banner
BlitzWolf BW-BS14 Pro Gimbal stabilizátor teszt

BlitzWolf BW-BS14 Pro Gimbal stabilizátor teszt

Ezúttal egy gimbal stabilizátor érkezett tesztelésre az egyik kedvenc gyártónktól. Tesztpadunkon a BlitzWolf BW-BS14 Pro mobiltelefon stabilizátor, amellyel új szintre emelheted a telefonnal készített videóid, fotóid. Számos extra funkciót biztosít, hogy valóban egyedi és emlékezetes videókat készíthess a mobiloddal.

banner

A BlitzWolf gyártót olvasóink már bizonyosan jól ismerik, számtalan terméket teszteltünk tőlük korábban, és szinte minden alkalommal elégedettek voltunk az eredményekkel. Ezúttal egy mobiltelefon stabilizátor, más néven gimbal érkezett tesztelésre, egészen pontosan a BlitzWolf BW-BS14 Pro modell. Ez egy háromtengelyes telefon stabilizátor, vagy ha úgy jobban tetszik egy motoros szelfibot, ami persze nem csak szelfi készítésére használható. Arra hivatott, hogy a telefonunkkal rázkódás és bemozdulás mentes fotókat és videókat készíthessünk. Ezt oly módon valósítja meg, hogy a beépített motorjai segítségével valós időben korrigálja az elmozdulásokat, így az elkészült videó sokkal folyamatosabb, hirtelen mozgásoktól mentes lesz. Többféle üzemmóddal rendelkezik, és képes a videón szereplő személyek követésére is.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 112,99$

 Kuponos ár: 71,99$ ~ 27.000.-Ft

EU Raktár + INGYEN posta

Kupon: BGHU2183

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Csomagolás, tartalom

A csomagolás most is a hagyományos BlitzWolf stílust követi, egyszerű zöld-fehér doboz, rajta a típusszámmal és semmi elegancia. Még jó, hogy csak az interneten árulják őket, a boltban nem sokan vennék le a polcról a vonzó csomagolása miatt. Belül már egészen más a helyzet, a BlitzWolf BW-BS14 Pro gimbal mellett találunk még egy USB Type-C töltőkábelt, egy talpat az álló használathoz. A biztonságos használathoz mellékeltek egy csuklópántot is, valamint egy elegáns hordtáskát is kapunk hozzá. Ami nem látszik a fenti képen, az a benne lévő akkumulátor, ami 3200mAh kapacitású, szabványos 18650 típus. A használati útmutatója többnyelvű, de magyar nincs benne.

A dobozban található tartozékok

 • BlitzWolf BW-BS14 Pro gimbal
 • Tripod állvány
 • USB Type-C töltőkábel
 • Hordtáska
 • Csuklópánt
 • Használati útmutató (angol)

Külsőségek, kialakítás

A BlitzWolf BW-BS14 Pro stabilizátor egésze fém és műanyagból készült, azonban az olcsó árához képest meglepően jó minőségben. Sehol nem recseg, vagy ropog, minden illesztés megfelelő. A nyele egy keményebb gumiborítással van ellátva, ami megakadályozza, hogy a kezünkben csúszkáljon használat közben. Az alsó felére rátekerhető a dobozban található tripod állvány, és ami nagyon tetszik benne, hogy ha rajta van, akkor is lehet kézben használni, nem fontos róla mindig levenni. A telefon rögzítésére viszont ügyelni kell, mert nagyon erős rugók tartják stabilan a helyén. Kicsit nehézkes beletenni és kivenni belőle, valamint fontos, hogy ha tok is van a mobilunkon, akkor azt mindenképp vegyük le róla mielőtt befogatjuk a gimbal-ba.

Kezelés, használat

A BlitzWolf BW-BS14 Pro stabilizátor alapvetően egy nagyon egyszerű szerkezet, de a használata mégis igényel némi tanulást. Több kezelőgomb, tekerő, joystick, csúszka is található rajta, valamint egy apró kijelzőt is tettek rá, hogy mindig láthassuk az aktuális üzemmódot. A legfontosabb talán a 4 irányú joystick, amivel magát a gimbalt tudjuk mozgatni minden irányba, megnyomva pedig az üzemmódok között válthatunk. A bekapcsoló gomb kétfunkciós, hosszan nyomva be-ki kapcsolódik a készülék, röviden megnyomva pedig álló, vagy fekvő módba állítja a telefon helyzetét. Az M jelzésű gombbal a kameraszoftver manuális beállításaihoz férünk hozzá, alapból minden auto-n van, de kézileg is beállíthatjuk a fényerőt, fókuszt, vagy az érzékenységet is. Az oldalt látható nagy tekerővel a fókuszt állíthatjuk egészen apró lépésekben, az alatta lévő fel-le csúszkával pedig zoomolhatunk. Végül még egy felvétel indítása gomb is van rajta, ezzel vagy a fotót készíthetjük el, vagy a videót indíthatjuk és állíthatjuk le.

A BlitzWolf BW-BS14 Pro gimbal üzembehelyezése

A gimbal használata előtt ki kell oldani a szállításhoz, tároláshoz használatos tengelyrögzítőket, ha bármelyik is zárt állapotban marad a készülék nem fog működni. Először is hajtsuk ki teljesen a tartókart, majd mindhárom tengelyt fordítsuk el óvatosan, hogy kiakadjanak a biztonsági reteszek és a tengelyek szabadon mozoghassanak. Ezután helyezzük a telefonunkat a tartóba, oly módon, hogy széthúzzuk, majd óvatosan visszaengedjük. Ügyeljünk rá, hogy a telefon kamerája a megfelelő pozícióba nézzen, erre találunk segítséget a tartó oldalán (egy nyíl mutatja). Amíg a telefon nincs a stabilizátorban, addig azt nem szabad bekapcsolni. Persze én kipróbáltam, hogy ilyenkor mi történik, azért, hogy neked már ne kelljen. A Gimbal érzékeli, hogy hiányzik a telefon és el sem indul, hanem sípolással jelzi a problémát. Ha betettük a mobilt és kioldottuk a rögzítőket, akkor tartsuk nyomva a bekapcsológombot és már indul is a gimbal, azonnal használatra kész állapotba kerül.

Üzemmódok

Alapvetően 4 üzemmóddal rendelkezik a BlitzWolf BW-BS14 Pro gimbal stabilizátor. Az üzemmódok az irányító joystick lenyomásával választhatók ki, amik a következők:

 • Half-follow mód (PF)
 • Full-follow mód (F)
 • Full-lock mód (L)
 • POV mód (POV)

A megfelelő üzemmód kiválasztáshoz az alábbi kép nyújt segítséget, amin látható, hogy melyik üzemmódban melyik tengely mozgása van zárolva, vagy épp engedélyezve.

Az eredeti pozícióba való visszatéréshez nyomd meg 2X egymásután a joystick-ot, ilyenkor a gimbal akárhol is legyen vissza fog térni a bekapcsoláskori pozíciójába. A joystick 3x történő lenyomására aktiválódik az úgynevezett Inception (DM) üzemmód. Az üzemmód indításkor a fókuszban lévő tárgyon tartja a kamerát, a kijelzőt elfordítja 90 fokkal, majd szép lassan visszafelé is forgatja 90 fokot. A DM üzemmód alatt a joystick le van tiltva, a felvétel befejezése után visszaáll a korábbi üzemmódra.

BlitzWolf PTZ applikáció

A BlitzWolf BW-BS14 Pro gimbal teljeskörű használatához elengedhetetlen egy saját telefonos applikáció letöltése és telepítése, amely a BlitzWolf PTZ névre hallgat. Az alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerű telefonokra is. A telepítését követő első indításakor Bluetooth-on keresztül csatlakozik a gimbal-hoz, és aktíválódnak az olyan funkciók, mint pl. a zoom, vagy a manuális élességállítás. Meglepően jól használható az app, számos kényelmi funkció, valamint vidós lehetőség van benne. Készíthetünk timelaps felvételeket is a segítségével, amiben ráadásul beállíthatjuk hogy mennyire legyen gyors a felvétel. Nekem legjobban a panoráma fotó tetszik a lehetőségek közül, indítást követően a gimbal teljesen automatikusan körbe fordul és az elkészített képeket hiba nélkül össze is illeszti. Eszméletlenül kényelmes és nagyon jó képeket lehet vele készíteni. Számtalan beállítási lehetőség és opció van még benne, ilyen például a Tik Tok megosztás, vagy az azonnali élő közvetítés.

Videó stabilizálás

Használat közben a BlitzWolf BW-BS14 Pro stabilizátor nagyon jól működött. Egyáltalán nem bonyolult a használata, miután kiismertem a funkcióit, gyönyörű és bemozdulás mentes videókat készítettem vele. Nagyon tetszik a követés funkció rajta, amikor is a képernyőn látható személyt, vagy témát igyekszik mindig középen tartani, vagy követni. Tényleg nagyon jól működik, szinte csak a nagyobb hirtelen mozgásnál mozdul el a kép. Továbbá vannak nagyszerű effektek, amiket videózás közben bármikor használhatunk, ilyen pl. a Hitchcock közelítés, vagy az Inception mód, amikor a kamerát körbe forgatja a téma körül.

Összegzés, értékelés

A modern okostelefonok kameráiba egyre jobb stabilizátorokat tesznek a gyártók, de ezek még mindig nem érnek fel egy háromtengelyes gimbal nyújtotta stabilizálással. A BlitzWolf BW-BS14 Pro kétség kívül nagyon hasznos eszköz videózáshoz, de fotózásnál is nagy segítséget tud nyújtani. A használatával tényleg új szintre emelhetjük a videóink minőségét, ha sok élményünket osztjuk meg a közösségi médiában, akkor szerintem elengedhetetlen egy ilyen eszköz. Ami még fontos, hogy a teszt alatt végig nagyon jól működött, semmilyen hibával, vagy rendellenes működéssel nem találkoztam. A kezelését nekem egy kicsit meg kellett szokni, de utána már minden nagyon egyszerű volt. A hozzátartozó BlitzWolf PTZ app is egészen sok lehetőséget biztosít, hogy valóban egyedi és effektekben gazdag felvételek készülhessenek. Ha szeretnénk teljesen automata módban is használhatjuk a kamerát, de adott a lehetőség a manuális beállítások használatához is. Az árát tekintve is azt kell mondanom, hogy nagyon megéri ezt a készüléket választani, hiszen a cikk írásakor mindössze 27000-Ft-ba került, ilyen tudással nem találtam hasonlót. Egyértelműen ajánlott gimbal a BlitzWolf BW-BS14 Pro készülék.

Megrendelés, kupon

Megrendelni ezúttal is a Banggood webáruházból tudod. Jelenleg cseh EU raktárból is rendelhető, ami azt jelenti, hogy 1 héten belül hozza a futár a csomagot (mostanában az ExpressOne szállítja). Ha csak kínai raktárból lenne elérhető, akkor is megrendelheted, hiszen a Banggood minden termékét további extra költségektől mentesen küldi (adó- és vámmentesen). A kuponkódot a fizetési oldalon tudod megadni, és ezúttal is érdemes inkább USD-ben fizetni az átváltást pedig a bankunkra bízni, mert ezzel is tudunk néhány forintot spórolni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 112,99$

 Kuponos ár: 71,99$ ~ 27.000.-Ft

EU Raktár + INGYEN posta

Kupon: BGHU2183

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Egy Hozzászólás

 1. Unfortunately, the blitzwolf ATZ app, version 1.6, the latest version, does not connect with the bluetooth of android 11 or higher, that is, since the equipment was updated, it was without an app to use its functions, making its purchase no longer interesting. If the site administrator has a solution or response from the gimbal manufacturer and developer, it would be very useful for global users of the product who have been unable to use it since the app was updated.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .