banner
BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő teszt

BlitzWolf BW-AH2 Okoskarkötő Teszt – Nagy kijelző és olcsó ár

Érkezett hozzánk egy okoskarkötő, ami nem más, mint a BlitzWolf BW-AH2 típusjelzésű modell. A szokásos okoskarkötő funkciókkal rendelkezik, a figyelmet a megszokottnál nagyobb kijelzőjével hívja fel magára. 

Korábban már teszteltünk BlitzWolf okosórát, vagyis inkább aktivitásmérő órát, hiszen ez a pontosabb kifejezés rá. Ezúttal egy olyan órát kaptunk, ami leginkább az okoskarkötők csoportjába sorolható a mérete miatt, de a kijelző nagyobb mivolta végett mégis inkább valahol az óra és a karkötő között helyezkedik el. A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő egy alapfunkciókkal rendelkező készülék, ami saját operációsrendszerrel nem rendelkezik. A főbb funkciók mellett megtalálhatók benne az olyan extrák is, mint a véroxigénszint mérése, a sok sport mód, és ezek mellett ráadásként teljes víz- és porelleni védelemmel is rendelkezik.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 29,99$ ~ 9.500.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BG7c5577

Vásárlás

 

Akciós ár: 25,99$ ~ 8.300.- Ft (CN)

Kupon: BGbd1298

Vásárlás

 

A BlitzWolf BW-AH2 kicsomagolása

A doboz ismét a BlitzWolf-tól megszokott zöld-fehér színű kemény karton. A tetejét leemelve azonnal szembe találkozunk magával az órával. Ezúttal nincs jobb minőségű szivacs védelem, csak egy sima műanyag dobozba fekszik az óra, amin van még egy kis fólia is. A belső műanyag tartót kiemelve, megtaláljuk az órához tartozó mágneses töltő kábelt és egy rövid használati útmutatót. Aztán is véget is ért a tartozékok felsorolása, kezdhetjük az ismerkedést a BlitzWolf BW-AH2 órával.

A csomagban található tartozékok

 • BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő
 • Mágneses töltőkábel
 • Használati útmutató (angol)

Az okoskarkötő kinézete

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő kinézetére nem tudok egy rossz szót sem mondani. Nagyon szép és igényes megjelenésű, a hosszúkás óratest enyhén hajlított a kényelmesebb viselhetőség érdekében. Három szép szín közül is választhatunk a fekete teszt példány mellett kapható rózsa-arany és ezüst színben is. Az óra kerete, a rajta lévő gomb és a hátlap is fémből készült, a hozzá kapott gyári szíj pedig nagyon rugalmas bőrbarát szilikon. A szíj természetesen cserélhető, bármelyik 20mm-es rácsatolható. Maga az óra egy kicsit nagyobb méretű az átlagos aktivitásmérőkhöz hasonlítva, a hossza 45mm, a szélessége 29mm és 9mm vastagsága. Könnyű, szinte észrevehetetlen a viselete a mindössze 42,5g-os súlyának köszönhetően.

Nagyméretű kijelző

A kijelző valamivel nagyobb, ha egy átlagos aktivitásmérőhöz hasonlítjuk, így viszont sokkal jobban leolvashatók a rajta megjelenő értékek. A BlitzWolf BW-AH2 aktivitásmérő óra egy 1.57″ méretű IPS LCD kijelzőt kapott, ami felbontása 200×320 Pixel. Nem kiemelkedő a kijelző, sőt mondhatni, hogy átlagos, a fényerősséget is csak manuálisan tudjuk rajta állítani a fentről lenyíló menüben, összesen 4 szintben. Naposabb időben is látható rajta minden, de közvetlen napfény esetében már kell a kezünkkel némi árnyékot biztosítani neki, ha látni szeretnénk a kijelzőt.

A BlitzWolf BW-AH2 funkciói

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötőben megtalálható minden szokásos funkció, amit egy ilyen készüléktől elvárhatunk. Alap benne a pulzusmérés, és a lépésszámlálás, de van alvásfigyelés és vérnyomásmérés is. Ez utóbbit felejtsük is el gyorsan, még mindig nem értem, hogy miért erőltetik a vérnyomásmérést ezekben az órákban, teljesen pontatlan és megbízhatatlan a mért érték, semmi köze a valósághoz. Az alap élettani funkciók mellett megtaláljuk az értesítés kezelést is, a telefonunkra érkező értesítéseket tökéltesen megjeleníti az órán is, az ékezetes betűkkel sincs probléma, minden jól jelenik meg rajta. Az értesítések megjelenítésénél annyi korlátozás van, hogy csak az előre megadott alkalmazásokból érkező értesítések fogadására képes, a népszerű appok benne vannak, de bővíteni nem lehet. Ami viszont nagyon jó, hogy képes eltárolni a korábbi értesítéseket, amiket egy lentről felhúzó mozdulattal azonnal meg is jeleníthetünk a kijelzőjén. Telefonálni nem tudunk a BlitzWolf AH2 órával, viszont a beérkező hívásról értesít minket, és ha adtunk neki hozzáférést a telefonkönyvhöz, akkor a hívó nevét is kifogja jelezni. Ha épp nem tudjuk fogadni a hívást, akkor egy érintéssel az óráról is elutasíthatjuk. Végezetül, de nem utolsó sorban találunk még benne a női egészségre felügyelő alkalmazást is, azonban ez alapból kikapcsolt állapotban van, külön kell aktiválni a telefonos applikációban. A menüben ráadásul csak akkor jelenik meg, ha az alap adatoknál a nem résznél Nő-t választunk ki. Érdekesen nézett ki amikor kipróbáltam, 190cm magas, 110kg-os nő 🙂

A BlitzWolf BW-AH2 sportoláshoz is ideális

Aktivitásmérő lévén számos sportmódot is nyújt nekünk a BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő. Először is említést érdemel, hogy a Google Fit-el is képes összekapcsolódni az óra alkalmazása, így vele is szinkronizálja a mért adatokat (természetesen először az engedélyeket meg kell neki adni). Az alábbi 8 sportolási tevékenység közül választhatunk az órán:

 • Séta
 • Futás
 • Kerékpározás
 • Úszás
 • Ugrálókötelezés
 • Tollaslabda
 • Kosárlabda
 • Foci

Van beépített aktivitásra való figyelmeztetés is, ami kifejezetten hasznos például irodai ülőmunka esetében. 1 óra mozdulatlanul eltöltött idő elteltével a karkötő figyelmeztet, hogy ideje kicsit felállni és tenni pár lépést. Itt külön beállítható, hogy ez a mód a nap melyik szakában legyen aktív, és még az ebédidőt is megadhatjuk neki, hogy akkor ne zavarjon. Ugyanilyen emlékeztetőt állíthatunk be a folyadékbevitelre is, és az óra szólni fog, ha már itt az ideje inni egy pohár vizet.

Teljesen por- és vízálló, IP68 védelemmel rendelkezik

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő megkapta az IP68 védelmi besorolást. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a por ellen teljesen védett, de vízbe is meríthetjük akár 3m-es mélységbe is, maximum 30 percig biztosan nem lesz semmi baja. Természetesen használhatjuk úszás, strandolás közben is, azonban tengerbe nem ajánlott bemenni vele, mert a sós víz károsíthatja burkolat fényét.

Van hozzá mobil alkalmazás is

A BlitzWolf BW-AH2 órához tartozó alkalmazás A FitCloudPro nevet viseli, megtalálható az App Store-ban és a Play Áruházban is. Telepítést követően szükséges egy rövid regisztráció, ahol megadhatjuk az alap adatainkat, hogy a mérések pontosabbak legyenek. Az applikáció teljesen magyar nyelvű, de azért itt-ott találni benne hibásan, vagy helytelenül fordított dolgokat. A főképernyőn láthatjuk a napi adatokat, az eszköz fülön végezhetjük el a beállításokat, a saját lapon pedig a ránk vonatkozó alapbeállításokat fogjuk megtalálni.

A napi egészségi adatokat is gyűjti a BlitzWolf BW-AH2

A napi adatok fülön legfelül jelenik meg az aktuális lépésszám, alatta kattinthatunk az alvás adatokra, de megnézhetjük a napi pulzusunk átlagát is. A vérnyomás itt is szerepel, de jobban járunk, ha ezt a részt csak simán átlépjük. A bal felső sarokban lévő futó emberkére koppintva elindíthatjuk a séta, futás, vagy a túrázás módokat. Ezen módok használata közben térképen a telefon GPS-e segítségével követhetjük a térképen is, hogy épp merre vagyunk, vagy hogy milyen utat jártunk be eddig.

Beállítási lehetőségek az applikációban

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő részletes beállításához mindenképp szükségünk lesz a FitCloudPro applikációra. Ebben az eszköz oldalán minden adatot részletesen személyre tudunk szabni. A legelő „Figyelmeztető üzenet” (jobb fordítás lenne az alkalmazás értesítések) menü pont alatt találjuk meg azokat az előre megadott alkalmazásokat amik értesítéseit képes az óra megjeleníteni. De ugyanitt kapcsolhajuk be-ki a mozgásra, vagy a folyadékbevitelre való figyelmeztetéseket is. Szintén a helytelen fordítás áldozata lett az számlapok rész is, ezeket a „Tárcsázási könyvtár” menüpont alatt találjuk meg. Sok-sok előre beállított óraszámlap közül választhatunk, de ezúttal sajátot is tudunk készíteni, egyedi háttérrel és választható óra megjelenítéssel. A továbbiakban még számos opciót találunk itt az eszköz lapon, érdemes mindegyiken végig lépkedni és beállítani az igényeinknek megfelelően.

Fényképezés, zenevezérlés

Fényképezőgép kioldó funkciót is kapott a BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötő. Ez az üzemmódot is a telefonos alkalmazáson keresztül érhetjük el, a beépített kamera app elindítása után elegendő az órát megrázni a csuklónkon és 3mp elteltével el is készül a fotó. Zenevezérlés menü pont is van az órán, de ne gondoljunk túl összetett vezérlésre, elindíthatjuk, leállíthatjuk a muzsikát, valamint lépkedhetünk előre és hátra a számok között.

A BlitzWolf BW-AH2 üzemideje

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötőben egy 200mAh kapacitású telep helyezkedik el, ami akár 8-10 napos készenléti időt is biztosíthat az óra részére. Aktív használat, pl. sportolás közben ez csökkeni fog, de így is nagyjából hetente egyszer elegendő lesz feltölteni. A töltéshez a csomagban kapott USB mágneses töltőkábelt használhatjuk, amit bármilyen USB töltőfejhez csatlakoztathatunk, de ajánlott az 5V/1A adapter használata (nagyobb áram esetén az óra korlátozni fogja a töltést). Teljes lemerülés estén nagyjából 2óra töltési idővel kel kalkulálnunk.

Összegzés, vélemény

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötőt minden hagyományos funkcióval ellátták, ezen kívül pedig egy valóban elegáns és minőségi kivitelezésű készülék. Ha nem ismernénk az olcsó árát, első ránézésre akár egy jóval drágább modellnek is gondolhatnánk. Külön kiemelendő plusz funkció nincs benne, de mindent tud, amit egy modern okoskarkötőtől elvárhatunk. Extraként érdemes megemlíteni a szokásosnál nagyobb kijelzőt és az IP68 vízállóságát. A telefonos applikációja is teljesen jól használható és magyarul is tud. Igaz kicsit hibás a fordítás, de később ezen még lehet javítani. Az árát tekintve az olcsóbb készülékek közé sorolható, a cikk születésekor mindössze 9500-Ft-ot kértek el érte a boltban.

Megrendelés, kupon

A BlitzWolf BW-AH2 okoskarkötőt a Banggood webáruházból tudod megrendelni. Jelenleg EU raktárból is elérhető, így a megrendelést követően akár 1 héten belül már nálad is lehet. A kuponkódot a fizetési oldalon kell megadni. Kínai raktárból való rendelés esetén válaszd az EU Priority Line, vagy a Banggood Express szállítási módokat, hogy vámmentesen érkezzen meg a csomagod.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Akciós ár: 29,99$ ~ 9.500.- Ft – EU Raktár (CZ)

Kupon: BG7c5577

Vásárlás

 

Akciós ár: 25,99$ ~ 8.300.- Ft (CN)

Kupon: BGbd1298

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

 

 

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .