banner
BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosó bemutató

BlitzWolf BW-DD1 Elektromos Felmosó Bemutató

Megérkezett a tavasz, a nagytakarítások időszaka. Könnyítsük meg a dolgunkat a BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosóval, amivel játszi könnyedséggel és alapossággal végezhetjük el a lakásunk napi tisztántartását. A BlitzWolf BW-DD1 egy nyeles felmosó, ami mozgó keféivel gyakorlatilag maga alá gyűri még a legkoszosabb padlót is.

Korábban járt már nálunk több tisztításra alkalmas berendezés is, tesztünk vezeték nélküli porszívót, de ablak porszívóval is volt már dolgunk. Most is valami olyan érzésem van, mint az ablakporszívó kipróbálásakor. Nem is tudtam róla, hogy létezik forgófejes felmosó, a felmosást eddig csak a hagyományos módon képzeltem el. A BlitzWolf BW-DD1 egy olyan készülék, ami segít a napi rutin felmosás elvégzésében. Rendelkezik beépített víztartállyal, sőt a koszos vizet is képes gyűjteni egy másikban. Elméletileg öntisztító, de azért kell neki kézzel is segíteni, hogy teljesen szennyeződés mentes legyen a forgókefe. Olvass tovább és nézzük meg, hogy tényleg a kukába lehet-e a dobni a hagyományos felmosónkat.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,99$

 Kuponos ár: 65,99$ ~ 22000-Ft

EU Raktár + INGYEN szállítás

Kupon: BGHU03284

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Jó nagy doboz, kevés tartozék

Már említenem sem kell, hogy milyen a doboz külseje. Fehér alapon, zöld csíkok, ez a hagyományos BlitzWolf dizájn. A mérete jó nagy, de egyáltalán nem nehéz. Belül megtaláljuk magát a BlitzWolf BW-DD1 felmosót két részletben. A felmosóban van már 2db tisztítóhenger, de még kettőt találunk tartaléknak is. Ezeken kívül van a csomagban még egy tartó tálca is, amiben stabilan megáll a felmosó, valamint egy töltőadaptert is mellékeltek hozzá. A használati útmutató többnyelvű, angol és német van benne, de pl. magyar nincs. Mondjuk ez nem nagy hátrány, hiszen nem kell a használatához pilótavizsga.

Mitől jó egy elektromos felmosó?

Úgy vélem, hogy a hagyományos felmosást mindenki jól ismeri, többféle felmosó létezik, laposfejű, kerek, szögletes, kinek mi az igénye. Az újabb Vileda csodákhoz vannak szép vödrök is, amit optimális esetben legalább félig kell engedni vízzel. No itt az első különbség az elektromos felmosás javára, mert minimális vízzel működik, és ahhoz képest amennyit fogyaszt egészen jó a felmosási képessége. Aztán ugye a hagyományos felmosót nekünk kell mozgatni, erősebb szennyeződés esetén jól odadörgölni. Itt erről szó sincs, a BlitzWolf BW-DD1 felmosót csak tartani kell és sétálni utána, mint ha kutyát sétáltatnánk, aki kicsit rakoncátlan és vissza kell tartani. Az elektromos felmosóval a koszos víz problémáját is elfelejthetjük. A felmosóvödörben lévő víz gyorsan koszos lesz, egy idő elteltével pedig ki kell cserélni, ha nem akarunk csíkos padlót. Jelen készülékkel ez a probléma is megszűnik, mert a tiszta víz tartályával egybeépítve van egy koszos víz tartálya is. Ebbe szippantja fel a hengerekről a szennyezett vizet, ami nem tud keveredni a tiszta vízzel.

Hogyan is működik a BlitzWolf BW-DD1 felmosó

A BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosó működési elve nagyon egyszerű. Van két darab forgó henger, ami a tartályból érkező víztől nedves lesz, ezzel történik a felmosás érdemi része. Persze itt nem ér még véget a művelet, mert a felmosó feje úgy van kialakítva, hogy a hengereken lévő koszos vizet fel is szippantja róla, és azt a tartály egy elkülönített részébe gyűjti. Beépített akkumulátorral rendelkezik, egy töltéssel elég sokáig képes működni, de ha a töltő csatlakoztatva van, akkor nem lehet használni. A használata végtelenül egyszerű, egy kicsit hosszabban megnyomjuk a rajta lévő bekapcsoló gombot és már indul is, kezdődhet a felmosás.

Tartódokkoló is van hozzá

Kapunk a BlitzWolf BW-DD1 felmosóhoz egy nagyon praktikus tartót is, amiben állítva helyezhetjük el a felmosót, ha az ép nincs használatban. Meglepetésemre nagyon stabilan megtudja tartani a készüléket, nem húzza el a nyele, nem fog belőle kifordulni. A tartó a tároláson kívül a kefék tisztítására is használható. Az útmutató szerint csak öntsünk 1dl tiszta vizet a mélyedéseibe, majd járassuk meg egy kicsit a felmosót. A kefék a tiszta vízben fognak forogni, a benne lévő koszos vizet pedig felszívja a felmosó tartálya. A tartón van két hely a tartalék kefék számára is, azokat, csak állítsuk be a helyükre és mindig kéznél lesznek, ha szükséges a csere.

Működési idő és töltés

A BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosó teljesen vezeték nélküli kialakítású készülék. Egy beépített 2200mAh kapacitású Li-Ion akkumulátorral rendelkezik. Teljes feltöltés esetén nagyjából 30 percig tudjuk használni a felmosót. A nyelén található 3db akku töltöttséget jelző LED, amik fényeiből megtudhatjuk az aktuális töltöttségi szintet. Ha mind a 3 lámpa világít, akkor 100%-on van, ha csak kettő ég, akkor 65%-os a töltöttség, ha pedig már csak az utolsó világít, akkor nagyjából 30%-on van még az akku. Feltölteni a hozzá kapott szabványos adapterrel lehet, teljes lemerülés esetén körülbelül 3 óra a feltöltési ideje.

A BlitzWolf BW-DD1 karbantartása, tisztítása

Kiemelten fontos, hogy ügyeljünk a BlitzWolf BW-DD1 felmosó karbantartására, tisztítására a hosszútávú működés érdekében. Egy felmosót nyilván nem tiszta környezetben használunk, hanem azért, hogy a koszos környezet legyen tiszta. A készüléken egyetlen hely van, ami fokozottan kitett az elkoszolódásnak, ez nem meglepő módon a forgókefe. Habár a tartódokkolójában van lehetőség a tisztásukra, a használati útmutató ki is tér erre részletesen, de nekem az a tapasztalatom, hogy nem a legjobb a hatékonysága. Napi használat közben nagyjából eltisztítja a keféket, de azért a mélyebb rétegeiben még marad szennyeződés. Ezért időnként érdemes a forgófejeket levenni és csap alatt kézzel elmosni, majd megszárítani. Ugyanígy tegyünk a víztartályával is, néha öblítsük ki, hogy a benne lévő szennyeződések mindegyikét eltávolíthassuk. Van még a felmosó fején egy levehető kis műanyag, ahol a szennyeződéseket felszívja, ezt egy retesz segítségével vehetjük le. Időközönként ezt is öblítsük el a csap alatt.

Használat közbeni tapasztalatok

Alaposan kipróbáltam a BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosót, hogy objektív véleményt írhassak róla. Teszteltem parkettán és kövön is, de elméletileg minden padlótípuson használható. Először a szobában engedtem rá a parkettára. Az első használatkor egy kis ideig eltartott, amíg a víz megindult a tartályból, de utána minden flottul ment. Az egyik hátránya a felmosónak, hogy csak álló, esetleg kicsit döntött helyzetben használható. Oldalra lehet fordítani a nyelet, de billentésre nincs lehetőség. Ha nagyon megbillentjük, akkor már a műanyag része is hozzáérhet a padlóhoz, azt pedig nem szeretnénk. Viszont egy hatalmas előny, hogy a felmosót nem kell tolni, a forgóhengerek gyakorlatilag viszik előre, inkább vissza kell tartani, hogy el ne szaladjon. A mozgó szennyeződésekkel azonnal megbirkózik, de ha valami leragadt és nincs kedvünk lehajolni, csak tartsuk egy kicsit rajta a forgókeféket és rövidesen az is eltűnik a padlóról. A nagyobb szennyeződéseket nem tudja beszippantani, ezek ott maradnak a padlón, de ahogy engedjük és húzzuk a felmosót, úgy szépen egy kupacba gyűjti őket, ahonnan egy papírtörlővel egyszerűen összeszedhetjük.

A felmosás teljesen jól sikerült minden burkolaton, viszont tovább tart, mintha csak egy hagyományos felmosóval dörgöltük volna fel. További előnye a BlitzWolf BW-DD1 felmosónak, hogy alig használ vizet, ezért a padló (parketta) nem fog tocsogni a felmosó vízben, és nagyon gyorsan fel is szárad. Vízből csak sima csapvizet ajánl hozzá a gyártó, tisztítószert nem említ az útmutatóban. Azonban ha egy kevés, nem habzó padlóápolót is öntünk a tartályba, akkor tovább növelhetjük a hatékonyságát. Ami még nem tetszett benne, az az, hogy a két henger között van egy körülbelül egy 2 centis rés, ezt a részt pedig kihagyja a felmosás közben, így mindenhol kétszer kell vele végig menni, ha teljes tisztaságot szeretnénk.

Összegzés, vélemény

Kétség kívül nagyon ötletes és modern szerkezet a BlitzWolf BW-DD1 elektromos felmosó. Nem elképzelhetetlen nélküle élni, de vele sokkal egyszerűbb. Vannak apróbb hibái, például a merev nyél, de említhetném a kefék közötti réseket is, ahol nem tud felmosni, de ezekkel bőven együtt lehet élni. Nekem az a meglátásom, hogy igenis van neki létjogosultsága. A napi fenntartó takarításkor pillanatok alatt hadra fogható, nem kell a vödröt keresgetni, nem kell megtölteni, nem kell kimosni előtte a felmosót. Csak fogjuk meg a DD1-et, töltsük tele tiszta vízzel és már használhatjuk is. További előny, hogy nem lesz minden csupa víz, csak a minimálisan szükséges mennyiséget engedi ki a padlóra, ami ezáltal pillanatok alatt fel is szárad. Még este a munkából hazaérve is bártan elővehetjük, a hangereje elhanyagolható, a használata pedig nem megerőltető. Nem kell a rongyot kicsavarni, nem kell erővel odadörzsölni a padlóhoz, a forgókefék mindezt elvégzik helyettünk.

BlitzWolf BW-DD1 ár és megrendelés

A Blitzwolf BW-DD1 elektromos felmosó nem egy filléres készülék, de nem is mondanám extra drágának. A cikk születésekor a BGHU03284 kuponkód használatával mindössze 65,99$-t kértek el érte, ami átszámítva nagyjából 22.000.- Ft-nak felel meg. Kétségtelen, hogy drágább, mind egy manuális Vileda szett, de annál azért jóval modernebb és kíméletesebb tisztítást lehet vele elérni. Hogy megéri-e az árát? Ha a fenti összeget rátudod szánni, akkor egyértelműen igen, de azért egy tavaszi nagytakarításhoz nem lesz önmagában elegendő. Megrendelni a Banggood online áruházból tudod, jelenleg cseh EU raktárból küldik, ami azt jelenti, hogy nagyjából 1 hét alatt már a kezedben is lesz, valamint nem kell adót és vámot sem fizetni rá. A jelenlegi akcióban a szállítás is ingyenes.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 149,99$

 Kuponos ár: 65,99$ ~ 22000-Ft

EU Raktár + INGYEN szállítás

Kupon: BGHU03284

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

OneOdio A10 Focus Hybrid Zajcsökkentős Vezeték Nélküli Fejhallgató Teszt

OneOdio A10 Hybrid zajcsökkentős fejhallgató újratervezve

Érkezett egy fantasztikus fejhallgató tesztelésre, ami nem más mint az OneOdio A10 Focus, egy Hybrid …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .