banner
Blitzwolf V2 okos projektor teszt - Full HD gyönyörűség olcsó áron

Blitzwolf BW-V2 okos projektor teszt – Full HD gyönyörűség olcsó áron

Nagyon rég volt már, hogy új projektort mutatott volna be a BlitzWolf, de most megtörték a csendet a BlitzWolf BW-V2 típusjelzésű vetítővel. Ez egy valós Full HD kép vetítésére képes készülék, ráadásul Android operációsrendszer fut rajta, és még amolyan félautomata beállításokkal is rendelkezik. Viszont ami talán a legfontosabb az az, hogy nagyon-nagyon jó árcédulával látták el, megmerem kockáztatni, hogy jelenleg talán ez az egyik legjobb vétel az otthoni vetítők közül.

banner

A Blitzwolf már eddig is nagyon jó és nagy népszerűségnek örvendő projektorokkal rendelkezett, annyi típus volt már, hogy követni is nehéz őket, ha jól számolom, akkor kb. a 18. modellnél járnak. Korábban több modellt is volt szerencsénk tesztelni, és kategóriájában minddel elégedettek voltunk, voltak olcsóbb készülékek HD felbontással és volt csúcsmodell is automatikus működéssel. Sajnos időközben sok modell gyártása megszűnt, pedig voltak köztük nagyon jó darabok. Amiben ezúttal is biztosak lehetünk, az a Blitzwolf minősége, ami erős középkategóriás, az én elvárásaimnak maximálisan megfelelnek a termékei.

A most megjelent Blitzwolf BW-V2 típusú vetítő azonban egy kicsit különbözik az elődöktől, no nem csak a típusjelzésében (az új V sorozat), hanem tudásában is más. Ami talán a legfontosabb, hogy ezúttal nem csak egy megjelenítőről beszélhetünk, hanem egy multimédiás vetítőről van szó, mivel saját operációs rendszerrel is rendelkezik, ami egy kicsit átalakított Android. A Blitzwolf BW-V2 működése amolyan félautomata, mert pl. a képélességet még manuálisan tudjuk beállítani, viszont már van benne automatikus, 4 irányú trapézállítási lehetőség. Nem kell a trapézkorrekcióval babrálnunk, csak kapcsoljuk be és saját magának beállítja a tükrök pozícióját. Ezek mellett még számos extrával felszerelték, pl. van benne 5G WiFi, dupla hangszóró és nem utolsósorban még jól is néz ki. Viszont ami talán mindennél fontosabb, azaz ára, szinte hihetetlen módon nagyon jó árcédulát kapott már a megjelenése pillanatában, ugyanis mindössze 139,99$-t kértek érte. Átszámolni viszont nem nagyon merem az elszaladt dollár árfolyam miatt, na, jó kb. 61000-Ft, ennyiért itthon bizonyosan nem fogunk találni ilyen tudással rendelkező projektort.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 135,99$ ~ 54.400.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHIFG168

+KEDVEZMÉNY: Ide kattintva még kérhetsz egy 7$-os Allowance kupon, így a végső ár 128,99$ lesz 51600- Ft!!!

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A Blitzwolf BW-V2 kicsomagolása

A Blitzwolf BW-V2 projektor csomagolását ezúttal sem lehet összetéveszteni semmi mással, a gyártótól immár hagyományossá vált zöld-fehér dobozban érkezett, rajta csupán a típusjelzéssel. Belül megtaláljuk magát a vetítőt habszivacsok ölelésében, mellette pedig néhány tartozékot is fellelhetünk. Kapunk mellé egy 230V-os hálózati tápkábelt, egy távirányítót és egy háromlábú állványt is csomagoltak mellé. Van használati útmutató is, ami többnyelvű, de a magyar ezúttal is kimaradt belőle. Csak a legszükségesebbeket kapjuk hozzá, a távirányítóba az elemeket például már nekünk kell beszerezni. Ami fájó pont, hogy semmilyen lencsevédőt nem kaptunk mellé, pedig egy hordozhatónak mondott projektornál ez nem elhanyagolható.

A doboz tartalma

  • Blitzwolf BW-V2 projektor
  • Hálózati tápkábel
  • Távirányító
  • Háromlábú állvány
  • Használati útmutató

Íme egy dizájnos vetítő

Kétség kívül a Blitzwolf BW-V2 az egyik legszebb kivitelezésű projektor azok közül amikkel eddig dolgom volt. Nagyon igényes és szép a külseje, a matt fehér műanyag készülékházat elölről egy szövetborítás fedi, ami kitűnő eleganciát kölcsönöz neki. Még az elején lévő Blitzwolf logó is igényesen mutat rajta. A méterét tekintve viszont pozitívan csalódnom kellett, mert annál is kisebb, mint amit a képek alapján gondoltam róla, szinte a tenyeremben is elfér. Mindössze 19cm széles, 13cm magas és 14cm mély, egy Full HD felbontású vetítőtől ezek nagyon jó paraméterek. Mint említettem hordozhatóként szerepel a gyártó oldalán is, ez abban merül ki, hogy kicsi a mérete és van felül egy – szintén nagyon dizájnos – bőrhatású hordozópántja.

A Blitzwolf BW-V2 be- és kimenetei

Mivel a Blitzwolf BW-V2 egy otthoni használatra szánt projektor, ezért a csatlakozókból is csak a legszükségesebbek kerültek rá. A külső készülékeinket csak egy HDMI porton keresztül köthetjük rá, több videóbemenet nincs rajta. Találunk még hátul egy USB csatlakozót, ahova külső háttértárat csatlakoztathatunk (pendrive, merevlemez) és a rajta lévő tartalmat lejátszhatjuk a projektorral közvetlenül. A külső tartalmak lejátszására számtalan program áll a rendelkezésünkre, köszönhetően az Android rendszer rugalmasságának. Ha csendben szeretnénk mozizni, akkor vezetékes és Bluetooth fül- , vagy fejhallgató csatlakoztatására is van lehetőségünk. A mellékelt távirányító ugyan csak egy alap infra modell, de mivel elől és hátul is van infra vevő, így szinte bárhonnan vezérelhetjük vele a készüléket. Azonban külső légegér, vagy rádiós távirányító használatára is van lehetőség, szintén az Android rendszernek köszönhetően.

A motorháztető alatt

A Blitzwolf BW-V2 egy okosprojektor, azaz nem csak egy megjelenítő, hanem saját Android operációs rendszerrel is rendelkezik. Egy Mediatek MT5862 CPU dolgozik benne, ami 4db ARM Cortex-A53 maggal rendelkezik, és magonként 1550MHz órajelre képes. A videómegjelenítésért egy ARM Mali-G31 GPU a felelős, ami maximálisan 1080p felbontást képes biztosítani. Nem egy atomerőmű, de a célnak tökéltesen megfelel, normálisan használható vele a készülék. Memóriából csupán 2GB került bele, de mivel az Android 9.0 verzió fut rajta, így még ez is elegendő hozzá. Tárhelyből összesen 16GB áll a rendelkezésünkre, ami viszont több, mint elegendő, hogy minden média applikáció kényelmesen elférjen rajta. Gyakorlatilag egy jó középkategóriás TV okosítót építettek a Blitzwolf BW-V2 projektorba, ami ráadásul még egészen jól használható is (erre még később visszatérek). A készülékben van beépített WiFi és Bluetooth is, a WiFi ráadásul a 2,4GHz hálózatok mellett támogatja a nagyobb sebességű 5GHz frekvencián működőket is, így a Full HD tartalom lejátszása bizonyosan akadozásmentes lesz.

A vetítő részét nézve a Blitzwolf BW-V2 egy LCD technológiájú projektor, ami LED világítással rendelkezik. A készülék vetített natív felbontása 1080p azaz Full HD, de a bemenetén tudja fogadni a 4K tartalmakat is. A képélességet manuálisan tudjuk beállítani, viszont a trapéz korrekció már 4 irányú és motorikusan vezérelt, valamint akár automatikusan is képes korrigálni +/-40 fokban, ha szükséges.

Üzembe helyezés és főbb funkciók

A Blitzwolf BW-V2 projektor üzembe helyezésről sokat nem tudok írni, mivel elegendő csak bekapcsolni a készüléket és máris használatba vehetjük. Egy nagyon szép és teljesen egyedi kezelőfelület köszönt minket, ami kicsit hasonlít a korábbi Android modelleknél látottakhoz. A felület nyelve angol, sajnos magyar nincs benne. Az egyedi felület mellett a háttérben azonban megbújik a hagyományos Android TV menü is, csak nehéz előcsalogatni. Nekem úgy sikerült, amikor az egyik telepített alkalmazás engedélyt kért valamire, és ekkor előjött a gyári Android TV menü, amiben még a magyar nyelv is választható. Viszont itt is ugyanazok a lehetőségek vannak, mint a szebb főmenüben, így sok értelme nincs a használatának.

A kezelőfelület egyébként nagyon jól össze van rakva, egyszerű és kényelmes a használata. Már a gyárban feltelepítettek sok applikációt nekünk, de természetesen van Play Áruház is, méghozzá a TV-s verziót kapjuk belőle, így könnyebben kezelhetjük, telepíthetjük az alkalmazásokat. Jó hír, hogy már feltelepítve vár minket az Aptoide TV alkalmazás áruház is, amiben szinte minden applikációt megtalálunk a készülékhez. A teljeskörű használthoz ajánlott bejelentkezni a Google fiókunkkal is a rendszerbe, sok lehetőség (pl. a Play Áruház) csak ezt követően válik elérhetővé.

Android rendszerrel a multimédiás tartalmakért

Mivel ezúttal egy Android rendszerű vetítőről van szó, a multimédiás felhasználhatósága szinte korlátok nélküli. A Blitzwolf BW-V2 projektorra már a gyárban telepítettek sok multimédiás applikációt, rajta van pl. a Netflix és a Disney+ is. A Netflix működik, azonban csak alacsony felbontáson használható, mert ez a készülék nem rendelkezik hivatalos gyári licensszel. Ellenben teljesen jól működik, a távirányítóval is kezelhető minden funkciója (néha azért kell a kurzort is használni hozzá). A Disney+ már keményebb dió, nálam nem mindig akarta a filmeket elindítani. A Disney+ applikáció elindítása és a bejelentkezés után azonnal megjelent az alkalmazás kezdőoldala, ahol tudunk a filmek között tallózni. Először még minden filmet gond nélkül és viszonylag gyorsan elindított, majd a készülék ki- és bekapcsolását követően már egy hibajelzéssel tudatta, hogy nem tudja lejátszani a filmeket. Szóval a Disney+ vagy működik, vagy nem, de legtöbbször inkább nem. Az HBO Max viszont tökéltesen és gördülékenyen használható a készülékkel, semmilyen hibát nem tapasztaltam, minden filmet lejátszott.

Hasonlóan jó a helyzet a helyi filmjeink lejátszásával kapcsolatban is, erre én a Kodi-t és a Plex-et telepítettem fel. Mindkét alkalmazás jól működik, gyorsan és kényelmesen használható. Van természetesen YouTube kliens is a projektoron, ebből szintén a TV megjelenítőkre optimalizált változatot használhatjuk, a próbák során mindig kifogástalanul működött.

Képernyő tükrözés

A Blitzwolf BW-V2 projektor már alapból támogatja a mobilunk képernyőtükrözés funkcióját, lehetőségünk van Android és iOS rendszerű készülékek képernyőjét megjeleníteni a vetítőn, természetesen vezeték nélkül. Android-nál erre a Miracast-on keresztül van lehetőség, iOS esetében pedig az AirPlay-t használhatjuk. Mindkét rendszer esetében teljesen jól működött ez a funkció is.

A Blitzwolf BW-V2 képminősége és fényereje

A Blitzwolf BW-V2 vetítő képminősége maximálisan elfogadható, szép és tiszta a vetített kép, a színek nem torzulnak. Persze nem szabad egy több 100.000.-Ft-os készülékhez hasonlítani, mert akkor csalódás lesz a vége, de a maga kategóriájában szerintem teljesen vállalható a vetített kép.  Az egyik legfontosabb paraméter a projektoroknál a fényerősség, hiszen ezen áll, vagy bukik minden, lesz-e, azaz elég fényes lesz-e a kép. Nos, a Blitzwolf BW-V2 készülék a gyártói adatok szerint 200ANSI lumen fényerőre képes (végre ANSI-ban adják meg, így össze lehet hasonlítani más készülékekkel). Ez a szám a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legjobb kép eléréséhez be kell sötétítenünk a helyiségben ahol használni szeretnénk, borús időben talán látható a kép, de napsütéskor bizony le kell engedni a redőnyöket. A próbák alapján megerősítem a gyártói adatokat, mert tényleg csak sötétben lesz élvezhető pl. egy film, pláne ha az tele van van sötétben játszódó jelenetekkel. Ez talán az egyetlen hátránya a készüléknek az alacsony fényerő, érdemes vele számolni, mert egy jólmegvilágított szobában nem sokat fogunk látni a képből.

Beépített hangszóró és a zajszint

A Blitzwolf BW-V2 – mint egy jó multimédiás projektor – rendelkezik beépített hangszórókkal is, így többesszámban, mert kettő is van benne. A hangszórók elhelyezése érdekes, mert egy az elejében található, egy másik pedig a hátuljában. Ami nekem feltűnt, hogy valamit nagyon jól csináltak a mérnökök, mert a hangszórók hangja szinte a vászontól érkezik, mintha moziban lennénk. Persze a hangerőssége és a minősége nem ér fel egy házimoziéhoz, de arra maximálisan elegendő, hogy legyen hang, ha épp más külső eszköz nincs kéznél (pl. Bluetooth hangszóró, vagy soundbar).

A készülékben 2db aktív hűtő ventilátor is található, ami bizony zajt generál. Pontos adatunk nincs a zaj mértékéről, csak a használat közbeni tapasztalataim tudom megosztani. A gyártó úgy hirdeti a Blitzwolf BW-V2 projektort, hogy zajmentes a működése. Ez természetesen nem igaz, mert amint bekapcsoljuk azonnal hallható lesz a ventilátor halk zúgása, ami valóban halk! A beállítások menüben van lehetőségünk a ventilátor működését szabályozni, ez alapból automatára van állítva, és így tényleg nagyon csendes. Viszont ránéztem a hőmérsékletekre, és a CPU terhelés nélkül is 90 fokon volt. Ha a ventilátort átállítottam manuálisra, akkor csökkent a hőmérséklet kb. 65 fokra, a zajszint pedig nőtt. Nem tudom, hogy pontosan mért-e a program, mint ahogyan azt sem, hogy ez a magas hőfok hosszútávon milyen hatással lehet a processzorra. Lehet, hogy érdemesebb beáldozni a csendes működést a hosszabb élettartam végett, vagy hagyhatjuk automatán is, és bízzunk a projektorban, hogy tudja mikor kell feljebb venni a ventilátorok fordulatszámát.

Használat közbeni tapasztalatok

A Blitzwolf BW-V2 projektor alapvetően egy jól használható készülék. Megnéztem rajta néhány filmet és maximálisan élvezhető volt a látott kép és hang. Az automatikus trapézkorrekció viszont nem működött mindig pontosan, én úgy tapasztaltam, hogy jobban járunk, ha a felszerelést követően a menüből manuálisan állítjuk be, így mindig egyenes lesz a kép széle. Általában nem szoktam ajánlani az Android rendszerű projektorok megvételét, mivel ebben az olcsó kategóriában jellemzően csak nagyon alap hardver kerül a készülékbe. Ha jó Androidos projektort szeretnénk akkor már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A Blitzwolf BW-V2-ben egy amolyan közép utas megoldást látok, a rendszer maga jól felépített és stabil is, gördülékenyen használható, de mégis vannak benne apróbb hibák. Gondolok itt az alapfelbontású Netflix-re, vagy a bizonytalan működést produkáló Disney+ alkalmazásra. Használható, sőt jól használható, de azért még ennek a készüléknek is vannak gyengeségei. Én azt ajánlom, hogy az alap dolgokra, mint pl. a YouTube, vagy a helyi média lejátszás nyugodtan használhatjuk a projektorba épített TV okosítót. Viszont ha azt szeretnénk, hogy minden és mindig problémamentes legyen, akkor vegyünk hozzá egy külön HDMI stick-et és minden gondunk tovaszáll. Az én jelenlegi kedvencem a nemrég kipróbált Amazon Fire TV 4K, vagy ugyanebből a Max változat.

Összegzés, vélemény

A Blitzwolf BW-V2 egy nagyon igényes kialakítású készülék, rég láttam már ilyen szép projektort. Android operációs rendszerrel rendelkezik, ami páratlan multimédiás képességekkel ruházza fel. Igazán jó dolog benne a 4 oldalú automatikus trapézállítási lehetőség, ez jellemzően eddig csak a nagyobb (és drágább) modellek kiváltsága volt. Mindezek az előnyök mellett a fényerővel nem bántak túlságosan bőkezűen a gyárban, a 200ANSI lumen elegendő otthoni használatra, de a szobába be kell sötétíteni, ha jól akarunk mindent látni rajta. Ezzel szemben viszont a vetített kép minőségében nem találtam semmi kifogásolni valót, gyönyörűek a színek, szép és éles a kép. A beépített Android TV okosító is elég jól használható, de közel sem tökéltes, sajnos több hibát is tapasztaltam a használata közben. Alap dolgokra megfelelő, de pl. a Netflix és a Disney+ nem az igazi rajta, működik, de csak kompromisszumokkal. Ezt mondjuk egyszerűen kiküszöbölhetjük egy HDMI-s TV Stick használatával. Még ha az Android rendszert nem is nézem, akkor is nagyon jó készüléket ismertem meg a Blitzwolf BW-V2 személyében. Ami pedig még jobban megerősíti ezt a megállapításom az a készülék ára, mert az bizony páratlan. A cikk írásakor mindössze 139,99$-t kértek érte a Banggood-nál, ez nagyjából 61000-Ft-nak felel meg a jelenlegi árfolyamon számolva, ez az ár egy sima buta projektornál is kedvező lenne, de most ezért egy okoskészüléket fogunk kapni.

A Blitzwolf BW-V2 megrendelése és kupon

A Blitzwolf BW-V2 projektort a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg cseh EU raktárból küldik, ingyenes szállítással. Nekem a megrendeléstől számítva 3 napon belül megérkezett egy közeli Packeta csomagpontra. Amennyiben már csak kínai raktárból lenne rendelhető, akkor válaszd nyugodtan bármelyik szállítási módod, mert minden esetben ÁFA és vámmentes szállítással küldik.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 135,99$ ~ 54.400.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHIFG168

+KEDVEZMÉNY: Ide kattintva még kérhetsz egy 7$-os Allowance kupon, így a végső ár 128,99$ lesz 51600- Ft!!!

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .