banner

Beelink GT-R Mini PC Bemutató – AMD Ryzen5 vasparipa

Egy nagyon komoly mini PC érkezett a Beelink GT-R személyében, egy AMD Ryzen5 processzorral felszerelt erőművet kapunk, ami prémium kialakítású magnézium ötvözet házban kapott helyet. Nagyon igényes mini PC, ami sokkal többet nyújt, mint egy átlagos számítógép.

A Beelink GT-R egy valódi felső kategóriás mini PC, amiben egy AMD Ryzen5 3550H processzor duruzsol, a grafikus megjelenítésért pedig egy AMD Radeon Vega 8 grafikus lapka felel. A korábban már sokszor bizonyított Beelink minőségben készül, hosszútávú használatra tervezve. Az erős processzor és VGA garantálja, hogy minden program nagyon gördülékenyen és gyorsan fog rajta működni. Ajánlott irodai alkalmazásokhoz, üzletekbe számlázó gépnek, de akár az egyszerűbb játékokkal is elboldogul. A Beelink GT-R maradéktalanul alkalmas akár otthoni HTPC felhasználásra is, mindent tud, amit kell, a kimeneti felbontása pedig akár 4K UHD is lehet.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Memória és SSD tárhely nélkül

Vásárlás

8GB DDR4 + 256GB SSD + 1TB HDD

Vásárlás

16GB DDR4 + 512GB SSD + 1TB HDD

Vásárlás

Külső

A számítógép kialakítása is prémium minőségű, az teljes készülékház magnézium ötvözetből készült, ami nagyon ellenállóvá és egyben dizájnossá is teszi. A készülék tetején található egy ujjlenyomat olvasó is, ami windows bejelentkezésre, vagy fájlrendszer titkosításhoz is használható.

A Beelink GT-R mérete meglehetősen kicsire sikerült, mindössze 16.80cm széles, 12.00cm mély és csupán 3.90 cm magas. Apró kialakításának köszönhetően akár a monitor hátuljára is felszerelhető.

Hardver

A Beelink GT-R számítógép sebességéről egy AMD Ryzen5 3550H CPU gondoskodik, amely 4 maggal és 8 szállal rendelkezik, a maximun sebessége pedig akár 3.7 GHz is lehet (függően az aktuális terheléstől). A grafikus megjelenítésért egy a processzorba integrált AMD Radeon Vega 8 VGA a felelős, amely mini PC-hez képes meglehetősen nagy teljesítményt biztosít.

WiFi + Bluetooth

A számítógép rendelkezik beépített WiFi kártyával is, ami kétsávos, azaz a 2,4GHz hálózatok mellett már a nagyobb sebességű 5GHz frekvenciákat is kezeli. Szintén beépítették a Bluetooth adaptert is, amiből az 5.0 szabványút használhatjuk.

Csatlakozók

Az alábbi csatlakozási lehetőségek állnak a rendelkezésünkre:

 • 6db USB3.0
 • 2db 1000MBit/s RJ45 LAN
 • 2db HDMI
 • 1db Display Port
 • 2db mikrofon (1 beépített)
 • 1db fejhallgató kimenet (HP&MIC)
 • 1db USB Type-C
 • Adapter csatlakozó
 • Beépített ujjlenyomat olvasó

Hűtés

A Beelink GT-R mini PC egy nagy hatásfokú, de mégis csendes aktív ventilátoros hűtést kapott. dual ventilátorral rendelkezik, aminek a gép automatikusan állítja a sebességét, így kisebb terhelés során teljesen csendben dolgozik a gép.

Memória és tárhely

A Beelink GT-R alapvetően egy barebone gép, ami annyit jelent, hogy nincs benne sem memória sem háttértár, a felhasználó a saját igényei szerint szerelheti fel ezekkel. Memóriából maximum 32GB DDR4 2666MHz modul fogadására alkalmas, tárhely gyanánt pedig az alábbi csatlakozású egységek fogadására készítették fel:

 • M.2 PCIE 2X SSD Slot
 • M.2 SATA3 SSD Slot
 • 2.5 inch SATA3 HDD/SSD Slot

A megrendelésnél választhatunk, hogy memória és tárhely nélkül, vagy már ezekkel felszerelve szeretnénk megvásárolni. Később bármilyen kompatibilis memória modullal, vagy M.2 és 2,5″ méretű SSD-vel is bővíthetjük. A hazai boltokban kapható modulokkal is teljesen kompatibilis.

Windows 10

A számítógép alkalmas Windows 10 és Linux rendszerek futtatására is, ezúttal gyárilag nem rendelkezik egyikkel sem, mivel háttér tár nem található a gépben.

Kupon, vásárlás

Megvásárolni a lenti gombra kattintva tudod, a szállításnál feltétlenül az EU Priority Line lehetőségek közül válassz, mert ezekkel fogod, vámmentesen megkapni a csomagot. Amennyiben kupon kód is szerepel az ár mellett, akkor az a fizetési oldalon tudod érvényesíteni.

Webáruházak, Megrendelés (Katt a gombra)

Memória és SSD tárhely nélkül

Vásárlás

8GB DDR4 + 256GB SSD + 1TB HDD

Vásárlás

16GB DDR4 + 512GB SSD + 1TB HDD

Vásárlás

 

Hasznos tudnivalók

 

FIGYELEM! – A vámkezelés menete 2021.07.01-től megváltozott az Európai Unióban. A lenti leírást rövidesen frissítjük, amint megérkezik az érintett webáruházaktól a kérdéseinkre kapott válasz.

 • A kb. 35$ érték alatti termékeket bármilyen szállítással megrendelheted, egyelőre még nem kell rájuk áfa-t és vámot sem fizetni.
 • Ezen kívül, ha EU Raktárból rendelsz, szintén vámmentesen fogod megkapni a csomagod értékhatártól függetlenül.
 • A kínai (CN vagy HK) raktárakból érkező, 35$-nál drágább termékek esetében pedig válaszd az EU Priority Line módot, ezzel a csomagod adó- és vámmentesen fog megérkezni Kínából is. Ez a szállítási mód úgy működik, hogy a webáruház egy olyan EU-n belül lévő telephelyére szállítja az árut (általában Németország, vagy Franciaország), ahol alacsony az áfa és a vám, itt elintézi a vámkezelésüket, majd továbbküldi a címedre immár EU-n belül feladott csomagként, ami vám és áfa mentes (ráadásul általában az MPL, DPD vagy a GLS szállítja ki, ami valamivel megbízhatóbb, mint a normál postai küldemény). Néhány dollárral drágább ez a szállítási mód, de végső soron többet takaríthatunk meg vele.

Minden webáruháznál a fizetési oldalon tudod megadni a kuponkódot még a fizetés elindítása és rendelés véglegesítése előtt. Korábban a kosár oldalon szerepelt ez a lehetőség, de már minden általunk ajánlott áruházban átkerült a fizetési oldalra. Írd be a kupon kódot a megfelelő mezőbe, nyomj az érvényesítés gombra és azonnal megjelenik a kedvezmény, vagy a hibaüzenet, ha a kupon már nem működik. Fizetni minden esetben a végösszeget kell, ami már a kupon kedvezménnyel csökkentett ár lesz.

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a Kínából rendelt termékekre nincs garancia. Valójában minden áruháznak megvan a saját garancia ügyintézési menete. Elsődlegesen le kell írnunk nekik a problémát angolul, érdemes fotókat, vagy videót is készíteni a hibáról. Megpróbálnak segíteni megoldani a problémát, ha ez sikertelen, akkor vissza kell küldenünk nekik a terméket, amit vagy javítanak, vagy cserélnek. A visszaküldés költségeit nekünk kell kifizetni, de utólag a webáruház, vagy a PayPal ezt a költséget visszatérítheti, ha kérjük. Tapasztalataink szerint a visszaküldést csak a legvégső esetben szokták ajánlani. Gyakori, hogy, ha hibás terméket kaptunk (és ezt hitelt érdemlően tudjuk is bizonyítani), akkor teljesen ingyen küldenek egy újat, vagy jelentős kedvezményt biztosítanak egy hasonló termékre, a rossz készüléket pedig megtarthatjuk.
Amennyiben vámkezeltetni kellett a terméket, akkor vámkezelési papírokat mindenképp tartsuk meg, mert, ha mégis visszaküldenénk javításra egy terméket, akkor a visszaúton tudjuk igazolni a vámhatóságnál, hogy erre már egyszer kifizettük a terheket, csak javításon volt kint. Amennyiben vámmentes szállítással rendeltük a csomagot, akkor fontos, hogy visszaküldésnél is ragaszkodjunk ehhez, mindenképp előre tisztázzuk az eladóval, hogy hogyan küldi vissza.

A termékek ellenértékét a legtöbb esetben előre kell fizetni, utánvételre távol keleti áruházak esetében nincs mód (volt korábban rá próbálkozás, de nem vált be ez a fizetési mód). Fizetni lehet bankkártyával, vagy PayPal-al. Használhatsz speciális webkártyát, amire csak annyi pénzt kell feltenni, amennyit kiszeretnél épp fizetni, ennek elérhetőségéről érdeklődj a bankodnál. A legbiztonságosabb mégis a PayPal fizetés, mert a PayPal a fizetéstől számítva 180 nap védelmet biztosít neked, és, ha probléma lenne (nem érkezne meg a csomag), akkor függetlenül az eladótól visszaadja a termék árát. A PayPal-al való fizetés nem kerül többe, mint ha bankkártyával fizetnénk, de az árfolyam átváltást érdemes a bankunkra bízni (ezt kilehet választani a PayPal fizetési oldalán), így egy kicsit spórolhatunk ezen is. A PayPal-t összelehet kötni a normál, vagy a virtuális bankkártyával is, ebben az esetben a pénz szintén a kártyáról kerül levételre. 2018-tól már magyarul is elérhető a PayPal felülete, így a nyelvi akadályok is elhárultak a legbiztonságosabb fizetési mód használatától.

A kínai webáruházak gyakorlatilag semmiben sem különböznek a hazai webáruházaktól. A vásárláshoz mindenképp regisztrálni kell, amihez email cím és minimális angol nyelvismeret szükséges (bár már van néhány webáruháznak magyar nyelvű felülete is). A regisztráció során megadhatod a szállítási címed is, amire nagyon ügyelj, hiszen ide érkezik meg a csomag. Fontos, hogy a telefonszámod is helyesen add meg, mert ha a postás/futár nem találna meg, akkor ezen még mindig tudnak keresni.

 • Egyértelműen az EU raktárakból érkező termékeket vehetjük a leggyorsabban kézbe, hiszen hazánkhoz közelebb eső raktárakból érkezik és általában valamelyik hárombetűs futárszolgálat (MPL, DPD, GLS, DHL) kézbesíti.
 • Kínai raktárakból a leggyorsabb szállítási mód a DHL, akár 1 héten belül nálunk lehet a küldemény, azonban ez egyben a legdrágább is, és a nagyobb értékű csomagokat mindig vámolják, náluk nem „csúszik át” a csomag.
 • Az EU Priority Line szállítási móddal rendelt termékek esetében a szállítási idő 2-3 héttől, akár 1-2 hónap is lehet, cserébe vám és adómentesen fogjuk megkapni. Jellemzően az tart sokáig, amíg az EU-ba megérkezik a csomag, utána már néhány napon belül kézbe vehetjük.
 • A leglassabb szállítási mód a levél (Air mail, Registered air mail), lehet követhető, vagy követés nélküli, nagyon változó, hogy mikorra fog megérkezni, lehet, hogy itt lesz 2 héten belül, de az is lehet, hogy több hónapot kell majd rá várni. Nekem kb. 7 hónap volt a rekordom, szerintem bejárhatta a világot, már el is felejtettem, hogy rendeltem egy telefontokot, amikor egyszer csak megérkezett.

Ezt olvastad már?

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

HAKOmini Android TV okosító Netflix 4K támogatással és szuper árral

A napokban felbukkan egy új TV okosító készülék, ami mindenképp érdemes néhány szóra. A HAKOmini …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .