kategóriát erősíti, hatalmas fényerővel, megnövekedett kontraszttal, de mindez továbbra is elérhető áron. Az otthoni minőségi mozizás immár nem kell, hogy sokba kerüljön, fantasztikus élmény érhető el a Blitzwolf új HD vetítőjével.

Kétség sem férhet hozzá, hogy vetítő fronton a Blitzwolf korábbi slágerterméke az általunk is kipróbált BW-VP1 volt. Olcsó, jól használható, alap otthoni felhasználásra bőven elegendő, ráadásul érkezett belőle egy Pro verzió is, ami hozott néhány új funkciót is. Most pedig itt van a kezünkben a Blitzwolf BW-VP11 ami végre elhozza mindazt, amit egy olcsó projektortól elvárhatunk, megvan benne az előd minden funkciója, de ezt megfejelték egy 6000 lumenes fényerővel és a kontrasztaránya is megnőtt 3500:1-re lett, és mondhatom, hogy ez a két paraméter talán a legfontosabb a projektoroknál (persze sok minden más is van még). Már itt a cikk elején fontos leszögezni, hogy ez nem egy professzionális vetítő, a felbontása csak 720p HD és sok mindent manuálisan kell rajta állítani. Viszont otthoni mozizáshoz kitűnő, filmeket, sorozatokat, meséket nézni sokkal jobb élmény, mint egy TV-n. A gyerekek egyszerűen imádják, de hiszen mi is szerettük a diavetítőket anno, ez annak a 21. századi verziója, már mozgó képpel és hanggal.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 92,99 $ ~ 32.000.- Ft

Kupon: BGZG564

Vásárlás

Banggood vásárlási segédlet, ha elakadnál…

Ha a kupon már nem működne, itt találhatsz hozzá másikat…

Kicsomagolás, tartozékok

A Blitzwolf BW-VP11 projektor csomagolása teljes mértékben követi a már hagyományosnak számító Blitzwolf vonalat, zöld-fehér doboz, rajta a típus jelzéssel, semmi csicsa, semmi extra. Belül megtaláljuk a projektort, ami kicsit nagyobb, mint az előd modell volt, valamint a tartozékokat ezúttal is egy külön kartondobozban találjuk meg. A kisebb dobozban van egy hálózati tápkábel, egy kis távirányító, de nem maradt el a 3,5mm-es AV jack – RCA kábel és a HDMI kábel sem. Van még benne egy puha törlőkendő a lencse tisztításához, valamint ezúttal is kapunk hozzá egy magasságállító csavart. Végezetül találunk még benne némi leírást, többnyelvű, de magyar nincs benne.

A csomag tartalma

 • Blitzwolf BV-VP11 projektor
 • Távirányító
 • AV kábel
 • HDMI kábel
 • Tisztító kendő
 • Magasság állító csavar
 • Tápkábel
 • Használati útmutató

A Blitzwolf BW-VP11 kinézete

A készülék mérete közepesnek mondható, kicsit nagyobb, mint az előd, viszont sokkal kisebb, mint a nagyobb modellek. A szélesség 25cm, a magassága 8,5cm a mélysége pedig kb. 20cm. A vetítő szép, lekerekített formákkal rendelkezik, a csillogó felületekkel némi dizájnt is próbáltak belecsempészni. Az optika a készülék bal felén található, amit egy műanyag kupak véd az esetleges sérülésektől, a felhelyezésekor ügyeljünk, hogy a lencse behúzott állapotban legyen, nehogy összekarcoljuk vele. Szintén itt az előlapon találjuk meg kicsit elrejtve a távirányító infra vevőjét, sajnos ezúttal a hátlapra nem került belőle, így ügyeljünk a felszerelésekor, hogy ide kell majd céloznunk a távirányítóval.

A Blitzwolf BW-VP11 projektor kezelőgombjai a készülék hátsó felén találhatóak meg, ezekkel a távirányító használata nélkül is teljes körűen tudjuk vezérelni minden funkcióját. Az optika felső részén láthatók a manuális élességállító és a trapézkorrekció állítására szolgáló tekerők, ebben a kategóriában sajnos még kézzel kell ezeket beállítani. A projektor többféle módon is használható, lehet csak simán az asztalon elhelyezve, ehhez hasznos kiegészítő a magasságállító csavar, de rögzíthetjük állványra, vagy akár fejjel lefelé a plafonra is. A rögzítéséhez a készülék alján megtalálhatóak a szabványos csavarhelyek. Fontos megemlíteni, hogy az ideális vetítési távolság a faltól, vagy vászontól 1,5m és 5m közé esik, a távolság növelésével nő a képméret is, ami 50-től egészen akár a hatalmas 140 inch (~350cm) képátló is lehet.

Csatlakozók, bemenetek

A Blitzwolf BW-VP11 csatlakozóit a készülék hátoldalán találjuk meg. Van rajta normál VGA bemenet, nagy felbontású HDMI bemenet, ami maximum 1080p jeleket képes fogadni és megjeleníteni (persze csak 720p-ben vetítve). Nem maradt el a régi analóg AV bemenet sem, ami 3,5mm-es jack csatlakozójához kábelt is találunk a dobozban. A hangot szintén egy normál jack csatlakozón keresztül adhatjuk tovább külső hangszóróknak, vagy akár házi-mozi rendszernek is. Végezetül még 2db USB port is található rajta, ehhez külső tárolókat (pendrive, merevlemez) csatlakoztathatunk, és a projector képes lejátszani a rajta lévő médiaformátumokat. Sokat ne várjunk el a beépített média lejátszótól, de az alapformátumokkal megbirkózik. Amit még nem említettem az a tápcsatlakozó, ezt a készülék oldalán fogjuk meglelni.

A Blitzwolf BW-VP11 vezeték nélküli csatlakoztatása

A Blitzwolf BW-VP11 projektor képes vezeték nélküli csatlakozásra is, de azért túl összetett dolgokra nem kell gondolni. Egyetlen feladatra használható, mégpedig a mobiltelefon, vagy tablet képernyőtükrözésére (screen cast). Vezeték nélkül csak Android rendszerű készülékekkel működik, iOS rendszer futtató eszközökkel pedig csak vezetékes USB összeköttetéssel használható. Android telefonnal próbáltam ki, teljesen jól működik, a csatlakozás egyszerű és még a telefon a képarányát is megváltoztatta, hogy a kép tökéletes legyen kivetítve is. Pillanatok alatt átdobhatjuk rá a YouTube videókat, de internetezhetünk is vele.

Műszaki tulajdonságok

Mint ahogy a bevezetőben is említettem a Blitzwolf BW-VP11 vetítő egy belépő kategóriájú készülék, a gyártó egyik legkiesebb modellje, ehhez mérten a maximum felbontása is csupán HD azaz 1280×720 pixel, vagyis közismertebb jelöléssel 720p. Ami újdonság a belépő szinten az a relatíve nagy fényerő, ami 6000 lumen. A fényerő az egyik legfontosabb tulajdonság egy vetítő esetében, hiszen ettől függ, hogy mennyire lesz fényes a vetített kép, mennyire kell besötétíteni a szobában.

A benne lévő LED fényforrás élettartama a gyártó szerint 40000 óra, azaz ennyi ideig mehet meghibásodás nélkül a készülék, ha kiszámoljuk, akkor ez 4,5 év folyamatos, napi 24 órás használat mellett (na de ki használná folyamatosan a projektort?). A vetítés módja LCD technológián alapul, ebben a szegmensben még nem találunk a modernebb DLP technológiát használó készüléket. További újdonság ennél a típusnál, hogy nagyon jónak számító 3500:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, az elődnél ez az érték még csak 2000:1-hez volt. Persze otthoni körülmények között ezt nem tudjuk megmérni, sőt a gyártók is eltérő módon mérik, de a kipróbálás után úgyis kiderül, hogy tetszik-e amit látunk a kivetített képen.

Megjelenítési technológia LCD
Fényforrás LED
Távirányító Igen
Képernyőtükrözés Igen
LED fényforrás élettartama 40,000 óra
Színmélység 16.7M
Natív felbontás 1280 x 720 pixel
Bemenetei felbontás 720P/1080P
Kontraszt arány 3500:1
Vetítési távolság 1.5-5m
Feszültség bemenet AC 100~240V 50/60Hz
Energiafogyasztás 60W
Videó formátumok MP4/AVI/WMV/RMVB
Hang formátumok MP4/WMV/OGG/AAC/FLAC/WAV
Kép formátumok JPEG/BMP/PNG
Bemenetek VGAx1/USBx2/HDx1/AVx1/AUXx1
Képméret (inch) 50 – 170
Függőleges trapézkorrekció ±15°
Vetítési lehetőségek Előre/Állványról/Függesztve
Képarány 4:3/16:9
Fókusz Manuális
HDD max kapacitás 250GB (külső áramforrással)
Hangszóró 3W/4Ω beépített
HD/VGA/AV 576i/576P/720i/720P/1080i/1080P

A projektor első bekapcsolása

Az első bekapcsolás után a készülék azonnal elindul és használatra készen áll, nincs telepítő menü, de a beállításokat természetesen módosíthatjuk tetszésünk szerint. A menü nyelve angol, a nyelv választásnál szerepel a magyar is, mint lehetőség, de hiába állítottam be, továbbra is angol maradt minden. Csak a legszükségesebb funkciók beállításán tudunk módosítani, finom hangolhatjuk a színeket, a hangot, van néhány időzítő is, és módosíthatjuk a képarányt is ha szükséges. Sokat nem fogunk ide visszatérni, de egyszer érdemes minden opción átmenni.

Ezt követően a távirányítón lévő SOURCE gomb megnyomásával választhatjuk ki a használni kívánt bemeneti forrást. Én nemes egyszerűséggel egy TV Box-ot csatlakoztattam hozzá a HDMI bemeneten keresztül, de természetesen bármelyik bemenetet használhatjuk. Ezt követően már minden készen áll, kedvünk szerint használhatjuk, mint megjelenítő eszköz.

A Blitzwolf BW-VP11 képminősége

A képminőségről nem tudok ódákat zengeni, szép, de korántsem tökéletes. A fényerő az szemmelláthatóan nagyobb, mint az elődnél volt, de nem vagyok benne biztos, hogy megvan az a 6000 lumen, amit a gyártó ír. Ha tényleg élvezetesen szeretnénk mozizni, akkor be kell sötétíteni a szobában, napsütésben semmit nem fogunk látni. A színek viszont valóban sokkal kontrasztosabbak, szebbek, de ne várjunk olyat, mint egy TV esetében, annál azért fakóbbak lesznek a színek.

Hűtés, zajszint

A Blitzwolf BW-VP11 projektor dupla hűtéssel rendelkezik, egyfelől van egy tisztességes méretű hőcsöves hűtőborda, másfelől pedig egy aktív ventilátor. A ventilátor arra hivatott, hogy hűtse a LED fényforrást, tekintve, hogy aktív, ezért hangja is van. Nem túl hangos, de azért csendesnek sem mondanám, a fülem gyorsan megszokta és filmnézés közben szinte egyáltalán nem is volt zavaró. A hűtésnek hála viszont egyáltalán nem melegszik fel a készülék, még több órányi filmnézést követően sem tapasztaltam extrém melegedést.

Használat közbeni tapasztalatok

A képminőség teljesen elfogadható, hazudnék, ha azt írnám, hogy nem láttam tőle szebbet, de ne felejtsük el, hogy „csak” egy 720p HD felbontású, belépőszintű készülékről van szó. A legélesebb képet úgy érjük el, hogy, ha pont szembe vetítünk és a trapézkorrekció  nagyjából 0 állásban van. Amennyiben egy kicsit fel, vagy le kell vetíteni és szükséges a trapézkorrekciót is állítani, akkor előfordulhat némi elmosódás a kép alsó, vagy felső szélén, a trapézkorrekció beállításától függően. Ezt azonban szinte csak szöveg megjelenítésénél lehet észre venni, filmnézés közben egyáltalán nem észlelhető. Szóval, ha prezentációs feladatra is használnánk, vetítenénk vele táblázatokat, vagy dokumentumokat, akkor mindenképp a vászonnal/fallal szemben próbáljuk meg beállítani a projektort.
A beépített médialejátszó részét viszont jobb, ha ezúttal is elfelejtjük. Próbáltam néhány filmmel, de szinte csak az alap formátumokat ismeri. Sokkal jobb választás, még ha csak egy alap Android TV Box-ot csatlakoztatunk hozzá és azon keresztül használjuk, felesleges kísérletezni, így tuti biztosra mehetünk vele.

Összegzés, értékelés, Blitzwolf BW-VP11 ár

A Blitzwolf BW-VP11 projektor nekem nagyon tetszett, persze vannak hiányosságai, de azt tartsuk szem előtt, hogy ez egy belépőszintű készülék, így nem lesz mindenben tökéletes. A fényerő valóban nőtt az elődhöz képes, de azért nem annyira, hogy napsütésben is használni lehessen, be kell hozzá sötétíteni a szobában. A beépített médialejátszót jobb, ha elfelejtjük, de külső eszközök tárháza csatlakoztatható hozzá, természetesen TV-t is nézhetünk rajta egy set-top-box, vagy műholdvevő csatlakoztatásával. Van hangja is a ventilátornak, de filmezés közben nem zavaró, viszont prezentációnál már az lehet. A beépített hangszóró sem teljesen tökéletes, de sokkal jobb, mint az elődnél volt, it már van egy kis mélyhang is.
Otthoni mozizáshoz kiváló készülék a Blitzwolf BW-VP11, sokkal élvezetesebb rajta filmet nézni, mint a „kis” TV-n, nyári estéken kitehetjük a kertbe is a családnak, biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz. Nálunk a gyerekek imádták a szobában is, nagyban nézni a mesét hatalmas élmény volt. Én úgy látom, hogy belépőszintű projektor esetén a Blitzwolf BW-VP11 alá ne adjuk, teljesen jól használható, egyértelműen megéri az árát, bátran ajánlom a megvételét.
Ja, igen, majd elfelejtettem, az ára. A cikk születésekor mindössze 95$-t kértek érte, ez nagyjából 30.000.- Ft körüli árat jelent, ráadásul EU raktárból érkezett, így egy hét alatt már nálam is volt. Nem sokkal kerül többe, mint az előd VP1, viszont annál jóval többet tud, nem kérdéses, hogy megéri-e az árát, én továbbra is az egyik legjobb ár-érték arányú készüléknek tartom a belépő kategóriában.

Előnyök:

 • Kitűnő ár-érték arány
 • Megnövelt fényerő
 • Jó kontrasztarány
 • Sok bemenet
 • Igényes kialakítás

Hátrányok:

 • Gyenge beépített médialejátszó
 • Kicsit hangos hűtés

Kupon, vásárlás

A Blitzwolf BW-VP11 projektort a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Kínai raktárból való rendeléskor válaszd az EU Priority Line szállítási módot, ezzel vámmentesen fog megérkezni, de ha elérhető, akkor érdemesebb EU raktárat választani, ahonnan gyorsabban és szintén adómentesen fog megérkezni. A vásárláshoz kattints a lenti narancssárga gombra, a kuponkódot a fizetési oldalon tudod megadni. Amennyiben segítségre lenne szükséged, akkor olvasd el vonatkozó cikkünket, hogy hogyan rendelj a Banggood webáruházból.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 92,99 $ ~ 32.000.- Ft

Kupon: BGZG564

Vásárlás

Ha a kupon már nem működne, itt találhatsz hozzá másikat…

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .