banner
BlitzWolf AirAux AA-SAR2 Soundbar teszt

BlitzWolf AirAux AA-SAR2 Soundbar Teszt

Soundbar-ból teszteltünk már számtalan modellt, de most először járt nálunk AirAux termék, pontosabban a BlitzWolf AirAux AA-SAR2 típus. Ő már egy 2.1-es hangok megszólaltatására képes modell, azaz rendelkezik egy külön mélyládával. Meglehetősen nagy, 80W-os teljesítmény leadására képes, és számtalan szuper funkcióval rendelkezik. Felmerül a kérdés, de vajon a hangminősége is ugyanilyen jó neki? Olvass tovább és minden részlet kiderül róla.

banner

Jónéhány BlitzWolf soundbar megfordult már nálam az elmúlt időszakban, kivétel nélkül mind egy hosszúkás hangszóró volt, mindenféle körítés nélkül. De most valami új jelent meg (vagyis nem most jelent meg, de most árazták le jelentősen), amire azonnal le is csaptam. Korábban nem találkoztam még AirAux cuccokkal, de most végre annyira olcsó lett a középkategóriás hangprojektoruk, hogy nem volt kérdés, kell nekem. Az AirAux a BlitzWolf almárkája, kifejezetten hangtechnikai cuccokra szakosodtak, valamint azt ígérik, hogy dizájnos és prémium hangzású termékeket biztosítanak nekünk. Hiszem, ha látom, ezért ugorjunk is bele és nézzük meg, hogy mit is tud tenni az AirAux üdvöskéje a nappalinkban.

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar egy 2 részből álló egység. A főhangszóró maga a soundbar és van mellé még egy mélyláda is, hogy igazán dübörgős hangélményben legyen részünk. A készülék teljes zenei teljesítménye maximum 80W. Lehet asztalon (TV állványon) használni, de falra is felszerelhetjük. Szinte mindenféle vezetékes csatlakozási lehetőséget támogat, de van benne vezeték nélküli Bluetooth átvitel is, így már tényleg korlátok nélküli lehet a használata. A vezetékes csatlakozási módok közül nem hiányzik a HDMI (ARC) sem, amely sajnos még mindig nem minden típus része. Az AirAux soundbar-t az ára teszi igazán vonzóvá, korábban egy kisebb vagyont kértek el érte, de mostanra már lecsökkent annyira az ára, hogy megérje megrendelni. Jelenleg mindössze 90$-t kérnek el érte a lenti kupon használatával, ez a mai nagyon magas árfolyamon is csupán 30.000.- Ft-ot jelent.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 109,99$

 Kuponos ár: 69,99$ ~ 24.500.- Ft

EU Raktár (CZ)+ INGYEN Posta

Kupon: BG86c23e

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Mire is jó egy Soundbar?

A Soundbar egy kifejezetten TV-vel összeköthető külső hangszóró, ami arra hivatott, hogy minél kevesebb kábelezéssel és minimális anyagi ráfordítással a TV beépített hangszórójától jobb minőségű hanggal nézhessük a filmjeinket, kedvenc TV műsorainkat. A soundbar valahol a házimozi és a beépített TV hangszórója között helyezkedik el. A tévékészülékekben lévő beépített hangszórók jellemzően nem a minőségükről híresek, a TV házában nem túl sok hely van arra, hogy megfelelő hangszórót helyezhessenek el a gyártók. Ennek lehet jó alternatívája egy soundbar, ami egyszerűen beszerelhető, olcsó és a TV hangjától fényévekkel jobb minőségű hangot képes biztosítani.

Hát ez meg mekkora csomag?

Kedden rendeltem meg a BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbart, szerdán postázták. Pénteken nagy nyugalomban ülök itthon, már bőven délután 5-6 óra van, amikor csöngetnek, a DPD futár az, csomagot hozott. Gondoltam valamelyik Alis csomagom ért ide, abból van bőven, néha már én is nehezen követem őket. Erre egy fél ember méretű zacskót nyom a kezembe, azaz teszi le elém. Azonnal tudtam, hogy izgalmas hétvége előtt állok, megérkezett az új és szép nagy kütyüm, kapott is a futár borravalót érte.

A doboz megtervezésére ezúttal sem költött sokat a BlitzWolf, a zöld színt lecserélték pirosra, ennyi a változás. Hatalmas, de tényleg hatalmas, felemás doboz, benne rejtőzik maga a hangprojektor és a hozzá tartozó mélynyomó is, egybe csomagolva, nem külön-külön, mint ahogy arra számítanánk. A kicsomagolást követően előbújnak a hangszórók és a tartozékok is, ez utóbbiból nincs túl sok, de valójában nem is szükséges több.

A dobozban található tartozékok

  • BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar és mélyláda
  • Távirányító
  • Hálózati adapter
  • RCA-jack kábel
  • Fali rögzítő elemek és csavarok
  • Öntapadós rögzítő lapocskák
  • Használati útmutató (angol)

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 kinézete

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar külsőleg teljesen hagyományos kinézettel rendelkezik, de némi dizájn elemet azért kapott. Először is a hangprojektor élei szépen lekerekítettek, ez némi eleganciát is kölcsönöz neki, sokkal szebb, mintha csak sima szögletes lenne. Az előlapon lévő piros AirAux logo nekem nagyon bejön, jó-jó nem egy közismert márka logója, de nagyon vagányan áll neki. A soundbar teljes előlapját fekete fém rács védi, ez alatt bújnak meg a hangszórók. Szintén a rács alatt rejtve, középtájon helyezkedik el egy kis fehér színű LED kijelző, amin az aktuális bemenet mellett pl. a hangerő információk is megjelennek. Viszonylag fényes a kijelző, de csak akkor amikor szükségünk van rá, ha pár másodpercig nem nyúlunk a távirányítóhoz, akkor automatikusa lejjebb állítja a fényerőt, hogy ne legyen zavaró mozizás közben.

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar jobb végénél fogjuk megtalálni a manuális kezelőgombokat. Itt a távirányítóhoz képes csak a legszükségesebb funkciókat találjuk meg. Van rajta egy bekapcsoló gomb, egy bemenet választó, valamint a hangerőt tudjuk még innen állítani. A többi funkcióhoz mindenképp szükséges a távirányító használata. Láthatunk még itt egy USB aljzatot is, ahova pendrive-ot csatlakoztathatunk (max. 32GB méretűt), amiről a soundbar képes lejátszani a rajta lévő mp3 formátumú zenéinket.

A mélyláda egy viszonylag magas, hosszúkás doboz, a magassága 42cm, a szélessége 11,5cm, a mélysége pedig 25cm, szóval nem apróságról van szó. Az előlapi élek itt is szépen lekerekítettek és nem maradt le a dizájnos AirAux logó sem. Az oldalában található a hangszóró, az elején pedig egy bass reflexcső nyílása látható, ebben születnek az igazán mély hangok. A soundbar-hoz vezetékkel lehet csatlakoztatni, aminek a mélyláda felőli része beépített. A doboz anyaga műanyag és préselt falemez keveréke, a külső borítása amolyan finom szemcsés anyag, mint a menőbb hifi cuccokon szokott lenni.

Csatlakozási lehetőségek

A be- és kimeneti csatlakozókat a BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar hátoldalán találjuk meg. Bemenetekből elég széles a skála, a TV-vel összeköthetjük a HDMI (ARC) csatlakozón keresztül, és ha a TV is kompatibilis az ARC szabvánnyal, akkor tökéltesen tudnak együttműködni. Például, ha a TV-t kikapcsoljuk, akkor a soundbar is kikapcsol, vagy éppen fordítva, ha a TV-t bekapcsoljuk, akkor a soundbar is aktiválódik. Aztán ott van rajta a digitális coaxial bemenet, de használhatjuk a hagyományos analóg RCA bemenetet is. Ezen a panelen találjuk még meg a mélyláda kimeneti csatlakozóját és ide kell bedugni a hálózati adaptert is. Optikai csatlakozó ezúttal sajnos nem került rá, az csak a nagyobb SAR3-as modell kiváltsága lett.

Bluetooth is van a BlitzWolf AirAux AA-SAR2-ben

A Bluetooth összeköttetésről se feledkezzünk meg, hiszen ebből már az egyik legfrissebb szabványt támogató Bluetooth 5.0 adapter került bele.  Bluetooth-on keresztül összeköthetjük a TV mellett szinte bármilyen eszközünkkel, lehet az telefon, tablet, vagy laptop is. Ennek a vezeték nélküli technológiának a hatótávolsága max 10m lehet, viszont az 5.0 szabványnak köszönhetően minimális, szinte észrevehetetlen lesz a hang késése a képhez képest. Természetesen le is teszteltem, én azonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül kötöttem rá a TV-re és mondhatom, hogy tökéltesen a hangátvitel, semmilyen hangkésleltetést nem tapasztaltam.

Kapunk mellé távirányítót is

Jár egy távirányító is a BlitzWolf AirAux AA-SAR2 hangprojektorhoz, azért kell ezt külön kiemelni, mert nem minden készülékhez alapfelszerelés. A távirányító egy hagyományos infra modell, amivel minden funkcióját teljes körűen vezérelhetjük a soundbar-nak. A távirányítón találunk néhány előre beállított hangmódot is, ezeket csupán egyetlen gomb megnyomásával aktiválhatjuk. A távirányító 2db AAA méretű elemmel üzemel, ami ezúttal benne volt a csomagban. Bekapcsolást követően az előlapi kijelzőn azonnal megjelenik az éppen használatban lévő bemenet, amit szintén a távirányítóval tudunk átkapcsolni, ha szükséges. Az USB-ről, vagy Bluetooth zene lejátszáshoz is a távirányítót kell használnunk, ezen vannak a vezérlő gombok hozzá, magán a soundbar-on nincsenek dedikált gombok erre.

Technikai adatok és teljesítmény

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 névleges teljesítménye 80W, legalábbis ez áll a gyártó honlapján. A soundbar hátoldalán lévő címkén már 100W-ot írnak, vagy fejlesztettek időközben, vagy elírás történt, mindenesetre még a 80w teljesítmény is bőven elegendő egy átlagos méretű lakásban. Magában a hangprojektorban 2db, 2,25″ méretű aktív hangszóró található, amit kiegészít további 2db passzív egység, ezeknek a hangszóróknak egyenként 20W a teljesítménye. A mélyládában lévő 5,25″ méretű, szintén aktív hangkeltő már 40W-ot tud kiadni, ezeket összeadva kapjuk meg a gyártó által közölt 80W-os összteljesítményt. A hangszórók elég széles spektrumon képesek a hangokat megszólaltatni, 55Hz-től egészen 20kHz-ig minden hangot hallani fogunk (már, ha jó a fülünk is hozzá)

Műszaki paraméterek

Típus BlitzWolf AirAux AA-SAR2
Szín Fekete
Elektormos szabvány EU
Össz teljesítmény 80W
Zenei teljesítmény bontásban 20W*2 + 40W
Hangszórók mérete 2* 2.25inch
Mélynyomó hangszóró mérete 5.25inch
Külső méretek Soundbar: 67 x 76 x 860 mm (mag. x szél x hossz)
Mélynyomó: 115 x 420 x 250 mm (szél x mag x mély)
Hangerő állítás Igen
Távirányító Igen (Elemek nélkül)
Bluetooth Verzió V5.0
BT átviteli távolság ~10m
Bluetooth frekvencia 2402MHz – 2480MHz
Hangátviteli frekvencia 55Hz – 20kHz
Jel-Zaj arány 66dB
Ellenállás 4Ω x 2 + 6Ω
Tápfeszültség 110V-240V~50Hz/60Hz
Csatlakoztatási lehetőségek BT/AUX/HDMI TV(ARC)/Coaxial/USB
Max. támogatott USB méret 32GB

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 használat közben

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 soundbar kicsomagolását követően, egyszerűen csak csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz, kössük rá a mélynyomót és máris használatra készen áll. Én legelőször a TV-vel kötöttem össze, persze Bluetooth kapcsolaton keresztül, hiszen már az 5.0 verziót támogatja, amit a TV-m is ismer, így a hang késleltetése a képhez képest gyakorlatilag észrevehetetlen. Szándékosan figyeltem jó sokáig, de egyáltalán nem tapasztaltam hangeltolódást a képhez képest. Aztán indult a próba, rögtön bele is dobtam a mélyvízbe, hiszen itt az új HBO Max, rajta pedig a Düne, ami eszméletlen hanghatásokkal kápráztat el minket szinte az egész film alatt. Már az első pár perc után tudtam, hogy ez a most más, mint a többi olcsó soundbar, azt vettem észre, hogy eszméletlenül jól szól, a mélyek tényleg fantasztikusak benne, de a magas hangok is a helyükön vannak.

Amit még nem említettem, az az hogy a 4 gyári, előre beállított hangséma mellett 1-5-ös skálán állíthatjuk a magas és a mély hangok arányát, mint egy equalizer-en. Ezeket először középállásba (3) tettem, de végül mindkettőt a max-ra állítottam, ezen film alatt nekem így tetszett a legjobban. Az előre beállított hangsémák közül az egyik egy 3D elnevezésű mód, amivel elvileg valamilyen térhangzást kellene elérnünk, no nekem ez csalódás volt. Egyáltalán nem jött semmilyen térhangzás, persze kicsit megváltozott a hangok összetétele, de nem hozta azt az érzetet, hogy más irányból jönnének a hangok.

Szóval, a BlitzWolf a SAR2 soundbar-al most tényleg nem bízta a szerencsére, hihetetlenül szépen szól, ez mellett pedig a hangereje sem keltett csalódást. Teljes hangerőn nem is mertem kipróbálni, mert félő volt, hogy szólnak a szomszédok. Szerintem így sem nagyon örültek, hogy a Düne 2,5 órán keresztül dübörgött nekem (mindent az objektív teszt érdekében címszóval, természetesen végig is néztem, újra, sokadszor). Egyet azonban ne tegyetek, már én is megbántam, hogy megtettem. Ne húzzátok ki a mélynyomót a soundbarból, mert önállóan akkora csalódás a hangja, hogy még a legagyibb hangszóró is lazán képes túlteljesíteni. Persze ez normális, hiszen a soundbar nem ad ki mélyhangokat, arra ott a dedikált mélynyomó.

Összegzés, vélemény

A BlitzWolf AirAux AA-SAR2 maximálisan teljesítette minden előzetes elvárásom. Valóban szépen szól, kellően dinamikusak a hangok, van bőven magas és dübörgő mély is, és ezeket ráadásként mindenki a saját ízlése szerint változtathatja is a beépített equalizer segítségével. A névleges teljesítménye 80W, azonban szerintem ettől többre nincs is szükség egy átlagos nappaliban, így is annyira hangos, hogy nagyobb hangerőn nekem már zavaró volt. Sok-sok csatlakozóval rendelkezik, a Bluetooth-ot is beleszámítva gyakorlatilag mindenhez hozzáköthető. A beépített USB lejátszója pedig az mp3 és a wav formátumok mellett már a veszteségmentes tömörítést biztosító flac formátumot is képes lejátszani.

Ezt a soundbart valóban jószívvel merem megvételre ajánlani, garantáltan csalódásmentes készülék. Persze azt tudni, kell róla, hogy nem egy Hi-Fi cucc, azaz, aki csak a legjobbal, legprofibbal elégszik meg, az nézelődjön inkább a nagy márkák irányába (és itt most nem a Samsungra, LG-re gondolok, mert azokkal az AirAux is lazán felveszi a kesztyűt). Az ára pedig még tovább erősíti az ajánlott kategóriát, a cikk születésekor mindössze 90$-t kértek érte, ez a mostani magas árfolyamon átszámolva csak kicsivel több, mint 30.000.- Ft, ezért az összegért, hasonló tudású és minőségű 2.1-es soundbart nem tudok még egyet ajánlani.

BlitzWolf AirAux AA-SAR2 kupon és megrendelés

Az AirAux AA-SAR2 soundbar ezúttal is a Banggood webáruházból rendelhető meg. Jelenleg cseh EU raktárból szállítják, így optimális esetben már 1 héten belül megkaphatod a méretes csomagodat. Jelen akción belül a szállítás is ingyenes, ami megbecsülendő, hiszen egy hatalmas és nem szabványos méretű csomagról van szó. A megrendeléshez kattints a lenti gombra és a kuponkódot ne felejtsd el megadni a fizetési oldalon.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

 Eredeti ár: 109,99$

 Kuponos ár: 69,99$ ~ 24.500.- Ft

EU Raktár (CZ)+ INGYEN Posta

Kupon: BG86c23e

Vásárlás

Ha már nem működik a fenti kupon, akkor itt kereshetsz hozzá újat: https://bit.ly/DP-kuponok

Ezt olvastad már?

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Anbernic RG351MP Retro Játékkonzol Teszt

Az Anbernic RG351MP egy hordozható retró játékkonzol, ami egy viszonylag új hardveren képes futtatni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .