banner
BlitzWolf BW-SDB2 XR soundbar teszt

Blitzwolf BW-SDB2 XR Soundbar teszt – Igényes és minőségi hangzás

Ebben a tesztünkben a Blitzwolf BW-SDB2 XR típusú soundbar-t, vagy másnéven hangprojektort tesszük górcső alá. Elegáns külső, jó használhatóság és optimális teljesítmény jellemzi, mindemellett az ára is nagyon jónak mondható.

banner

Korábban már járt nálunk Blitzwolf soundbar tesztelésen, akkor jó vélemény született róla, de valahogy mégsem volt teljes az összekép, valami hiányzott belőle. Ezzel a mostani BlitzWolf BW-SDB2 XR típussal viszont minden fenntartásunk már a múlté, hiszen egy nagyszerű TV hangfalat ismerhetünk meg benne, ami mind dizájnra, mind hangzásra maradéktalanul teljesíti az elvárásainkat.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 55,99 $ (~17.600.- Ft) – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1589

Vásárlás

Ki is vagy te soundbar?

A Soundbar egy kifejezetten TV-vel összeköthető külső hangszóró, ami arra hivatott, hogy minél kevesebb kábelezéssel és minimális anyagi ráfordítással a TV beépített hangszórójától jobb minőségű hanggal nézhessük a filmjeinket, kedvenc TV műsorainkat. A soundbar valahol a házimozi és a beépített TV hangszórója között helyezkedik el. A tévékészülékekben lévő beépített hangszórók jellemzően nem a minőségükről híresek, a TV házában nem túl sok hely van arra, hogy megfelelő hangszórót helyezhessenek el a gyártók. Ennek lehet jó alternatívája egy soundbar, ami egyszerűen beszerelhető, olcsó és a TV hangjától fényévekkel jobb minőségű hangot képes biztosítani.

Csomagolás, tartozékok

A Blitzwolf BW-SDB2 XR egy meglehetősen hosszú kartondobozban érkezett, ráadásul dupla karton csomagolást is kapott, így a belső szebb doboz a teljes utazás alatt maximálisan védett a külső behatásoktól. A doboz ezúttal is a hagyományos Blitzwolf dizájnt követi, semmi extra csak a megszokott zöld-fehér színek és jó nagybetűvel rajta a típusjelzés. A beltartalom azonban már sokkal izgalmasabb, hiszen számos extra tartozékot kapunk hozzá. A gyártó nem spórolt a kábelekkel, szinte minden csatlakozási lehetőséghez adtak kábelt is. Van egy HDMI, egy optikai kábel, de kapunk hozzá 3,5mm-es normál jack csatlakozós sztereó kábelt is, és van sima RCA összekötő is. Ezeken kívül találunk a hangfal mellett még egy távirányítót is, amihez meglepetésemre elemet is tettek a csomagba. Végezetül egy hálózati adaptert és némi használati útmutatót fedezhetünk fel a doboz aljában.

A dobozban lévő kiegészítők

  • Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar
  • Távirányító + elemek
  • HDMI kábel
  • Optikai kábel
  • RCA – 3,5mm jack kábel
  • RCA – RCA kábel
  • Hálózati adapter (15V, 2,4A)
  • Használati útmutató

A BlitzWolf BW-SDB2 XR igényes külsője

Már rögtön a kicsomagolást követően szembetűnő, hogy milyen igényes a Blitzwolf BW-SDB2 XR soudbar kivitelezése. Az látható felületeket körben egy alumínium rács borítja, a hátulja pedig famintázatú préselt lemez. A bal oldalán látható csak egy Blitzwolf logó, semmi más felesleges dizájnelem nem csúfítja el az összeképet. A kezelőszervek és a kijelző a jobb oldalán látható, ez is szépen illeszkedik az előlaphoz a lekerekített formájával. Apró malőr, hogy a kezelőgombok nem nagyon látszanak a tetején, elég közel kell hajolni hozzá, ha még nem tudjuk, hogy melyik gomb mire való, de egyben ez az előnye is, hiszen nem rondítanak bele az előlapba (na, meg úgyis a távirányítót fogjuk használni). A soundbar méretei átlagosnak mondhatók, a hossza 90cm, így a nagyobb TV készülékek alatt sem fog elveszni, de a magassága csak 6cm, ami viszont helytakarékos. Valamint így, ha a TV elé helyezzük, még az alacsonyabb modellek esetében sem lóg bele a képbe.

Kicsit utána olvasva kiderült, hogy a szép külső aluborítás alatt a hangszóró doboza fából készült, persze nyilván préselt fa, de így is sokkal jobb, mint, ha műanyagból lenne. A fa kevésbé rezonál, mint pl. a műanyag, és így kisebb a doboz rezonanciája, ezáltal szebb, tisztább hangokat fogunk hallani, mint más (nem ilyen merev) anyag esetében.

Csatlakoztatási lehetőségek

Csatlakozási lehetőségek terén a Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar mindent megad, amire a legtöbb felhasználónak szüksége lehet, és a legjobb benne, hogy szinte mindhez még vezetéket is kapunk a csomagban. A legegyszerűbb összekötési módja a TV-vel a HDMI (ARC) kimeneten keresztül lehetséges, ez direkt erre lett kitalálva (persze csak, ha a TV is támogatja), sok olyan kényelmi funkcióval, ami más csatlakoztatás esetén nem elérhető. Ezen túl van még rajta optikai és koaxiális digitális bemenet is, ha esetleg más külső eszközünkhöz is csatlakoztatnánk, de nem maradt le a hagyományos sztereó AUX bemenet sem, hogy a régebbi készülékek hangjai is megszólalhassanak rajta. A hátlapon láthatunk még egy USB aljzatot is, ide pendrive-ot, külső merevlemezt csatlakoztathatunk és a soundbar a beépített lejátszója segítségével képes a rajta lévő zenéinket önállóan lejátszani. Végezetül találunk még egy SUB feliratú kimenetet is hátul, ide egy külső mélynyomót köthetünk, amivel már 2.1-es rendszert alkothatunk.

Bluetooth kapcsolódás

A Blitzwolf BW-SDB2 XR hangprojektor képes vezeték nélküli Bluetooth csatlakozásra is, ezt akár használhatjuk TV-hez, telefonhoz, de bármilyen más BT eszközünkkel összekapcsolhatjuk. Bluetooth csatlakoztatásra a legtöbb új TV készülék már képes, azonban én mégsem ajánlom ezt a használati módot, mert hiába fejlődik folyamatosan a technológia, még mindig lesz egy kis hangcsúszás a képhez képest. Sokkal jobb a HDMI (ARC) használata, amelyen keresztül a TV távirányítójával állíthatjuk a hangerőt a soundbar-on is, de a TV-vel együtt ki is kapcsolhatjuk azt. A Bluetooth ellenben zenehallgatásra kiváló, csak csatlakoztassuk hozzá a telefonunkat és már kezdődhet is a házibuli, hangerőből nem lesz hiány.

Távirányító is jár hozzá

A Blitzwolf BW-SDB2 XR készülékhez kapunk egy normál infra távirányítót is, amivel minden funkcióját teljes körűen vezérelhetjük akár az ágyunkból is. A távirányítón találunk néhány előre beállított hangmódot is, ezeket csupán egyetlen gomb megnyomásával aktiválhatjuk. A távirányító 2db AAA méretű elemmel üzemel, ami ezúttal benne volt a csomagban. Bekapcsolást követően az előlapi kijelzőn azonnal megjelenik az éppen használatban lévő bemenet, amit szintén a távirányítóval tudunk átkapcsolni, ha szükséges.

Műszaki paraméterek és teljesítmény

A Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar névleges teljesítménye 40W, ezt a teljesítményt 4db aktív hangszóróval és 2db passzív egységgel éri el. A hangprojektor két szélén helyezkedik el két csipogó a magashangoknak, közép tájon pedig a két aktív mélynyomó és a két passzív radiátor található.

Műszaki adatok

Típus BlitzWolf® BW-SDB2 XR
Névleges teljesítmény 40W
Tápfeszültség 110V-240V 50-60Hz 300mA
Bluetooth verzió V4.2
Bluetooth profil A2DP V1.3, AVRCP V1.6, GAVDP V1.3, HFP V1.7, HID V1.1, IOPT, SPP V1.12
Hangszórók 4db aktív, 2db passzív
Átviteli frekvencia 60-20K Hz
Csatlakozók HDMI, Coaxial, Optical, Auxiliary Port, USB, Wireless bluetooth

A Blitzwolf BW-SDB2 XR próbája, használata

Vegyes érzésekkel álltam az első bekapcsolás előtt, ugyanis volt már dolgom nagyon jó soundbar-ral, de sajnos több olyannal is, amit nagy várakozások előztek meg, de nem hozta azt a szintet, amit ígért a gyártó. Az első bekapcsolást követően a Blitzwolf SDB2 XR esetében viszont azonnal kiderült, hogy itt a jobbik fajta készülékről van szó, csak sima TV műsor ment a TV-ben, de a hallott hang azonnal magával ragadott, nem számítottam ilyen jó minőségre. Persze nem szabad egy Hi-Fi házimozival összehasonlítani, de ahhoz képes, hogy milyen olcsó, meglepően jó minőségű hangot ad vissza. Még alacsonyabb hangerőn használva is kellően telt, dinamikus a hangzása, a mély hangokat pedig nagyon jól visszaadja. Magas hangerőn nem sokat próbálgattam, mert lehet, hogy elsőre kevésnek tűnhet a 40W teljesítmény, de bizony már bántotta a fülemet. Nagyon hangos, de a hangzásvilága nem romlik még extra hangerőn sem.

Fentebb írtam, hogy a HDMI(ARC) az ajánlott csatlakoztatási mód a Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar-hoz, és ezt akkor itt rögtön vissza is vonnám. Kipróbáltam HDMI-n keresztül és optikai kábellel is az összeköttetést. Az optikai zsinór úgy működik, ahogy kell, késleltetés nélkül továbbítja a hangot a hangszórónak, ellenben a HDMI (ARC) móddal voltak problémák. A csatlakoztatás egyszerű, működik rajta minden, a hangerőt a TV távirányítója állítja, a TV kikapcsolásakor pedig a soundbar is kikapcsolt. Aztán gondoltam, hogy dübörögtessük meg egy akciófilmmel, a Netflix elindít a TV-n (okostévé) és nincs hang, semmilyen hang nem jött ki belőle, 5.1 sem és normál sztereó sem. Az HBO GO-val is dettó ugyanez volt a helyzet, minden film teljesen néma volt. A YouTube viszont megszólalt, úgyhogy nem minden applikáció lesz néma a HDMI-n keresztül. Ezen kívül olyat tapasztaltam még, hogy a Dolby Digital hangsávokkal rendelkező TV csatornák hangját sem képes megszólaltatni a soundbar, mert a TV dekódolás nélkül küldi át őket a HDMI-n és a soundbar nem tudja ezt feldolgozni. Szóval nálam maradt az optika kábellel való összeköttetés, azon minden jól működött, de a készüléket külön kell kikapcsolni és a hangerőt is csak a távirányítójával lehet állítani.

Összegzés, vélemény

A Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar egyértelműen az ajánlott hangprojektorok közé tartozik. A hangzása maximálisan hozza az elvárt szintet, szép és dinamikus a belőle érkező hang, valamint a mély sem veszik el benne. A csatlakoztatási lehetőségekben mindent megkap a felhasználó, ami csak létezik, így szinte bármilyen TV-hez, vagy egyéb lejátszóhoz hozzákapcsolható. A Bluetooth kapcsolat megléte teszi fel az i-re a pontot, így zenét is egyszerűen hallgathatunk rajta keresztül. A minőségében sem találtam semmi kivetnivalót, nagyon szép a kialakítása, a modernebb otthonokban is a szoba dísze lehet, megkockáztatom, hogy a kinézete alapján sokkal drágább készüléket sugall, mint amennyibe valójában kerül. Apropó az ára, a cikk születésekor 83$-t kértek érte, ami kb. 25.000.- Ft-ot jelent, ettől jobb ár-érték arányú TV hangszórót én nem találtam. Végszóként azt kell mondanom, hogy kifejezetten ajánlom a Blitzwolf SDB2 XR soundbar megvételét, nem fog csalódni benne, aki ezt választja.

Blitzwolf BW-SDB2 XR kupon és megrendelés

A Blitzwolf BW-SDB2 XR soundbar-t a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg cseh EU raktárból történik a szállítás, így kb. 1 héten belül és teljesen vámmentesen fogod megkapni. Nekem a megrendeléstől számítva pontosan az 5. napon már hozta a postás. Akkor sem kell megijedni, ha elfogyna az EU raktárból, Kínából való rendeléskor válaszd a Banggood Express, vagy az EU Priority Line szállítási módot, ezekkel is vám- és adómentesen fog megérkezni a csomag.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 55,99 $ (~17.600.- Ft) – EU Raktár (CZ)

Kupon: BGHU1589

Vásárlás

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .