banner
BlitzWolf BW-AT3C okosóra bemutató teszt

BlitzWolf BW-AT3C Okosóra Teszt – Telefonálni is lehet vele

Hozzánk is megérkezett a BlitzWolf legújabb okosórája a BW-AT3C típusjelzésű modell. A BlitzWolf BW-AT3C egy hagyományos okosóra, átlagos funkciókkal, ami mellé befért még a Bluetooth híváskezelés is. A kinézete azonban egyértelműen vonzó, hiszen egy nagy márka koppintása, amit nem is titkol a gyártó.

banner

Manapság annyi okosóra, vagyis inkább aktivitásmérő van a piacon, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, ember legyen a talpán, aki kiigazodik közöttük. A minőségi gyártók készülékei közül most a BlitzWolf BW-AT3C járt nálunk egy rövid tesztelésen. A hagyományos okosóra és az aktivitásmérők között az a különbség, hogy míg egy okosóra tudását tudjuk bővíteni alkalmazásokkal, addig egy aktivitásmérő csak a beépített funkciókat képes ellátni. A BlitzWolf BW-AT3C egy aktivitásmérőnek számít, mivel fix rendszere van, de azért okosfunkciókkal is telerakták, sőt még a telefonálás lehetősége is adott benne.

A BlitzWolf® BW-AT3C típusú okosórában minden lényeges funkciót megtalálunk, úgy mint a pulzusmérést, véroxigénszint mérését, de számos sport mód is van benne. Tudja kezelni a telefonos értesítéseinket, lehet vele Bluetooth-on keresztül telefonálni. Számolja a megtett lépéseket, figyeli az alvásunkat és ezekről statisztikát is készít. Nagyon jó mobil applikáció van hozzá, ami ráadásul magyar nyelven is használható. Még az óra ára sem rontja el az összképet, hasonlóan olcsó, mint más márkák, azonban itt megkapjuk hozzá azt a támogatást is, ami egyéb ismeretlen modellek esetében nem feltétlenül.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 46,99$ ~ 16.500.- Ft

Kupon: BG1e8c6f

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

A BlitzWolf BW-AT3C okosóra kicsomagolása

A BlitzWolf BW-AT3C okosóra a már hagyományosnak számító zöld-fehér BlitzWolf csomagolásban érkezett. Annyi talán a különbség az egyéb eszközökhöz képest, hogy extra kemény kartonban van és fólia is került a dobozra. A fedél leemelését követően csupán egy mágneses USB töltőkábel és némi használati útmutatót találtam az óra mellett. Semmi más nem volt a dobozban, de nem is nagyon kell hozzá több. Esetleg egy töltőfej jólenne még hozzá, de ezt manapság már szinte semmihez nem adják csak úgy.

A csomagban lévő tartozékok

 • BlitzWolf BW-AT3C óra
 • USB töltőkábel
 • Használati útmutató (többnyelvű, magyar nélkül)

A BlitzWolf BW-AT3C óra kinézete ismerős lehet

A BlitzWolf BW-AT3C okosóra kinézete feltűnően hasonlít a Casio G-Shock órákéra, ezt a hasonlóságot tovább erősíti a rajta látható G-WEAR felirat is. Nem mondanám egyértelmű koppintásnak, mert inkább csak a stílusban egyezik meg a nagy gyártó óráival. Ettől az apróságtól függetlenül nekem nagyon tetszik ez a sportosabb kialakítás, ráadásul 3 különböző szín közül is választhatunk. Az óra kerete és a gombok is fémből készültek, a szíj pedig szilikon műanyag, érzésre, fogásra elég jó minőségűnek tűnik, kellően hajlékony, kényelmes a viselete akár egész napon át. A szíjat természetesen szabadon lecserélhetjük fémre, vagy bőrszíjra is. Az órán összesen 3db kezelőgombot találunk(fel, le, menü), ezekkel tudunk a menüben navigálni, ha nem szeretnénk csak a kijelző érintésére hagyatkozni. A BlitzWolf BW-AT3C okosóra súlya 67,7g, a számlap átmérője pedig 48mm.

A kijelző IPS

A BlitzWolf BW-AT3C aktivitásfigyelő óra kijelző gyanánt egy 1,32″ méretű 360*360 felbontású HD IPS panelt kapott. Nem csúcskategória, de az IPS-nek köszönhetően napsütéses időben is jól látható rajta minden információ. A teljes kijelző érintésérzékeny, de a navigációt segíti a 3db fizikai gomb is. Próbálgatás közben arra lettem figyelmes, hogy a gombok használata nélkül is teljes körűen kezelhető az óra. A kijelző betekintési szögei kifogástalanok, minden irányból jól látható rajta minden. Napsütésben is leolvasható a számlap, a grafikákat is nagyon szépen jeleníti meg. Sajnos fényérzékelő nincs benne, így csak manuálisan tudjuk beállítani a fényerősséget.

A BlitzWolf BW-AT3C funkciói

A BlitzWolf BW-AT3C óra az aktivitásfigyelők csoportjába sorolható, azaz van neki egy saját szoftvere, amit további alkalmazásokkal nem tudunk bővíteni. Na nem kell megijedni, mert nagyjából minden lényeges funkciót előre beépítettek az órába. Van lépésszámlálás, 24órás pulzusfigyelés, 13 különböző sportmód, még a véroxigént is méri, valamint megjeleníti a telefonra érkező értesítésinket is. Az értesítések megjelenítésénél említést érdemel, hogy a magyar ékezetes karakterek is jól jelennek meg. A mobilappban beállítható, hogy melyik alkalmazásoktól szeretnénk értesítést az órára is kapni, azonban egy egy fix lista, újabb appokkal bővíteni nem lehet. Az óra használata nagyon gördülékeny és gyors a menüben való navigáció is, magakadással, vagy egyéb hibával nem találkoztam a teszt alatt. A telefonunkhoz Bluetooth 5.0 interfészen tud kapcsolódni, ami nagyon gyors adatátvitelt tesz lehetővé.

Magyar nyelvű mobil alkalmazás

Az órához használható mobiltelefonos alkalmazás a Da Fit névre hallgat és elérhető Android valamint iOS rendszerű készülékekre is. Egyszerű és nagyszerű applikáció, az óra párosítását követően azonnal használható, még regisztráció sem kell hozzá, azonban a pontosabb működés érdekében szükséges megadnunk néhány alapadatunkat. A Da Fit teljesen magyar nyelvű, de néhol találkozhatunk benne nem teljesen jó fordítással.

Napi egészségi adatokat is gyűjt a BlitzWolf BW-AT3C

A BlitzWolf BW-AT3C okosóra képes gyűjteni a napi egészségi adatainkat, amit a Da Fit alkalmazásban elemezhetünk. Számolja a megtett lépéseinket, körülbelül megsaccolja a megtett távolságot és az így elégetett kalóriát. A megtett távolságmérés újdonság volt nekem, mert nem tudtam, hogy hogyan számolja, hiszen saját GPS-el nem rendelkezik az óra. Aztán megtaláltam az APP-ban, hogy beállítható az átlagos lépéshosszunk, és így már nagyjából pontos adatot tud róla szolgáltatni.

Képes folyamatosan mérni a pulzusunkat, és erről is egy részletes napi/heti/havi statisztikát kaphatunk. A pulzusmérés teljesen pontos, más órával összehasonlítva szinte ugyanazok az értékek jöttek ki a BlitzWolf BW-AT3C-vel is. Fontos információ lehet a véroxigénszintünk is, amit mérésére szintén alkalmas az óra, ezt nem teszi meg automatikusan, csak ha rányomunk a megfelelő ikonra az órán.

Csak így négyszemközt megemlítem, hogy van benne vérnyomásmérés is, de a mért értékekre nem szabad sokat adni, egyáltalán nem pontos. Összehasonlítottam egy Omron felkaros vérnyomásmérővel és a kapott értékek köszönőviszonyban sincsenek egymással. Nekem úgy tűnik, hogy az óra valahogy a pulzusból megpróbálja megsaccolni a vérnyomás értéket, de ez többnyire nem nagyon sikerül neki. Szóval ezt a funkció inkább hagyjuk meg a valódi okosóráknak, amelyek rendelkeznek az egészségügyi szervezetek tanúsításával.

A BlitzWolf BW-AT3C aktivitásmérő óra alkalmas az alvásunk elemzésére is. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy éjszaka, alvás közben is viseljük az órát, a többit automatikusan elvégzi. Az óra érzékeli, hogy mikor alszunk el és az ébredést is automatikusan regisztrálja, ezek mellett figyeli, hogy mennyire mélyen alszunk, valamint, hogy hányszor ébredünk fel az éjszaka közepén. Ezeket a gyűjtött adatokat is elmenti a telefonunkra és akár több havi adatot is tudunk elemezni, visszanézni, hogy változott-e valami az elmúlt időszakhoz képest.

Számlapok és beállítások az alkalmazásban

A Da Fit applikáción keresztül lehetőségünk van módosítani az óra összes beállítását, ebbe beleérte a megjelenített számlapot is. Alapértelmezésben 25 számlap áll a rendelkezésünkre, de továbbiak letöltésére is van lehetőségünk. A beállítások lapon adhatjuk meg, hogy mely alkalmazások értesítéseit szeretnénk az órán is megjeleníteni, felvehetjük a kedvenc névjegyeket is az óráról való gyorshíváshoz, az egyéb beállításoknál pedig további funkciókat állíthatunk be részletesen. Itt található meg pl. a szívritmus figyelmeztetés, és az is, hogy az óra ébredjen fel a kezünk felemelésekor. További emlékeztetőket is találunk még itt, úgy mint a folyadékbevitel, a menstruációs ciklus emlékeztető, vagy a mozgásra való felhívás.

Hasznos funkció még az óráról történő zenevezérlés, valamint a telefonunkon lévő fényképezőgépet is elsüthetjük vele, így biztosan nem maradunk le a csoportképről. Az időjárás funkciót is az applikáción belül konfigurálhatjuk, megadhatjuk a tartózkodási helyünket, valamint a, hogy milyen mértékegységben szeretnénk látni az aktuális hőfokot. Van még egy nagyon hasznos funkció is a BlitzWolf BW-AT3C órán, ez pedig a Ne zavarj időszak beállítása. Itt megadhatjuk, hogy a nap mely szakában nem szeretnénk semmilyen értesítést, hívást kapni és az óra ezt tiszteletben is tartja.

Sportmódok

A BlitzWolf BW-AT3C összesen 13 sportmóddal rendelkezik, a tevékenység indítása történhet az óráról, vagy a mobilalkalmazásból is. A Da Fit alkalmazáson belül van egy opció, amit bekapcsolva szinkronizálhatók a tevékenységi adataink a Google Fit-el is. Mivel az óra csak korlátozottan vízálló, ezért az úszás nincs is a választható lehetőségek között.

Az alábbi tevékenységek közül választhatunk:

 • Séta
 • Futás
 • Kerékpározás
 • Ugrókötelezés
 • Tollaslabda
 • Kosárlabda
 • Foci
 • Hegyifutás
 • Hegymászás
 • Felülés
 • Golf
 • Szabadmozgás
 • Evezés

Telefonálás a BlitzWolf BW-AT3C órával

A sok-sok funkció mellett a BlitzWolf BW-AT3C alkalmas telefonálásra is, rendelkezik beépített mikrofonnal és hangszóróval. Fogadhatjuk rajta a beérkező hívást, az óra a rezgés mellett képes hangosan csörögni is amikor bejövő hívásunk érkezik. Ha tudjuk a hívni kívánt számot, akkor egy egyszerű tárcsázón megadhatjuk, de a mobil appban bejelölt kedvenc telefonszámaink közül is választhatunk. Van benne hívásnapló is, így a korábban beérkezett és az órán is kijelzett hívószámokat pár érintéssel újra hívhatjuk. A telefonhívás Bluetooth kapcsolaton keresztül történik, ezért csak akkor használható, ha a telefonunk BT hatótávon belül van. A hívás hangminősége egészen jó, jól érteni a hívót is a hangszórón, valamint a másik oldalon is jól lehet hallani a mi hangunkat is.

Üzemidő, akkumulátor

A BlitzWolf BW-AT3C okosórát egy 360mAh kapacitású akkumulátorral szerelték fel, ami egyetlen feltöltéssel akár 30 napos üzemidőre is képes. Átlagos használat mellett, minden funkciót bekapcsolva 10-15 napos üzemidővel lehet számolni. A töltés hagyományos mágneses töltővel történik, ami teljes lemerülés esetén kb. 3-5 órát vesz igénybe.

Összegzés, értékelés

Egészen vállalható aktivitásmérő lett a BlitzWolf BW-AT3C óra. Olyan funkciókat is megkapunk tőle, amit ebben az ár tartományban nem feltétlenül ad más gyártó. Ilyen pl. a Bluetooth hívás funkció. Az igaz, hogy nem egy okosóra, ehhez méreten nem is voltak nagy elvárásaink vele kapcsolatban, de kiderült, hogy egy meglepően jólhasználható darabról van szó. Nem mondom rá, hogy ez a legjobb aktivitásmérő óra, mert nem lenne igaz, de a hiányosságaival nagyon jól együtt lehet élni, a főbb funkciók nagyszerűen működnek rajta, és még telefonálhatunk is vele. Az üzemideje is megfelelően hosszú, egyetlen feltöltés után kb. 2 hétre el is tehetjük a töltőt a fiókba. Akinek tetszik a G-Shock, akarom mondani G-Wear karóra kivitel, az bátran válassza az AT3C modellt, szerintem nem fog benne csalódni.  Az ára is egészen olcsó, a cikk születésekor mindössze 15.000.- Ft körül alakult, dollárban nagyjából 47$-al érdemes számolni. Ennyiért teljesen jó vételnek számít

BlitzWolf BW-AT3C megrendelés

Megrendelni a Banggood webáruházból tudod a linkre kattintva. Jelenleg elérhető cseh EU raktárból is, ahonnan a szállítási idő nagyjából 1 hetet vesz igénybe és teljesen vámmentes (nekem 5 nap alatt érkezett meg és a Fáma Futár kézbesítette, a csomag végig követhető volt). Amennyiben normál kínai raktárból rendeled, akkor a vámmentes szállításhoz a Banggood Express, vagy az EU Priority Line szállítást válaszd.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Ára: 46,99$ ~ 16.500.- Ft

Kupon: BG1e8c6f

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Liectroux HCR-10 Ablaktisztító Robot Bemutató

Egy nagyon érdekes készüléket kaptunk kipróbálásra, ami nem más, mint a Liectroux HCR-10 ablaktisztító robot. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .