Beelink GT1 mini 2 TV Box bemutató – Új Amlogic S905X3 CPU-val

Megérkezett a Beelink GT1 mini 2 TV Box, a korábbi közkedvelt GT1 mini utódja! Vadiúj Amlogic S905X3 processzorral és a legújabb Android 9.0 operációs rendszerrel vértezték fel, a többi paraméterében nagyjából megegyezik az elődjével.

Korábban mi is teszteltük a Beelink GT1 mini TV okosító box-ot, és nagyon jó vélemény született róla, az egyik nagy-nagy kedvenc volt itt az oldalon. Most itt az utódja, ami már a következő generációs Amlogic CPU-t az S905X3 jelűt tartalmazza, ami hasonlóan az elődjéhez most is 4 maggal rendelkezik, de már az újabb Cortex A55 magokat használja. Az új processzor elvileg 20-30% gyorsulást ígér az elődhöz képes, de ezt egyelőre a tesztek nem támasztják alá.

A Beelink GT1 mini 2 kinézete

A Beelink GT1 mini 2 TV Box kinézete teljesen megegyezik az előddel, ugyanazok a csatlakozók találhatók rajta, és most is ugyanolyan kicsi a készülék mérete. Elegáns kinézet, kis helyen is elfér és a talpán megvannak az elcsúszást megakadályozó gumi csíkok is. Kijelző ezúttal sem került rá, de van egy pici, fehér állapotjelző LED.

Csatlakozók, portok

Csatlakozók tekintetében teljesen megegyezik a Beelink GT1 mini 2 az elődjével. Most is kapunk USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozókat, a TV-t elsődlegesen a HDMI csatlakozóval köthetjük össze vele, de most is van analóg AV kimenet a régebbi készülékeke számára. A tárhelyet micro méretű SD kártyával bővíthetjük. Van LAN hálózati csatlakozó is, ami ezúttal is gigabites, azaz 1000MBit/s sebességre képes.

Hardver, belsőségek

A gigabites LAN csatlakozó mellett ezúttal is van WiFi adapter is beépítve a készülékbe. Kétsávos, azaz dual band WiFi-t használhatunk ami a 2,4GHz hálózatok mellett már megtalálja az 5GHz-en lévőket is, ez mellett pedig ismeri a nagyobb sebességet biztosító AC szabványt is. Bluetooth adapter is tettek a Beeleink GT1 mini 2 médialejátszóba, hogy könnyedén tudjunk hozzá külső eszközöket, kiegészítőket is csatlakoztatni. Az S905X3 processzor mellé most is 4GB RAM-ot és 64GB flash tárhelyet kapunk, ez több, mint elegendő a gondtalan, akadozás nélküli használathoz.

Szoftveres újdonságok

Szoftveres fronton is tapasztalható fejlődés az elődhöz képest, az új készülék immár a jelenlegi legújabb Android 9.0 Pie rendszerrel felszerelve érkezik. A felhasználói felület ezúttal is Android OS rendszer lesz, de lehetséges, hogy a jövőben ezt is lelehet majd cserélni az eredeti TV rendszerre, hasonlóan, mint az elődjét.

Egyelőre még csak előrendelést lehet leadni a Beelink GT1 mini 2 TV Box-ra, a szállítást előreláthatóan 2019. augusztus elején kezdik meg. Jelenleg 79,99$ (~23000- Ft) az ára, ami nagyjából megegyezik az előddel, ez mindenképp jó hír, hiszen ugyanannyi pénzért erősebb hardvert kapunk. Megrendelés esetén válaszd a Priority Line szállítási módot, amivel elkerülheted a vámkezelést.

Ez a típus már nem kapható, de nézz szét az aktuális ajánlónkban, a lenti gombra kattintva

TV Box Ajánló

Ezt olvastad már?

Oclean családi csomag akciók

Nagyszerű Oclean Családi Csomag Akciók

Szuper akciós Oclean fogápolási termékek most csomagban még olcsóbb áron. Elektromos fogkefe, szájzuhany és a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .