banner
BlitzWolf BW-SDB1 Pro Soundbar bemutató teszt

BlitzWolf BW-SDB1 Pro Soundbar teszt

Hozzánk is megérkezett a BlitzWolf BW-SDB1 Pro soundbar, azaz hangprojektor, amit azonnal ki is próbáltunk. Az SDB1 Pro egy továbbfejlesztett soundbar, ami immár kellemes dizájnt kapott, és a 60W teljesítményével kellően képes behangosítani még a nagyobb nappalikat is.

banner

A Blitzwolf soundbar-ok már jóideje a vásárlók kedvencei közé tartoznak, mivel a jó hangminőség párosul a megfizethető árral. A kereskedelemben kapható nagyobb márkák soundbarjai jellemzően jóval drágábbak, igaz, hogy némely típus a minőség terén is sokkal többet nyújt. Jelen tesztünk főszereplője a Blitzwolf BW-SDB1 Pro típus, aminek van elődje is ugyanezen megnevezéssel, csak a Pro utótag nélkül. A Pro jelző ezúttal nem csak apróbb módosítást jelent, hanem gyakorlatilag egy teljesen új készüléket tarthatunk a kezünkben, megújult dizájnnal még jobb belsővel.

BlitzWolf® BW-SDB1 Pro 35-inch Bluetooth Soundbar

Ára: 43,99 $ – EU Raktár + Ingyen posta

Kupon: BGHU1991

VÁSÁRLÁS

Mi is az a Soundbar?

A Soundbar egy kifejezetten TV-vel összeköthető hangszóró, ami arra hivatott, hogy minél kevesebb kábelezéssel és kis befektetéssel a TV beépített hangszórójától jobb hanggal kápráztassa el a használóját. A soundbar, vagy más néven hangprojektor hangzás terén körülbelül a TV hangszórója és a házimozi rendszer között helyezkedik el. Természetesen a hangprojektorok között is van minőségi különbség, nem is kicsi, szóval inkább a márkásabb, ismertebb gyártók készülékeit keressük, ha tényleg jó hangzást szeretnénk. A Blitzwolf egyre ismertebb gyártónak számít, aki már korábban hozott egy jó középkategóriás szintet és úgy látszik, hogy ez most is meglesz.

Kicsomagolás

A csomagolás ezúttal is a már megszokott BlitzWolf vonalat követi, jó nagy zöld-fehér kartondoboz, dizájn elemek nélkül, rajta a soundbar típusával. Belül műanyagok közé jól bebugyolálva találjuk meg megát a hangprojektort, nem sajnálták a műanyag zacskókat, elég kihámozni belőle. Egy kisebb dobozban pedig a tartozékok vannak. Kapunk hozzá egy hálózati adapter és van egy szuper távirányító is. Egy 3,5mm-es jack-jack kábel is a csomag része, használhatjuk, ha épp erre van szükségünk. Falra is szerelhetjük a Blitzwolf BW-SDB1 Pro soundbar-t, nem csak csavarokat, de fém konzolt és még öntapadós rögzítőket is adtak mellé. Ezen kívül már csak a használati útmutató lapul a dobozban, ami többnyelvű, de magyar nincs benne.

A tartozékok listája

 • Blitzwolf BW-SDB1 Pro soundbar
 • Hálózati adapter 24V/1,75A , 42W
 • Távirányító
 • 3,5mm-es jack kábel
 • 2db fali konzol
 • 4db csavar tiplivel
 • 2db öntapadós rögzítő
 • Használati útmutató

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro Soundbar dizánja

A BlitzWolf SDB1 Pro soundbar nem kis méretű, 90cm hosszú, 7,6cm magas és 7,8cm mély, a súlya pedig 2kg-ot nyom. Nem négyzetes kialakítású, mint a legtöbb haszonló eszköz, hanem most a mérnökök egy kicsit háromszögesre vették a formát. Tényleg jól néz ki így, hogy minden éle lekerekített. Az elején fémből készült hangszóró rács található, ez mögött van egy kis fehér kijelző is, amin láthatjuk a készülék pontos állapotát. Diszkréten világít, még a sötét szobában sem zavaró. A ház műanyagból van és teljesen fényes felületű, nagyszerűen gyűjti az ujjlenyomatokat és a por is azonnal meglátszik rajta, de jó, hogy ez gyakorlatilag csak a hátsó felén látszik (elől ugye a rács van). A soundbar-t lehet használni csak simán fektetve is, vagy a kapott konzollal akár falra is felszerelhetjük. A konzol használatakor ügyeljünk rá, hogy a csomagban lévő öntapadós ragacsot is tegyük fel, ez gátolja meg, hogy véletlenül leessen a hangprojektor.

Csatlakozási lehetőségek

A soundbar hátulján számos csatlakozót találunk a TV-vel való összekapcsoláshoz. Van ugye az alapnak számító 3,5mm-es jack csatlakozó, nem mellékesen ez az egyetlen analóg csatlakozási mód. Használhatunk HDMI kábelt is hozzá, ráadásul ismeri az ARC (Audio Return Channel) technológiát is. Adott az optikai kábel is, ha épp ilyenünk van kéznél, akkor ez sem jelent problémát. A legegyszerűbb csatlakoztatási módot hagytam a végére, ami pedig nem más, mint a Bluetooth. Ebből már az 5.0 verzió található meg benne, ami kisebb késleltetést és jobb átvitelt biztosít, azonban ehhez szükséges, hogy a TV készülék is képes legyen kezelni a Bluetooth hangeszközöket.

Bluetooth használat

A Bluetooth csatlakoztatás használatakor a TV távirányítójával lehet állítani a hangerőt is, így nem szükséges hozzá a soundbar távirányítója. Itt meg kell jegyeznem, hogy TV és TV Bluetooth csatlakoztatás között is van különbség. Kipróbáltam egy régebbi, kb. 4-5 éves Samsung TV-vel, amiben van BT hang támogatás. Sikerült hozzá csatlakoztatni, szólt is, de a hangot nem tudtam a TV távirányítójával állítani. Nekem itthon egy szintén Samsung TV-m van, ez tavalyi modell, és itt már állítja a TV távirányítója a Bluetooth hangot is, elegendő a soundbar hangerejét a max-ra tekerni és utána el is felejthetem a saját távirányítóját. További előny, hogy a BT révén akár mobilhoz is lehet párosítani és házibuli alkalmával szólhat akár erről is a zene.

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro kezelőszervei

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro soundbar kezelőszervei a jobb oldalán találhatóak meg. Itt is kitudjuk választani a használni kívánt bemenetet, ki és be is kapcsolhatjuk a készüléket, valamint a hangerőt is szabályozhatjuk. Szintén ezen az oldalon találunk egy USB csatlakozót is, ahova ha bedugunk egy pendrive-ot a kedvenc mp3 zenéinkkel, akkor a soundbar képes őket lejátszani.

A távirányító

A távirányítón szintén megtalálunk minden szükséges funkciógombot. Erről már állíthatjuk a mély valamint a magashangok mennyiségét is, és kiválaszthatunk 4 előre beállított hangmódot is az éppen aktuális TV tartalomnak megfelelően (Music, Movie, News, 3D). A távirányító 2db AAA méretű elemmel működik, ami nem a csomag része, így ezt nekünk kell külön beszerezni hozzá.

Műszaki paraméterek, teljesítmény

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro hangprojektorban összesen 4db, 66mm átmérőjű hangszóró található, melyek összteljesítménye 60W. Kétutas hangrendszer révén csupán sztereó hangról beszélhetünk, azonban az előre beállított hangszínsémáknak köszönhetően elérhető vele némi térhatás is.

Műszaki Paraméterek Típus: BlitzWolf® BW-SDB1 Pro
Szín: Fekete
Tápfeszültség: 230V 50Hz
Bluetooth Verzió: 5.0 + EDR
Audio Dekódolás: SBC
Bluetooth Hatótáv: 10m
Bemenetek: 3.5mm AUX, USB, BT, HDMI, OPT
Adapter: DC 24V, 1.75A
Teljesítmény: 60W
Hangszórók: 4 hangszóró, 66mm átmérő
Méretek Súlya: 2kg
Méretei (Hossz x Szél. x Mag.): 90.00 x 7.80 x 7.6 cm

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro hangminősége

Elérkeztünk a próbához, bekapcsoltam, párosítottam Bluetooth-on keresztül a TV-vel (tavalyi Samsung modell), és vártam a hangorgiát… ami elmaradt. Megszólalt a soundbar, de szinte alig vettem észre, hogy már nem a TV hangszórója szól. Azután feljebb vettem a magasat és a mélyet, így valamivel szebb lett a hang, de messze van a tökéletestől. Tény, hogy amikor a TV-t vettem, nálam szempont volt, hogy normálisan szóljon. A legtöbb lapostévébe vacak hangszórókat tesznek, kicsik és dobozhangúak, éppen ezért én olyat választottam, amiben valamivel jobb a hangrendszer. Ezért fordulhatott elő, hogy a BlitzWolf BW-SDB1 Pro soundbar nálam nem hozott világrengető újdonságot. Azonban az is tény, hogy szól, jók a magas hangok, a mélyek is megvannak, igaz nem az a dübörgős fajta. A hangerőre viszont nem lehet panaszkodni, nem mertem teljesen felvenni, nehogy kopogtasson a szomszéd.

Vélemény, értékelés

A BlitzWolf BW-SDB1 Pro soundbar egy jól kitalált és összerakott készülék. Jobb, mint a népszerű elődje volt, dizájnban pedig körökkel megelőzi. Ezen túl a minősége is nagyon rendben van, még fali konzolt is csomagolt mellé a gyártó. Széleskörű csatlakozási módok jellemzik, van rajta HDMI (ARC), 3,5-es jack, optikai és Bluetooth csatlakozási lehetőség is. A hangminősége azonban nem rendkívüli, szól, sokkal jobban, mint a legtöbb TV beépített hangszórója. Kellően szépek a magas hangok, a mélyek is megfelelőek, de nem az a brutálisan mély basszus van benne. Az előre beállított hangmódokkal lehet játszadozni, így talán még jobb hanghatást lehet vele elérni.
Igazán vonzóvá az ára teszi, a cikk születésekor 83$-t kértek el érte, ez kb. 25.000.- Ft, ráadásul épp cseh EU raktárból rendelhető, ahonnan a szállítás is ingyenes. Megéri-e a BlitzWolf BW-SDB1 Pro soundbar ezt az árat? Szerintem igen, tőle jobb már csak a Xiaomi soundbar lehet (nem a Redmi, mert az vacak), de ahhoz meg nincs távirányító és nincs rajta HDMI sem, viszont szebben szól.

Előnyök

 • Szép dizájn
 • Jó minőség
 • Széleskörű csatlakoztathatóság
 • Bluetooth 5.0
 • Nagy hangerő
 • Távirányító
 • Tartozék falikonzol

Hátrányok

 • A hangminősége nem az igazi

BlitzWolf BW-SDB1 Pro ár és kupon

Megvásárolni a BlitzWolf hivatalos forgalmazójánál a Banggood webáruházban tudjátok. A cikk születésekor EU raktárban is elérhető, így onnan érdemes megrendelni, de ha elfogyna, akkor kínai raktárból is rendelhető. Utóbbi esetben fontos, hogy az Eu Priority Line szállítást válasszátok hozzá, azért hogy vámmentesen érkezzen meg.

BlitzWolf® BW-SDB1 Pro 35-inch Bluetooth Soundbar

Ára: 43,99 $ – EU Raktár + Ingyen posta

Kupon: BGHU1991

VÁSÁRLÁS

 

FIGYELEM! – A vámkezelés menete 2021.07.01-től megváltozott az Európai Unióban. A lenti leírást rövidesen frissítjük, amint megérkezik az érintett webáruházaktól a kérdéseinkre kapott válasz.

 • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
 • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
 • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

 • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
 • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem „csúszik át” a csomag.
 • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
 • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .